ben toprakta deneyin diye duydum ama asfaltta nasıl bir zararı olur veyatta faydası olur bilemiyorum. 4x4 moda almak için aracı durduruyoruz boşa atıyoruz debriyaja basıyoruz direksiyonun sağ tarafında düşmesi var zaten çevirmeli bir düğme
Ekli dosyayı görüntüle 6119bu resimde ki düğme olur kendisi... 4H konumuna alıyoruz. ekranda 4H ışığı sabit olarak yanıyor eğer yanıp sönmüyorsa sorun yoktur araç 4x4 hızlı devir konumundadır. 4L konumuna almak için düğmeyi tekrar çeviriyoruz bu sefer ekranda 4H ışığı sabit yanarken 4L şığı yanıp sönmeye başlıyor ve 3 kere yanıp söndükten sonra 4H ışığı sönüp 4L ışığı sabit yanmaya başlıyor. bu sefer araç 4x4 ağır devirde oluyor ki aracı zaten 40km hızın üstüne çıkartamıyorsunuz (ayna mahruti dişli muhabbeti varmış bende pek anlamam). araç ile işiniz bitti 4x2 ye alacaksınız bu sefer gene düz bir yerde duruyorsunuz aracın bayırda olmaması gerekiyo debriyaja basıyorsunuz 4x2 ye alıyorsunuz ve yaklaşık 1 mt kadar geri gitmeniz gerekiyor (sebebini bende bilmiyorum servis öyle söyledi
).. Gelelim en önemli noktaya 4x4 moduna aldığınızda 4H ve 4L ışığı aynı anda yanıyorsa sistemde bir problem vardrır mutlaka servise gösterin. bir çok eksper dahi bunlardan anlamıyor onun için alacağınız aracı mutlaka servise gösterin. ben göstermedim eksper sağlam dedi ama bozuk çıktı..