Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,717
Ynt: Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

keyfiniz daim olsun, balık varmıydı

Etiketler

Levent bizim kafile balık alamadı.Diğer arkadaşlar sekiz parça sazan aldılar.

Mçk'nımızı bu pazar Ankara Çamlıdere barajında denedik.Pazar sabah üçte yola koyulduz.Adapazarın`dan kamp alanı 248 km idi.

DSC08141.JPG

DSC08143.JPG

Kafilemiz dört kişi idi ben kardeşim Veysel meslektaşlarım Osman ve İsmail.Sabah yedi gibi kamp alanına geldik ve mçk`yı kurduk.Osman ve Veysel balık oltalarını kurdu ve yemleme yaptı. İsmail arkadaşım ile beraber kahvaltıyı hazırladık..

DSC08151.JPG

DSC08156.JPG

DSC08159.JPG

DSC08147.JPG

DSC08149.JPG

Mçk`nın tentesi ocak lavabo sistemi ve buzdolabı sayesinde bu kadar kıraç açık arazide bile sorunsuz kamp yapabildik.

DSC08162.JPG

DSC08163.JPG

DSC08161.JPG

DSC08168.JPG

DSC08172.JPG

Öglen yemeğiden sonra çay ve sohbet faslı...

DSC08171.JPG

DSC08192.JPG

DSC08183.JPG

DSC08191.JPG

DSC08188.JPG

mustafayetim' Alıntı:
Mçk`nın tentesi ocak lavabo sistemi ve buzdolabı sayesinde bu kadar kıraç açık arazide bile sorunsuz kamp yapabildik.
-

gerçekten çok büyük rahatlık.tüm balıkçı arkadaşların ve benimde hayalimi gerçekleştirdin tebrik ederim emeklerine ve yüreğine sağlık.tabi birde balıkları oltaya getirecek sistem buldunmu :D ozaman kaymaklı kadayıf.hoş bi o eksikti ya. ;D

dt ismail' Alıntı:
gerçekten çok büyük rahatlık.tüm balıkçı arkadaşların ve benimde hayalimi gerçekleştirdin tebrik ederim emeklerine ve yüreğine sağlık.tabi birde balıkları oltaya getirecek sistem buldunmu :D ozaman kaymaklı kadayıf.hoş bi o eksikti ya. ;D

İsmail sanki içine doğmuş yaklaşık üç seneden beri tutamadığımız gömme balığını bu sefer bulduk.İnşallah gerisi gelir.Bizde bu kadar uzaklara gitmeyiz.Hoş bizim derdimiz balık tutmak değil.Balık yutmak istesek Adapazarın'da çok yer var.Bizim hevesimiz yeni mekanları tanımak,hava değişikliği, doğa ile baş başa kamp yapıp hoşça vakit geçirmek.

Akşam bu sabah tuttuğumuz gömme'leri yemeğe bekliyoruz.Saat sekizde güzel bir baklava alıp ailece gelin bekliyoruz....

gömme.JPG

mustafayetim' Alıntı:
Sağolasın.İsmail bakalım bu şansızlığımızı ne zaman kıracağız...

Mustafa bey merhaba balık tutamamış olmanıza üzüldüm benim bildiğim sakaryalı arkadaşlar gölde bir tane balık olsa onu bile tutarlar sakaryada mısır bırakmayıp çamlıdereye getirdiler o derece bu konuda uzmanlar bu yüzden size balık bırakmamışlar size bol şans rastgele diyorum

dopamin' Alıntı:
Mustafa bey merhaba balık tutamamış olmanıza üzüldüm benim bildiğim sakaryalı arkadaşlar gölde bir tane balık olsa onu bile tutarlar sakaryada mısır bırakmayıp çamlıdereye getirdiler o derece bu konuda uzmanlar bu yüzden size balık bırakmamışlar size bol şans rastgele diyorum
Ömer bey Sakarya'lı balıkçılar bir yeri keşfetmesin.Gerisi gelir selamlar.

Mustafa bana geldiğinde daha balıklar yaşıyordu,fotoşop değil arkadaşlar.

mustafayetim' Alıntı:
İsmail sanki içine doğmuş yaklaşık üç seneden beri tutamadığımız gömme balığını bu sefer bulduk.İnşallah gerisi gelir.Bizde bu kadar uzaklara gitmeyiz.Hoş bizim derdimiz balık tutmak değil.Balık yutmak istesek Adapazarın'da çok yer var.Bizim hevesimiz yeni mekanları tanımak,hava değişikliği, doğa ile baş başa kamp yapıp hoşça vakit geçirmek.

Akşam bu sabah tuttuğumuz gömme'leri yemeğe bekliyoruz.Saat sekizde güzel bir baklava alıp ailece gelin bekliyoruz....

yazınızı hayranlıkla okuyordum perchleri [tatlı su levreği] görünce içim cız etti..bende ailecek her hafta balığa olmadı pikniğe giden bir doğa severim .çekme karavan düşünmeye başlamıştım geceleri kalmak için çalışmanız çok güzel dahada geliştirirsiniz umarım.

üzülerek söylemeliyimki tutmuş olduğunuz balıklar limit altı .en az 18 cm olmaları gerekiyor.lütfen dikkat edelim .

jg34f8.jpg

http://i35.tinypic.com/jg34f8.jpg

Fatih bey:
Uyarılarınızı bu sabah okuyunca hemen derin dondurucuya poşetleyip koyduğum balıklardan bir poşeti çıkarttım ve üstteki temizlenmiş balıklardan birini kabaca ölçtüm kafası ve kuyruğu kesilmiş halde 13 cm geldi.
En alttaki resimde gördüğünüz gibi temizlenmiş gövdesi 13 cm gelen bir balığın kafası ile birlikte izin verilen limit değeri olan18 cm gelebileceğini bir balıkçı olarak tahmin edebilirsiniz.

Temizlenmiş haldeki poşet.JPG

kafası ve kuyruğu kesilmiş halde 13 cm.JPG

13 cm gövde.JPG

13 cm ve 18 cm.JPG

Balığın temizlenmemiş hali.jpg

Fatih bey:
Gelelim bu kitabi bilgilerden sonra gerçek hayatta yani sahadaki gözlemlerime.Bu gömme balığının peşinden yaklaşık yirmi yıldır koşuyorum.Bilen bilir tutması ve yemesi çok keyiflidir.Bu balık turna balığı ile beraber tatlı suyun en yırtıcı balığıdır.Tabiri caiz ise denizde köpek balığı ne ise tatlı suda gömme,turna ve sudak o dur.
Eğer bir su popilasyonunda bulunan gömme balıklarının büyük çoğunluğu 18 cm ve üzeri ise turna balığı hariç diğer balık türlerinin o suda hayatta kalma ihtimalleri çok ama çok zayıftır.
Bu balık o kadar çanavar bir türdür ki kendi cinsi dahil her türlü yavru balığı limitsizce yer bitirir.
Bir su popilasyonunda 15 -18 cm boyundaki gömme balıklarını olta ile avlamak bir ağacı budamak demektir.Su popilasyonundaki diğer türlerin yaşaması için elzemdir.Dikkatinizi çekmiştir bu türün avlanma limitlerinde günlük beş kilo gibi kişibaşı günlük izin verilmiştir ki sebebi de budur.

Fatih bey:
Yaklaşık dört seneden beri gezenbilir sitesinde paylaşımlarımla bu camiaya ufakta olsa katkım olarak renk katmaya çalışıyorum.Yanılmıyorsam bunca paylaşımım içinde tek yorumda bulunduğunuz yer burası oldu.
Onca emek verip yazdığım iki yazı dizim yurt dışı geziler bölümü arşivinde mevcut.Bir yazı dizimde halen devam ediyor.Eleştirileriniz yanında beğenilerinizi de beklerim......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR