Yedigöllerde Kamp ve Alabalık Sezonu Açılışı (Nisan 2012)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mezeci_67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,809

Etiketler






ellerinize sağlık sonuna kadar heyecanla izliyo insan garaj bölümündeki araç yapımları kadar ilgimi çekti :smiley: ayrıca sizden ricam sac kavurmanın tarifini bende istiyorum adanan usta
 

Fikret bey iyi akşamlar,
Sac kavuma için önce 2kg kuzu eti kuşbaşıdan biraz daha küçük doğranmış, Sac tavamızı ateşe koyuyoruz kuzu etini içine boca ediyoruz 1/2 paket margarin suyunu çekene kadar kavuruyoruz suyunu çekmeye yakın 1kg domates doğranmış 250 gr da yeşil biber pişirmeye devam domatesler kaybolmaya başlarken pul biber,karabiber ve tuzumu atıyoruz domatesin kabukları etinden ayrılıp birbirine sarılmış hale gelince kavurma olmuştur afiyet olsun. ;)
 


mezeci_67' Alıntı:
Fikret bey iyi akşamlar,
Sac kavuma için önce 2kg kuzu eti kuşbaşıdan biraz daha küçük doğranmış, Sac tavamızı ateşe koyuyoruz kuzu etini içine boca ediyoruz 1/2 paket margarin suyunu çekene kadar kavuruyoruz suyunu çekmeye yakın 1kg domates doğranmış 250 gr da yeşil biber pişirmeye devam domatesler kaybolmaya başlarken pul biber,karabiber ve tuzumu atıyoruz domatesin kabukları etinden ayrılıp birbirine sarılmış hale gelince kavurma olmuştur afiyet olsun. ;)

Sevgili mezeci Adnan abi,

mezci olduğun belli.saç kavurmada atladığın nokta var :smiley: saç ateşe konur,çok hafif yağlıda olur, olmazsada mutlaka bir avuç kadar kuzu kuyruk yağı doğranması gerekmekte ve özellikle kaburga üstü antrikot bölümden olursa ( dinlenmiş et tavsiye edilir) mükemmel olur ki kuzu eti saç a tek başına konur.kesinlikle ete, yağ ve Tuz girmeyecek.. et kendi suyunu çekene kadar yağ konmaz. et suyunu çekipte hafifçe kendi yağı ile kavrulmaya başlaması görüldüğünde, benim tavsiyem kesinlikle 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağıdır. margarin asla bulaştırmayacaksın.. tabii yağ ile beraber, 2-3 orta baş soğan ve ince doğranmış yeşil biberide mutlaka eklemen gerek ki biberde biraz acılı olursa fena olmaz.. tam bu esnada tuz ilave edilecek ( gerektiğince), ve soğanlar pembeleşmeye yüz gösterdiğinde, domatesimiz ilave edilir. bu arada tuz kontrol edilir, ve biraz kekik, ilavesi tavsiye ederim.. acısı az ise, kesinlikle isot veya pul biber takviyeside lazım.. saç kavurma piştiğini kokusu ve etrafındakilerin ağız sularının akmasından belli etmeye başladığında,ateşten alıp ortaya koyacak ve ekmeği bölüp hucum edeceksin... yok tabağıma alayım, çatalla,kaşıkla yiyeyim dersende bu işin tadı kaçar.. bunu yapanda yiyecek olanda orada bir parça içinde olan köylüm kişiliğine bürünüp yediğinden tad almanın keyfine varmalı.. bu işin tadıda orada zaten..
eminim senin bildiğinden farklı değildir, veya bilipte püf noktaları herkese söylememek adına yazmamışındır diye düşünerek affına sığınıyorum.. ama gel sen bir laz olarak balıkta ve mezesinde ustalığına devam et, bende anadolu çocuğu olarak etçi tarafımı.... kusurum varsa affola..
saygılar ve sevgiler
Kemal Sarıgül
 

Kemal bey her yörenin yemek tarzı değişik ben Kırıkkale'li bir arkadaştan öğrenmiştim damak tadımıza
uydu onlarda soğan atmıyor yalnız domates ve yeşil acı biber gerçi eti tavaya koymadan kuyruk yağını ince ince doğrayıp bir miktar kavuruyoruz ama buda duruma göre değişiyor herkesin damak tadına uymuyor. Elik yaparkende tencereye yalnız et bir miktar kavrulunca soğan karabiber tuz koyuyoruz sabah sabah iyi oldu Boluya gelseydin tenekede tavuğun tadına bakardın kal sağlıcakla.
 



mezeci_67' Alıntı:
Kemal bey her yörenin yemek tarzı değişik ben Kırıkkale'li bir arkadaştan öğrenmiştim damak tadımıza
uydu onlarda soğan atmıyor yalnız domates ve yeşil acı biber gerçi eti tavaya koymadan kuyruk yağını ince ince doğrayıp bir miktar kavuruyoruz ama buda duruma göre değişiyor herkesin damak tadına uymuyor. Elik yaparkende tencereye yalnız et bir miktar kavrulunca soğan karabiber tuz koyuyoruz sabah sabah iyi oldu Boluya gelseydin tenekede tavuğun tadına bakardın kal sağlıcakla.

Sevgili abicim,
senin eline su dökemem.. Bolu ya gelmeyi çok istedim lakin Türkiye'de değil iş için yurt dışında idim. sizin Bolu'da olduğunuz hafta pazar akşamı dönebildim. orada da döktürdüklerini gördüm ve bayıldım.. tenekede tavuk olayını aştık, bu sezon yaklaşık 300 adet yeşil baş ördek ve 50 üzerinde yaban kazı avladım. 7 tanede boz kazım var deepfreezem de.. bende hemen hemen her hafta dostlarıma onlardan yapıp yediriyorum tenekede, tandırda, toprak altı, toprak üstü,kiremit içi,odun fırını...vs.vs... anlayacağın hafta içi çalışma ne kadar çok, hafta sonu o kadar boğaz... ama ben sadece yapıyor ve yediriyorum,kendimde ucundan az birşeyler alıyorum..daha fazlasına zaten sağlığım elvermez :smiley:) 7.anjiom ile beraber 2 ad.stent ekleme ile toplamda 4 stent im oldu.. bir ICD(kalppili) ve bypass ım ve sevdiğim dostlar ile geçirdiğim mutlu saadetli bir hayata şükrediyorum. dediğim gibi, eline su dökemem :smiley: ama söz en kısa zamanda bir araya gelip o güzel mezelerinden tekrar yeme şansına nail olmaya gayret göstereceğim. sağlıcakla kalman dileği ile..

selam ve saygılar
Kemal sarıgül
 

Yahu kemal bey, sabah sabah yapilirmi simdi bu :smiley: adnan zaten yetiyordu birde siz ciktiniz simdi :smiley: saka bir tarafa nefis tarif icin tsk. Simdi kasaba dogru gidiryorum
Sevgiler
 

Poseidion' Alıntı:
Yahu kemal bey, sabah sabah yapilirmi simdi bu :smiley: adnan zaten yetiyordu birde siz ciktiniz simdi :smiley: saka bir tarafa nefis tarif icin tsk. Simdi kasaba dogru gidiryorum
Sevgiler

Afiyet şeker olsun.. sevgili dostum.. Adnan beyin eline su dökemem,benimkisi ona latifeden takılmaktı. ama elbette benimde elimden çok şey gelir, bizi bilen bilir zaten :smiley:) inşaallah bir gün bir yerde denk gelirizde iki muhabbetin belini kırarız.
sevgi ve selamlar
Kemal Sarıgül
 

Ynt: Yedigöllerde Kamp Ve Alabalık Sezonu Açılışı (nisan 2012)

Adnan bey kdz ereğli-alaplı-yığılca-yedigöller rotasında yolun son durumu hakkında bilginiz var mı ?
ailecek çoluk çocuk iki gece kamplı yada günübirlik bir gezmeyi düşünüyoruz L300 minibüsle gidecem
yol nasıldır kaç km dir ne önerirsin
selamlar
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Mesajlar
1,522,181
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR



Geri
Üst