Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nihat53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,016
Ynt: Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Yeni tip ön panjur ve farlar hiç yakışmıyor bence. onun yerine yarım A bar ve vinç tamponu yaptırman daha çok yakışır.

Etiketler

Eğer olursa böyle düşünürüm.
Çünkü araç köşeli hatlara sahip Yuvarlatılınca güzel olmuyor. Tabii bence.....

winch_bumper_superwinch_epi9s.jpg

100_2989.jpg

2012-Vilner-Land-Rover-Defender-Front-Side-588x441.jpg

623-657-large.jpg

Bana göre de çok kaslı bir görünüm kazandırmış bu ön yapı...

Karar verdim , Yine beyaz olacak ama Jant hariç bu araç gibi yapmayı düşünüyorum.

Bu gün artık yürüyen aksamın bitmesi gerekiyor. Gidip Sanayiye bakacağım. 4 adet federal couragia mt lastik aldım.
Bu lastikleri de , boya yapılana kadar original jantlarına geçici takacağım.

Bu arada Ingilterede bir 19J diesel turbo motor buldum ve 100£ e aldım. benim aracım 12J .
Bunun tüm turbo , manifolt , hava filtre sistemini ve yağ soğutucu sistemini benim araca takacağım.
Kimse bunu önermiyor yapmayız diyor. Ben çok araştırdım.
Motoru patlatsa bile "ben yaptım olmadı " demek istediğimden dolayı kendim yapacağım.
isteyen buradan incelesin ;http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_engines

12J, 13J, 14J and 15J düz diesel , 19J ise turbo diesel.
Araç 68HP den 85 HP ye daha önemlisi 155Nm torktan 200 e çıkıyor.

Nasıl?

201108051730240.2011-07-25 (2).JPG

19Ja.jpg

19Jb.jpg

Yurtdışından Dış aksesuarlar sipariş ettim.
Grill setleri ve NAS lambalar.

07.jpg

30.jpg

37.jpg

001.jpg

nihat kardeş valla merakla takip ediyoruz. Bu turbo konusu hakkaten ilginç !!!!!
Arkadaşlar neden yapmak istemiyor. Herhangi bir sıkıntı olursa zaten senin sözünle yapmış olacaklar. yoksa ekmek kapılarından olmak istemediklerinden mi? :smiley:
Kimse yanlış anlamasın cidden masumane bir soru. Sadece anlamak için soruyorum. Böyle bir imkan varsa tabikide bizlerin faydalanması gerekir.

Daha çok resim yükle çok merakta kalıyorum. Bu arada lastikleri kaça aldığını sorabilir miyim nihat kardeş.

Saygılarımla

Re: Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Teginalp kardes.

Yillardir ikinci el araba alip satarim (zevk icin) . 2006 yilindan bu yana bu araba belki 16. Arabam. Şunu öğrendim kim ne söylerse söylesin hic onemli degil, bu araba işinde eger Şansın yoksa ne yaparsan yap her kötü sonuç veren tamir bir sekilde işin sahibinin bir tarafında patlar. Sakin kimse kırılmasın darılmasın. Tecrubeyle sabittir. Bu yuzden bu arabayi sadece dis görünüşünun erkesiligi ve uzerinde yaptigin degisiklik ve eklemelerin seni yansitmasindan dolayi sectim. "Dene ve yanıl" en sevdigim yöntemdir. Cunku en hızlı ve en fazla boyle ogrenirsin.
Kafa şişirdim. Kusura bakmayin.

Bu arada lastikler 235 85 16 federal mt 2010 yili. Belki 1000 km yol yapmis. Hepsini 750 tl ye aldim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ne kafa şişirmesi kardeş eline emeğine sağlık.Ben senin kadar tecrübeli değilim. ilk arabamı aldım :smiley: o yüzden sizin gibi tecrübelilerden öğrenmeye çalışıyoruz. ben dediğim gibi hala el vurdurmadım. Gerçi el vurdurmama sebebim hem usta bulamamam hemde maddi durum. ama senin bu konuyu takip ediyorum. Neyi nasıl yaparım kaça mal olur öğrenmeye çalışıyorum. düşün daha elektrik tesisatı bile düzgün degil. Kapı kilitleri tutmuyor :smiley:
Mesela lastik çok aradım bulamadım. cok uygun almıssın hayırlı uğurlu olsun.
Takipteyim
Saygılarımla

nihat53 abim bu lastik konusunda yanlışta olabilirim affına sıgınarak abi lastiklerin bi km ömrü bide zaman ömrü vardır benim bildiğim ve zaman olarakta ortalama 3 en fazla 4 yıldır sizin aldığınız lastiklerde üretimi yani hamuru 2010 yani 1 yıl kadar bilemedin 1.5 yıl ömrü kalmış bi lastik sizce değer mi ?

Onemli degil, lastigin bir raf ömrü vardır. Ama yanlış anlaşılmasın lastigin saklandigi ortam cok onemli dogru nem ve hava sicakliginda, beton ve islak bir zeminde olmadan yillarca saklanabilir. Alirken bakilmasi gereke 3 onemli sey var. 1 - lastigin ozelligini kaybetmemis olmasi, elinizle sertce lastigin diş kısmına sürtün, taş gibi olmasın. 2- lastigin yanak bölümüne bakın yüzeyde karıncalanma yani yüzey değişikliği olmasin. 3 - tabiki en az 6 mm diş derinliği olması gerekiyor.

Ben gevenlerde 2004 model lastik sattım ve alan dua etti. 15 inch olmasaydı ben kullanacaktim.

Anladım abi ben genellikle bu raf ömründe takıntılıyım da 3 yılı geçmiş lastikten uzak durulması düşüncesi olanlardanım abi eyvallah abi takipteyim inşallah gönlündeki defansı yapar kazasız belasız binersin abi ;)

Artık mekanik işi bitiyor.

uploadfromtaptalk1356124210128.jpg

uploadfromtaptalk1356124255666.jpg

uploadfromtaptalk1356124301388.jpg

uploadfromtaptalk1356124326184.jpg

uploadfromtaptalk1356124360456.jpg

nihat53' Alıntı:
Bu arada Ingilterede bir 19J diesel turbo motor buldum ve 100£ e aldım. benim aracım 12J .
Bunun tüm turbo , manifolt , hava filtre sistemini ve yağ soğutucu sistemini benim araca takacağım.
Kimse bunu önermiyor yapmayız diyor. Ben çok araştırdım.
Motoru patlatsa bile "ben yaptım olmadı " demek istediğimden dolayı kendim yapacağım.
isteyen buradan incelesin ;http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_engines

12J, 13J, 14J and 15J düz diesel , 19J ise turbo diesel.
Araç 68HP den 85 HP ye daha önemlisi 155Nm torktan 200 e çıkıyor.

Nasıl?

Selam,

Dış organlarla yapabilmen zor, blok hariç iç organları tamamen eski motora geçirmen gerek tahminimce o zaman olur. Standard motor ile turbo motor arasında ısınma yağlama farkı var bile bile lades yapma.

Evet haklisin. Huseyin usta ısrarlarıma dayanamadı ve getir motorun parcalarini ben yapayım dedi. Yağlama dahil.

nihat bey kolay gelsin
yurt dısından sıparış verdıgınız parcaları gumrukten gecırdıkten sonra nasıl gecırıdıgınızı paylasırsanız cok sevınırım kolay gelsin tekrar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR