Yaşam Aküsü 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 427
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,983
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yaşam Aküsü 1

zentoz' Alıntı:
Çok teşşekkürler bu aküler endüstriyel olarak geçiyor sanırım. Evet yurtdışındayım seçimlerimde nelere dikkat etmeliyim. Amperin yüksek olması iyi bir ölçüt sanırım.

alabildiğin kadar yüksek amp jel akü al Özgür, güneş panelleri ile desteklersen sorunsuz enerjin olur

bende 150x2=300amp jel akü var

Etiketler

Abi teşekkürler giderek kafamda şekilleniyor. Yurtdışı internet sitelerini dolanmaktan helak oldum. Ben buraya taşınalı 1 yıldan az olduğu için Fransızcamda pek yeterli olmuyor. Adamlar ingilizce konuşsa halledeceğim ama bir türlü anlaşamadık. Şimdi derin araştırma içindeyim.

zentoz' Alıntı:
Abi teşekkürler giderek kafamda şekilleniyor. Yurtdışı internet sitelerini dolanmaktan helak oldum. Ben buraya taşınalı 1 yıldan az olduğu için Fransızcamda pek yeterli olmuyor. Adamlar ingilizce konuşsa halledeceğim ama bir türlü anlaşamadık. Şimdi derin araştırma içindeyim.

Mastervolt markasını tavsiye ederim. (Uygun fiyatlı bulursanız, ülkemizde ne yazık ki çok pahalı)
Birde jel yerine AGM akü tercih etmenizi öneririm. Ülkemizde AGM bulmak zor ancak Fransada sanırım sıkıntı yaşamazsınız.
200Ah ve üzeri seçim daha doğru olacaktır.

Motor aküsünün (starter akü) jel olmaması gerektiği ve standart alternatörlerle sağlıklı şarj edilemediği, uzun süre motor çalıştırılmayacak ise motorda AGM akü kullanılmasının daha iyi olduğu bilgileri doğru mudur?

theta' Alıntı:
Motor aküsünün (starter akü) jel olmaması gerektiği ve standart alternatörlerle sağlıklı şarj edilemediği, uzun süre motor çalıştırılmayacak ise motorda AGM akü kullanılmasının daha iyi olduğu bilgileri doğru mudur?

Çok güzel soru ...(lar)

Serdar, aracın kendi aküsü jel veya kuru akü olamaz, agm olması iyi ama motor için en uygunu tam bakımsız kurşun asit aküler, standart kurşun asit akülerin gaz çıkışı fazla olduğu için tam bakımız akülerin bir alt kalitesindedir..Jel aküler bakımsız kurşun asit akülere göre daha yüksek şarz voltajı isterler....

Arkadaşlar merhaba 2-3 haftadır forumdan telefonumu alan Dr.Erdal bey ile görüşüyorduk kendisi Ümraniye'de bir sağlık ocağında hekim,sağlık ocağında hayati önem taşıyan aşı dolabının elektrik kesilmelerinde çalışmaya devam edebilmesi için benden yardım istedi 3 gün önce Linetech'den Erdem bey ile görüşdük benim aklımda 1000watt invertör şarj cihazı ve aküler ile bu sistemi kurmaktı,ama kendisi bana elinde başka bir ürün olduğundan UPS mantığı ile çalışan cihazın bu iş için daha uygun olacağını söyledi ve gidip cihazı aldık 1500watt modifiye sinüs invertör aynı zamanda şarj cihazı ile bir sistem,çalışma şekli cihaz aküye bağlı aynı zamanda şebekeyede bağlı,şebekede elektrik varken baypas sistemiyle cihaz üzerinden aküye dokunmadan enerji geçiyor eğer akü bu arada boş ise aynı zamanda şarj oluyor,eğer şebeke kesilirse cihaz saniyesinde aküyü devreye sokuyor ve enerjide hiç kesinti olmuyor,aynı gün bağlantılarını aldık ve Zinox jel aküye uğradık kendileri ellerinde hazır 200 amper akü olmadığını istersek 1 hafta sonra yapıp teslim edebileceklerini söylediler,biz durumu anlattık bize kullanılmış ama iş görür bir 100 amperlik aküyü emanet verdiler sağolsunlar,bizde tüm malzemelerle gidip sistemi kurduk ama dolabı bir türlü çalıştıramadık defalarca Erdem beyi aradık acaba nerede yanlış yaptık diye en son aklımıza dolabı kaldırmaya enerji yetmiyor akü kullanılmış olduğundan şarj tutmuyor mantığı oluşdu yenisinide 1 hafta sonra verebilirizi duyunca yeni arayışa girdik ve tavsiye üzerine Ümraniye sanaide Doğan aküyü aradık ve 2 tane 200 amperlik yani 400 amper aküyü aldık getirip kendileride bağladılar ama sistem yine çalışmadı bolca telefon trafiğinden sonra bugün gidip ikinci aküyüde parelel bağladım ne yaptıysak dolap kalkış yapmadı sadece titreme vardı,cihazı ve aküyü denemek için elektirikli ısıtıcıyı bağladık 1600watt ısıtıcı anında kızardı ve aküde hiç sapma olmadı anladıkki sıfır alınan dolapda sorun var şebekede normal çalışıyordu oysa,bizde sistemi başka bir dolapda denedik hemde 100 amperlik akü ile c sınıfı olan dolap sorunsuz çalışdı anladıkki nofrost buz dolapları modifiye sinüs invertör ile çalışmıyordu :-[ ,sonrasında aküleri dolap yapılana kadar geçici bir şekilde yerleştirip hatta akü fazla olunca santral ve internet hattınıda cihaza bağladık ki ilaç reçete gibi işlemlerde yarı kalmasın sisteme kaydı yapılsın.

01062011305.jpg

04062011308.jpg

04062011310.jpg

04062011312.jpg

04062011314.jpg

Evet bu kadar sayfayı notlar alarak(ilerde daha rahat zamanda okumak adına)bitirdim.Şimdi bu akü hakkında net bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Ayrıca Haldun okuduğum kadarıyla Jel biraz daha ağırlıklı olmasına rağmen(avrupa da yapılan testlerde ikisinin birbirine yakın çıktığı söylendi)neden kesin bir cümleyle agm akü dedin.

Yiğit akü

[attachment=1]

Screenshot_1.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Evet bu kadar sayfayı notlar alarak(ilerde daha rahat zamanda okumak adına)bitirdim.Şimdi bu akü hakkında net bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Ayrıca Haldun okuduğum kadarıyla Jel biraz daha ağırlıklı olmasına rağmen(avrupa da yapılan testlerde ikisinin birbirine yakın çıktığı söylendi)neden kesin bir cümleyle agm akü dedin.

Yiğit akü

[attachment=1]

Bülent fiyatlarda artık birbirine yakın o yüzden agm-jel birini şeç, çok takılma akü olayına, normal akü kullanan arkadaşlar bile memnun

Bülent,

Ben ABD ve Avustralya karavan forumlarını incelemiştim...

Lakin satın alırken ülkemizde AGM akü pek yoktu... (Mastervolt vardı lakin tahmin edileceği üzere deli fiyat)

Levent çok haklı, akü konusuna çok kafayı takma, hangisi hesaplı ise onu al, çünkü deli kar marjıyla satılıyorlar...

Ben şu an aküye ciddi para yatırmak yerine makul bir akü + güneş paneli taktırmanın daha önemli olduğunu düşünenlerdenim...

taiga' Alıntı:
Bülent,

Ben şu an aküye ciddi para yatırmak yerine makul bir akü + güneş paneli taktırmanın daha önemli olduğunu düşünenlerdenim...

bu cümleye katılıyorum,
(panel 12v akü şarzı için dizayn edilmiş olsun)

Haldun bu Poyrazlar kampında aynı şeyi konuştuk arkadaşlarla(2 akü mü alınsa) gelinen nokta da 1 akü yü iyi al,ikinci akü yerine güneş paneli koy hemen hemen bir birine yakın fiyata.Roma yı yeniden keşfetmeye gerek yok.150-200 amp arası bir akü zaten bana yeter hatta Mehmet hocam ya ben 7 sene önce aldım daha hiç sorun çıkarmadı hiç bir yerde de kalmadım dedi,iyi bir akü ile bu iş çözümleniyor bir de panel oldu mu tamamdır.Yiğit aküyüde yerli üretici bazında değerlendirdim,sormamın gerekçeside o.

Benim Giresun oto sanayiinde oto elektrik malzemesi satan bir arkadaşım var. Mutlu'nun bayiliğini de yapıyor. Bana Mutlu'nun 190A jel aküsü için benzer bir fiyat verdi (ama şu an alma aşamasında olmadığım için KDV dahil mi, hariç mi bilmiyorum). Sipariş üzerine üretildiğini söyledi. Mutlu'nun jel akü fiyatını internette bulamadım. Ama araştırdığımda 2010'da üretme kararı aldıklarını ve bu sene içinde üretimine geçtiklerine dair haberleri buldum. Tanıdıkları olanlar başka kanallardan da araştırırlarsa bu konuda daha sağlıklı bilgiye ulaşabileceğimizi sanıyorum.

bende 200 amp eurostar jel akü var,hafta sonları balığa gidiyoruz,çoğu zaman 2 gece kalıyoruz,aydınlatma,vebasto,laptop,telefon şarjı,bot şişirme aleti gibi tüm 220 ihtiyaçlarımızı invertörle alıyoruz,hafta içide evde black deker akü şarj aleti ile şarj ediyorum,daha akü hiç bitmedi,her seferinde iyiki almışım diyorum,yani 2-3 günlük kamplarda bu şekilde enerji sorunu çözülüyor,(akü 700 tl,invertör 200 tl,şarj aleti 150 tl,yani toplamda bir milyara iş çözülüyor)ama ben haftalarca kamping harici yerde kamp yapacağım deniyorsa o zaman şarjı sağlayacak bir güneş paneli ile kesintisiz enerji sağlanabilir,rüzgar gülü konusunda hiç bilgim yok,diğer yöntem olan jeneratör ise hem pahalı hemde gürültülü bir çözüm

Arkadaşlar sağolun,
Murat hocam senin pratikten gelen bilgin çok aydınlatıcı oldu,saydıklarının hemen hemen çoğunu kullanmıyorum,ısıtıcı eber ve 35 lt buzdolabı o kadar.Sonra ne olur bilmem ama şimdilik bunlar bana yeter ,aydınlatma yı led e çevirmeyi düşünüyorum,kıasaca 2-3 günlük kamplarda hiç bir sorun olmadan işimi göreceği ortaya çıkıyor zaten aksinide kimse söylemedi.İnverter 220 de güzel bir seçenek olarak duruyor,şarj aletinide aldık mı dediğiniz gibi paket tamamlanıyor.
Bir kaç yere mail attım (biride sizin akünüzün markasını satıyor) cevap bekliyorum.
Sizin fiyata kdv dahilmiydi Murat hocam(akü)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR