XJ modifiyem sonuna geldi gibi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan COMODOREE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,538

COMODOREE

Kamp II
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar.
Yaklaşık 4 ay kadar önce kasasını, şeklini , şemalini önceden beri çok beğendiğim kare kasa tabir edilen xj mi uzun uğraşlar sonucu aldım.
aldığımdaki hali böyleydi.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=5]
Araç standart bi halde ve oldukça bakımsızdı.
önceliğim güvenli bi halde yolda yürümesini sağlamaktı.Sağolsun Maslak sanayideki arkadaşlarım işi gücü bi kenara bırakarak benimle ilgilendiler.( kendileri cadde modifiyesi konusunda uzman kişilerdir ) yan tarafta porsche GT3 beklerken benim araç lifte alınmıştı :smiley:
Yükseltme kiti alacak yada getirtecektim ama sabırsızlığımdan dolayı komple ön takımı yeniledik.
Fren disklerini kompetisyon disklerle değiştirdik.balatalar yenilendi kampanalar tornaya gitti.
Tabi lastik gerekliydi.31/10.5/15 marshall mt lastik aldık.

100_1673.jpg

100_1674.jpg

100_1675.jpg

100_1676.jpg

100_1677.jpg

Etiketler
Ynt: XJ modifiyem sonuna geldi gibi

Ön takım ve MT lastiklerle biraz kendine geldi.
Sanırım öncedende ufak bi yükseltme yapılmıştı amatör olarak yoksa lastikler sığmayacaktı.
Genede tam sağ tam solda sürtmeler vardı.
üzerindeki jantlar orijinal jantlarıydı ve ofsetsizdi.genede duramadık ufaktan dağ tepe deniz gezmeye başladık ;D[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Bagaj arka kapağına monte kilitlenen yedek lastik aparatı bagajı çökertmiş kenarlarından kırmıştı.
Boyada oldukça solgundu,tampon yaptırmam gerekiyordu.öne yapmışken arkaya yaptırmamak olmazdı sepette gerekliydi sanırım :-\
Ön tampon için bu aracı alma konusunda aşıyı yapan değeri tartışılmaz arkadaşım Tamer KIZILTAN ' fani işler bunlar hallederiz ' dedi.
alımını sonraya ertelediğim vinç işide gündeme geldi.Sağolsun Tamer fani işler sınıfında bunuda halletti. power marka sentetik halatlı vincide tampon üzerine oturttu

IMG_0029.jpg

IMG_0030.jpg

IMG_0032.jpg

IMG_0036.jpg

Ufak ufak şekillenmeye başlamıştı.
Maslakta ofsetli jant işinide yapma jant ile çözdük.15/8" jantlarla araba daha bi rahatlamış ve Eyyüp ustada yaptırdığım dodikleri doldurmuştu.
Tavan sepeti ve sisleride taktık.
Tamer' in tamam artık uğraşma bu fani işlerle hadi çıkartıyoruz arabayı hafta sonu araziye demesiyle hafta sonunu onlara göre çıtır bana göre muhteşem arazide aldık soluğu[attachment=1][attachment=2]
Yolda Bayram Ve Rafet ustayla buluştuk
[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC02380.jpg

DSC02384.jpg

DSC02385.jpg

DSC02395.jpg

DSC02398.jpg

Tamerde kendi aracıyla gelmişti.muhteşem bi tek kapı xj.
acemilikte var tabi.benim 4 çekerle gidemediğim yerlerde kendisi 2 çekerle gidiyordu.
Öğrenecek çok şey var daha [attachment=1]
Sağolsun Arzu'da bizimle beraberdi .battım tabi.nasıl olduğunu bilmediğim bi şekilde yan döndüm ;D
Arzu'da beni görüntülüyordu.
[attachment=2][attachment=3]
Bayram benim halime gülüyor :-[
[attachment=4][attachment=5]
Sonunda benim aracı yemek masası yapmaya karar verdik ;D ;D

DSC02387.jpg

DSC02391.jpg

DSC02392.jpg

DSC02393.jpg

DSC02406.jpg

Artık şu yükseltme kiti ve şnorkel işini çözmeliydim.
Yapma kitle yola çıktık 3" ile çıktık yola.maliyetlere bakınca ve benim makaslarında harap halini görünce battı balık yan gider diyerek 4.5" rough country komple kiti ve safari şnorkeli sipariş edip başladık beklemeye.acaba gümrük masrafları ne tutacaktı .
Gene aceleciliğim kurbanı olarak expres kargo isteyip maliyeti tavan yaptırdık.
Sorun çıktı bitürlü gelmedi kit .ben acele ettikçe sorunlar üst üste.
Kit ve şnorkeli Amerikadaki bi arkadaşımıza yollamaya karar verdik.
Stokta var denen parçaların arkadaşımıza gitmesi 15 gün sürdü.
Sağolsun arkadaşımızda bizim durumumuzu anlayamadı ve bi 15 günde onda bekledi parçalar.
Sonunda parçalar geldi.ve tabi gümrüğe takıldı.oradan çekmemizde bi 10 gün sürdü.
Beklediğim 10 gün süresince ne evdekiler nede işyerindeki arkadaşlarım sağolsun yanıma bile yaklaşmadılar ;D
Gerçi neden öyle yaptılar bi anlam veremedim ???
En son bir cuma günü gümrükçüye patladım.
Maliyeti ne olursa olsun o parçalar bugün akşam elimde olacak dedim.
( şirketimiz ithalat ve ihracat sorumlusu Gül'ün hakkını ödeyemem ve bana karşı olan sabrını tabi)
Akşam saat 10 da bi kamyonet dükkanın önüne yanaştı.
Benim çocuklar gelmişti ;D ;D

konuyu takip eden arkadaşlar .
Daha bunlar başıma gelenlerin 1/4 bile değil ;)
maceraya devam.

Hadi başlayalım kiti takmaya dedik.
işlerim çıktı istanbul dışına çıkmam gerekti.
E masraflar devam ediyor acil para kazanmak lazım.
bunlar olurken biryandanda diğer aksesuarlar ve gereksiz şeylerle uğraşıyordum.
Artık beni durdurabilene aşkolsun.
Sağolsun Bayram moon vizör işini çözdü.
Çamur için tamamda asfalttada gidecek lastik gerekliydi bana.
işim gereği bir sonraki adımı diğer iş yapılırken çözmem gerektiğinden dolayı o alışkanlıkla başladım jant araştırmaya.
Daha büyük jantlara ihtiyacım vardı hemen halletmeliydim.( sanki çok gerekliydi sürekli arabayı kullanıyordumda )
16/10" MT jantlar gözüme çok hoş göründü.Almalıydım onları.
Bu arada diğer araç resmen üvey evlat muamelesi görmeye başladı.tamponları boyatmak için gerekli 750 tl bana göre o arabaya haramdı.
Evde ufak ufak sesler yükselmeye başlamıştı.Gözüm XJ den başka hiçbirşey görmüyordu.
seviyordum arabamı.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0068.jpg

IMG_0071.jpg

IMG_0072.jpg

IMG_0075.jpg

IMG_0076.jpg

Eski sanayiciyimdir.
gençlik yıllarımın neredeyse tümü Maslak 2 nci kısımda geçti.
Bu zaman içinde yapmış olduğum insana yatırımın ne kadar yerinde ve doğru bi karar olduğunu gördüm.
Ne çok sevenim varmış :'(
Kime gitsem işini bırakıp benim işimi yapmaya başladı.
İnsanlara zorla para vermeye başladım.kimse para almak istemiyordu.
Ama benimde birdaha gitmeye yüzüm olmalıydı.onlara yaptırmasam başkasına yaptırıp parasını verecektim.
Kimseyi kırmadan darıltmadan yapmaya devam etmeliydim işlerimi.
Aracı boyatmak yerine kaplatayım dedim.
gene tanıdıklar girdi devreye.sen bırak biz hallettiririz diye.sağolsun hallettilerde.aracı beyaza kaplattık.
ama tavan sepeti resmen şehirler arası çalışan minibüslerin tavanı gibi olmuştu. ;D ;D
kesip atölyede şimdilik hoş görünen ama değiştirmek istediğim bi tavan sepetine dönüştü.
Bir akşam hem 2 satır sohbet etmek hemde boğazımı ıslatmak amacıyla aracın elektrik işlerini yapan Elektro vip Yusuf ve ortağı Serkanın yanına uğradım.
saat 18 idi ve 20 de misafirler gelecekti.
Ortaya birsürü sis lambaları yığmışlar.kenarda 3 takım sis lambası duruyordu ama yuvarlaktı.sohbet ederken başladılar benim sisleri sökmeye ve tamponu delmeye.
Hop noluyor derken ' bunları sana aldık ve takacağız karışma otur yerinde içmene bak dediler '
Gönlüm elvermedi kare sislerimi söktürüp tamponumu deldirmeye.
Ama çaresiz sustum.Arkadaşlarımdı onlar ne diyebilirdimki.?
Bittiğinde muhteşem olmuştu ama saatte 21 olmuştu.her 10 dk da bir çalan telefona şimdi çıkıyorum diyerek pembede olsa yalan söyledim.

Bunları yaparken birtürlü boşluğunu tam anlamıyla alamadığımız direksiyon kutusuyla uğraşıyorduk.
yaptıktan 2 gün sonra eski haline dönüyordu.
Kutuyu revize ettirdik neredeyse dağılmıştı.Ama 3 gün sonra eski haline dönüyordu.
Bizim çocuklar cadde modifiyesi yaptıklarından Ümit ustanın tanıdığı Atilla ustaya gittik.
Tecrübesi ve bilgisi muhteşemdi.10 dk hiç susmadan yapacaklarımızı sıraladı.Ama anlamadık :D
kendisine bıraktık arabayı sen yap diye.
Kutunun bağlandığı şase içindeki burçlar dağılmış ve çatlaklar vardı.
Mükemmel bi şekilde onardı ve alın tepe tepe kullanın dedi.Bu arada orijinalinde olması gereken ama bizimkinde olmayan alt radyatör ve direksiyon kollarının muhafazasınıda taktı.
Sağolsun varolsun.
A/T lastik işini çözmeliydim.285/75/16 BF almaya karar verdim yada verdik :smiley: nasıl anlarsanız artık.
başladım araştırmaya .beylikdüzü Günay otomotivde buldum 2010 üretimi en ucuz lastiği.
Bu arada gösterdiği yardımseverlik ve dostluğundan ötürü Oltay otomotiv Olcaya teşekkürü borç bilirim.Jantlar onun eseridir.
2 hafta önce cumartesi günü gidip lastiklerimizi araca taktırdık.
Eyvah..!! sol ön lastik normal ama sağ ön lastik sürtüyor sağ ve sol yapınca.
Kiti taktıktan sonra bu işlerde usta olduğu söylenen bi rot balansçıya yaptırmıştık nasıl olurdu bu.?
Birazda mekanik bilgisine sahip olduğumu düşündüğümden girdik lastikçide arabanın altına .kafama göre ölçümler yaparak geçici çözüm kolları sökerek başladım ayar yapmaya.
çözülmüş gibiydi beni maslağa kadar götürürdü.Atladık Hasanla arabaya düşitük yola.Ama araba sabahki gibi gitmiyordu bi aksilik vardı.Aradım Serdar ve Ümit ustayı ( peak garage) Ayna mauriti dediler.hoppalaaa buda nereden çıktı şimdi.Aracı aldık lifte .bizim oranlar3.55 çıktı bu lastikleri takınca 4,1 olması gerekiyormuş.
Al sana bi masraf daha.2 ayna mauriti alınca 2 de kilit alayım dedim.rahat batıyor ya olmayan parayı harcayacağım.işçilik hariç 6.000 tl istediler.tam gözümü karartıp karar vermişken Serdar girdi devreye.artık yeter dedi bu işe karışma gidip bunları alma ben halledicem dedi.
Sözüm özü malzemeler amerikadan sipariş edildi ve 15 ila 20 gün arasında gelecek.maliyeti hakkında hiçbir bilgim yok.ısrarla sormama rağmen gelince konuşuruz diyorlar.

Ha bu arada anlatmayı unuttuğun birçok konu var ama benim için önemli konulardan biride egzost dur.
Maslaktaki meşhur İskender usta ve Yardımcısı Ahmet'in sanat eseri güzelliğindeki işçiliği ve muhteşem sesi olan egzost için ayrı eyrı teşekkür ederim.
Ve tanışmamıza vesile olan Serdara tabiki.
Aracın bu hale gelmesinde yardımlarını esirgemeyen
Tamer KIZILTAN
Serdal BOZ
Ümit DÜLGER
Serkan BOZ
Yusuf BAL
Serkan
Atilla ÖZEL
Gül ERENKÖYLÜ
Abim Patronum Kamil TAŞKIN
Ve ismini hatırlayamadığım.ama konu açıldıkça aklıma geldikçe teşekkür edeceğim dostlarımın hepsi sağolsun varolsun iyiki varlar.
Buyrun yorumlar size kalmış arkadaşlar.hertürlü yorum ve eleştiriye öneriye açığım.

bir insan arabasını bukadar güzel anlatır yani okurken tüylerim diken diken olmadı değil sanki araç yapılırken bende o anları yaşadım..
eline sağlık iyi günlerde kullanman dileğiyle... allah tekerini yerden kesmesin plakan çamurdan zor okunur inş :smiley:

Çok güzel yapmışsınız, çok güzel anlatmışsınız. Emeğinize sağlık. Güle güle kullanın.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR