Yeni Kamp Aracım 'MEZOPOTAMYA YILDIZI' nın Yapım Aşamaları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vehbi42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,140
Ynt: Yeni Kamp Aracım 'MEZOPOTAMYA YILDIZI' nın Yapım Aşamaları.

Elektrik tesisatı için boruyu söylediğimde kanalların içinden geçmesinin zor olduğu söylendi ?
Israr edince kabloların geçtiği yerlerin kablonun hareket edebilceği alanın geniş olduğu bir problem olmayacağı söylendi ??
İzalasyon malzemesi tamamen benim fikrimdi. Birinci sebeb cam yününün zamanla tozu araç içinde hava akışınında az olacağını değerlendirirsek hava solunumunun sağlık açısından iyi olmayacağı şeklinde bir bigi edinmiştim ki sigara içen birinin dikkate almaması gereken bir konu
ikinci sebeb ağırlık ;karavanımda da cam yünü kullanmadım tabiki ucuz olmasıda etken ancak bu sizin karavanda neye nekadar önem verdinizle alakalı açıkçası hidrofor alımındaki yaptığım araştımayı özeni izalasyoda yapmadım.Tabiki önemli bir konu
Kabloların boru içinden geçmesini temennimiz fakat ????

Etiketler

vehbi42' Alıntı:
Elektrik tesisatı için boruyu söylediğimde kanalların içinden geçmesinin zor olduğu söylendi ?
Israr edince kabloların geçtiği yerlerin kablonun hareket edebilceği alanın geniş olduğu bir problem olmayacağı söylendi ??

Benim aracımdaki fotoğrafı gösterin ve bunların hepsi kanalların içinden geçmiş deyin! İkna etmeye yeteceğini sanıyorum. ;)

Vehbi bey kolay gelsin.Yalıtım konusunda tercih sizin.Ben taş yünü kullandım.Fakat elektrik konusunda ben olsam kanallı sistem kullanırdım.Ben kendim yaptığım halde kanallı kullandım.Bu hafta mutfak tezgah altında pançla bir yer açtım çok hesaplamam rahmen kanalı sıyırdı.Kesmeden kurtardım.Kanal olmasa idi kablo sıkıntı yaratacaktı.Yolunuz erken kanala aldırın derim.

Vehbi bey, aracınız ve amacınız hayırlı olsun, ben naçizane fikrimi söyleyim, bence izolenin ağırlığı konusunun ileride araca eklenmek istenenlerin yanında lafı bile olmaz, kaldıki doğru malzeme kullanılırsa ağırlığınız istihap haddinin yarısı cıvarında olur, kullandığınız malzeme kaportaya yapılacak bir dış müdahale sonucu ya yanacak yada eriyecektir, yada müdahale öncesi aracı sökeceksiniz. ayrıca gene kullandığınız malzeme belli bir ısıda çalışmaya devam eder ve kısalır, ek yerleri açar aralara nem, soğuk veya ısı girmeye başlar, güneş altında izolenin kaporta bölümündeki ısıyı net olarak bilemem ama yer yer 50 dereceye ulaştığını, hatta aştığını biliyorum, tercih sizin, izole bence aracın en can alıcı işçiliğidir, gerisi teferruat.

vehbi bey merak ettim elektrik tesisatının bu şekilde,de olabileceği bülent beyin aklınada yattımı ?

Bir risk uzmanı olarak ( İSİG ) moralinizi bozmak istemem ama böylesi güzel bir araca yanlış risk analizi ve yanlış malzemlerle ve donanımla başlanmış olması çok üzücü .

Nacizane önerim:

öncelikle elde bir tasarım ve proje olmalı, çizilmeli .
neyin nerden gececeği , ne malzeme kullanılacağı öncelik,yapım sıralaması ve ortalama maliyet hesabı çıkartılmalı .
yaz ve kış ayları için içerideki yaşam alanı için doğru risk analizine göre malzeme ve donanım izlasyon kullanılmalı . izalasyon ve elektirik bir karavanın en can alıcı yatırımlarındandır .

diğer arkadaşlarımızın dediği gibi sıcak havalarda köpüğün ısınma yanma ve tamir bakımları hesap edilmeli . ayrıca köpüğün hareket halinde gıcırtı yaptığı unutulmamalı . '' tavsiyem taş yünü ''

elektirik tesisatı konusunda arkadaşlarımız çok doğru tespitlerde bulunmuşlar . kabloları asla aracın sacı ve kaportasıyla temesta bulundurmayın .

aracın içine yalıtım öncesi 2 kg boya atılması boyanması önceki çiziklerin daha sonra rutubetten veya nemden paslanmasını erteleyeceği gibi ömrünü uzatakcaktır .
alt tabanın ziftlenmesinide unutmayın .

şu anda bir evin temelini yapıyorsunuz içine koyacağınız yaşamsal malzemeler tercihinize kalmış ama temeli atarken ödün vermeyin derim .

saglıklı ve iyi günlerde kullanmanız dileği ile .
selamlar .

yaban .

Sn yabanturk size katılmamak elde deyil umarız vehbi bey bu önerilerinizi göz önünde bulunduracaktır

Aracınız hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanma dilegi ile.

Saygıdeğer karavan dostları hepinize saygı ve hürmetlerimi sunarım eleştirilerinizi okudum hepinizin haklı olduğu yerler var, herşey kişilerin madiyatıyla ilişkili. Ben şimdiye kadar yapmış olduğum karavanlarımda sadece taş yünü kullandım ilk olarak vehbi bey sytrapor talebinde bulundu istek öyle oluncada biyere kadar müdahale edbiliyorsunuz size sadece arasındaki farkı anlatmak kalıyor.

Ha unutmadan elektrik tesisatıyla alakalı yorumlarınızdada kablo kanalı konusunda içiniz rahat olsun gerekli önlemleri aldım mobilya konusunda nekeder iddalıysam elektriktede okadar iddalıyım .Hepinize göstermiş oldugunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim saygılarımla.

Bülent bey sizinle tanışmadık ama vehbi beyle telefon görüşmelerim canberk ilhan abi yapım aşamaları benide size yönlendirmişti ama o elektirik tesisatını görünce yazmıştım bu iş bülent ustanın aklına yattımı diye ve beni hayal kırıklığına uğratmıştı tesisatın düzeltildiğini yazmışınız bence yakışanıda o size akıl verme gibi bi düşüncemde asla olamaz saygılarımla

Vehbi bey yeni aracınız hayırlı olsun.

Vehbi 42
Bülent bey tarafından yapılması üstlenilen motokaravanınızı; ortak dostumuz Rifat beyle görmeye gittik.
Bülent bey yoktu.Ostim Sanayi sitesine gitmişti.Sizin adınıza gitmiştik.Kanımca sizin tarafınızdan da önceden haberdar edilmişti.Resim çekmekte önce teretdüt ettim.Çalışan su tesisatcısı idi.İzin alacak kimsede yoktu.Sonra da sizin adınıza gittiğimizi düşünerek sizin için görselledim.
Yorum sizin.
Bu arada Bülent Beyden özür dilerim.

BABA2 027.jpg

BABA2 028.jpg

BABA2 029.jpg

BABA2 030.jpg

BABA2 031.jpg

Eviye,banyo lavabosu,2 adet 105 amp akü,döner koltuklar,duş küvetini ,Lpg ocak VS gördük.
Araç üstündeki bagaj bağlantı aparatları hasar gömüş 2-3 tanesi sağlam kalmış.Bügün üç sanayiyi dolaştım ama yok.Galiba hurdacılardan temin edeceğiz.(son Görsel)

BABA2 032.jpg

BABA2 033.jpg

BABA2 034.jpg

BABA2 035.jpg

BABA2 036.jpg

Vehbi Bey aracınız hayırlı olsun.
Bülent ustanın orda aracınızı bende gördüm.Bir karavancı değilim ama karavancı adayı olarak oldukca güzel olacagını söyleyebilirim. Bende HYUNDAI COUNTY aracımı bülent ustanın dizayn edeceğini ve oldukca güzel olacağınıda şimdiden söyleyebilirim.
Yeni karavanınızı güzel ve mutly günlerde kullanmanız dilegiyle.

Vehbi bey, mezopotamya yıldızı şimdiden doğmuş aslında desem yanılmış olmam sanırım. işin büyük kısmı bitmiş maşallah. gerisi güzel günlerde kazasız belasız kullanmak inşallah. hayırlı uğurlu olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR