Ynt: Yedi Göller Bölgesi Çadır Kampı Hakkında Yardım!
Yedigöller, kamp, yürüyüş,balık avı ve fotoğrafçılık için harika bir bölgedir.
Bölgenin, biri Bolu ikincisi mengen üzerinden olmak üzere iki girişi bulunmaktadır.Bolu'dan giden yol kışın kapalı olduğundan, Mengen üzerinden gidilen yol kış yolu tabir edilmektedir, Ancak senede birkaç hafta buranın da kapandığı görülmüştür. Yaz veya bahar aylarında gidecekseniz bu iki rotanın birbirlerinden çok da farkı yok. Ancak şunu belirtmekte fayda var; Bolu'dan yedigöller 40km olmasına rağmen yol o kadar kötüdür ki varış süreniz 110 dk'dır. Mengen üzerinden giden yol da bir o kadar bozuktur. Bunun faydalarını bölgeye ulaşıp tabiri caizse henüz tecavüze uğramamış bir doğayla karşılaştığınızda anlayacaksınız. Eğer bütün yolu motorla gidecekseniz, o bozuk yollarda toz içinde çok keyif almayacağınızı düşünüyorum. (Ben de motor kullanıcısıyım şahsen ben keyif almazdım).
Malzeme ihtiyacınıza gelince, bu tamamen gideceğiniz mevsimin koşullarına göre şekillenecek bir durum. Yazın dahi gitseniz, yaz aylarında sizi sıcaktan ve sineklerden koruyacak içinde rahat edebileceğiniz KALİTELİ ve GÜVENLİ bir çadıra, yaz ayında gideceğiniz için zaten sentetik olduğundan çok da pahalı olmayacak ama KALİTELİ ve GÜVENLİ bir uyku tulumuna, zemin çok soğuk olmayacağından en ucuzundan 10 cm bir dolgu mata ihtiyacınız olacaktır.Çukurda kaldığından çok rüzgar almayan bölgede yaz aylarında üşüyeceğinizi düşünmüyorum. Marka ve fiyat tavsiyesinde bulunmuyorum, çünkü bunlar bir çok defa forumlarda farklı başlıklar altında tartışılmış konular.Bir saatlik bir taramayla neyi ne kadara alacağınızı zaten kendiniz bulacaksınız.Ve emin olun bu malzeme araştırması sizi malzeme, kampçılık ve özellikle güvenlik-komfor anlamında daha çok bilgi sahibi yapacak, o an aramadığınız ama zamanı gelince ihtiyaç duyabileceğiniz birçok ekstra bilgiyi bir kenara not etmiş olacaksınız.
Yedigöller'de kamp alanları ve sosyal tesisler, Büyükgöl ve Deringöl isimli iki gölün etrafında yoğunlaşıyor. Zaten belirtilen alan dışında kamp kurmanıza izin verilmiyor. Şimdi hatırlamadığımmakul bir çadır yeri ücreti var. Ekmek, su, gazete(çeşit az) gibi günlük ihtiyaçlarınızı sağlayabileceğiniz bir büfe mevcut.Köfte ızgara et-tavuk ve alabalık pişiren bir küçük lokanta var. Burda isteseniz sabah kahvaltısı da veriyorlar. Balık avı nisana kadar yasak ama nadir alabalık türleri mevcut. İlginiz varsa bu konuda daha detaylı bilgilendirme de yapabilirim.
Elim yoruldu, umarım faydalı olabilmişimdir. Selamlar