Yapımına Başlayacağım Ducato Camper Aracımız için Yardım Fikir ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grjet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363
Ynt: Yapımına Başlayacağım Ducato Camper Aracımız için Yardım Fikir ve Önerileriniz?

Fotograf çekmeye vakit olmadı ama ambulans görüntüsünden aracı kurtardık sonunda artık beyaz ve içide panelvan görüntüsünde inanırmısınız bilmem araca 2000 yılında ambulans yapmak için mutlaka profosyönel kişilerce bir çalışma yapılmış fakat inanın kendi karavanını yapan arkadaşların ne işciliği ne kullanılan malzeme nede izalasyon hepsi sıfır hepsini söktüm attım umarım sizlerin desteğiyle daha iyisini kendim yapacağım

Etiketler
Ynt: Yapımına Başlayacağım Ducato Camper Aracımız için Yardım Fikir ve Önerileriniz?

bu gün temizlik işine başladım fakat sizlerin düşüncelerinizi bilmek istiyorum araç ambulans ken üzerinde kılima varmış aşağıdaki resim[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Fakat daha önce bakmamıştım kılimanın motor kısmındaki parçası yok yani önceden sökmüşler bu durumda ne yapmalıyım bilemiyorum
hani tam tekmil çalışır vaziyette olsaydı kullanırdım fakat bu durumda söküp atmalımıyım yoksa motora bağlanan parçasını bulmalımıyım bilemiyorum ayrıca kılima için tavanda tahrip edilen alan 65 x50 cm yerturuyor sökünce bu alan ne ile kapatılır

ha bilemiyorum faydası olurmu ambulansı arka kısmını ısıtmak için aşağıdaki kalelüfer olsa gerek benim işime yararmı bilmiyorum tüm modellerde sıtandartmı bu parça
[attachment=1]

DSC00767.jpg

kılima resimler karıştı kusura bakmayın
[attachment=2]
[attachment=3]

DSC00769.jpg

DSC00768.jpg

Bu klima deyil, arka kabin için Çorum kalorifer, aracın radyatör suyunun sıcaklığı ile çalışır...araçda ayrıca klima varmış ama iç evaperatörü yok edilmiş anlaşılan, tavandaki klima kutusunun içindeki aletler duruyorsa, ve aracın motorunun içinde klima pompası duruyorsa, 350 TL'ye iç evaperatör takıp klimayıda çalıştırabilirsin...

Formula panelvan Evaparatörü.jpg

Atilla bey baktığım kadarıyla tavan kısmında eksik yok fakat kayış kasnak tertibatıyla motor kabutundaki parçayı söküp almışlar hurtumlar boşta
duruyor motora kayışla bağlanan parça eksik sadece

Ramazan, klimanın gazı pompalayan motoru, söylediğin kayış kasnağa bağlıdır aşağıda resmini yolluyorum, bu parçada yoksa, demekki klimayı sökmişler diyebiliriz, çünkü motor en önemli parçadır, fiyatı 650TL gibi, evaperatörde yok, artık klimadan birşey kalmamış diyebiliriz, geçmiş olsun...

Klima motoru.jpg

zamanla tavan kısmına motor konmuş ama iç üniteyi söktüklerine göre dış ünitede uçmuş olabilir biz bütün tarım makınası kabinlerinde aynı şeyi yapıyoruz sıttığımızdan söküp yenisine takıyoruz ( tabi bunu alıcıya söylüyoruz sizde bu eksik sanırım ) elektiriğinide kontağa takıyoruz küçük hacimlerde ufacık birşey acayip çalışıyor siz tavandaki kapağın içine iyi bakın dış ünite sağlamsa yada yerinde ise yarısından fazlası var demektir
yoksada üzülmeyin siz isteğiniz büyüklükve güçte yaptırırsınız bende bazen kafama birşeyi alacam diye taktımmı sanki kör olurum arabanın kapısı olmasa farketmem
size kolay gelsin inşallah yaşadığınız son keder olur

atiladi' Alıntı:
Ramazan, klimanın gazı pompalayan motoru, söylediğin kayış kasnağa bağlıdır aşağıda resmini yolluyorum, bu parçada yoksa, demekki klimayı sökmişler diyebiliriz, çünkü motor en önemli parçadır, fiyatı 650TL gibi, evaperatörde yok, artık klimadan birşey kalmamış diyebiliriz, geçmiş olsun...
Atilla bey neyse sağlık olsun 650 tl ona vereceğime kople söküp yerine havalandırma takmak en iyyisi zaten bende mobil kılima düşünüyordum fakat tavandaki delik alan 65 x 50 ebatında bu ölçüde nasıl bir havalandırma yapılabilir sizce (saç olanından ) yusuf beyin taktığı gibi

st' Alıntı:
zamanla tavan kısmına motor konmuş ama iç üniteyi söktüklerine göre dış ünitede uçmuş olabilir biz bütün tarım makınası kabinlerinde aynı şeyi yapıyoruz sıttığımızdan söküp yenisine takıyoruz ( tabi bunu alıcıya söylüyoruz sizde bu eksik sanırım ) elektiriğinide kontağa takıyoruz küçük hacimlerde ufacık birşey acayip çalışıyor siz tavandaki kapağın içine iyi bakın dış ünite sağlamsa yada yerinde ise yarısından fazlası var demektir
yoksada üzülmeyin siz isteğiniz büyüklükve güçte yaptırırsınız bende bazen kafama birşeyi alacam diye taktımmı sanki kör olurum arabanın kapısı olmasa farketmem
size kolay gelsin inşallah yaşadığınız son keder olur
Tuncay bey teşekürler aynen size katılıyorum basiretimiz bağlandı herhalde saglık olsun

Aşağıdaki linkden bulabilirsin...

http://www.intero.com.tr/index.php?do=catalog/show1&p=27

atiladi' Alıntı:
Aşağıdaki linkden bulabilirsin...

http://www.intero.com.tr/index.php?do=catalog/show1&p=27
Atilla bey verdiğiniz linki inceledim firma yetkilisiyle telefonda görüştüm ihtiyaçlarınızı belirleyin yardımcı oluruz dediler fakat yancamlarda yapıştırma seçeneği var sadece onlarında kayan kısım biraz küçük orjinaline yakın birşey bulunamazmı bilemiyorum
fakat tavan için havalandırma modelleri güzel gibi ama fiyat kıyaslaması yapacak başka seçenek yok gibi

Yapıştırma olan yan camların açılan kısmı dediğin gibi küçük oluyor, bende yapıştırma cam kullanmayı düşünmüyorum...
Ben kayar kapıya ducatonun klasik sürgülü camını takacağım, banyo havandırmasını özel yaptırıyorum, kayar kapıda ve banyo havalandırmasında yusufun karavanda kullanılan camları kullanacağım, bir tek benim panoramik camım özel olacak çünkü hem sürgülü olacak aynı zamanda çekme karavan camı gibi yukarı doğru açılacak..

16082010031.jpg

Atilla bey ben burda çok araştırdım fakat nerdeyse imkansız diyorlar sizin düşündüğünüz sisteme ( hem kayar cam ,hemde karavan camı gibi yukarı açılır sistemde ) bütün camcılar olur ama çok su alır falan gibi şeyler söylediler bende büyük sürgülü ama yine yapıştırma olanından taktıracağım karar verdim

Ramazan, ben bir tek kimleri sevmem biliyormusun, "tembelliği zevk edinmiş insanları" sanayide kimse kafasını ve elini birlikte çalıştırmak istemiyor,çünkü ikisinden biri zaten çalışmıyor, hep ekmek fırını işletir gibi bir sanayi hayal ediyorlar, ekmekleri pişir rafa koy, müşteri gelsin, "buyrun kaçtane istemiştiniz"......
Hem sürgülü hem açılır niye olmuyormuşki, benim camları yaptıracağım yerde olmaz dedi, tamam tamam dedim, sen benim istediğim dış çerçeveyi yap, iç çerçeveyi ben hallederim dedim, camlarda hafif bir eğim olduğu için camlara fırında eğim veriliyor, benim camımda normal ölçülere göre(90x60) daha büyük (125x60) olduğu için, hazır cam kullanamıyorum, bayramdan sonra elime geçecek resimlerini yayınlayacağım, acele etme sonra montajlı son halini görürsün, sonra adamlara gidip gözlerinin içine sokarsın, hani olmuyordu dersin..Ayrıca mümkün deyil ne su alır nede rüzgar..
En sonundada Leventin meşhur lafı gelir "yokluk adamı mucit yapar"..Olmaz lafı bizim sanayinin üstünden bir türlü atlayamadığı 20 cm'lik banket taşı...

Yeni CAM CAM.jpg

İstedikten sonra olmayacak birşey değil gayet sağlam ve estetik olur,sanayideki vatandaşlar alışmışlar abi parçacıdan git yenisini al gel takalım ;) aslında onlarda biliyor çalışırsan olur ama adam ona zaman ayıramıyor sök tak ona daha çok para kazandırıyor ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR