Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nihat53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,039
Ynt: Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Nihat bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Kazasız belasız güzel günlerde binmenizi dilerim.
Aracı erzincandan aldınız sanırım. Bu aracı tanıyorum. bildiğim kadarıyla fazla bi masrafı olmaması gerekiyor. sadece kontrol amaçlı mı actırdınız aracı.Yoksa masraf mı açtı? Ne gibi değişiklikler yapacaksınız. Birde erzincandan istanbula giderken yakıt ölçme durumunuz olmuştur. Araç ne kadar yaktı.
Bende yeni bi def aldım. Ancak hicbir bakım yaptırmadım. Yapılacak bakımlar hakkında ve fiyatları hakkında da bilgi verebilir misiniz? Nerelerini kontrol ettirmeliyim. bende erzincandan getirmiştim aracı. Sivasta şuan araç, buralarda pek usta bulamıyoruz. En iyi usta sizin aracı aldığınız tuncay ustadır :smiley: o da çok yardımcı olamadı bana :smiley:
Bu tür konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selamlar

Etiketler
Re: Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Öncelikle Tesekkurler.
Evet araci tam da tahmin ettiginiz gibi Tuncay ustadan aldım. Henuz aracin yuruyen aksam masrafı belli olmadi, ancak 4.000 tl diye tahmin ediyorum. Tam listeyi servisten cikmadan veremem. Tuncay usta bence sadece tecrübeli cok iyi degil. Aracın sag dış aks ı gres kaçırmış ve fren disk ine yag bulasmis ve fren tutmaz halde geldi istanbul a. 1.100 km de toplam 470 tl yakit harcadi. Ancak arac son 3 senedir yatar vaziyetteydi. 300 üncü km den sonra acilmaya basladi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Tekrar hayırlı uğurlu olsun.
araç tamamlandıktan sonra yapılan değişiklikleri ve fiyatlarını yazarsanız sevinirim. ben frenleri hallettim. bende de aynı sorun vardı. onun dışında alt tarafa hiç elimizi vurmadık. demek istediğim siz kontrol amaç lı mı açtırdınız. yoksa anlayan bi ustaya göstersek zaten neyi varsa anlar mı?
Allah kolaylık versin.
Takipteyim.

Ben aracı tamamen yeniden yapmak istediğimden dolayı , zaten bunlara bakaccaktık.
Ancak Sizinde ufak tefek testlerle tesbit edebileceğiniz sorunlar var. Mesela Ön iki lastiği kriko ile kaldırın Lastiği sağa sola çevirin ve diferansiyel boşluğuna bakın , bu ön ön ve arka aktarmanın durumu için size yardımcı olur. Şaft boşluğunun kontrolü için aracı lifte kaltırıp bakmalısınız. Ancak aracı kullanırken de bunu anlayabilirsiniz. Normal ( yani Hi kullanımda ) düşük viteslerde birde gaza yüklenince Tak diye dişli ve aktarma vurma sesi geliyorsa, Sırası ile ilk önce Ön arka diferansiyal içi sonra ön arka şaft , sonra Arazi şanzumanı , son olarak Aracın normal şanzumanı kontrol edilmeli.

Ben daha sonra başıma bu vuruntu durumları ile birşey gelmesin diye tamamını elden geçiriyorum. Çünkü bu işlerde paröa ucuz ama işçilik pahalı.
Birde unutmayın Motorun ilk haraketini aldığı ( yani motordan şanzumana oradan da arazi şanzumanına geçişte ) yerdeki ufacık bir boşluk , tekerlekte size gümbürtü gibi geliyor.

Bu arada daha Baskı balata değişecek , üst ve alt debriyaj merkezleri kontrol edilecek, 4 amörtisör değişecek. balatalar değişecek, Motor takozları değişecek.( Range rover ınkilerle) Kısaca araç 3 senedir yattığı için özellikle yürür aksamdaki tüm plastik aksamlar yenileri ile değişiyor.

Daha motor a gelemedik bile , mesela motor 8 -10 saat kapalı kalınca , elle mazot pompalamadan çalışmıyor.

Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Aracima asagidaki direksiyon simidini takmak istiyorum. Ancak bunun icin 48 spline deniyor ve eger aracim 36 spline ise takamazmışım. Bilgisi olan varmi . Bu arada aracim original hidrolik direksiyon 1987 ingiliz yapımı

Tesekkurler.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ImageUploadedByTapatalk HD1354662817.141926.jpg

nihat53' Alıntı:
Aracima asagidaki direksiyon simidini takmak istiyorum. Ancak bunun icin 48 spline deniyor ve eger aracim 36 spline ise takamazmışım. Bilgisi olan varmi . Bu arada aracim original hidrolik direksiyon 1987 ingiliz yapımı

Tesekkurler.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Slm.
Aracınızın direksiyon simidini söküp resimdeki simit ile birlikte elinden iş gelen bir tornacıya gidiyorsunuz.
Tornacı arkadaşımız eski simidin göbeğini yeni simide aktarıyor. Bu kadar basit. Güle güle kullanın. :smiley:

Teşekkür ederim , basit bilgiymiş . ama bilmedikten sonra , öğrenince insanın hoşuna gidiyor.

Bir soru Daha ,
Aşağıdaki link teki SVX led leri alıp benim aracıma takmak istiyorum. Daha önce takmış olan varmı ?
Çünkü bildiğim kadarıyla LED ve ampül aynı akımı çekmediğinden en azından sinyalde sorun olacaktır.

http://www.mudstuff.co.uk/shop/122-svx-defender-clear-led-tail-lamps.html

nihat53' Alıntı:
Bir soru Daha ,
Aşağıdaki link teki SVX led leri alıp benim aracıma takmak istiyorum. Daha önce takmış olan varmı ?
Çünkü bildiğim kadarıyla LED ve ampül aynı akımı çekmediğinden en azından sinyalde sorun olacaktır.

http://www.mudstuff.co.uk/shop/122-svx-defender-clear-led-tail-lamps.html

478 paund posta gümrük vs derken astarı yüzünden pahalıya gelir.
Yeni tip lambalardan alıp ayrıca aldığınız ledleri içine monte ederseniz çok daha ucuza malolur. :smiley:
Ben yaptım oldu :smiley: :smiley:
Herkese tavsiye ederim.

SERİ 3 109' Alıntı:
478 paund posta gümrük vs derken astarı yüzünden pahalıya gelir.
Yeni tip lambalardan alıp ayrıca aldığınız ledleri içine monte ederseniz çok daha ucuza malolur. :smiley:
Ben yaptım oldu :smiley: :smiley:
Herkese tavsiye ederim.

Ama bunlar çok farklı görünüyor. Değil mi?

nihat kardeş slm,
bu aralar resim göremez olduk :smiley: nasıl gidiyor çalışmalar.Bildiğim kadarıyla hızla ilerliyosun. Allah kolaylık versin diyelim. Sıkı takipteyim haberin olsun :smiley:
Saygılarımla

Re: Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

İnanın bende sabirsizlaniyorum. Ama huseyin ustanin tamirhanesi inanilmaz derecede yogun.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

hayırlı olsun aracın.
Hüseyin abi nin orda yer bulduysa merak etme gerisini.

Arkadaşlar ,

Ben rengine karar vermiştim ama aşağıda satıştaki link teki aracı gördüm ve çok kararsız kaldım.
Ya yapmaya çalışırsam ve bu linkteki gibi olursa diye , bu yüzden renk dahil herşeyde kararsız kaldım. Yıkıldım kısacası.

Sizden acilen fikirlere ihtiyacım var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-110-98697705/detay#

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON MESAJLAR

SON KONULAR