Yeni Defenderimde ki Boşluk Sorunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atli84 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,949

atli84

Yeni Üye
hepinize iyi akşamlar..dün kendime 90 model 5 kapı bir defender aldım.2,3 tane seçenekten sonra aldığım araçta karar kıldım ama hepsindede bu boşluklar vardı..araç kalkış yaparken küt küt diye vuruntu yapıyor..dfransiyeller şanjman kırılacak diye korkuyorum sanki sergiyi yola açacağım diye hissediyorum :smiley: bu kronik bir sorun mu acaba??bunların tamirini nasıl yaptırabilirim gerekli parçalarını nasıl bulabilirim(samsunda oturuyorum) 2 vitara 1 g.vitaradan sonra bayağı of road tecrübem var.bu aracçlarda böyle bir sorun yoktu ama defender güven vermiyor..tecrübeli ve bilgili abilerimizin arkadaşlarımızın beni enkısa zamanda bilgilendirmesi dileği ile hoşcakalın.saygılar..

Etiketler
Ynt: Yeni Defenderimde ki Boşluk Sorunu Hakkında

Güven vermiyorsa almayın. İngilizlerin vakti zamanında çölün ortasındaki imkanlarla bile tamir edilebilsin mantığı ile yaptığı arabayı almak zorunda değilsiniz. İhtiyaçlar değişince uygun tasarımın da değişmesi gayet doğaldır, ezbere iş yapmaya gerek yok. Önce bir gereksinim listesi yapın, bana şunlar şunlar lazım diye, sonuçta o özellikler defenderda varsa zaten kafaya takmassınız ufak tefek problemleri. İşe "çölün ortasındaki imkanlarla bile tamir edilebilsin" diye bir gereksinim gerçekten var mı diye sorarak başlayabilirsiniz mesela.

atli84' Alıntı:
hepinize iyi akşamlar..dün kendime 90 model 5 kapı bir defender aldım.2,3 tane seçenekten sonra aldığım araçta karar kıldım ama hepsindede bu boşluklar vardı..araç kalkış yaparken küt küt diye vuruntu yapıyor..dfransiyeller şanjman kırılacak diye korkuyorum sanki sergiyi yola açacağım diye hissediyorum :smiley: bu kronik bir sorun mu acaba??bunların tamirini nasıl yaptırabilirim gerekli parçalarını nasıl bulabilirim(samsunda oturuyorum) 2 vitara 1 g.vitaradan sonra bayağı of road tecrübem var.bu aracçlarda böyle bir sorun yoktu ama defender güven vermiyor..tecrübeli ve bilgili abilerimizin arkadaşlarımızın beni enkısa zamanda bilgilendirmesi dileği ile hoşcakalın.saygılar..

Sn Atli84 ;

Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki ben de 1987 110 SW Defender sahibiyim..Kalkıştaki vuruntular normal değildir..Kronik bir sorun hiç değildir..Bir ustanın görmesinde yarar var diye düşünüyorum..İkamet ettiğiniz şehri belirtirseniz size yardımcı olmaya ve güvenilir ustalara yönlendirmeye çalışırım..Ankara ve Istanbulda işinin ehli ustalar tanıyorum..

Saygılar

Cenk

atli84' Alıntı:

selamlar aracınız hayırlı olsun gule gule kullanın uzun suredır defender kullanıcısı olarak sunu soylemek gerekkı mutlaka bızım araclarımızın bırtakım problemlerı cıkmakta karsılastırdıgınız vıtaraların modellerını bılmıyorum ama vıtara ayrı bır seydır defender apayrı bır aractır bırkere segment farkı barız bır sekılde ortadadır dolaysıyla guven verme konusu bıraz burada gorecelıdır.. guven derken bıraz acarsanız en azından yanlıs anlamalara yol acmayız..
sızın sıkıntınız daha oncelerıde cogumuzun yasadıgı sıkıntılar ama cözumsuz kronık seyler degıl bıraz aracınıza bakınca hıcbır sıkıntınız kalmaz alttan gelen vuruntu şaft istavrozlarının ve saft kaydırıcısının yıpranmasına baglı olarak olusan vuruntular olması cok yuksek ıhtımal aynı sorun bendede vardı ön arka şaftlar istavrozlar mafsallar degıstı şafttakı kaydırıcı sureklı greslenmelı bunları yaptıktan sonra vıtes gecıslerınden sonra alttan gelen vuruntu seslerı kesılcek emın olun benımıkıde aynıydı bunları yaptım sımdı yag gıbı hıc vuruntu ses falan gelmıyor..
parca konusunda Kayalar oto istanbul ve Huma oto İstanbuldan yardım alabılırsınız.. kullandıkca alıstıkca defenderın verdıgı guvenı hıcbır aracta bulamayacaksınız emın olun ben kendımı tank kullanıcısı gıbı hıssedıyorum bılmıyorum dıger kullanıcılar ne der ama :smiley:
sıze kolay gelsın

berk' Alıntı:
parca konusunda Kayalar oto istanbul ve Huma oto İstanbuldan yardım alabılırsınız.. kullandıkca alıstıkca defenderın verdıgı guvenı hıcbır aracta bulamayacaksınız emın olun ben kendımı tank kullanıcısı gıbı hıssedıyorum bılmıyorum dıger kullanıcılar ne der ama :smiley:
sıze kolay gelsın

Berk seninki o yükseltmeler ve spacer'lar ile tank statüsünden panzer statüsüne geçti :smiley:

öncelikle tatsız girişimden dolayı çok özür diliyo,iyi dilekleriniz ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum..gerçekten arabama aşık oluyorum yavaş yavaş..eşsiz ustamla en kısa zaman da altına gireceğiz ve inşallah boşluk sorununu çözeceğiz..direksiyonu inanılmaz sert buna ne çözüm öneririsiniz acaba??

atli84' Alıntı:
öncelikle tatsız girişimden dolayı çok özür diliyo,iyi dilekleriniz ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum..gerçekten arabama aşık oluyorum yavaş yavaş..eşsiz ustamla en kısa zaman da altına gireceğiz ve inşallah boşluk sorununu çözeceğiz..direksiyonu inanılmaz sert buna ne çözüm öneririsiniz acaba??

Tek önerebileceğimiz hidrolik direksiyon olur..İşinizi inanılmaz kolaylaştırır..

Cenk

olasiliksiz' Alıntı:
Güven vermiyorsa almayın. İngilizlerin vakti zamanında çölün ortasındaki imkanlarla bile tamir edilebilsin mantığı ile yaptığı arabayı almak zorunda değilsiniz. İhtiyaçlar değişince uygun tasarımın da değişmesi gayet doğaldır, ezbere iş yapmaya gerek yok. Önce bir gereksinim listesi yapın, bana şunlar şunlar lazım diye, sonuçta o özellikler defenderda varsa zaten kafaya takmassınız ufak tefek problemleri. İşe "çölün ortasındaki imkanlarla bile tamir edilebilsin" diye bir gereksinim gerçekten var mı diye sorarak başlayabilirsiniz mesela.

arkadaş senin bu defenderla ilgili takıntın ne anlayamadım gitti. Almıssın kendine araba-arazi taşıtı arası bir araç. Genelde gerçek arazi taşıtı sahibi olanların veya olmak isteyenlerin olduğu bir sitede bir ona sallıyorsun bir buna. Milletin sinirlerini germe, gerek yok. Beğenmiyorsan defender'ı yada herangibir land rover ürününü konusunuda okuma kardeşim cevap yazma kardeşim sana özel yazılmamış ki bu sana ne.

Gelelim sorunun cevabına Berk'in de dediklerine aynen katılıyorum. İlave olarak aksların bağlı olduğu parça ismini unuttum (lastik tarafı) onlarda da boşluk olabilir. Ve yahut ayna-magruti de. Defender'ı anlayabilirseniz vazgeçilmez bir parçanız olur. Aracınız hayırlı olsun :smiley:

kurban olduğum taha abim kimseye salladığım falan yok sadece aracım sorunlarını öğrenmeye çalışıyorum adam bize saldırıyor sanki onun arabasına bişe dedim :smiley: . burası nasıl biryer abicim kendi arabamı bile eleştiremiyorum :smiley: açıklaman için teşekkür edirm..dediğin gibi arabamın değerini anlıyorum deneyip bindikçe..saygılar..

arkadaş senin bu defenderla ilgili takıntın ne anlayamadım gitti. Almıssın kendine araba-arazi taşıtı arası bir araç. Genelde gerçek arazi taşıtı sahibi olanların veya olmak isteyenlerin olduğu bir sitede bir ona sallıyorsun bir buna. Milletin sinirlerini germe, gerek yok. Beğenmiyorsan defender'ı yada herangibir land rover ürününü konusunuda okuma kardeşim cevap yazma kardeşim sana özel yazılmamış ki bu sana ne.

ne alınıyorsunuz be kardeşim diyesim geldi :D tamam size yorum yapmıyorum keyfinize bakın.

bildiğim kadarıyla 3 noktaya bakmanız gerekiyor. difransiyel şaft ve ıstavrozlar. aracınızı boşa alıp altına yatın. şaftı döndürmeye çalışın. döndürebilirseniz boşluk difransiyeldedir diye biliyorum.

rica ederim kürşat bey aracımın bahsettiğim sorunları hakkında yorumlarınızı bekliyorum :smiley: hüseyin bey sizede teşekkür ederim..

atli84 kardeşim aynı sorun tüm defenderlerde ve genel anlamda mevcut bu boşluk normal araçlar gibi bir debriyaj mevcut değil sanırım daha sert bulunabiliyor bende aracımı ilk aldığımda vurultu mevcuttu ve bunun için yapmadığım kalmadı akıslerdeki boşkuğu çözdum artık ordan boşluk ve ses gelmiyor ancak arka şaft boşluk var vurultu ordan yapıyor bunuda ağır devriyaj kalkışı ile önledim vurultu artık yapmıyor aracı 1. viteste kalkarken vurdurma daha yavaş kaldır ve o şekilde kendini alıştır bak o zaman ses duymayacaksın birde araç durmadan 2. vitesle devam edersin durup bire alma devam et 2.viteste rahatlıkla gidiyor debriyajdan ayağını birden kaldırma vurultu o an olur dene ve gör teşekkürler saygılar ;)

yok baktıramadım daha hüseyin abicim ustamın yoğunluğundan dolayı..araya benimde müsabakalar girince iş uzayacak gibi ama hayırlısı..foremost abicim sizede saygılar..aynı bahsettiğiniz gibi 1 vitesi unuttum zaten :smiley: nazar değmesin motorum bayağı çiğerli hiç tık demiyor.kalkarken vuruntular kesildi ayak alışkanlığından dolayı ama o boşlukların hala olduğunu bildikçe uykularım kaçıyo valla:smiley:

Ne olursa olsun land rover ı bilen bir ustaya göstermekte fayda var. (bunu bana aracı ilk aldığımda Cenk bey söylemişti saolsun.) herkes anlayamıyor bu arabalardan ben kısa zamanda bunu öğrendim. debriyaj boşluğu için çanakkale sanayide 2 ustaya aracı gösterdim ikiside ben konuşmaya devam ederken neredeyse arabayı lifte alıp şanzumanı indirecekti. yok senkromeçlere bakalım yok debriyaj çatalını değiştirelim. zor kaçtım ellerinden. keşan da def. kullanan bir usta buldum, 12-13 anahtar ile ayar yaptı üstüne birde çay ısmarladı yolumuza devam ettik.
Bu arada hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR