Yedi Göller Bölgesi Çadır Kampı Hakkında Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avci22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,169
Ynt: Yedi Göller Bölgesi Çadır Kampı Hakkında Yardım!

Biraz da yedi göller bölgesi hakkında bilgi alsaydık.. konu başlığı ile ilgili bir tek yanıt gelmemiş :(
aynı konu ile yeni bir başlık da açmak istemedim..

Yedi göller gidip gören çadır kuran varsa.. nerelere kuruluyor? camping yapılıyor mu? bilgilendirme yapılırsa sevinirim..
teşekkürler

Etiketler

Yedigöllerle ilgili forumda bir sürü link var aşağıdaki linkler işinize yarayabilir

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60681.0;topicseen

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18616.msg142068#msg142068

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4362.msg756029#msg756029

Malzeme konusunda fazla hassas olan bir kişi olarak benim de söyleyeceklerim olacaktır.

Öncelikle iş sadece everest'e çıkmak olsaydı emin olun şu anda hiçbir doğa sporları mağazası olmazdı. Burada önemli olan sizin ne kadar kuru kalacağınız ve ne kadar sıcak kalacağınızdır. İster ağrıya gidin ister yedigöllere yıl boyu ortalama sıcaklıklar bellidir ve sizin -bahar bile olsa- 60-70 tl'lik tek kat dayanıksız çadırla, 10 tl'lik pikeden hallice uyku tulumu müsveddesi ile kampa gitmeniz ciddi zararlara yol açabilir. Hatta öyle ki bir daha kampa bile gitmek istemeyebilirsiniz.

Outdoor sektörü -özellikle avrupa ve amerika'da- ciddi anlamda gelişmiştir. Çünkü orada sadece doğa sporcularına satış amaçlanmamaktadır. bu yüzdendir ki avrupa'da ya da amerika'da herkesin üzerinde the north face, marmot vb. markaları görebilmeniz mümkündür. bu ürünler ciddi paralar tutan ürünlerdir ve bu kişiler bunları sadece şehirde giymektedir. Sizce bu insanlar salak mı ki 20$ - 50$ arası bir fiyata ceket almak varken 200$ - 500$ verip daha iyi ceket alsınlar. ya da şöyle söyleyeyim; neredeyse 10 yıldan fazladır doğa sporları ile uğraşıyorum. Bu sporlar içinde dağcılık, kampçılık, scuba, oryantiring vb. sporlar mevcuttur. Ve bu zamana kadar harcadığım toplam rakam aşağı yukarı 30.000€'dur. Yani bugünki türk lirası karşılığı 60.000 TL civarıdır. Sizce ben salak mıyım ki bu kadar para verip malzeme aldım. Hayır ben sadece yapılan sporun bilincindeyim ve buna göre davrandım ve emin olun pişman değilim. bugün ağrıya gitsem 5 mevsim ekspedisyon çadırımın içinde, -35 derecelik kaz tüyü uyku tulumum içinde hiçbir ekstra ısıtıcıya, ya da battaniyeye ihtiyaç duymadan mışıl mışıl uyuyabilirim. Keza yedigöllere de gitsem aynı malzeme ile gider yine mışıl mışıl uyurum. Bu yüzdendir ki öneri yaparken biraz daha dikkatli davranmak, sonradan problem yaşatacak sonuçlar doğurmayacak bilgiler vermemiz gerekmektedir.

Bunun yanında, öncelikle nasıl bir faaliyet yapmak istediğinize karar verip planlamanızı da buna göre yapmanız gerekmektedir. Eğer sadece kampa gidecekseniz, yani dağcılık yapmayacaksanız, optimal koşullara uygun malzeme seçimi yapmanız gerekir. Avcı22 gibi motorsikletle faaliyet planlanıyorsa hafif ama dayanıklı bir çadır, yine hafif ama -mümkünse kaz tüyü- iyi yalıtımlı bir uyku tulumu ve tabii ki yalıtımı iyi olan bir mat gerekecektir. Evet migros'ta, tansaş'ta ya da kipa'da satılan çadırlar hafiftir ama kesinlikle dayanıklı değildir. İlk yağmurda içeri su almaya başlayacak ve dolayısıyla uyku tulumunuzu ıslatacaktır. Islanan malzeme yalıtım özelliğini düşürecek ve siz üşümeye başlayacaksınız.

Size tavsiyem -ki bu tavsiye daha önce de yapılmış- outdoor mağazalarına giderek orada ki tecrübeli kişilerden bilgi alın ve ona göre alışverişinizi yapın. Pahalı malzeme -istisnalar dışında- her zaman iyidir ve ve iş görür. Ayrıca evladiyeliktir. 60 tl'lik çadırı 1 bilemediniz 2 faaliyette kullanırsınız ve kenara atarsınız, 300 tl'lik çadırı seneler boyu kullanırsınız. Karar ve seçim sizin.

Bir kaç mağaza;

www.k2outdoor.com.tr
www.adrenalinoutdoor.com

Sormak istediğiniz şeyler olursa özel mesajdan cevaplamaya hazırım.

Uslüp konusunda rahatsız olmuş olabilirsiniz. Kusura bakmayın ama birçok insan bilinçsizlik ve yanlış yönlendirmeler yüzünden bugün doğa'da sorun yaşıyor. Ve bu sorunlar maalesef tüm camiaya mal ediliyor.

Sevgilerimle.

Yedigöller, kamp, yürüyüş,balık avı ve fotoğrafçılık için harika bir bölgedir.

Bölgenin, biri Bolu ikincisi mengen üzerinden olmak üzere iki girişi bulunmaktadır.Bolu'dan giden yol kışın kapalı olduğundan, Mengen üzerinden gidilen yol kış yolu tabir edilmektedir, Ancak senede birkaç hafta buranın da kapandığı görülmüştür. Yaz veya bahar aylarında gidecekseniz bu iki rotanın birbirlerinden çok da farkı yok. Ancak şunu belirtmekte fayda var; Bolu'dan yedigöller 40km olmasına rağmen yol o kadar kötüdür ki varış süreniz 110 dk'dır. Mengen üzerinden giden yol da bir o kadar bozuktur. Bunun faydalarını bölgeye ulaşıp tabiri caizse henüz tecavüze uğramamış bir doğayla karşılaştığınızda anlayacaksınız. Eğer bütün yolu motorla gidecekseniz, o bozuk yollarda toz içinde çok keyif almayacağınızı düşünüyorum. (Ben de motor kullanıcısıyım şahsen ben keyif almazdım).

Malzeme ihtiyacınıza gelince, bu tamamen gideceğiniz mevsimin koşullarına göre şekillenecek bir durum. Yazın dahi gitseniz, yaz aylarında sizi sıcaktan ve sineklerden koruyacak içinde rahat edebileceğiniz KALİTELİ ve GÜVENLİ bir çadıra, yaz ayında gideceğiniz için zaten sentetik olduğundan çok da pahalı olmayacak ama KALİTELİ ve GÜVENLİ bir uyku tulumuna, zemin çok soğuk olmayacağından en ucuzundan 10 cm bir dolgu mata ihtiyacınız olacaktır.Çukurda kaldığından çok rüzgar almayan bölgede yaz aylarında üşüyeceğinizi düşünmüyorum. Marka ve fiyat tavsiyesinde bulunmuyorum, çünkü bunlar bir çok defa forumlarda farklı başlıklar altında tartışılmış konular.Bir saatlik bir taramayla neyi ne kadara alacağınızı zaten kendiniz bulacaksınız.Ve emin olun bu malzeme araştırması sizi malzeme, kampçılık ve özellikle güvenlik-komfor anlamında daha çok bilgi sahibi yapacak, o an aramadığınız ama zamanı gelince ihtiyaç duyabileceğiniz birçok ekstra bilgiyi bir kenara not etmiş olacaksınız.

Yedigöller'de kamp alanları ve sosyal tesisler, Büyükgöl ve Deringöl isimli iki gölün etrafında yoğunlaşıyor. Zaten belirtilen alan dışında kamp kurmanıza izin verilmiyor. Şimdi hatırlamadığımmakul bir çadır yeri ücreti var. Ekmek, su, gazete(çeşit az) gibi günlük ihtiyaçlarınızı sağlayabileceğiniz bir büfe mevcut.Köfte ızgara et-tavuk ve alabalık pişiren bir küçük lokanta var. Burda isteseniz sabah kahvaltısı da veriyorlar. Balık avı nisana kadar yasak ama nadir alabalık türleri mevcut. İlginiz varsa bu konuda daha detaylı bilgilendirme de yapabilirim.

Elim yoruldu, umarım faydalı olabilmişimdir. Selamlar

avci22' Alıntı:
Verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada reklama girermi bilmem ama; ürün çeşitleri hakkında marka-ortalama fiyat bazında da yönlendirebilirseniz, sanırım kafamda daha net bir şekil alacaktır.
Saygı ve selamlarımla...
selam .yedi göllerin her yerine cadır kurabilirsin büyük gölle derin gölün arasında vc ler tarafına kurarsın cadırı .ayrıca yanına piknik tüpü lüx al orada aydınlatma yok.milli parklara gidip üçretini yatırırsan orada bungalov evler var kiralar kalırsın.geceleri cok soğuk olur iyi kaliteli bir uyku tulumu almalısın cadırında su almaması gerekir hemen hemen her akşam yağmur yağar.

avcı keleş' Alıntı:
selam .yedi göllerin her yerine cadır kurabilirsin büyük gölle derin gölün arasında vc ler tarafına kurarsın cadırı .ayrıca yanına piknik tüpü lüx al orada aydınlatma yok.milli parklara gidip üçretini yatırırsan orada bungalov evler var kiralar kalırsın.geceleri cok soğuk olur iyi kaliteli bir uyku tulumu almalısın cadırında su almaması gerekir hemen hemen her akşam yağmur yağar.

Avcı Bey milliparkın heryerinde çadır kurdurmuyorlar. (iyi ki de kurdurmuyorlar) Çadırlar için ayrılmış bir bölge var. Çadır alanı tepeden ampullerle aydınlatılıyor çadır va kullanılacak ahşap piknik masası bunları da dikkate alarak konumlandırıldığında çok sorun olmuyor ama yine lüx vs. olması da tabiii iyi olur. Ahşap evleri milli parklar kiralamıyor özele devredilmiş durumda. Selamlar....

ASMİNNN' Alıntı:
Avcı Bey milliparkın heryerinde çadır kurdurmuyorlar. (iyi ki de kurdurmuyorlar) Çadırlar için ayrılmış bir bölge var. Çadır alanı tepeden ampullerle aydınlatılıyor çadır va kullanılacak ahşap piknik masası bunları da dikkate alarak konumlandırıldığında çok sorun olmuyor ama yine lüx vs. olması da tabiii iyi olur. Ahşap evleri milli parklar kiralamıyor özele devredilmiş durumda. Selamlar....
tşk ederim bu sene gitmemiştim demek ki cok şey değişmiş özelleştirmişler.bol slm

yorum yazan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

Emre bey; vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Bolu üzerinden yedi göller yolu bu mevsimde açıkmıdır? açıksa binek aracımız ile gidebilirmiyiz? saygılar.

MAXİMA' Alıntı:
Emre bey; vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Bolu üzerinden yedi göller yolu bu mevsimde açıkmıdır? açıksa binek aracımız ile gidebilirmiyiz? saygılar.

Rica ederim. Paylaşmaktan daha güzel ne var. :smiley:
Normalde o taraf için kışın kapalı oluyor diyorlar. Bu sebeple ben de hiç denemedim kış mevsiminde. Yazın bile o yol binek araç için bir işkence bence. Alternatif rotayı kullanmanızda fayda var. Selamlar....

Emre bey; hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta yedi gölleri görmeyi planlıyorduk, demek ki baharı bekliyeceğiz ! saygılar.

Merhabalar,
23-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Yedigöller'deydik.
Bahar için Yedigöller planları yapılıyorken bende birkaç foto paylaşmak istedim.
Gerçekten kamp için çok güzel bir alan.
Fotoğraflarda görüleceği gibi gölün hemen yanıbaşındaydık.
Normalde belirli kamp alanlarının dışına çadır kurmaya izin vermiyorlardı fekatt çok dolu olduğu için izin verdiler. İyiki de doluymuş ama :smiley:
Gerçi ara ara kurbağa sesleri çıldırtsada, yinede çok huzurluydu.
Çadır&kamp tercih etmeyenler için ağaç evler var. Fekatt çok talep var, rezervasyonsuz kalmanız imkansız.

P1010002.jpg

P1010008.jpg

P1010014.jpg

P1010018.jpg

P1010045.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR