Yeni Kamp Aracım 'MEZOPOTAMYA YILDIZI' nın Yapım Aşamaları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vehbi42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,147
Ynt: Yeni Kamp Aracım 'MEZOPOTAMYA YILDIZI' nın Yapım Aşamaları.

Vehbi kardeşim müjdeli haber, çok sevindim sesini tekrar duymak güzel :smiley:

Etiketler

Hakkı bey ve Levent abi çok teşekkürler.Tugay bey telefon numaram 0 505 210 79 99 irtibat kurabilrsek sevinirim; benim içinde iyi olur aracı teslim almadan karavancı gözüyle bakılması iyi olur.

Vehpi bey hayırlı olsun .Yollarda en yakın zamanda olmanız dileğiyle.Selamlar...

Vehbi bey bülent bey anlattığınız gibi sanırım cemsar kardeşimize yardımda bulunacaklarını yazmış hadi hayırlısı böyle giderse sizin dediğiniz gibi benide kazana bilir

Vehbi bey aracınız hayırlı uğurlu olsun.Sağlıkla ve mutlulukla nice gezilerde karşılaşmak ümidi güle güle kullanın.

İzalasyon ve 12 volt elektrik tesisatı çekildi

SAM_0768.jpg

SAM_0769.jpg

SAM_0770.jpg

SAM_0771.jpg

SAM_0773.jpg

Küçük bir kaza olmuş .Kayar kapının üst rulmanı dağılmış .yetkili serviste parça yok Ankarada nerden temin edebilrim:Yönlendirirseniz sevinirim

SAM_0772.jpg

Hızlı ve güzel bir başlangıç olmuş. Hayırlı olsun.

Naçizane bir öneride bulunmak istiyorum: Elektrik kablolarını spiral boru içinde taşırsanız keskin metal kenarlar tarafından izolasyonunun sıyrılıp kısa devre yaratma riskini önlemiş olursunuz. Araçlarda kullanılan akım fazlasıyla yüksek olduğu için elektrik sisteminde alınacak basit önlemler ileride Allah göstermesin yangın gibi bir kısım istenmeyen durumların önüne geçmek için iyi iş görecektir. Bence bu tür konularda tasarruf yoluna gitmeyin. Aldığınız riske (bence) değmez.

Kemal bey öneriniz için teşekkürler .Daha iyi anlaşılması adına resimli bir örnek verirseniz uygulatmak isterim .
Güvenlikte tasarruf olmaz düşüncesiyle karavanda bir çok konfordan vazgeçebilirim fakat elektrik tesisatı önemli zaten Bülent beyle anlaşmamız malzeme benden o yüzden sıkıntı yok. Telefonum 505 210 79 99

Vehbi Bey, yeni aracınız hayırlı olsun. Çalışmalarınız kolay gelsin. Araç güzel. İnşallah en yakın zamanda gönlünüze göre karavan dönüşümü tamamlanır.

vehbi42' Alıntı:
Kemal bey öneriniz için teşekkürler .Daha iyi anlaşılması adına resimli bir örnek verirseniz uygulatmak isterim .
Güvenlikte tasarruf olmaz düşüncesiyle karavanda bir çok konfordan vazgeçebilirim fakat elektrik tesisatı önemli zaten Bülent beyle anlaşmamız malzeme benden o yüzden sıkıntı yok. Telefonum 505 210 79 99

Benim aracımın yapım aşamalarında muhtelif örnek fotoğraflar var. Mesela şu kare bir fikir verecektir:

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=327128;image

vehbi42' Alıntı:

Kemal beyin bilgilerine ek olarak bende araya Maydonoz olmak istiyor, ;D MAKARON olarak tabir edilen bu kablo toplayıcı ve koruyucuyu mutlaka kullanmanızı rica ediyorum. Elektrik bu şaka olmaz. ??? Sevgi ve Saygılarımla.

25 elektrik tes..jpg

Vehbi kardeşim yorum yapan her iki arkadaşa katılmamak elde deyil bencede kesinlikle o sistemden dönün . şimdi hatırlayamadım,da yine bi karavan yapan abimizin sayfasın,dan okumuştum kabloların dönme yerler,de sarsıntıdan metal aksama sürtünmesinden kısa devre yaptığını yazmıştı acizane bir bilgi kolay gelsin

Sonradan kafama takıldı vehbi bey izolasyon icin kullanılan malzeme Allah korusun karavanın dıştan gelen bir darbeye kaportacı tarafından yapılacak bir müdahalede ısıdan dolayı alacağı pozisyonu nasıl olur bildiğim kadarı ile o malzemeler yüksek ısıda büzülür yok olma aşamasına gelir diye biliyorum yoksa bu malzeme yeni cıkmış ısıya dayanıklı bi malzememi birde taş yünü kullanmamandaki neden neydi kolay gelsin

TUGAY58' Alıntı:
Sonradan kafama takıldı vehbi bey izolasyon icin kullanılan malzeme Allah korusun karavanın dıştan gelen bir darbeye kaportacı tarafından yapılacak bir müdahalede ısıdan dolayı alacağı pozisyonu nasıl olur bildiğim kadarı ile o malzemeler yüksek ısıda büzülür yok olma aşamasına gelir diye biliyorum yoksa bu malzeme yeni cıkmış ısıya dayanıklı bi malzememi birde taş yünü kullanmamandaki neden neydi kolay gelsin

Ben tahminimi söyleyeyim: Ucuzluk. Malzemenin ısıya maruz kaldığında büzüleceği doğru. Her tercihte olduğu gibi burada da ihtimaller ve o ihtimallere dayalı maliyet-yarar hesabı yapılıyor muhtemelen. Risk analizinin temeli yani. Elektrik yangınının maliyeti göz önüne alındığında kabloyu kanal (veya makaron) içinden geçirmenin maliyetine (çok küçük bir ihtimal dahi olsa) değeceği konusunda herkes hemfikir sanırım. Ama izolasyon konusunda tercihler ve yorumlar farklılaşıyor. Örneğin benim kullandığım elastomerik kauçuk tercihinde malzeme maliyeti 650 TL iken, köpük tercihinde tahminim 50 TL'ye kadar düşecektir. Fazladan 600 TL vermeye değer mi? Benim gibi takıntılarınız yoksa muhtemelen değmez. İkisinin arasında cam yünü, taş yünü, vb. pek çok farklı tercih var. Seçenek ise kişiden kişiye değişecektir, doğal olarak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR