XJ Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,872

deredere53

Kamp I
Yer
ARDEŞEN
xj hararet yapıyor fan acmıyor su kaynatıyor acıl yardım arkadaşlar

12507238_742990_gn9w927.jpg

Etiketler
Ynt: XJ Hararet Sorunu?

Terimk bozulmuş dayı... Yaz geldi dökülüyor XJ'ler ZJ'ler valla. ;D Landcılar duymasın...

Tamiri yok. Cıvalı bunlar. Orjinali 265 euro. Bulabilirsen çıkmasına bak. Ama bu mevsimde kara borsa! İstanbul'da bile yok.
Yan sanayiler problemli. Ustam her taktığımızda sorun yaşıyoruz dedi..
Yani neme lazım diyerek orjinal al derim ben...
Kralın asaletini çakma termikle çizdirme.. :smiley:
Geçmiş olsun...

Yetkili servislerde vardır tabiki. Yoksada Ankara veya İstanbuldan bir günde gelir kargoya. Takması çok özel bir işlem değil. Orada da her hangi bir ustaya taktırırsınız.

Saygıdeğer abilerim.Aynı sorun bende de vardı. Röle ve açma kapama anahtarı ile elektirikciye tarif ettim yaptırdım. Hararet olmaya yakın anahtarı açıyorum 15 saniyede hararet ibresi normal düzeye geliyor.Haliyle motorun fanı yeterli olmuyor. Arazide sürekli çalıştırıyorum. Termik'i bende araştırdım çok para dediler. Sorunumu böyle çözdüm bilgilerinize.

Ynt: kralın sorunu

Tabiki bu maliyeti göze alamayanlar için alternatif var. Ama sağlamcılar için,fabrikasyon mühendisliğini bozmamak isteyenler için termik değiştirmek doğru olan..
Elektrikli hale getirmekte bir çözüm tabi. Bir çok arabada uygulanıyor. Ve hatta 5.9 cherokelerde sistem elektrikli imiş. Bunuda geçenlerde ustamdan öğrendim bilmiyordum..

deredere53' Alıntı:

Mutlaka fiyat al abi. Dediğim gibi Orjinalinin İstanbul fiyatı 265 Euro. Karşılaştır fiyatı. Yaz kampanyası var. Bazen bazı illerdekiler bilinçli olarak genel olan bu kampanyaları uygulamazlar. Daha yüksek fiyat verirse yaz buraya. Seni İstanbul servisiyle irtibata geçiririz...

jeepXJ' Alıntı:
200 ytl ye Ankara Şaşmazda taktırdım...2 aydır kullanıyorum sorun yok....

Hulusi bey umarım sorun yaşamazsınız. Ama malumunuz ustalarımıza güveniyoruz hepimiz. Ben benim JEEP servisimin dediğine göre konuşuyorum. Bende buldum 200 lira ve hatta Amerikan malı. Ama ustam sorun çıkıyor diyince vaz geçtim. Hatta Ankara'da Alfonse'de sağolsun çok aradı İstanbul'da lazım olan arkadaşlara. Alternatif olsun diye. Oda 200 liraya buldu. Ama gel gelelim ustamız markaları onaylamadı. Mecburende vaz geçtik.

İnşallah iyi çıkarda bizimle paylaşırsınız. Olumlu olumsuz paylaşın ki faydalanalım bizlerde bu bilgiden..

ama termik bozuk olduğunu kim söyledi? pervane hiç hareket etmiyormu?veya direk dönüyormu?

bence termostat açmıyor olabilir,fan muşuru bazuk olabilir,radyatör tıkalı olabilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR