Yaz Tatilinde 1 Ay Uzakdoğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sudinanus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,937
Ynt: Yaz Tatilinde 1 Ay Uzakdoğu

arzuguide' Alıntı:
Ben iki yıl önce 3,5 ay kadar uzakdoğu gezdim...Tayland'dan kuzeye Laos'a, oradan Vietnam'a, Kamboçya'ya, tekrar Tayland'a, oradan da Malezya, Borneo ve Singapur'a geçip, dönmüştüm. Bundan önceki kış da ikinci sfer Hindistan-Nepal yaptım..
Nepal veya Hindistan'dan doğuya karadan gitmek gerçekten çok zor. Ama özellikle Air Asia gibi şirketlerin çok ucuz biletleri oluyor...
Ama bence şu anda en büyük sorun vizeler. Hint vizesi almak çok zorlaştı, Nepal kapıda veriyor hala..
Tayland da kapıda ama Laos ve Vietnam vizelerini almak çok zor. Vietnam buradan (Ankara), Laos Bangkok'tan alınabilir.. Kamboçya hala kapıdan alınıyor..
Size de sayfalarıma bir bakın derim, onca şeyi buradan yazmak çok zor. Size bir fikir verebilir..
www.arzuortac.blogspot.com
Gerekirse buraya yazın, yardım etmeye çalışalım..Arkadaşların dediği gibi, herkes öğrensin...

Güzel bir rota olmuş. Fakat bir noktaya değinmek istiyorum, Tayland kapıda vize vermiyor, çünkü vizesiz, sadece giriş ve çıkış damgası basıyor. Kapıda vize veriyor sözü, para karşılığında girişte verilen vize için kullanılıyor normalde :smiley:

Etiketler

merhaba arkadaşlar bende gecen sene 3 ay thailand a kaldım thialand a gezilmedik şehir ada bırakmadım bir iki günde mynamar seyhatim oldu..sanırım mayıs ayında tekrar uzakdogu yapacagım henüz bir plan yapmadım ben genelde dogaclama geziyorum thailand hakında bilgi isterseniz yardımcı olurum

Tayland konusunu açıklayayım..Bize vize gerekiyor ama kapıda veriyorlar ve bedava..Damga denilen şey zaten giriş izni..Hatta geçen sene değiştirdiler, karadan giren Türk vatandaşları sadece 15 gün kalabiliyorlar artık..Havayoluyla gelenler ise bir ay..

merhaba arkadaslar bu tur bir geziye katılmak bende istiyorum acaba ne kadar a mal olur boyle bir gezi ? deneyimli arkadaslardan ogrenmek isterim kolay gelsin herkese

şu an en avatajlı hava yolu firması emirates 587ero türkmenistan havayolu daha ucuz ama ben cok gittim geldim gercekten bitik bir firma emirates 5 yıldızlı gercekten iyi firma ee sonrası bangkok da her kese uygun yer var ama millet bir kohosan bellemiş ama orasıda bitik bangkok ta ne yeler var..birde patttaya yı yani batakhaneyi hayatta bir kere görmek lazım ama orda cok fazla zaman gecirmeyin pattayadan ucakla dogru koh samui adsına gecin 1200 bht eglence tropik iklim ve aradıgız her şeyi burda bulacaksınz deniz kenarında bungola tarzı cok güzel yerler var 750bht falan ortalama oda 20usd yapıyor ee bide koh samuide hangi bech gideceksiiniz oda öemli tabi ki chawg mıydı tam hatırlamıyorum orası kesinlikle dogru bech gidin yoksa adanın her yeri aynı haraketlilige sahip degil böyle bir tur size bkk pattaya koh samui 15 gün desen ucakla beraber 3000 tl minumum mal olur tabi harcamaya baglı..
ama ben phuket diyorum veya koh samet aslında iç kesimler daha güzel ben Chiang Mai lanparg ben o taflarda daha cok taklıdm daha bi thailand iç kesimler insanların güzellligini güleryüzünü daha çok görüyorsun birde tabi tropik ikliminden bahsedeyim deniz olayı bikere yalan orda bizim burdaki deniz gibi degil yani fotograflara aldanmayın yemek olayı derseniz yannınızda bir thahili olmadan o menülerden güzel bir şey secemezsiniz cok çeşit var ayıklamak anlamk zor ama onlar iki saat konuşup bir şipariş veriyorlar masa dolup taşıyor hesapta ucuz geliyor..neyse işte öyle

tayland malezya singapur myanmar vietnam kanboçya....yani uzun süreli bir uzakdogu gezisi düşünen arkadaş var mı ?

Umarım en kısa zamanda gidersiniz ve izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı paylaşırsınız sizler de :smiley:

Dostlarım ,

Şimdi bu vize konusu kafamı karıştırdı , uzakdoğu ve güneydoğu asya'da kapılardan vize veya vizesiz gidebileceğimiz yerler tam olarak neresi

bildiklerim ; malezya , tayland , nepal , japonya

Giden arkadaşlar acaba bilgi verebilir mi ?

Sn GezenGen,

daha önceki yazılarınızda tayland da kamboçyaya günübirlik seyehat acentaları tur düzenliyor demiştiniz .
Fiyat konusunda nasıllar peki ?

Ben tayland için belirli bir süre hazırlıyorum da ,,

rotam şu

hindistan tayland malezya sri lanka türkiye şeklinde olacak , biletler toplamda 750 dolar civarı.
25 günüm var o yüzden her yere uçakla gitmem lazım.

Tayland için kaç gün ayırayım sizce ? tecrübeli arkadasların fikirlerini bekliyorum.
bangkok civarı ve 2 günlük gezi ne kadar sürer ?
bir de bu boynu uzun kadınların oldugu köy bangkoka cok uzak mı ?

saygılarımla

2 gün cok az bangkok için ama zamanın az ise yapacak bişeyin yok..uzunboyunlu kadınlar taylanda tabiri caizse anasının nikahında hiç tafsiye etmem gitmeni :smiley:

bakguc' Alıntı:
Sn GezenGen,

daha önceki yazılarınızda tayland da kamboçyaya günübirlik seyehat acentaları tur düzenliyor demiştiniz .
Fiyat konusunda nasıllar peki ?

Ben tayland için belirli bir süre hazırlıyorum da ,,

rotam şu

hindistan tayland malezya sri lanka türkiye şeklinde olacak , biletler toplamda 750 dolar civarı.
25 günüm var o yüzden her yere uçakla gitmem lazım.

Tayland için kaç gün ayırayım sizce ? tecrübeli arkadasların fikirlerini bekliyorum.
bangkok civarı ve 2 günlük gezi ne kadar sürer ?
bir de bu boynu uzun kadınların oldugu köy bangkoka cok uzak mı ?

saygılarımla

Hindistan'dan Tayland'a uçacaksın herhalde? Hindistan'da nereye gideceksin? Ben 3 hafta kaldım Hindistan'da ama sadece 1 eyaleti tamamen gezebildim. Sadece Delhi ve Agra yapacaksan bilemiyorum gitmeye değer mi.

Tayland için en az 5 gün civarına gerekli o da adalarına gitmeyeceksen. Malezya içinde 4-5 gün ayırmak gerek, Sri Lanka'ya gitmedim, onu bilemiyorum.

canalp54' Alıntı:
merhaba arkadaslar bu tur bir geziye katılmak bende istiyorum acaba ne kadar a mal olur boyle bir gezi ? deneyimli arkadaslardan ogrenmek isterim kolay gelsin herkese

Ben de gecen sene Hazıranda gıtmıstım, BKK Suvarnaphumı havalımanı pasaport kontrolunde yalnız gırıs ıznı ıcın bır kase vuruluyor o kadar.. Bangkok airways ıle dırek Phukete gıttık,4 gun kalıp yıne Bangkok airways ıle koh Samuı adası ve oradan Pattaya 2 gun sonra Bangkok'a donduk.Bu ay sonu tekrar gıdıyorum, Emırates'ten <Dubaı aktarmalı gıdıs -donus promasyon 486 € bılet almıstım, bu seferkı rota BKK'dan karayolu ıle Kambocya Phnom Penh, Siem Reap/Angkor, Battambang, Kampot, Kep and Sihanoukvill... Hazıran ayı ıtıbarı ıle olu sezon Haziran-Ekim: Tropik Yağmurlar fıyatlar daha uygun oluyor..

Ben hala uzakdoğu seyehati için yol arkadaşı arıyorum bu arada Kasım ayına kadar 3-5 haftalık bir seyahat şu anki planım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR