Yaşam Aküsü 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 427
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,986
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yaşam Aküsü 1

ABD deki büyük çekme karavanlarda oldukça tutulan bir model aşağıdaki...

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-benzinli-kipor-kge-3500tc-dijital-sifir-ayarinda-super-sessiz-34444627/detay/

Bu da honda olan, fiyattan dolayı buna talep daha az elbet...

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-cok-temiz-ve-cok-az-kullanilmis-59567376/detay/

Bilgi olsun diye yazdım...

Yoksa daha ucuza alternatifler ziyadesiyle çok...

Etiketler

Teşekkürler Atilla ve Ferhat , Ankaradan BHET muhendıslık Önder beylede uuzn görustum aküyle pannelle falan ımkansız , jenaratör en akla yakın gibi ama oda çıkarttıgı ses vede benzin malıyetınden öturu dezavantaj.

Bu espresso makinelerınınde gazlıları varmı Fracino marka ama kimbilir fiyat nedir.

Elde kalan yegane yol elektrrık dıregınden hat cekmek galiba :smiley:))

taiga' Alıntı:
ABD deki büyük çekme karavanlarda oldukça tutulan bir model aşağıdaki...

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-benzinli-kipor-kge-3500tc-dijital-sifir-ayarinda-super-sessiz-34444627/detay/

Bu da honda olan, fiyattan dolayı buna talep daha az elbet...

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-cok-temiz-ve-cok-az-kullanilmis-59567376/detay/

Bilgi olsun diye yazdım...

Evet tesekkurler bu kipor olan süpermıs. hem kw sı yuksek hem marşlı hemde sessiz çalışma , fiyatta çok uygun.
Yoksa daha ucuza alternatifler ziyadesiyle çok...

Jeneratör olarak bu tipler kalitede son nokta; 10i modelini kullanıyorum, bu bir büyüğü, 2KwA nominal.

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-eu-honda-inverter-20i-max-power-2000-1-6-kw-62652963/detay/

Bir de bunların taklitleri var, Kama, 1/3 fiyatına... Birini bir süre kullandım, 10 üzerinden 7 alır Honda ya göre...

Herkeze iyi bayramlar arkasaşlar. JEnaratör tavsiye eden arkadaşlar haklılar galiba bu yolda karar alıcam , özellıkle Haldunun bildirdiği HONDA eu30 is MODELİ inanılmaz hiçbir ses duyulmuyor, jenaratöre hep rahatsız edici ses durumundan ötürü karşı dururdum ama teknoloji gelişmiş biz geride kalmışız :smiley:)

Bende bu aletin bir yutube videosunu eklıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=GT57GOtQH40

Merhabalar, Erhan abi siz gerçi jeneratöre karar vermişsiniz gördüğüm kadarı ile, tabiki güneş ilede çözülür bu durum ama böyle bonkör bir cihaz değil daha az yakan bir cihaz bulmanızı öneririm size. Çünkü enerji yatırımı artıyor ve tabiki güneş tercih edilmez hale geliyor otomatikman.

Ayrıca tüm gün 7-8 saatde olsa jeneratör çalıştırmanın bedeli nedir acaba. ??? Jeneratör de su ile çalışmıyor sonuçta. Jeneratörü eski çalıştığım bir şirkette kullanırdık elektrikler kesildiğinde, o zamanlar çok gürültülü idi, ve neredeyse zehirlenecektik eksoz gazından .... hadi sessiz çalışmayı başardılar yeni teknolojiler ile, çıkan zehirli gaz ne olacak onu ne yaptılar bilmiyorum.

NEYSE,
1900 Watt gücü su kaynayana kadar sürekli çeker, sonra yaklaşık 150 Watt çeker doğru yaklaşık 160 Amper demektir bu en yüksek güçte. Bu gücü 100Ah bir aküden zaten alamazsınız çünkü anlık olarak akü size bu değeri hiçbir invertör ile veremez, starter akülerin en fazla 30sn verebilecekleri CCa değeri ile karıltırmamak lazım bunu. peki ne yapacağız akü kapasitesini büyüteceğiz. Ayrıca su kaynayana kadar bu 1900W güç talebi bir 5 dakika sürer sonra 150 watt diyelim rolantide. 6 defa su kaynatsanız, günde sürekli tam güçte yarım saat eder, 1900W x 1/2 = 0.950 kWh hadi 1 kWh etsin. 5 saatte 150W tüketsin. 5x150W = 0.750kWh

Toplam herşey dahil hadi 2kWh desek. Diyelim bu sistemi güneş ile çözmeye kalkışsak, sistem verimliliği %65 olur en maksimum (akü ve invertör kayıpları yüzünden) yani bize gereken toplam enerji--- 2kWh = Bize gereken enerji x 65/100 Buradan X= 3kWh elde edilir. Demekki kışın 3 saat yazın 6 saatte bize bu enerjiyi verecek bir sistem tasarlasak, kışı baz almak zorundayız. Yani 1000W lık bir panel lazım kışı kurtarmak için (2300$+KDV), birde kaliteli bir MPPT şarj cihazı (700$+KDV). Aküye gelince öyle 160Amper 5 dakikada olsa 100-200Ah akü grubundan çekilmez, en az 4 adet 150Ah JEL gerçek Deep-cycle akü bankanız olmalı (4x315$), panellerden de destek geleceğini düşünür isek...

eee ne oldu fiyat 2300$+700$+1260+50$ (Tabla+kablo+sigorta v.s.)=4310$+KDV= 5085$ yapıyor. TL olarak buda takribi, 9000 TL tutar...
Şimdiiiii tabiki bu rakam size fazla gelecek. ben jeneratör alırım ohhh doya doya kullanırım diyorsunuz duyabiliyorum :smiley:)
Burada benim size tavsiyem 200Watt panel gücünü 30Amper Steca ekranlı şarj cihazı ile akülerinizi besleyin, eğer az yakan bir ekspresso makinası bulabilirseniz hatta 400W panel gücü kullanın 2 adet 200Ah de akü kullanırsınız. Bunların yetmediği ekstrem durumlarda da bir mercedes akümülatöründen bahsetmiştiniz onu çalıştırırsınız 5 -10 dakika.

GÜNEŞ ENERJİSİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPAN BİR KANADALI BİR GRUBUN SLOGANI AYNEN ŞU İDİD ; Güneşi kullanmamak çılgınlıktır. :smiley:)) İYİ GÜNLER DİLERİM HERKESE İYİ BAYRAMLAR.

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır offroad la uğraşan biriyim.Bildiğiniz gibi offroad gezileri genelde günübirlik veya 1 gece konaklamalı gezilerdir.Ben ve birkaç arkadaşım artık daha uzun soluklu geziler ve safari diyebileceğimiz sınıfa geçiş yapmaya karar verdik.Elbetteki araçlar 4x4 pikaplar soft offroad ve kamp ekipmanları ile donanımlı olacak.Bende ilk adım olarak geçen hafta yeni aracı satın aldım Toyota Hilux .Bu hafta araç üstünde modifikasyonlara başlıyorum (hardtop,araç üstü çadır,vinç,lastik,suspansiyon ,webasto,buzdolabı waeco cdf 45,çelik tampon,telsiz v.b)Bu işlemlere başlarken yaşam aküsü ihtiyacı ortaya çıktı webasto ve buzdolabı için 2. akü ihtiyacım var.Hilux un bir önceki modelinde 2 adet paralel bağlanmış 55 amper akü kullanıyormuş Toyota .Benim araçta ise tek akü kullanmış 105 amper fakat 2. akü yeri boş olarak duruyor yani buraya 2. aküyü monte edebilirim.Siz den ricam bana birkaç konu hakkında yardımcı olmanız.

1.Araştırdığım kadarıyla 2 aküyü birbirinden ayıran ve link özelliği ile paralel çalışıtırabilen Dual Batterie sistemleri var nereden ve hangi markayı tercih etmeliyim?
2.Yaşam aküsü olarak kullanacağım akü ne tip bir akü olmalıdır ve Webasto ve buzdolabı için kaç amper olmalıdır?
3.Aracın alternatörü 2. aküyü sorunsuz birşekilde şarj edermi?
4.12 volt çıkışları bulunan jenaratör ile yaşam aküsünü sökmeden araç üstünde şarj edebilir ve ekipmanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayabilirmiyim?

Vereceğiz bilgilere şimdiden teşekkür ederim

cetay' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır offroad la uğraşan biriyim.Bildiğiniz gibi offroad gezileri genelde günübirlik veya 1 gece konaklamalı gezilerdir.Ben ve birkaç arkadaşım artık daha uzun soluklu geziler ve safari diyebileceğimiz sınıfa geçiş yapmaya karar verdik.Elbetteki araçlar 4x4 pikaplar soft offroad ve kamp ekipmanları ile donanımlı olacak.Bende ilk adım olarak geçen hafta yeni aracı satın aldım Toyota Hilux .Bu hafta araç üstünde modifikasyonlara başlıyorum (hardtop,araç üstü çadır,vinç,lastik,suspansiyon ,webasto,buzdolabı waeco cdf 45,çelik tampon,telsiz v.b)Bu işlemlere başlarken yaşam aküsü ihtiyacı ortaya çıktı webasto ve buzdolabı için 2. akü ihtiyacım var.Hilux un bir önceki modelinde 2 adet paralel bağlanmış 55 amper akü kullanıyormuş Toyota .Benim araçta ise tek akü kullanmış 105 amper fakat 2. akü yeri boş olarak duruyor yani buraya 2. aküyü monte edebilirim.Siz den ricam bana birkaç konu hakkında yardımcı olmanız.

1.Araştırdığım kadarıyla 2 aküyü birbirinden ayıran ve link özelliği ile paralel çalışıtırabilen Dual Batterie sistemleri var nereden ve hangi markayı tercih etmeliyim?
2.Yaşam aküsü olarak kullanacağım akü ne tip bir akü olmalıdır ve Webasto ve buzdolabı için kaç amper olmalıdır?
4.12 volt çıkışları bulunan jenaratör ile yaşam aküsünü sökmeden araç üstünde şarj edebilir ve ekipmanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayabilirmiyim?

Vereceğiz bilgilere şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar, Konu: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak başlıklı konumuzun 29. Sayfasını lütfen inceleyini orada bazı ürünler sundum, Size iki aküyü aynı anda şarj edebilen ve kontrol edebilen bir akıllı röle lazım oda orada açıklaması ile verilmiş durumda sşze ayrıca güneş enerjisi ile çalışan aynı konuda resimleri olan portabl bir sistem her zaman önerimdir. Böyle bir sisteme yani bağımsız bir enerji kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Siz bu konuyu bir inceleyiniz lütfen.
Görüşmek üzere,

Tamer Bey, bu sorular eski bölümlerde var. Özetle;
1- Ben 25 amperlik röle yardımı ile iki aküyü sadece yaşam aküsünü araba giderken şarj ederken birleştiriyorum. Araba dururken sadece yaşam aküsünü kullanıyorum.
2- 200 amper jel akü yazın 2 gün buzdolabı için yetiyor. Kışın 2 gün yine buzdolabı+webasto yetiyor.
3- Gerekli önlemleri alırsanız eder. Eski bölümlerde bir sürü çizimler var.
4- Jeneratörlerin dc çıkışları çok 10 amperden azdır. Şarj için uzun süre gerekebilir. Ya ucuza redresör alacaksınız, ya da akıllı redresör.
5- Güneş enerji paneli kalış süresini artırır, jel akünüzü küçük alabilirsiniz.

Sayın Konderk ve Sayın Bartek,
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Aracımın modifikasyonları devam ediyor geçen hafta hard top takıldı araç üstü çadır ayakları ve sepet hazırlandı. Bugün Eberspacher d2 ve uzaktan kumandasının montajı yapıldı,Eurostar85 amper deep cycle jel akü bağlandı(aracın orjinal motor içi 2.akü yerine daha büyüğü sığmadı)Benim süper elektrikçim Bayram 2 aküyü hem birlikte hem ayrı çalıştırabileceğim aracın içindende kontrol edebileceğim sistemi yaptı:smiley:,Arka kabin kısmına 4lü çakmaklık soketi çekildi montaj yapıldı,Çocuklarım için koltuk başlıklarına DVD ve ekran montajı yapıldı (Yaş farkları olunca birinin seyrettiğini diğeri seyretmiyor mecburen bağımsız çalışan 2 sistem yapıldı)Şimdi portable güneş paneli sistemi üzerinde çalışıyorum ama kafama takılan bu araçla dağ tepe gezeceğiz haliyle oldukça sarsıntılı olacak bana kırılmayacak narin olmayan bişey lazım bu konuda ise hiç bilgim yok lütfen yardıma devam:smiley:)

Tamer bey elimizden geldiğince bilgiler vermeye çalışıyoruz. :smiley: Faydası oluyor ise ne mutlu bize çünkü bizlerde burada çok şey öğreniyoruz. Sizin portabl olarak düşündüğünüz sistem ile ilgili ihtiyacınızı anlamamız lazım... Karavanda elektrik ihtiyacını güneş paneli ile karşılamak isimli konuda bazı portabl sistem resimleri bulabilirsiniz ki biz oldukça sağlam sistemler üretiyoruz. Yani öyle kablosu koptu yok klamensi çıktı olmayan sistemler. :smiley: burayı inceleyiniz lütfen. ... http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29535.460

Görüşmek dilekleri ile.

Çok teşekkürler;

Bende burada aracımdaki servis ve start aküsünü değiştirmek için gittiğimde adama tututrmuştum jel alacam agm alacam diye adam zorla bana derin döngülü akü satmıştı. Kazık yedik diye düşünmüş sonra araştırınca iyiki almışım demişitim.

Türkiye'de yaygın olarak satılan derin döngülü akülerin marka ve modellerini de listeleyecek bir hayırsever bulunur mu? Fiyatlarını da bildirirse itiraz eden olmaz sanırım :D

tekne için deep cycle sulu akü almışlar,ama tekneyle karavan farklı,çünkü karavanın içinde duruyorsa yaşam aküsü,ve biz bu ortamda uyuyorsak sulu olmaz,tehlikeli olur,gaz salınımı riski var,ama teknede aküyü güverteye veya bodruma koyabilirsiniz,
her jel yada agm akü deep cycle olmuyor(deep cycle-dibine kadar kullan,bitmeye yakın şarj et,ömrü kısalmaz)
o nedenle karavan yaşam aküsü jel yada agm deep cycle akü olmalı
bende eurostar 200 amper deep cycle jel akü var,2 yıl önce 750 tl ye almıştım ,gram sorun yok,hafta sonları kullanıyorum,enerji diye bir sorunumuz kalmadı,aylarca şarj etmesem bile kendi kendine deşarj olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR