Wj Kasa 3.1 Td 2.7 Ve 4.7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FMSSSS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,989
İzmit'te beyaz renk wj 4.7 var 41000 TL, ilan sahibini aradım şekil olarak bana uygun ama km fazlalılığı ve komple boyanması beni kararsız bıraktı. Eğer wj olacaksa görsel olarak bu tarz olmalı ki doğa da farklılık yaratsın. Tşk.

Etiketler

ben motorlu taşıtlar vergi dairesi sitesinde girip oradaki hesaplamaya göre 2000 model alırsam 880 tl 6 aylığı çıkmakta ancak benim baktığım araçlar 2004 model olanlar fıyat olarak ta aralarında sanırım 5 bin ya var ya yok vergi diliminden dolayı bu model araçları alıp binmek ancak 2020 yılına kalacak sanırım :D
2020 yılında değil ama 2017 yılında hedeflediğin modeli alabalirsin.

Serviste komple yenilenmesi veya yeniden araç hazırlanması sizi yorar.Mümkün olduğu kadar yeni nesil ve az kmli bir araç bakın,zaten bütçenizde buna uygun.İlanları sadece örnek olsun diye atıyorum. Bu araçların hepsi işinizi fazlası ile görür,bütçenizi de geçmez. Takip edin bir süre ilanları en iyi fiyata en modelli ve az kmli hangisini bulursanız alın derim.

Mitsubishi Pajero 3.2

2006 Mitsubishi Pajero 3.2 DID 68.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 255564586

Land Cruiser Prado 4.0

2003 Toyota Land Cruiser 4.0 Prado 91.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 274241369

Jeep 4.7 lt yeni kasa

2006 Jeep Grand Cherokee 4.7 79.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 280729988

Jeep 3.0 lt dizel

2006 Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 279104355

Sigortacının doldurmasına gerek yok, şu siteden güncel kasko değerinizi öğreniyorsunuz. Belli model öncesini excel dosyası olarak veriyor yine aynı site. Yukarıda sekmede benim aracımın model yılı yok diye endişelenmeyin tüm model yılları mevcut.

MotorluTasitVergisi

Sonra yine google'dan "mtv kasko bildirim formu" diye artırsanız indirdiğiniz dilekçeyi kendiniz dolduruyorsunuz yukarıdaki kasko değerinin olduğu sayfanın da yazıcıdan çıktısını alırsınız ( zorunlu değil ) onun ile birlikte vergi dairesine başvuruyorsunuz. Oradaki memura sürekli sigortacıların doldurduğu formlar geldiyse bunu sigortacı dolduracak size diye bilir aynı dilekçenin altında eğer kasko bedeli belli değilse sigortacı dolduracak yazar onu gösteri yok ikna olmazsa müdürüne çıkın onlar biliyorlar konuyu.

Ben yıllardır kendim dilekçe veriyorum bir defa sadece söylediler böyle onda da yazıyı gösterdim tamam dediler,sigortacı veya aracın sürekli kasko olması diye bir şart yok.Kasko bedeli belli değilse sigortacılar doldurur ancak dediğim gibi artık böyle bir durum söz konusu değil ülkemize resmi yollar ile ithal edilen tüm araçlar o sitede mevcut.

Sigortacının doldurmasına gerek yok, şu siteden güncel kasko değerinizi öğreniyorsunuz. Belli model öncesini excel dosyası olarak veriyor yine aynı site. Yukarıda sekmede benim aracımın model yılı yok diye endişelenmeyin tüm model yılları mevcut.

MotorluTasitVergisi

Sonra yine google'dan "mtv kasko bildirim formu" diye artırsanız indirdiğiniz dilekçeyi kendiniz dolduruyorsunuz yukarıdaki kasko değerinin olduğu sayfanın da yazıcıdan çıktısını alırsınız ( zorunlu değil ) onun ile birlikte vergi dairesine başvuruyorsunuz. Oradaki memura sürekli sigortacıların doldurduğu formlar geldiyse bunu sigortacı dolduracak size diye bilir aynı dilekçenin altında eğer kasko bedeli belli değilse sigortacı dolduracak yazar onu gösteri yok ikna olmazsa müdürüne çıkın onlar biliyorlar konuyu.

Ben yıllardır kendim dilekçe veriyorum bir defa sadece söylediler böyle onda da yazıyı gösterdim tamam dediler,sigortacı veya aracın sürekli kasko olması diye bir şart yok.Kasko bedeli belli değilse sigortacılar doldurur ancak dediğim gibi artık böyle bir durum söz konusu değil ülkemize resmi yollar ile ithal edilen tüm araçlar o sitede mevcut.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, bu konu ile ilgili şimdiye kadar bir müracaatım olmamıştı, sadece çevremdekilerin uygulamalarını aktarmıştım. Motor cc'si yüksek araçlarda bu avantajı kullanmak gerek. Maalesef vergi maliyetleri yüksek.

Serviste komple yenilenmesi veya yeniden araç hazırlanması sizi yorar.Mümkün olduğu kadar yeni nesil ve az kmli bir araç bakın,zaten bütçenizde buna uygun.İlanları sadece örnek olsun diye atıyorum. Bu araçların hepsi işinizi fazlası ile görür,bütçenizi de geçmez. Takip edin bir süre ilanları en iyi fiyata en modelli ve az kmli hangisini bulursanız alın derim.

Mitsubishi Pajero 3.2

2006 Mitsubishi Pajero 3.2 DID 68.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 255564586

Land Cruiser Prado 4.0

2003 Toyota Land Cruiser 4.0 Prado 91.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 274241369

Jeep 4.7 lt yeni kasa

2006 Jeep Grand Cherokee 4.7 79.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 280729988

Jeep 3.0 lt dizel

2006 Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 279104355
Tavsiyeleriniz için tşk, aile dostumuzda 2009 model wk kampanyadan sıfır almıştı istanbul şehir içi kullanıyor geçen yıl ağır bakımında (100-115.000 km) yetkili servise 13.000 tl ödedi . Periyodik bakımlarına da yaklaşık 2.000 TL civarı. Özel servislere güvenmiyorum, parça ve servisi de pahalı asfalttan çıkamıyorum aracı bakımdan önce elden çıkartmadığıma pişmanım diye dert yanmıştı. Ama sonuçta da jeep gc insanın aklına takılıyor. Aracı ilk alırken verdiğim paraya bugüne kadar acımadım ama servisler canımı yakarsa da hevesim kaçar. Gül diken hikayesi bu olsa gerek. Hiç dizel araç da kullanmadım yakıtı benzin kadar temiz olmadığından 30.000 km de bir enjektörleri temizlenmesi gerekirmiş. Toyota prado muhakkak çok iyidir ama 2003 model için 91.000 TL biraz fazla gibi. Araç alındıktan sonra yükseltme jant+lastik dodik sepet vinç vs.vs için harcama yapılması gerekir diye düşünüyorum. Pajero düşünmemiştim ama ilk fırsatta tlf arayacağım Nissan pathfınder 2.5 sizce nasıldır bütçe olarak fazla zorlamayacak gibi. Tanıdığım servisci eğer wj 4.7 motor şanzuman difransiyel komple bakıma girse en fazla 10.000 TL harcarsın en az 150.000 km lpg'li sorunsuz kullanırsın. Kaporta boya döşeme 6.000 TL civarı der. Şuan ya temizini alıp 6-7000 TL ile hafif ofroad için hazırlamak için veya en fazla 27.000 TL civarı kazasız kasası diri ama masraflı bi araç alıp 16-17.000 TL ile masrafla biar ay gibi bir zamanda ortaya adam gibi bir wj çıkacağını, araştırdığını, çevresine haber saldığını söyledi hayırlısı bakalım. Bahar kendini hissettirmeye başladı şeytanda bi taraftan dürtüyor. Bi cinnet herşeyi halleder, ilginize tşk.

Nissan pathfınder 2.5 dizel arada kalmış bir model ben olsam bakmazdım. Prado iyi araçtır modeline takılmayın yükseltme,vinç vs de istemez sizin kullanım alanınıza göre zaten yüksek bir araçtır işinizi görür.Özel servisleri de es geçmeyin derim Jeep aracı olanlar hep özele gider,orjinal Mopar kullanıyorlar sonuçta onlarda.

Araç hazırlamaya gelince, 16-17 bin TL çok iyimser bir rakam, bugün en uygun fiyatlara alabileceğiniz ( 20-25 bin TL civarıdır o da ) XJ veya ZJ kasalardan birini alıp revizyondan geçirmek ve standart offraod donanımlarını eklemek isterseniz, 20-30 bin TL para gider .Bu bütçeye de motor revizyonu dahil değildir ki 10 bin TL civarı da ona gider yaptırırsanız.Full revizyondan geçireyim deseniz 40-50 bin TL arası para harcamak zorunda kalırsınız. Bu dediklerim de extreme araçlar için değil 3-4 inç yükseltme,diferansiyel kilitleri,çelik tampon,çeki demiri,vinç vs ve aracın standart dediğimiz keçeler,ana ve arazi vitesi revizyonu,direksiyon pompası tamiri vs vs dediğimiz türden işler.Zaten tam bitik bir araca düşerseniz veya 6,5 inç gibi yükseltmelere girerseniz bu rakamları mumla ararsınız derim.

Eğer hazır araç almayacaksanız ve bu işi siz sıfırdan yapacaksanız çok ucuz değildir masraflıdır,kaldı ki WJ de bu rakamlar daha da yüksektir.

Son düzenleme:

Bugüne kadar binek benzinli oto sahibi olduğumdan 4x4 araçlar ve hafif offroad hakkındaki endişelerimi ve/veya bilgisizliğimi anlayışla karşıladığınız tşk. Muhakkak ki tavsiyeleriniz bilgiye ve tecrübeye dayanıyordur.
Ama nedense wj kasada takıldım işin sadece bütçeden öte beyaz veya siyah wj' kasaya 2" veya 4"yükseltme + dodikler + geniş ve lastik jant + flowmaster + tavan sepet ve çadırı olan wj biraz aykırı birazda doğaya yakıştığını düşünüyorum. Gücü hissettirebilecek bir araç gibi, tabiki yeni nesil araçların yakıt tüketimi daha azdır teknolojileri avantajlıdır arazide ki performansı çok üstündür. ama yılda 10-11.000 km yaptığımdan dolayı yakıta fazla takılmıyorum çünkü bu konuda kontrol bende, Yıllık Vergi+kasko(%70 hasarsızlık)+trafik+periyodik bakım 5-6.000 TL (tahmini) bi rakam beni üzmeyecektir ki zaten sahibi olduğum 2012 model vw için zaten 3.000-3.500 tl ödüyorum.

peki 2002 model bir wj ye kasko minimun ne oderiz bu konuda da bir bilgi verebilirmisiniz sayın doğa78 teşekkürler

tenekekutu adlı üye bu konuda deneyimli aşağıdaki mesajında güncel bilgileri belirtmiş. Bu konu hakkında çevremdekilerden aldığım bilgiyi size aktarmıştım.

sigortacının doldurmasına gerek yok, şu siteden güncel kasko değerinizi öğreniyorsunuz. Belli model öncesini excel dosyası olarak veriyor yine aynı site. Yukarıda sekmede benim aracımın model yılı yok diye endişelenmeyin tüm model yılları mevcut.

MotorluTasitVergisi

Hocam yanlış anlamayın ama bizim insanımız araba konusunda genelde kendi bildiğini okumayı sever.Forumlarda genel de fikir almaktan ziyade kendi ikna edecek arkadaşlar arar. Yıllardır forumlardayım bu hep böyle olmuştur.O yüzden sorularınızı hangisini alacağımda ziyade WJ almaya karar verdim şeklinde düzenlerseniz hem bizim vaktimiz boşuna gitmez hem de sizin kafanız karışmaz.

Eğer 4.7 WJ almaya karar verdiyseniz benim görüşüm de alın yönünde olur.Gerek arazi ve yol yeteneği ,gerekse eskimeyen tasarımı ile de en iyi Jeep araçlarından bir tanesidir. Satışta olan hangi araç içinize sinerse onu alın, siz toplarsınız veya toplanmışını alırsınız sorun değil,ayırdığınız bütçe fazlasıyla ikisine de yeterde artar.

Hocam yanlış anlamayın ama bizim insanımız araba konusunda genelde kendi bildiğini okumayı sever.Forumlarda genel de fikir almaktan ziyade kendi ikna edecek arkadaşlar arar. Yıllardır forumlardayım bu hep böyle olmuştur.O yüzden sorularınızı hangisini alacağımda ziyade WJ almaya karar verdim şeklinde düzenlerseniz hem bizim vaktimiz boşuna gitmez hem de sizin kafanız karışmaz.

Eğer 4.7 WJ almaya karar verdiyseniz benim görüşüm de alın yönünde olur.Gerek arazi ve yol yeteneği ,gerekse eskimeyen tasarımı ile de en iyi Jeep araçlarından bir tanesidir. Satışta olan hangi araç içinize sinerse onu alın, siz toplarsınız veya toplanmışını alırsınız sorun değil,ayırdığınız bütçe fazlasıyla ikisine de yeterde artar.

Vakit ayırdığınız ve bilgilendirdiğiniz tşk.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR