Ynt: Yapımına Başlayacağım Ducato Camper Aracımız için Yardım Fikir ve Önerileriniz?
Yusuf doğru söylüyor ramazan, acele etme, çok düşün, ince ele..Sadece karavanı yapmakdan deyil, yapımın planlanmasından da zevk al, en küçük detaylar için bile kara kara düşün..Malzeme araştırması çok önemli, her gün daha işlevli bir malzeme keşfediyorsun...Bu gün düşünüpte mükemmel gelen düşüncenin yarın çeşitli problemleri olduğunu anlıyabiliyorsun, sürekli yaz çiz, karavada yapmayı düşündün şeyleri bölüm bölüm (mutfak, banyo, yatak, koltuk, su sistemi, elektrik sistemi) başlıklar altında yaz çiz, eski çizdiklerini atma, tarih ve numaravar sakla, eski düşündüklerine arasıra geri dönüp tekrar bak, bazen bir fikri geliştirirken bir bakıyorsunki , kendini öyle bir kaptırmışsınki, yanlış yola girmişsin...
Ama benim gibide olma aracı alalı 100 gün oldu, hala bilgisayarda, internette, malzemecilerde, plan, malzeme üzerine çalışyorum, araca çivi bile çakmadım, artık aracın detay bakımlarını yapmakdan sıkıldım, zaten araca bakım yapacak bir şeyde kalmadı, pırıl pırıl oldu..