cruse control aynı şeymidir bilmiyorum ama bizim kullandığımız otobüslerde de vardı tempomat yada temposet diye bir sistem
aracı sabit bir hıza atıyorum km saati 90 km gösterirken devreye alırsınız bırakırsınız aracınız bu arada viteste otomatikse herşeyi kendi ayarlar hatta rampa iniyorsanız frenleme işini de kendi yapar tabiki bu işleme ayarladığınız hızı aşmaya başladığınız zaman başlar hatta benim mesleği bırakmadan önce kullandığım araçta birde önündeki araç ile mesafeni korumanı sağlayan takip sistemide mevcut idi önünüzdeki araçla mesafenizi 70 m ayarladığınız zaman tempomat sisteminde önününüzdeki araca 70 m den fazla yaklaşmaz önünüzdeki araç yavaşlıyor ise arkasında sizde yavaşlarsınız tüm bunları otomatik yapar yapar yapmasınada hiçbir elektronik sistem insan hassasiyetinde uygulamalar gerçekleştiremiyor maalesef tüm bu sitemler otoban gibi yollarda kullanılabiliyor kuru havalarda kullanılabiliyor fakat ıslak zeminlerde maalesef tehlikeli olabiliyor her ne kadar aracın kaymalara yada kızaklamalara karşı emniyet sistemleri olmasına rağmen bir kere kontrol kaybetmeniz ve paniklemeniz halinde maalesef hiç bir işe yaramayacaktır