Yeni Dacia Duster Broşürü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olcaykarakaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,837
Ynt: Yeni Dacia Duster Broşürü

youngsun' Alıntı:
Bir de yalıtım merakı olanlara tavsiyem, arka koltuk minderini kaldırın direkt sacı görüceksiniz. Oraya kendinden yapışkanlı ya adepan ya da firex açık hücreli sünger yapıştırın.
İkinci olarak, bagaj bölümündeki sağ sollu plastikleri sökün görüceksiniz ki, plastiklerin içlerin çoook incecik keçemsi gri bişr yalıtım var. Amörtisörü çevreleyen ve arka davlumbaz saclarında yalıtımdan eser yok. Sac kısımlara kendinden yapışkanlı kauçuk köpüğü (ısı yalıtımında kullanılan), söktüğümüz plastik parçalarada ölçüsüne göre kesin firex açık hücreli ses yalıtım süngeri yapıştırın. Ayrıca Plastiklerin saca tutturulduğu beyaz klipsleri takarken de silikon ya da mastik sürüp takın. Çünkü Klipslerin saca oturduğu yerde milimetrik boşluk var tıkırtı yapıyo.
Bu dediklerimle dahi ses yalıtımında çok yol katetmiş olursunuz.
Arka koltuğun altındaki saçın farkındayım oraya düşünüyorum bende birley acaba deponun çalkalanma sesini keserme bu olay deneyen varmı?

Etiketler

Güray hocam sende ses olaylarında kılsın birşey sorucam bu depo fulken çalkalanma sesini en başından beri biliyoruz geliyor . Benim araçta 2 aydır daha önce yoktu eminim bundan bu çalkalanma sesinin yanında yeni bir ses daha ortaya çıktı çalkalanma sesinin yanında diyorum çünkü bu ilave ses yine depo 3 diş düşene kadar geliyor yakıt azalınca kesiliyor
Ses nasıl desem sanki sert bir cismin derinden biryere vurması gibi birşey serviste arka düzende heryeri kontrol ettirdim birşey çıkmadı , çocuk aynı ses için bir aracın arka düzenini komple aşağıya indirdiklerini birşey bulamayıp yeniden topladıklarını söyledi
Bana kalırsa bu ses arka aktarma veya amortisörlerden gelmiyor çünkü sadece parke taş yolda depo dolıyken geliyor çukura girince birşey yok koltuklardan olamaz oralarda yapacak yerlere işlem yaptım bagaj kilidinide biraz öne aldırıp boşluğunu aldım bagaj içindende gelmiyor onada baktım
Ben depodan geldiğini düşünüyorum içindeki şamandıramı biryere vuruyor bilemiyorum artık sende böyle bir ses varmı?
Servisteki çocuk sadece 4x4 ler bu şikayetle geliyor dedi , eğer depodaki şamandıralar aynı ise bu benim tezimi çürütüyor fakat neden sadece depo doluyken oluyor bunu anlamıyorum

troyexplorer' Alıntı:
Güray hocam sende ses olaylarında kılsın birşey sorucam bu depo fulken çalkalanma sesini en başından beri biliyoruz geliyor . Benim araçta 2 aydır daha önce yoktu eminim bundan bu çalkalanma sesinin yanında yeni bir ses daha ortaya çıktı çalkalanma sesinin yanında diyorum çünkü bu ilave ses yine depo 3 diş düşene kadar geliyor yakıt azalınca kesiliyor
Ses nasıl desem sanki sert bir cismin derinden biryere vurması gibi birşey serviste arka düzende heryeri kontrol ettirdim birşey çıkmadı , çocuk aynı ses için bir aracın arka düzenini komple aşağıya indirdiklerini birşey bulamayıp yeniden topladıklarını söyledi
Bana kalırsa bu ses arka aktarma veya amortisörlerden gelmiyor çünkü sadece parke taş yolda depo dolıyken geliyor çukura girince birşey yok koltuklardan olamaz oralarda yapacak yerlere işlem yaptım bagaj kilidinide biraz öne aldırıp boşluğunu aldım bagaj içindende gelmiyor onada baktım
Ben depodan geldiğini düşünüyorum içindeki şamandıramı biryere vuruyor bilemiyorum artık sende böyle bir ses varmı?
Servisteki çocuk sadece 4x4 ler bu şikayetle geliyor dedi , eğer depodaki şamandıralar aynı ise bu benim tezimi çürütüyor fakat neden sadece depo doluyken oluyor bunu anlamıyorum
Depo çalkantı sesi yalıtım sonrası az duyuluyo ama sıfıra indirmek imkansız gibi çünkü aracın içinden geliyo sayılır o ses.
Diğer sesler için de bi kulak kabartıyım bakalım...

Duster'ın Yüzde 30'u Türk Malı

Romanya'daki Dacia fabrikasında üretilerek Türkiye'ye ithal edilen Duster, büyük oranda 'yerli'. Duster'ın parçalarının yüzde 30'u, 1.6 benzinli motor da dahil olmak üzere Bursa'daki Oyak Renault fabrikası tarafından Romanya'ya gönderiliyor. Türkiye'de üretilen binek otomobillerin ortalama yerlilik oranı yüzde 56 düzeyinde bulunduğunu hatırlatalım.

İlk göze çarpan arka kelebek ve bagaj camının yerli malı Duracam oluşu. Ayrıca jantlar da CMS, ve de 1.6 ve 1.5 Motor ve 6 ileri şanzıman. Demek ki daha bir çok parça yerliymiş neredeyse 1/3'ü.

Öte yandan Dacia, 2013'te Mercedes'ten sonra en hızlı büyüme kaydeden marka unvanını almış. Bu yılın ilk 10 ayında toplam pazarda satışlar yüzde 9 artış gösterirken, Dacia'da bu oran yüzde 27.3 olmuş.

Kaynak: http://www.otoajanda.com/3525/10-yillik-marka-dacia-gozunu-ilk-5e-dikti/
http://www.otoajanda.com/3527/kendini-ithal-saniyor-ama-motor-ve-sanzimani-turk-mali/

Bu kutu ne zaman elektrik destekli yumusak bisey olursa SES o zaman bitecek herhalde. Cunku HEMA ya gore kutu cok zorlu testlere tabi tutuluyormus 0 hata vs.ymis.
Yani bu kutu bu araca takilinca ne oluyosa ses o zaman oluyo, var bi tuhaflik.

Valla artık parke taş yolda düz giderken dahi ara sıra şangırdıyor gitgide bozuluyor herhalde , yerim onların zorlu testlerini hata var bu kadar erken yapmaması lazımdı

Sevgili dostlar; halen Duster sahibi değilim ama içimdeki aşk artarak devam ediyor, hal böyle iken yeni dusteri dünya gözüyle gidip göreyim dedim, Ordu Köy Otomotivde sergilenen yeni dusterin içine keyf ile kuruldum orasını burasını iyece inceledim durdum. Son derece tatminkar olmuş umarım tez zamanda bende kavuşurum duster a. Yalnız eskiside böylemiydi tam hatırlamıyorum ama sanki vites geçişleri çok sert geldi bana daha öncede eski kasa dusteri incelemiştim bana vitesler daha yumuşak geldi diye hatırlıyorum. Bir diğer de vites atmada sıkıntı yaşanabilir özelliklede bayan kullanıcılardan, zira vites yerleri çok yakın 5 e atıyorum diye 3 e takan çok olur gibi hissettim. Yanılıyorda olabilirim ama bana öyle geldi. Ama her ne olursa olsun aşk çarpık bacağı bile sütun görmektir felsefesiyle hiç umrumda bile değil, ev taksitlerimi biraz azaltayım krediyi yenileyip mutlaka alacağım. Saygılarımla

viteslerin sertliğine bir süre sonra alışıyor insan.3-5 hiç karışmıyorda 5den 6 ya geçerken 4e takabilirsiniz,alışana kadar..

iki senedir takip ediyorum, makyaj geldi gelecek derken sonunda o da oldu.

Dusterdan, Kaşkay'e,İX35 e, Sportageye, Tiguana çok gittim geldim.Sonunda döndüm dolaştım yine Dustere geldim. Şüphesiz Duster donanım ve güvenlik olarak bu araçlarla kıyaslanmaz ama beni çeken tarafı asıl, fiyat ve 4x4-dizel oluşuydu.

Makyajlı kasanın fiyat ve özellikleri sonunda Dacianın sayfasına düşünce Ambince modelin 90 beygirden 110 beygire yükseltildiğini, ilave olarak ESP nin eklendiğini görünce tamam dedim.

Varsın elektrikli arka cam, elektrikli ayna, deri direksiyon, yol bilgisayarı olmasın. Hatta medya nav denen o şey de olmasın.Navigasyonu zaten cep telefonundan faydalanıyorum dedim.

Sonuç olarak 2010 Sembol aracımın satış ilanını verdim internete.Bakalım hayırlısı.1-2 hafta içinde istediğim fiyata aracımı satabilirsem ne mutlu, yoksa 2014 aralık ayına inşallah....

Bir taraftan da düşünmüyor değilim, seneye bütün bu seçenekleri eleyip VW Jetta ya bineyim diye.

bars2010' Alıntı:

Dusterdan, Kaşkay'e,İX35 e, Sportageye, Tiguana çok gittim geldim.Sonunda döndüm dolaştım yine Dustere geldim. Şüphesiz Duster donanım ve güvenlik olarak bu araçlarla kıyaslanmaz ama beni çeken tarafı asıl, fiyat ve 4x4-dizel oluşuydu.

Makyajlı kasanın fiyat ve özellikleri sonunda Dacianın sayfasına düşünce Ambince modelin 90 beygirden 110 beygire yükseltildiğini, ilave olarak ESP nin eklendiğini görünce tamam dedim.

Varsın elektrikli arka cam, elektrikli ayna, deri direksiyon, yol bilgisayarı olmasın. Hatta medya nav denen o şey de olmasın.Navigasyonu zaten cep telefonundan faydalanıyorum dedim.

Sonuç olarak 2010 Sembol aracımın satış ilanını verdim internete.Bakalım hayırlısı.1-2 hafta içinde istediğim fiyata aracımı satabilirsem ne mutlu, yoksa 2014 aralık ayına inşallah....

Bir taraftan da düşünmüyor değilim, seneye bütün bu seçenekleri eleyip VW Jetta ya bineyim diye.
Sn. bars2010, yeni bir araç için ayırdığınız bütçe 45-60 bint TL. ise (Jetta'da en düşük benzinli ile en düşük dizel fiyatı) bence kesinlikle 4x4 Duster'ı tercih edin. Ben 1 yıldan fazla Duster'ın 4x2 110 Bg. olanını kullandım ve her açıdan çok memnun kaldım (iç ve bagaj hacmi, motor performansı, bozuk yollardaki rahatlığı vs.). Şuanda malesef binek araç kullanmak durumundayım (maddi durumdan dolayı), fakat yeniden imkanım olursa alacağım ilk araçlardan birisi Duster 4x4 110 bg'dir. Daha iyi imkanım olursa Dizel Forester, dahada iyi imkanım olursa (piyangodan para çıkınca ;D) Toyota Land Curiser alırım. Bu Duster'dan sonra inanın binek araca binmek hiç zevk vermiyor. Umarım gönlünüzdeki araca kavuşursunuz. Bunlarda benim nacizane fikirlerim.

bars2010' Alıntı:

ben 1.6 16v ambiance 4x2 kullanıcısıyım bu araba bana hayli hayli yetiyor ama bende yeni kasa 4x4 ambiance modeline niyetleniyorum dediğin gibi elektrikli arka cam, elektrikli ayna, deri direksiyon, yol bilgisayarında benimde gözüm yok. İnşaallah nasip olur.

bugün karşıyakada evin önüne parkedilmiş ( plakası takılmış ) yeni duster gördüm !!

yeni araçların teslimi başladımı ki ? kim ne zaman almış ?

onu yollarda göreceğimiz gün geldimi yoksa ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR