Ynt: Yeni Dacia Duster Broşürü
Merhaba arkadaşlar bende bugün İstinye de detaylı olarak inceledim yeni duster'i
Gözlemlediklerim şöyle ;
- Tasarım olarak güncellenme hoş olmuş farlar özellikle gündüz farları hoş duruyor arka stoplar içi köşeli olmuş.
- Bagaj üstü örtü değişmiş artık sert bir malzeme 2 kademeli hareket ediyor bagaj camına gergilerle bağlı ayrıca.
- Koltuklar daha yumuşak ve rahat olmuş ön koltukların yan destekleri daha başarılı olmuş.
- İç aydınlatma özellikle arka yolcular için yenilik var (olması gereken buydu aslında
)
- Göstergeler çok şık aydınlatma yine kırmızı tonlarında ayrıca cam açma düğmeleri de aydınlatmalı.
- Navi ekranı hoş dokunmatik kullanımı kolay ancak benim navigasyonsuz olanı daha hoşuma gitti
sebebi tuş sayısının daha fazla olması ve aydınlatması çok hoşuma gitti.
- Direksiyonun arkasındaki kollar değişmiş kol uçlarındaki tuşlar daha belirgin olmuş (clio gibi)
- Orta konsolda gözler oluşturulmuş ancak kapaklı olsa daha bütünlük arz ederdi düşüncesindeyim.
- Kapıların oturduğu tavandaki sabit fitil değişmiş silikonlu gibi yani kapıyı kapatınca arada boşluk olmuyor
tavan ve kapı bağlantısında buda rüzgar sesini önemli ölçüde engeller düşüncesindeyim.
- Yine çamurluk içlerine baktım plastik çamurlukların iç tarafı doldurulmuş sanırım çünkü ses tok geliyor
bendeki dusterin çamurluklarına vurunca elinle ses farklı geliyor. Yalıtım artmış yani bagajda da sağ sola baktım
krikonun oldu yere vs. ses tok geliyor içten vurunca.
- Kapıların orta birleşim yerinde fitil uygulamışlar daha önce sadece 4x4 seçeneğinde vardı bu.
- Motorlar aynı ancak 90 hp olanda artık 6 ileri güzel bir gelişme bu özellikle ilk hareket esnasında şanzımanı
koruyor ve dik iniş ve çıkışlarda sabit hız gereksinimini sağlıyor 6. viteste sabit hız sürüşlerinde daha az devir
çevirerek daha sessiz bir sürüş sağlıyor.
- Koltuklardaki duster yazıları hoş bir detay belirtmek isterim tavan rayları daha belirgin olmuş.
-Araç daha yüksek evet eski duster de vardı bayide sanki 1-2 cm yükselmiş gibi geldi bana.
-Birde araca binerken daha fazla yaylandığını hissettim sanırım küçük çaplı bir yumuşatmaya gidilmiş
süspansiyonlarda.
- Park sensörü 3 nokta sunulmuş bende 4 nokta
3 takım montajda bir takım çıkıyor haliyle
- Fiyat olarak 1.5 dci 4x2 laureate 90 hp. look paket + park sensörü + hız sabitleyici + deri direksiyon ve vites topuzu beyaz renk : 50.100 tl liste fiyatı oluyor.
Benim gözlemlerim bunlar arkadaşlar.
Ben nisan ayında 43.000 tl fiyata almıştım dusterim'i (90 hp 4x2 beyaz look paket park sensörü deri direksiyon ve vites topuzu 2 takım paspas
Bakalım zaman ne gösterecek belki yaza doğru değişim yapabilirim kısmet.
Test sürüşüne de çıkalım bir daha iyi anlarız ne olduğunu.