Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,817
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

güngör' Alıntı:
Emre muhtemel araştırmışsındır, off-road römork ve karavanda Avusturalya nokta atış kaynaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeOM0k linki ve firmaları incelersen özellikle altyapı (şasi,dingil) çalışması için
kaynak olabilir, çeki demiri ve kaplinlerde neden kurtağzı sorusunun cevabınıda bulursun.

2011 yılında sattığım polonya yapımı karavanım fiberglas olduğundan üzerinde uğraştım syncro ile aynı teker izine getirmek için
spacer uyguladım 15 janta çıktım ve benim referans rotam olan soğucak yaylasına tırmandım sonuç olumsuz ve projeyi iptal
edip karavanı sattım.

Römorkunu bitirdiğinde sanada tavsiye ederim soğucak yaylasını özellikle son 3 varyantı geçebiliyorsan tırmanmayacağın
yayla olmaz,özellikle vinçli araçta sorun bitmiş demektir.

Benimde sana sormak istediğim, 1 yıldır aldığım vinci aracıma monte edemedim (üşengeçlikten) istanbulda kime uygulama
yaptıracaksınız bende ilgileniyorum.

Selamlar.

Levent Abi

Dogrudur Avustralya dakileri inceliyorum hatta 4wdaventurers.com da da aktifim. soruyorum ogreniyorum. Benim onceligim aslinda agirlik idi ama yanlis yerden baslamisim onu anladim. herhangi bir ozelligi biraz daha one cikarinca genel olarak denge bozuluyor. Ortalama degil tam ortasinda yani kararinda yapmak lazim. Bunun icin hazir bir romork uzerinden devam etmeye karar verdik. Bir iki konu daha var halletmemiz gerekn sonrasinda paylasacagim.

Varyantlar konusunda cok haklisin abi bunu seyrettikten sonra anladim

http://www.youtube.com/watch?v=sAIUPl-L1ZY&list=PLEacEr4cZy-67gzCVYLfdHme5CS8RNdJg&feature=share

Ah abi benim de vinc 1 senedir merdivenin altinda duruyor arada acip kokluyorum :smiley: ama bu sene diger islemler ile hallolacak kismetse. Detaylari paylasirim beraber hallederiz.

Cok tesekkur ederim yonlendirmen ve ikazlarin icin.

Sevgi ve selamlarimla...

Etiketler
Beyler,
Ben daha işin başında oduğumdan konuyu dağıtacağım ama çadır konusunda tavsiyelerimize ihtiyacım var.
Uyku tulumu konusunda kendimce karar verebilir bilgi seviyesine ulaştım. Bayağı yerli yabancı makale okudum bu konuda.
Çadır konusunda ise bir türlü düşünce mantığımı oturtmadım. 3 kişi olmamamıza rağmen alımda 4 kişilik bir çadır almak var, 4 mevsim konusunda hemfikirim, mümkünse Husky aklıma yattı ama bu model içinde de bir çok alternatif mevcut ve farklarını çok açıkça anlayamadım.
Bu konuda tavsiyeleriniz nedir?
Emre Bey, sizin gib ağaçtan düşmeyelim diye şişme mat konusunda önereceğiniz bir marka model var mı?
Alkim Bey, kaba bir bütçelere ile çadır mat tulum 1000 tl yi hallice geçiyor, sakıncası yoksa ister buradan ister özelden bana aklınızda olanlarla ve modelleri iletebilirmisiniz lütfen.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

barbecue' Alıntı:
şişme mat konusunda önereceğiniz bir marka model var mı?

Maalesef yok Burak Bey. Ben donduktan sonra Arac ustune gecis yaptigim icin mat yerine 5cm sert sunger ve ustune de uyku tulumu seklinde devam ettim. Aslinda yaptigim tek sey yeryuzu ile temasimi kesmek oldu.

Cadirin tabani da su ve hava gecirmeyen denizcilikte de kullanilan bir malzeme.

Bu arada cadirimiz oyle 2000/3000eur luk bir cadir da degil yanlis bir fikre kapilmayin. Kargo dahil 450TL ye mal oldu bize sifir hali. Zaten o yuzden biraz modifikasyon gerekiyor.

Emre bey,
Ok anladım. Mat konusu ve çadır konusunda kendimce eğitim almaya gayret ediyorum ama o kadar çok farklı görüş, fikir, yaklaşım var ki hangisi doğru bilemiyorum. Insanın kendi tecrübesinde olmayınca karar vermek neredeyse imkansız oluyor. Bu nedenle siLerin başını ağrıtacak garip sorular soruyor olabilirim, kusura bakmayın.
Bir kısım kullanıcı 4 mevsim parası veriyorsan 100 daha fazla ver 5 mevsim al uzun süre rahat et diyor. Bu işte herzaman pahalısı iyisidir mantığının işlemediğini anladım, gerçi her işte bu mantık çalışmıyorsa neyse...
Uyku tulumunda konfor derecesi 5 dereceler mertebesinde bir takımın bize yeteceğine inanmış durumundayım. İçine içlik vs takviyeler ile daha düşük sıcaklıklarda bile rahat edebileceğimiz aşikar. Mat en kötü ihtimal iki kat serer 3 mm matı geçeriz diye düşünüyorum. Ama çadır konusunda durdum kaldım, ilerleyemiyorum,
Sonrasında size araç ile ilgili sormak istediğim bir kaç konu olacak, örneğin gece aydınlatması ne şekilde, invertör mü kullanıyorsunuz diğer aletler için? Yedek akü mü tavsiye edersiniz, yoksa solar paneller mi?
O kadar çok soracak soru var ki? Bence beni kışkırtarak başınıza iş aldınız:smiley:

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Emre bey,
Ok anladım. Mat konusu ve çadır konusunda kendimce eğitim almaya gayret ediyorum ama o kadar çok farklı görüş, fikir, yaklaşım var ki hangisi doğru bilemiyorum. Insanın kendi tecrübesinde olmayınca karar vermek neredeyse imkansız oluyor. Bu nedenle siLerin başını ağrıtacak garip sorular soruyor olabilirim, kusura bakmayın.
Bir kısım kullanıcı 4 mevsim parası veriyorsan 100 daha fazla ver 5 mevsim al uzun süre rahat et diyor. Bu işte herzaman pahalısı iyisidir mantığının işlemediğini anladım, gerçi her işte bu mantık çalışmıyorsa neyse...
Uyku tulumunda konfor derecesi 5 dereceler mertebesinde bir takımın bize yeteceğine inanmış durumundayım. İçine içlik vs takviyeler ile daha düşük sıcaklıklarda bile rahat edebileceğimiz aşikar. Mat en kötü ihtimal iki kat serer 3 mm matı geçeriz diye düşünüyorum. Ama çadır konusunda durdum kaldım, ilerleyemiyorum,
Sonrasında size araç ile ilgili sormak istediğim bir kaç konu olacak, örneğin gece aydınlatması ne şekilde, invertör mü kullanıyorsunuz diğer aletler için? Yedek akü mü tavsiye edersiniz, yoksa solar paneller mi?
O kadar çok soracak soru var ki? Bence beni kışkırtarak başınıza iş aldınız:smiley:

Oncelikle aramiza hosgeldiniz demek istiyorum :smiley:

saka bir yana bu tarz arastirmalar yaparken `yorum yapan kisinin kafa yapisi` verdigi yanitlari degisken kildigindan aldiginiz/okudugunuz yanitlar da o yuzden birbirini tutmuyor. Biz biraz sansliyiz. Hafizamin erisebildigim noktasindan beri cadir hayatimizda var. Dolayisi ile bazi seyler artik refleks haline geldi.

Oncelikle garip, bas agritacak, cok fazla ya da anlamsiz gibi gozuken sorulariniz aslinda `dogru` sorulardir. Kisiye ozel Kilit cevaplar da o sorulardadir. Yapim itibari ile de beni yildiramazsiniz hic ugrasmayin :smiley:

Genel fikrim cadir/mat/tulum konusunda. Kamp yaptigimiz yerlere gore beni her daim rahat ettirecek kombinasyon 0 derece Tulum/ 4 mevsim cadir/5mm mat ve termal iclik olacaktir. Kalitesi ise en pahalisi ile orantili degil. Saniyorum kafa da orada karisiyor zaten.

Aydinlatma konusunu biz soyle cozduk. Cakmak cikisindan calisan LED isiklandirma yapiyoruz. tek kelime ile MUHTESEM... Seyyar oldugu icin de istediginiz yere uzatabiliyorsunuz. Aydinlatma konusunda sikintimiz olmayacaktir. Bu sekilde ikinci aku ve yuksek sarfiyati da cozuyoruz. Hem de 6 metresi 35TL ye. Solar panel fiyatina ben Defender i pavyon a ceviririm :smiley: cevre aydinlatmasi da dahil. Bu sistemi size de uyarlayabiliriz sorun yok.

Eski aracimdaki akum 105 lik idi su andakini inananin bilmiyorum ama 105 lik tek aku ile hic bir sorun yasamadim. En son koltuk isitmasi acik diye biten akum 80lik idi. Akunun guclu olmasi SART. Vinc kullanirken, ekstra olan aydinlatma ekipmanlari icin (sis lambalari, buzdolabi vs.) gece konaklarken led ler icin gibi. Sabah tek marsta alacak arac. Hatta yanindakini de kurtaracak yeri geldiginde. *Guclu tek bir aku yeterli.

Cadir konusunda bu sene derya`nin kullandigi cadir sert ruzgarda ve saganak yagmurda test edildi onaylandi. Ustelik icinde 2 yetiskin 2 cocuk yayildilar. Saniyorum Derya cevap verecektir. Ancak bildigim kadari ile **Husky cok iyi bir marka ve sizi uzmeyecektir.

Invertor de kullaniyoruz mecburen. Telefon, tablet sarji vs icin ama hepsi o kadar.

*Bizim durumumuz icin farkli bana ikinci bir yasam akusu de denen bir aku daha lazim. Gece cadiri isitmak icin ozellikle ve surekli calisacak sogutma (buzdolabi) icin.
** Marka onemli ama siz bu sene deneme amacli yapacaginizdan cok da masrafa girmenizi istemem acikcasi.

barbecue' Alıntı:
Beyler,
Ben daha işin başında oduğumdan konuyu dağıtacağım ama çadır konusunda tavsiyelerimize ihtiyacım var.
Uyku tulumu konusunda kendimce karar verebilir bilgi seviyesine ulaştım. Bayağı yerli yabancı makale okudum bu konuda.
Çadır konusunda ise bir türlü düşünce mantığımı oturtmadım. 3 kişi olmamamıza rağmen alımda 4 kişilik bir çadır almak var, 4 mevsim konusunda hemfikirim, mümkünse Husky aklıma yattı ama bu model içinde de bir çok alternatif mevcut ve farklarını çok açıkça anlayamadım.
Bu konuda tavsiyeleriniz nedir?
Emre Bey, sizin gib ağaçtan düşmeyelim diye şişme mat konusunda önereceğiniz bir marka model var mı?
Alkim Bey, kaba bir bütçelere ile çadır mat tulum 1000 tl yi hallice geçiyor, sakıncası yoksa ister buradan ister özelden bana aklınızda olanlarla ve modelleri iletebilirmisiniz lütfen.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Burak Bey,Merhaba haklısınız bu mevzuu o kadar derin ve genişki piyasada pek çok farklı marka ve model ve pek çok fiyat var 100 Tl ye de çadır var 1000Tl ye de, tümüyle kullanım amaçlı olarak değişiyor tercih meselesidir. Piyasada bana göre Marka fiyatı yüzünden çok uçuk fiyatlara ekipmanlarda var aynı ya da benzer özelliklere sahip daha az bilinen ama daha ucuz ekipmanlar da var. Ben 98 senesinden beri izcilik ve kampçılık yapmaktayım bu süre zarfında farklı koşullarda farklı malzemelr kullanma imkanım oldu. tabiki elimden geldiğince yardımcı olurum,amacımız bu zaten. Bizim izcilere birkaç ayda öğrettiğimiz malzeme seçimi konusunu özetle size geçmek gerekirse: Öncelikle Çadırlar hakkında ufak bir bilgi,
- nerede hangi hava sıcaklıklarında ne amaçla kullanacağınız. Dağcı çadırları farklı Avcı Çadırları farklı İzci Çadırları farklı, Dome çadırlar lar, Alpine düşük profil çadırlar var, yaz çadırları, kış çadırları, 5 mevsim çadırlar (yaz, kış ilkbahar,sonbahar,fırtına), 2 pollü 4 pollü.. say da say, hepsinin teknik özellikleri farklı, kimi daha fazla havalandırma içeriyor kimi yağmura karşı daha dayanıklı branda, kimi alimünyum alaşımlı pol (çadır direği) kimi plastik... hepsi de kullanım amacına göre iş görür önemli olan size uygun çadırı bulabilmekte. Çadır fiyatları dediğim gibi çok değişkenlik gösteriyor,
- Çadırlarda fiyata etki eden temel birkaç konu var bunlar Çadırın teknik özellikleri (Malzemesi) , Boyutu (Kaç kişilik olduğu),Kullanım alanı (dağ,plaj, orman) ve Ağırlığı. Misal Ağırlık ve boyut normalde çok önemli bir konu, sır çantasına bağlandığı zaman uzun yürüyüşlerde en önemli şey haline geliyor ve performansı sabit tuttuğumuzu varsayarak bir çadırın ağırlığı ne kadar azalırsa, fiyatı da o kadar artıyor. Bu mesela bence sizin için avantaj çünkü araç ile gideceksiniz heryere sırçantasına çadırı bağlayıp uzun yürüyüşlere çıkacağınızı sanmıyorum, o yüzden aynı özelliklere ve korumaya sahip ama daha ağır bir çadırı yarı fiyatına alabilirsiniz. Yukarıda belirttiğiniz HUsky Marka çadır misal, güzel çadırdır özelliklerini not edin bir kenara ancak bence sizin için daha uygun çadırlar olacaktır. emin olun size verdiğim fiyat dahilinde 1000TL söylediğim tüm ekipmanları alabilirsiniz. Hayır çadır kampını ilk defa deneyeceğinizden belki çok hoşlancaksınız belki de hiç hoşunuza gitmeyecek bu yüzden özellikle marka ve pahalı ürünler alıp gereksiz maliyetlere katlanmanızı istemem. hoşunuza giderse zaten ileride geliştirisiniz ekipmanınızı,bana göre size lazım olan bu yapacağınız geziye uygun sizi ve ailenizi sıcak tutacak uygun fiyatlı bir çadır ve tulum seti.
Temmuz-Ağutsosa ayında ki karadeniz yayla sıcaklıklarını düşünürsek genel olarak 3 yada 4 mevsim çadır işiniz görür. ben 3 yaz çadır kurdum doğu karadeniz yaylarında, 1 tanesi (ilki) yazlık çadırla kurdum sadece o biraz soğuk oldu ancak neyseki tulumum iyiydi sıkıntı çekmedim. fazla iyi bir çadır ve tulum alırsanız da bu sefer, çok sıcaklama veya aşırı ağırlık vb sıkıntılarınız olmaya başlar bu yüzden dengeli bir çadır ve tulum bulmak önemli. BU arada hazır değinmişken pek çok 3 kişilik çadır rahat 4 kişi ve 4 kişilk çadır da 5 kişiyi alabilir içine. Çadırın taban ölçülerine bakın bunun için. Kendi piyasa bilgilerim dahilinde size uygun olacağını düşündüğüm fiyat aralıklarını verebilirm en başta, unutmayın pahalı demek kaliteli demek değildir sadece iyi araştırmak gerek.
3 yada 4 mevsim Çadır : 250-450 TL
-5C Tulum: 100-150 TL x3 = 450 TL
Sünger Mat: 30TLx3= 90 TL
veya Şişme Mat: 80TL x3 =240
Thermal içlik ALtÜst set: 70x3 = 210TL

Çadır alırken dikkat edebileceğiniz hususlar,
Kişi sayısı ve Ağırlık
Yükseklik, eni boyu
Pol saysısı ve malzemeleri(plasitik mi metal mi alaşı mı)
taban kalınlığı ve malzemesi ( kim çadırların altı çok ince, kimilerin ki kalın hatta kimilerinde kendinen şişmeli mat gibi hava tabanı var)
Havalandırma durumu
Branda ve Çadırın Yağmur ve Su geçirmezliği kaç Mm
Rüzgar dayanıklılığı.

Bir önceki mesajınızda en uygun ne zaman alınmali diye sormuşsunuz, açıkçası tam bir sezonu yok bu işin evet kış malzemelerini yazın yaz malzmenelrini kışın daha ucuza bulursunuz ama beni tavsiyem yaz kış farketmez, indiirmlerin peşini kovalayın biraz sabır ve iyi araştırma ile markaların yaptıkları kampanyalar sayesinde yarı fiyatına alabilirsniz, misal ben botumu kış sonunda aldım 380 tl lik sezon fiyatı olan botu 210 tl ye aldım, ama aynı şekilde yazın sezon içindeyken başka bir ayakkabımı da %40 indirmli almıştım dediğim gibi değişkenlik gösteriyor, outlet ve markaların bu tarz ürünlerde sürekli kampanyaları olur takip etmek gerek. şimdilik en azından araştırmanız da çerçeve oluşturacak birşeyler çizmeye çalıştım size, ilerleyen zamanlarda marka model üzerinde de yorumlarda bulunabiliriz. Bir anda çok fazla bilgi verip de sizi bunaltmak istemiyorum çünkü ağırdan alın hem daha yaza kadar vaktiniz bol. :smiley:
Saygılar.
Alkım.

Emre Bey
Hayat çok hızlı değişim gösteriyor... Önce kişinin ne istediğini ve ne yapabileceğine karar vermesi gerekiyor bence...
Ben kendimden örnek vereyim, önce turla bu geziyi yapalım diye düşünüyorduk, sonra buraya yazdım ve sonuç tur fikrinden vazgeçtik ailecek...

Araba korkusunu kenara attık, pansiyon, otel, motel dedik, sonra gaza geldik, herşey çok kolay olacak ya, çekme karavan deneyelim dedik, uyarılar sonucunda ve bütçesel imkanlar dahilinde onunda olamayacağını anladım. Akabinde araba içinde yatarız dedik, karşı taraf olmaz dedi....
En son çare hiç bilmediğimiz çadır, mat, uyku tulumu üçlemesine girdik... Sanki öbürlerini biliyordum da :smiley:

Alkım Bey,
Çok haklısınız daha önümüzde uzun bir planlama zamanı var ama bende de panik atak var. Herşeyi bir önce planlama, programlama ve uygulamaya geçirme hastalığı bu. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı ve ne şekilde yapacağımı bilirsem kendimi çok rahat ve huzurlu hissediyorum, aslında bir nevi meslek hastalığı olsa gerek bu...
Beyler rica etsem o zaman şöyle bir yol haritası koysam kendi adıma sizler içinde uygun olur mu? Sizlere çok yük bindirir miyim?
Ben kendi okuduğum ve yorumladığım kadarı ile bir marka model listesi haIrlayıp, sizler ile paylaşsam, sizden de bu Michael'de yorumlarınızı istesem, böylece kendime basit bir bütçe oluşturur ve bu arada da fiyat indirimlerini takip ederim.
Yardımlarınız ve desteğiniz için şimdideteşekkürler,

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Emre Bey
Hayat çok hızlı değişim gösteriyor... Önce kişinin ne istediğini ve ne yapabileceğine karar vermesi gerekiyor bence...
Ben kendimden örnek vereyim, önce turla bu geziyi yapalım diye düşünüyorduk, sonra buraya yazdım ve sonuç tur fikrinden vazgeçtik ailecek...

Araba korkusunu kenara attık, pansiyon, otel, motel dedik, sonra gaza geldik, herşey çok kolay olacak ya, çekme karavan deneyelim dedik, uyarılar sonucunda ve bütçesel imkanlar dahilinde onunda olamayacağını anladım. Akabinde araba içinde yatarız dedik, karşı taraf olmaz dedi....
En son çare hiç bilmediğimiz çadır, mat, uyku tulumu üçlemesine girdik... Sanki öbürlerini biliyordum da :smiley:

Alkım Bey,
Çok haklısınız daha önümüzde uzun bir planlama zamanı var ama bende de panik atak var. Herşeyi bir önce planlama, programlama ve uygulamaya geçirme hastalığı bu. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı ve ne şekilde yapacağımı bilirsem kendimi çok rahat ve huzurlu hissediyorum, aslında bir nevi meslek hastalığı olsa gerek bu...
Beyler rica etsem o zaman şöyle bir yol haritası koysam kendi adıma sizler içinde uygun olur mu? Sizlere çok yük bindirir miyim?
Ben kendi okuduğum ve yorumladığım kadarı ile bir marka model listesi haIrlayıp, sizler ile paylaşsam, sizden de bu Michael'de yorumlarınızı istesem, böylece kendime basit bir bütçe oluşturur ve bu arada da fiyat indirimlerini takip ederim.
Yardımlarınız ve desteğiniz için şimdideteşekkürler,

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

O zaman bende soyle bir fikir yuruteyim. Alkim Bey varken cadir di mat ti ben cevaplamam zaten. Ama arac ile ilgili sorulariniz varsa seve seve yardimci olmaya calisirim. Ayna mahruti sorarsaniz ondan da anlamam ama kamp ile ilgili elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Mesela rota uzerinde yorum yapmaya devam edebiliriz isterseniz?

Kucuk bir not yolumuz ustundeki Kadirga Yaylasi`nda Sedat ACIL da bizi bekliyor olacak kismetse.

Emre bey,
Benden böyle kolay kurtulamazsınız...
Benimde size naçizane farklı sürprizlerim olabilir, hazır olun..

Aklım bey,
Piyasadan en uygunbulabildiğim çadır ile ilgili teknik detaylar aşağıda, sizinle paylaşıp yorumlarınızı almak isterim.

İki kapısı, 4 kişilik , su geçirmez dış tentesi ve tabanı ile bir dağ çadırında aranan her özelliğin bir arada bulunabildiği 4 mevsim kullanabileceğiniz çadırdır.

Kubbe yapısı sayesinde yere sabitlemeden ayakta durabilir.
Ripstop özelliğe sahip dış kumaş delindiğinde yırtılmaz.

Çift tenteli yapısı saysinde tamamen su geçirmez ve nefes alabilir özelliğe sahiptir.
Ön bagaj alanını genişletmek için üçüncü bir pol bulunur.

Ön girişin haricinde arka tarafta da ufak bir bagaj alanı ile birlikte ikinci bir giriş daha bulunur.

Taban kumaşı ve dış tente kumaşı suya karşı güçlendirilmiştir ve dikiş noktaları da arka taraflardan ısıl işlemle bantlanmıştır.

Ufak tefek malzemeleri yerleştirmek için çadır içinde iki adet cep bulunur.
Çadırı yere sabitlemek için çelik malzemeden yapılmış kazıkları ve gerdirme ipleri

Teknik Özelliği :

Poller: fiberglass poles 7,9 mm
Taban: Polyester 190T, water resistance 6000 mm/cm2, taped seam
İç tente: Nefesalabilen Nylon 190T + Mesh
Dış Tente: 185T Polyester, PU coated with taping, water resistance 3000 mm/cm2
Boyutları: 220+90+90X210X130
Ağırlık: 3500 gr
Aksesuarlar:
Çelik set o mandal
Tamir kiti
Bantlanmış dikişler
Bagaj
Maksimum Ağırlık: 3,9 kg
Minimum Ağırlık: 3,4 kg
Kişi Sayısı: 4
Giriş Sayısı: 2
Dış Materyal: 185 Polyester, PU coating 3 000 mm/cm 2
İç Materyal: breathable Nylon 190T + mesh mosquito net

Su Geçirmezlik: FLOOR 190T Polyester, PU coating 6000 mm/cm 2
Bu ürün Husky Boyard fiyatı 290 / 330 tl bandında geziyor...

Yardımlarınız için çok teşekkürler,

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Bülent Bey, süpersiniz bu modeli biliyorum arkadaşım kullanıyor gayet uygun bir seçim, 3 mevsim ve kaliteli bir ürün 4 kişilik demiş zaten bir gidip çadırı inceleme imkanınız olursa sizde göreceksiniz 5 kişi rahat sığar, açıkçası taban su geçirmezliği 8000mm ve pol kalınlıkları 8-9mm arasında olsa daha dayanıklı olur ancak o zaman 4 mevsime girer zaten çok mühim değil yakın gelecekte kar üzerinde kamp kuracağınızı düşünmüyorum çünkü :D emin olun bu özellklerde ki bir çadır karadenizin yağmuruna ve nemine çok rahat karşı gelebilir (çok uzun süre maruz kalmadığı sürece tabiki) Ripstop özelliği çok iyi kendi çadırımda da var kumaş teknolojisi gerçekten takdire değer. Fiyatı da gayet makul hızlı bir araştırma ile gördümki fiyatı 300 tl civarı değişiyor. Bence uygun bir seçim ve sizi rahatlatmalı çünkü artık cebinizde bir çadır var, şimdi sıra başka çadırlarla kıyaslamak ve aldığınız üründen emin olmak, her zaman daha iyisi vardır. Ancak bence bu makul bir seçim olur. yinede karar vermeden evolite, lafuma, coleman gibi markalara da bakın, ben kendim evolite summit kullanıyorum ve çok memnunum. ferroni, northface marmot gibi markalardan da uzak durun bütçesel olarak hem çok pahalılar hemde sizin ihtiyacınızın çok üzerinde olan çadırlardandırlar. son olarak bilmiyorum kendi görüşüm ama easycamp markasından almayın derim ben bir kere üzerine düşerek brandasını yırtmıştım o gün bu gündür easycamp markasına karşı önyargılıyım :smiley:

Bence çadırınızı bulmuşsunuz ancak acele etmeyin incelemeye devam edin ve kampanyaları takip edin derim. Bunun yanısıra son olarak eğer aracınızdan uzağa çadır atmak durumunda kalacaksanız, bir tane de dandik çadır almak 50-100tl arası ve bunu malzeme çadırı yapmak güvenlik açısından önemli, uyuduğunuz çadırın içine yemek ve benzeri hayvanları çekebilecek gıdalar almak yerine tencere tava, kürek gıdalarınızın durabileceği bir malzeme çadırınızın olması hem kamp alanınızın düzenli olması hemde hayvanları sizden uzak tutmak için iyi bir yöntemdir Emre bey belki sizde düşünebilirsiniz 3 araba kalabalık gidecekseniz bir malzeme çadırı rahatlık sağlar.

Bülent bey, yine gözünüze uygun gelen çadırlar olursa belki daha uygun fiyatlı burdan paylaşın lütfen bizde daha uygunu bulursak size öneririz elbette. Bence Çadır kampını denmeye karar vermekle çok doğru bir karar verdiniz, karadenizin tadı gerçekten böyle çıkıyor çünkü.
Saygılar.
Alkım.

Aklım Bey
Değerlendirme için çok teşekkürler. Görmeden almama konusu nedeni ile Çin den bulduğum çadırlardan vazgeçtim. Tahminim bu çadırlarda Çin imalatıdır diye düşünüyorum ama bilgim yok. Benzer özelliklerde Çin de çadırlar 90 USD mertebesinde ve Türkiye ye kargo bedelsiz geliyor. Ama ün nasıldır, risk almaya değer mi bilemiyorum, benzer konu tulumları içinde geçerli. Çok uygun fiyatla uyku tulumlarıda satınalınabilinir.
Evet bence de çadır konusu şimdilik tamamlandı, evlolite summitlere bende çok baktım ama asıl hedefim en ucuzunu ve en ekonomisini bulmaktı. Summitlerin bedeli 450 ler mertebesinde idi, bu noktada sizin görüşünüz burada önem arz ediyor, denk getirebilirsem uygun fiyatla summit bulursam tercihim bu yönde olmalı diye anlıyorum.
Bugünlük yoruldum artık, internet başında bayağı zaman geçirdim, uyku tulumları hakkında çalışmaya yarın başlayacağım.
Elektronik işi ile uğraşan bir arkadaşımdanda aydınlatma için ledli bir çalışma yapmasını rica ettim, 90 AMPER akü ile en az 5 saat çalışacak 350 -400 lümen aydınlatma sağlayacak bir sistem yapacak.
Desteğiniz ve ilginiz için teşekkürler...
Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Burak Bey selamlar,

Alkım Bey'e katılıyorum , fiyat performans olarak ve indirimleri takip ederek işinizi görecek bir model bulabilirsiniz. Zaten de bulmuşsunuz . Almaya karar verdiğiniz ürünü tespit etmek bu işi daha kolay çözer.
Kafanızı karıştırmak istemem sadece fikir açısından bir görsel koyuyorum. Ayder yaylasında yağmur altında geçen bir gecenin sabahından ( o kadar rahat uyumuşuz ki erkenden kalkmışım) bir foto. Sadece gece yağmur damlacıklarının çadır üzerine düştüğünde ki sese bir ara uyandım . Bu arada bir şey belirteyim böyle bir çadırda kalırsanız gerdirmelerini iyi yapmak gerekiyor. İç tente ve dış tente bir birine temas etmemesi gerekiyor ( yağmurda sakıncalı , su girmiyor ama hafif nemli oluyor).
Saygılar.. A. Murat

SNV83083.JPG

kac gundur yazisiyoruz fikirler paylasiyoruz bilmiyoruz ogreniyoruz super bir konu oldu. Gene kendimce toparlamak istedim ve bastan sona okudum baktim ki Rota belli olmus, tarihler belli, asagi yukari kimler belli.

Tarih kabaca 27 Temmuz cikis ve 09 Agustos donus seklinde. Cikis ve varis noktalari farkli olsa da kabaca boyle gozukuyor.
Katilmayi dusunenler mrdnmz, drytrn, tafa,
Belki diyenler voyvoda04(muhtemelen Artvin de bulusuyoruz), barbecue(muhtemelen Samsunda bulusuyoruz), yol (Kadirga da bulusuyoruz)
Rota Cikis noktasindan hareketle en hizli sekilde Samsun da ekip bulusmasi sonrasinda Kadirga Yaylasi ve Sisdagi ve devaminda sehre inmeden yaylardan devam (yakit ve gerekli ise konaklama haric)
Hedef Dogu Karadeniz Yaylalari
Gorulecek Yerler Savsat, Macahel/Camili, Efeler, Borcka, Karagoller, Ayder, Asagi/Yukari Kavron, Goller Bolgesi, Uzungol, Zilkale, Ayderde Kaplica, Balikli gol ve daha nicesi (siralamasi yanlis olabilir)
Konaklama Oncelikli Kamp (cadir) belki pansiyon, Burak Bey ler icin otel
Yeme Icme Lokal yiyecekler
Tahmini Yol4000/6000km

Duzeltmelere acigiz cokda fazla degisecegini sanmiyorum aslinda.

Bu arada zaman zaman katilmak isteyenler olabilir biz hazir oradayken gorusmek isteyeceklerimiz olabilir rota degisir hedef sasmaz :smiley: (en azindan bizim icin)

Sisdağından Çamlıhemşin e yayla yollarından bir rota varmiş. O rotayı da arastırın bence. Gezilecek yerlere de pokut sal huser avusoru ekleyin bence .

Murat Bey,
Uyarınız için çok teşekkürler, buna dikkat edeceğim, notlarımın arasına aldım...
Emre bey,
Vallahi ben "belki" demiyorum, sadece prensip olarak çok ileri tarihli plan yapmamaya gayret ediyorum, aklımızda hep belittiğiniz tarihlerde bu gezi var, ama iş hayatı, sağlık sıhhat derken son dakika gölü yersek yapacak bir şeyde kalmıyor. O yüzden biz kendimizi bu geziye yavaş yavaş hem mental hemde donanım olarak hazırlamaya gayret ediyoruz.
Konaklama konusunda da ufak bir noktaya değinmek istiyorum, bizim açımızdan otel mecburiyeti yok, her yerde kalabilme şartına uyarız, rahat rahat duş ve banyo yapma imkanı olursa tabii ki motel, pansiyon, her nevi konaklama tesisine sıcak bakarız, ama asıl hedef sizlerinde tavsiyeleri doğrultusunda çadırda kalmak.
Rota konusunda sıkıntı kaynağı olmamak adına bu hafta içinde lpg depomun kapasitesini bile arttırıyorum şu anda üzerindeki 50 lt depoyu söktürüp 89 lt lik bir depo montajı yaptıracağım.
Sadece tarih konusunda çekincem var. Muhtemelen biz 9.ağustos tarihine kadar devam edemeyebiliriz, 3 veya 4 gün önce siLere veda edip, dönüş yoluna geçebiliriz...

Herkese iyi haftasonları,

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR