Yeni Bir Defender'cı Geldi!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SuperContra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,484
Ynt: Yeni Bir Defender'cı Geldi!

Çok teşekkürler herkese. Serdar bey, bir araya gelince daha da güzel gözüküyorlar öyle değil mi :smiley:

Oğuzhan hoşbulduk. O zaman bir soru sorayım madem. Arabayı en son iki gün önce kullandım teklemeye başladı. Hemen bayılıyor hızlanamıyor çok yavaş. LPG'sinden mi kaynaklanıyor? Yoksa başka bir şeyden midir?

Etiketler

ibrahim_ipek' Alıntı:
Hizlanmamasi ce cekmemesi gayet normal alisin bence ;-) 120 hp turbo dizel bile zar zor goturuyo

ibrahim IPEK

Orası öyle fakat şuan yaşadığım durum anormal bir durum. Arabanın normal hali değil yani. Ayrıca tekliyor. Birinci, ikinci viteste dahi bayılma var. İzmir'den İstanbul'a getirirken hiç bir sıkıntı yoktu bu şekilde.

F.AKPOLAT' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Erdal bey diyarbakırda bir adaşınızda 110 dizel var 87 model satıyor tlf 0 532 455 92 04 selamlar.
merhaba ilginiz için teşekkür ederim Erdal beyle görüştüm hatta bu gece saat 10 da Diyarbakır yolcusuydum son anda vazgeçtim bu sefer daha toparlak bir araç almayı düşünüyorum daha önce series 3 vardı epey Bi masraf ettim zevkime göre yaptım çokta sevdim memnundum da sattığımada pişman oldum ama iş işten geçti:smiley:)) Diyarbakır daki 110 fiyat ve sonradan yapacaklarım epey maliyeti yüksek gözüküyor ondan vazgeçtim bu sefer port bagajı olan şnorkel olan vinç hidrolik direksiyon şart seriesle arazide bol bol kas yaptım :smiley:)) döşeme hazır birşey almayı düşünüyorum diğer eksikleri olacak tabi onlarda zamanla artık fazla arabanın altına girmek istemiyorum :smiley:))) streç filmle seriesin boşa giden debriyajını yaptığımı hatırlıyorum bir nevi usta oldum :smiley:)) araba mekaniği için babama borçluyum tek kurtarıcımdı Series için yeni alacağım 110 ilk yapacağım iş rengi olacak aynı seriesimin rengi olacak tofaş mavisi ve beyaz motor değişimide ilerde düşünüyorum bd30 nissan motor yarın bi araç var goruşecem bakacam inşallah bir sıkıntı çıkmaz çok sabırsızım defender 110 için Allah sonumuzu hayır etsin:smiley:)

SuperContra' Alıntı:
Çok teşekkürler herkese. Serdar bey, bir araya gelince daha da güzel gözüküyorlar öyle değil mi :smiley:

Oğuzhan hoşbulduk. O zaman bir soru sorayım madem. Arabayı en son iki gün önce kullandım teklemeye başladı. Hemen bayılıyor hızlanamıyor çok yavaş. LPG'sinden mi kaynaklanıyor? Yoksa başka bir şeyden midir?
lpg olabilir benzin pompasindan olabilir bujilerden olabilir pis yakittan olabilir bir cok sebep var.bence benzinde yapiomu ona bakin,lpg de deneyin.en ucuz yoldan gidersek benzin katkisi ile baslayalim :smiley: sirasiyla buji - kablolari - distiribitor - pompa - diye gitmekte fayda var :smiley: lpg ise regulatorde sikinti olabilir baskada bilgim yok :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguzhan3434' Alıntı:
lpg olabilir benzin pompasindan olabilir bujilerden olabilir pis yakittan olabilir bir cok sebep var.bence benzinde yapiomu ona bakin,lpg de deneyin.en ucuz yoldan gidersek benzin katkisi ile baslayalim :smiley: sirasiyla buji - kablolari - distiribitor - pompa - diye gitmekte fayda var :smiley: lpg ise regulatorde sikinti olabilir baskada bilgim yok :smiley:

Merhaba aracın İzmir'de ilk sahibi bendim :smiley:

ben de aracı Osmaniye'den İsmet İsimli almıştım....( bu araçlar ne çok el değiştiriyor )

uzunca bir araç arayışından sonra volkanında aracı satılığa çıkaracağını söylemesi ile arkadaşımıza aracın devredilmesine vesile olduk .... e tabi birde kadir gibi bir arkadaş edindik oda bizim hanemize artı oldu....

araç ile ilgili o tekleme sorununnu konuşacak olursak aracın lpg tesisatı ( tank, kafa, kesiciler, borular, tesisat ) komple sıfır alındı ve bildiğim kadarı ile hala garanti kapsamında defender gibi yakıt canavarı bir aracın ihtiyacını karşılamak için aldesa büyük kafa ( genelde lpg ciler bile büyük kafa yok der ama var ) takıldı muhtemelen regilatör arızası değildir...

benim şahsi görüşüme göre aracın önce ayarlarına baktırmakta fayda var...

avans ayarı, lpg ayarı rolanti ayarı önce bir ayarlara baktır bir de sibop ayarına baktır.... sorun düzelmezse

o araçla ilgili aracın gaz pedal tepkisinin çok zayıf olduğu yaylarını bir kontrol ettir çünkü ayak gazdan çekilince pedal yukarı ağır ağır çıkıyor... buda sen debriyaja basıp vites değiştirmeye çalışırken karbüratöre yakıt rolanti seviyesinde değil ayak gazdaymış gibi pompalanmasına neden oluyor muhtemelen teklemede yakıtın fazla gitmesinden kaynaklı boğulmaya sebep oluyordur... İstanbul da tarık baki murat dursun serdar sezgin var sana yakın oturan onlarla bir görüş seve seve tamir bakım konusunda yardımcı olacaklardır... evine yakın yerlerdeki atölye yada garajları tercih edersen yakıt ve zaman konusunda yararına olur....

hidrolik direksiyon konusuna gelirsek 1200 tl ye hazır kitler satılıyor tek tek almak senin yararına değil zararına olacaktır...
montaj ücreti olarak ta genelde 500-700 TL arası bir ücret çıkıyor bunun içinde bir miktar torna işi ve ücreti bir miktarda civata ve sıvı ücreti oluyor ortalama 2000 TL gibi bir ücrete sorununu çözebilirsin

bunun dışında hidrolik direksiyonda dahil olmak üzere bir süre araca hiç birşey yapma araçla gez aracı tanı senin için acil değişmesi gerekenler gibi bir liste yap bunu yaparken de konforsal şeyleri sona bırak önce mekanik ve elektrikle ilgili ilave etmek ya da değiştirmek istediklerini listele(şu an konuşmaya başlasak her şeyin ihtiyaç dahilinde olacağını ve bir yedek parça satış yerinde olsak hepsinin acil cözüme kavuşması gereken seyler olacağını düşünüp hemen herşeyi almak isteyeceksindir) ki neyi nezaman yapman gerektiği hakkında bir fikrin olsun....

kişiler konusunda ise şu an anlaştığın kişi ile daha sonra anlaşamaya bilirsin ya da şuan anlaşamadığını düşündüğün kişilerin aslında hiç senin bilmediğin kadar iyi insanlar olduklarını görebilirsin kişiler üzerinden olaya yaklaşırsan mutsuz olursun....

Büyük büyük dedemden duyduğum feodal kültür ve biyad etmek üzerinden ocu şucu bucu olmana gerek yok omurgasızlığın ve omurgalı olmanın bile neye göre ve kime göre tartışıldığı bir yerde "benim gibi" kendin olman sana bişey kaybettirmeyecektir.... araç senin ve doğa seni bekliyor al sevgilini ya da arkadaşlarını iki iskemle bir çadır bir uyku tulumu yeter artar bile güzel bir kamp ateşinde sohbet etmek için sana çok yakın yerlerde çok güzel kamp alanları da var face üzerinde suan 90 kusur grup sayfası var ve her gezide anlaşmazlıklardan yeni gruplar çıkıyor benim düşünceme göre bu aktivitelerden keyif almak ve gerçekten çok eğlenmek hayatın getirdiği stresten kurtulmak için bu tip aktivitelerde bulunacaksan yakın cevrenden çok çok iyi anlaştığın 3-5 arkadaşını ikna ettirip aynı kabiliyette ve mümkünse aynı marka modelde araç almaları konusunda ikna edilmesini sağlamak olmalı ( aynı marka model olduğu zaman hepiniz aracın yapısına ve özelliklerine hakim olmuş olursunuz bir birinizin eksiklerini yada bilmediklerini diğeriniz tamamlamış olursunuz ) bu sayede 3-4 araçlık güzel bir grubun olmuş olur yıllara yayılan bir dostluğun da varsa araya çıkar ilişkileride girmez birbirinize karşı daha tölaranslı olursunuz.

Bu gün sadece avrupa ve anadolu bölgesindeki yerlere 2 haftada bir kamp için etkinlik düzenlesen 2 yılın geçer zaten Türkiye'de de 7 bölge olduğunu düşünürsen 14 yıllık bir macera seni bekliyor demektir bu

Sevgilerimle ve en kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile Ozan TAN

SuperContra' Alıntı:

Hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah.
Araç lpgdeyken regülatörde donma, aşırı soğuma vs. oluyor mu kontrol edin. Araç susuz kaldıysa regülatör arızası çıkmış olabilir ama muhtemelen hava ayarı kaçmıştır, normaldir. Bilgisayarlı ölçüm yaptırın aracın performans-yakıt oranını en makul seviyeye çekerek ayar atarlar.

Teşekkür ederim herkese iyi dilekleriniz için sağ olun :smiley: Defender ailesinin içine girdiğim için çok mutlu hissediyorum kendimi. Yolda gördüğüme kornayı çalıyorum binek arabamla olmama rağmen :smiley:

Yarın veya Cuma günü tekleme konusu için baktıracağım araca. Bir ölçüm, genel bir kontrol yaptırmak istiyorum. Yavaştan gezilere, arazilere gitmek istiyorum artık :smiley:

Motor ve mekanik bakimlari için low2garageye bekleriz. Evren oto sanayi sitesi 15a blok bahçeşehir. Ozan abinin bahsettiği ben tarık baki oğuzhan ve diğer arkadaşlarla da tanışmış olursunuz..

burdaki herkesi ayhan ustaya bagladim hepsi memnun :smiley: sizide bekleriz :smiley:

Hayırlı uğurlu olsun.... İlk resimde satan mı daha mutlu yoksa alan mı anlaşılmıyor, ikisi de çok mutlu:smiley:))))))) Amerikanları da bir ilk aldığın gün rakı içermişsin, bir de sattığın gün, öyle anlatırlar... :smiley:))))))))))

Şaka bir yana Allah gönlünüzce kazasız belasız kullanmak nasip etsin, güle güle kullanın:smiley:)))

umut aracı osmaniyeden galerici bir arkadaşımın araması ile almıştım gittiğimde aracı arkadaşıma satan adamla tavla oynuyorlardı ben aracı aldım izmire geldim ama ismetle bağım kopmadı hala görüşürüz aracı volkan dirişkine verdim onunla da hemen hemen 2-3 günde bir görüşürüz volkan aracı baybarsa devretti baybars ile de görüşüyoruz sanırım bu hep böyle devam edecek :smiley: aracı devrede devrede coğalacağız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR