Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmajesty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,217
Ynt: Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

"Grand Vitara'ya LPG Kiti Uygulaması" konu başlıında arama yaparsanız paralel bir bilgi edinebilirsiniz.LPG uygulaması ile ilgili olarak üç hususa
1-işçiliği temiz ve tekniği iyi bir servise
2-araca uyum sağlayabilecek sıralı sistem lpg kiti modeline
3-aracın motor mekaniğinin LPG'ye uygunluğuna
çok dikkat edin.

Etiketler

lpg sistemi ve lpg ustalarından cok cekmiş biri olarak sizlere bazı önerilerim var her lpg sistemi her araca baglanabiliyor m.124- ferari pek te fark etmiyor takan ustanın kalıtesi önemli oda yetmedimi misal genel merkezi arıyor takan yer ben felan araca montaj yaptım şu sorun var dediginde size fabrikasında italyada vs. egitim almış sorun cözücek bir adamını yollayabilen bir mümessil ve marka olmalı derim .
önceki aracım saab 900 coupe turbo idi lpg baglatınca bana gülenlerde olmuştu ,,yazın baglatım motor güçlü olduguntan 2 regülatör takılmıştı 0 problem kullanıyordum , kış geldi 4 bin devir üstünü yetiştiremiyordu yürümüyordu laptop ile mümessilin adamı oturdu ve test sürüşüne cıkıldı 60-70 derece olması gereken regülatör ısısı gazlayınca 40-50 derece ye düşüyordu sebeb ısıtma suyunu bogaz ısıtmasından almışlar onu kalarıfer ısıtmasından olarak yeri degişti .
tüm bunları niye yazdım her aracta bu ve benzeri sorunlar ortaya cıkacaktır mühim olan benim bir derdim var dediginizde size cözücek adamı bulmalarıdır.
öncelikle aracın bujisini hava filitresini degiştirip bir bilgisayara baglanıp beyinde arıza varmı bir baktırıp 0 hata benzinle 10 numara calışan aracınızı lpg ciye teslim etmek en akıllı yoldur ..
2. yol bitik buji tıkalı hava filite si ile lpg baglatıp ayar tutturamayıp servis -lpg ci-beyin tamircisi-yol testi- arada dört dönüp insanlarla kavga etmek .
TELEFLEX-GFI ve PRINS-VSI bence kaliteli ama yaygın degiller BRC yada TARTARİNİ daha yaygınlar ülke capında ülkemizde markadan cok verilen hizmet ve servis kalitesi önemli ucuz markalarda sorunsuz olabiliyor , takan kişiye baglı olarak tabii ,, daha evvelde bu konuyu tartışmıştık linke bir göz atın derim .
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23339.0

Slm darkmajesty benden size tavsiye aracınıza lpg taktırıpta yazık etmeyin hele işi bilmeyen birine hiçç taktırmayın derim ben taktırdım pişman oldum ve dün söktürdüm düzceye gidip gelmeye 6 depo gaz yaktı maalesef işi bilmeyen biri olunca böyle oluyo saygılar

Yüzüme hemen hiç gülmeyen şansım, nasıl olduysa LPG dönüşümü konusunda güldü. Sahiplerinden biri makine mühendisi olup, servisde sürekli gelen araçların ve usta-işçilerin başında olan İYİEL OTOMOTİV = BOSCH Car & Diesel Servisi ( http://ihsaniyiel.com/ ) PRINS-VSI, TELEFLEX-GFI, TARTARINI, KME-AKME, ROMANO, STEFANELLİ markalarının yetkili bayii ve servisi. Bu markalardan birini taktırmayı düşünenlere, teknik ve işçilikleri çok iyi olduğundan burada taktırmalarını gönül rahatlığıyla öneririm.

Artık bu saatten sonra araca hiç bir şekilde lpg taktırmam şuan aracım fena şekilde tekleme yapıyo buda takılan tüpten kaynaklanıyo eğer motor arızası verirse tüpü takan servise dava açacam ve zararımı telafi ettirecem elimde gerekli belgelerde var

car_servis_080.jpg

SÖYLEYİN BAKALIM! Dün hanginiz İZMİR'den buradaki İYİEL OTOMOTİV = BOSCH Car & Diesel Servisini telefonla arayıp SUZUKI Grand Vitaraya LPG dönüşümü için bilgi aldı?
Dün akşama doğru HONDA Civic için değişim zamanı gelen buji, hava filtresi, polen filtresi gibi parçaları değiştirmeye gitmiştim de, servisin sahibi kardeşlerden Cem Bey'den öğrendim. Grand Vitaramın da periyodik BAZI parça değişimlerini oraya yaptırdığım için sizden gelen telefonun, benim yazdığım forumlardaki birinden olduğunu tahmin etmiş.

ben aradım, sayın BRVEHEART...
isminizi bilmediğimden nickinizi söyledim...
kusura bakmayn...

ESTAĞFURULLAH canım, kusur yok ortada. Rica ederim. Onlar da kendilerini tavsiye edenin ben olduğumu tahmin etmişler, ben de tesadüf eseri aynı günün akşamı uğrayıp teyid edince memnun oldular doğal olarak. Ben de önce "kim aramış olabailir acaba?" diye kısa bir düşünme sürecinden sonra "olsa olsa Darkmajesty'dir" dedim yüksek sesle. Gerçekten işini bilerek yapan ve müşteri memnuniyetine sözde değil özde değer veren bu gibi servisleri belirlemek ve ön plana çıkarmak lazım. Örn dün benzin filtresinin de değiştirilmesini istediğimde, "siz nasıl olsa LPG kullanıyorsunuz, benzinle çok az yol katediyorsunuz, bu nedenle değiştirmeye şu anda gerek yok!" diyebilen bir yer burası. Başka bir yer olsa kaçırırmıydı bu fırsatı?

gerçi konu eskidi ama, zamlar gümbür gümbür gelmeye başlayınca , önce arabayı satmayı düşündüm, dayanamam dedim ayrılığa, artık zamanı geldi dedik, uzunca araştırmalardan sonra , aynı araçtan 6 kez takmış ustayla anlaşarak(ki bu araçlardan biriyle aynı yerde çalışıyoruz) ZAVOLİ marka LPG 'yi taktıdırdım
montaj esnasında aracımın yanında bulunmak istemiyordum ama, ne yapayım yalnız bırakmayayım dedim, matkapı gördükçe benim içim gitti ama napıyım RTE sağolsun!!! dedim
montaj yaklaşık 10,5 saat sürdü, üstten motora bakıldığında hiç anlaşılmıyor,
ilk izlenimim;aracın sesinin biraz daha az olduğu
km yaptıkça izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım...

ilk gaz dolumu test amaçlı 20 tl/10,34 lt alındı.
toplam 75 km yaptı. bu kilometrenin hepsi şehir iiçinde yapıldı.
aracın ivmelenmesinde sorun yok. şehir içinde iki dik tepeye tırmanışında benzinli gibi çıktı. ama yazın ne olur bilmiyorum veya klima çalıştığında
ilk 75 km radyatör suyu ve yağ seviyeleri normal, eksilme gözlenmedi.
taktıran diğer arkadaş 4000 km'de sorun yok. inşallah bizimkinde de sorun olmaz diyorum.
lpg kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak;
1-hangi marka gaz alıyorsunuz, tercihan hangisini almak mantıklı olur
katkılı otogazların ki bunların denendiği söyleniyor, pişstonlarda ve gaz filtrelerinde yoğun kurum oluşturduğu, bunlarında motorun ömrününü azlattığı söyleniyor. bu görüşe destek diğer bir ifade ise , eskiden, normal benzin, daha sonra süper benzin, sonra kurşunsuz, sonra 95 oktan,... benzinler çıktı. bu benzinlerin ortak özelliği ise gününümze kadar benzinin içindeki yağ miktarının giderek azaldığı söyleniyor.bu azalmanın ise motora katkı sağladığı belirtiliyor.
sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
2-sıralı sistem lpgli araçlarda benzinden gaza ne kadar süre veya ısıdan sonra geçmesi motor için daha faydalı olur?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

bugün 5. gün oldu.
250 km yaptım sorun yok. suzuki servisine gittim yağ su kaçak kontrolü yaptırdım. kaçak yok. aracın ivmelenmesinde sorun yok
suzuki servisi bile gaz montaj işçiliğini beğendi. bile diyorum çünkü suzuki gaza sıcak bakmıyor doğal olarak...
hesaplama yapmadım ama az yakıyor gibi gözüküyor. ileride hesaplayacağız.

Hayırlı olsun, darkmajesty. Gülü güle kullanın. Uzun ve ekonmomik sürüşler...

darkmajesty' Alıntı:
ilk gaz dolumu test amaçlı 20 tl/10,34 lt alındı.
toplam 75 km yaptı. bu kilometrenin hepsi şehir iiçinde yapıldı.
aracın ivmelenmesinde sorun yok. şehir içinde iki dik tepeye tırmanışında benzinli gibi çıktı. ama yazın ne olur bilmiyorum veya klima çalıştığında
ilk 75 km radyatör suyu ve yağ seviyeleri normal, eksilme gözlenmedi.
taktıran diğer arkadaş 4000 km'de sorun yok. inşallah bizimkinde de sorun olmaz diyorum.
lpg kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak;
1-hangi marka gaz alıyorsunuz, tercihan hangisini almak mantıklı olur
katkılı otogazların ki bunların denendiği söyleniyor, pişstonlarda ve gaz filtrelerinde yoğun kurum oluşturduğu, bunlarında motorun ömrününü azlattığı söyleniyor. bu görüşe destek diğer bir ifade ise , eskiden, normal benzin, daha sonra süper benzin, sonra kurşunsuz, sonra 95 oktan,... benzinler çıktı. bu benzinlerin ortak özelliği ise gününümze kadar benzinin içindeki yağ miktarının giderek azaldığı söyleniyor.bu azalmanın ise motora katkı sağladığı belirtiliyor.
sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
2-sıralı sistem lpgli araçlarda benzinden gaza ne kadar süre veya ısıdan sonra geçmesi motor için daha faydalı olur?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Ben AYGAZ Euro LPG+ ile ilgili olumsuz yorular yoğunlaştığı 2009 yazı sonuna kadar neredeyse hep kadar hep AYGAZ kullandım. Eylül ayından beri ise hep IPRAGAZ kullanıyorum. Farklı bir şehirde veya yolda iken almam gerektiğinde, IPRAGAZ bulamazsam SHELL Aotugas alıyorum.

BRAVEHEART' Alıntı:
Ben AYGAZ Euro LPG+ ile ilgili olumsuz yorular yoğunlaştığı 2009 yazı sonuna kadar neredeyse hep kadar hep AYGAZ kullandım. Eylül ayından beri ise hep IPRAGAZ kullanıyorum. Farklı bir şehirde veya yolda iken almam gerektiğinde, IPRAGAZ bulamazsam SHELL Aotugas alıyorum.

Hocam aygaz euro LPG'den ne tür bir şikayet var biz ısrarla yeni arabaya ondan koyuyoruz da (bir nedeni yok sadece aygaz isminden dolayı olan güvenden) ?

varsa bir sorun biz de sizi izleyelim

AYGAZ Euro LPG+'ın, içerdiği katkıdan dolayı, LPG filtrelerinde yağlı-çamur gibi bir kirlenme ve tıkanmaya, ayrıca aynı kirin enjektöre ulaşması sonucu LPG enjektörlerinde tıkanma ve arızaya neden olduğu hakkında pekçok yorum okudum. AYGAZ Euro LPG+ kullanıp da filtre değiştirmek zorunda kalanların çıkarttığı filtre fotoğraflarını gördüm. Aracımı riske etmemek için LPG dönüşümü yaptırdığım günden bu yana neredeyse hep kulllandığım AYGAZ'dan vazgeçtim.
http://forum.donanimhaber.com/m_33229932/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_35690160/tm.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR