Wj Kasa 3.1 Td 2.7 Ve 4.7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FMSSSS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,978
ben galiba antalyadaki p38 i almaya gideceğim.aracımı bir teslim edeyim.parayı bankaya koyup ilk uçakla antalya.orada hangi servise baktırabilirim malum alırsam binim okadar yol gelicem içim rahat olmalı.
destek rica ediyorum arkadaşlar.birde en önemli bakmam gerekenler nedir diyeceğim ama anlamadığım için servisi yönlendirmek amaçlı soruyorum.
gelirseniz arayın yardımcı olurum 05385449040 ergün

Etiketler

arkadaşlar
acil 3.1 araca expetiz yapacak istanbul anadolu yakasında iyi bir usta yada servis tavsiyenize ihtiyacım var
destek ve bilgilerinizi rica ediyorum

merhaba arkadaşlar 2.7 veya 4.7 kasa bakıyordum 4.7 nin gücünden sual olunmaz elbette ancak hafta sonları kullanılacak bir araç için yıllık 4500 tl vergi biraz çok değilmi yoksa ben yanlışmı hesaplıyorum bu konuda beni aydınlatırmısınız teşekkürler

Arkadaşın dediği gibi 16 yaş ve üzeri model alırsanız kasko indirimi ile birlikte yıllık 1255 TL . Sigortası da tam bilmiyorum ama 500 TL'nin üzerinde sanırım.

Bunlar pahalı gelir derseniz ZJ 4.0 veya XJ 4.0 araçların ki kasko indirimi ile yıllık 877 TL 'dir. Sigorta olarak da yine bu araçlar daha ucuz 350-400 TL civarına yaptırırsınız.

WJ daha konforlu ve V8 sesi daha tınıltılı onun harici arazi kabiliyeti olarak eşit şartlarda ( yükseltme,kilit,lastik vs) aralarında çok fark yokur.Bütçeniz hangisine uygun ise onu tercih edin derim.

ben motorlu taşıtlar vergi dairesi sitesinde girip oradaki hesaplamaya göre 2000 model alırsam 880 tl 6 aylığı çıkmakta ancak benim baktığım araçlar 2004 model olanlar fıyat olarak ta aralarında sanırım 5 bin ya var ya yok vergi diliminden dolayı bu model araçları alıp binmek ancak 2020 yılına kalacak sanırım :D

3.1 arac bende dusunuyorum ve ilanlari takil ediyorum.. Atilla bey siz hangi araca baktirmayi dusunuyorsunuz?

Bu araclara baktirirken yeni acilan otorapor ekspertiz yerleri var 150tl gibi rakkama motor kaporta on takim ve sanjimana bakiyorlar (bilgisayrli testlerde dahil) yoksa sanıyıde bır amerıkan ustasınamı gostermek daha dogru olur?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar, uzun araştırmalarım sonucunda bu yıl itibariyle alınacak en iyi aracın 2.7 wj kasa olduğuna karar verdim ve alım. Neden derseniz, xj ve zj ler artık iyice eskidi, istisnalar hariç. wj benzinlilere lpg de taksanız şehir içi ve arazide tüketim fazla, vergileride 2.7 kadar düşmüyor. 3.1 derseniz sakın yanaşmayın derim sorun yaşamayan çok az insan var.
2.7 wj cherokee lerin motor gücü hernekadar v8 motorlar kadar güçlü olmasada arazide sizi üzeceğini hiç sanmam. 2.7 lerin 2017 itibariyle vergisi 730 tl yıllık , yakıt sarfiyatı 7lt ile 13lt arası , konfor harika bakımlı bulursanız kaçırmayın derim.

Arkadaşlar slm, siteye yeni üyeyim. İstanbul'da yaşıyorum, meslek mali müşavirlik. İstanbul'un yoğun trafik ve park sıkıntısından dolayı genelde toplu ulaşım araçlarını kullanıyorum. Binek aracımla yılda en fazla 11000-12000 km yapıyorum bununda 7000-8000 km'si şehir dışında. Şehir ve meslek stresinden kurtulmak her bir fırsatta ailemle ve mümkünse gruplarla 4x4 araç alıp güzel vatanımızın doğasında dolaşmak ve yeni dostlar edinmek istiyorum.
Kasasını ilk gördüğüm günden itibaren hayran olduğum 4x4 Jeep wj. Arazi, suv araçları için ayrılabileceğim bütçe yaklaşık 85.000 tl'sına kadar olabilir. Hafif off road şartlarında da kullanmayı düşünüyorum yani alternatif yol yoksa çamura da suya da girilecek veya geri dönülecek. Orman yollarında kim ailesiyle yolda kalmak ister ki. 4x4 araca demir tampon düşünmüyorum mümkünse gizli vinç olabilir, 2" yükseltme, geniş ve uygun jant takımları ve bir kaç aksesuar olabilir. Bunun için sizin gibi deneyimli ve tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Aşağdaki sorularımın cevabını bulabilirim umarım. şimdiden teşekkürler,
1- Jeep wj 4.7 veya 2.7 crd'mi ?
2- Orta halli bir wj alınıp serviste komple yenilenmesi mi?
3- 2007 ve üstü wk 3.o olabilir mi ?
4- Farklı 4x4'ler hangileri olabilir ?

merhaba arkadaşlar 2.7 veya 4.7 kasa bakıyordum 4.7 nin gücünden sual olunmaz elbette ancak hafta sonları kullanılacak bir araç için yıllık 4500 tl vergi biraz çok değilmi yoksa ben yanlışmı hesaplıyorum bu konuda beni aydınlatırmısınız teşekkürler
MTV hesaplama sorgulamasına göre araç 15 yaşında (model yılı dahil)
12-15 yaş arası 4.001-25.000 cc arası 4.535,00 TL
16-99 yaş arası " " " 1.760,00 TL
Eğer araç kaskolu ise 2016 yılı ödenecek vergi tutarı aracın kasko bedelinin %5'inden fazla olması durumunda bir alt dilime Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğüne verilecek dilekçe ve bu dilekçenin ek'ine sigorta şirketinden alınacak matbu bir evrak ilave edilmesiyle vergi tutarı bir alt dilime düşürülmesi mümkün. Mevcut plakaya bir kez ve bir alt dilimle
sınırlı. Aracın kaskosu 30.000,00 TL olması durumunda %5'i 1.500,00 TL olacağından 1.760,00 ödenmesi gerekir. Selamlar,
(uygulmam olmadı ama edindiğim bilgiler bu yönde)

Şehir ve meslek stresinden kurtulmak her bir fırsatta ailemle ve mümkünse gruplarla 4x4 araç alıp güzel vatanımızın doğasında dolaşmak ve yeni dostlar edinmek istiyorum.

Grup olayı çok önemli,örneğin aşağıdaki gibi gruplar mı? Bu önemli çünkü ailenizi alıp bir iki arkadaş da edinip mangal,piknik,çocuklar doğada oynasın türü bir gezi düşünüyorsunuz gibi geldi.Tam olarak beklentinizi yazarsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım.

Yoksa böyle bir grup mu?

Slm, ilginize teşekkürler.
Arzu ettiğim geziler izci team 2009 yılında yapmış olduğu 9 günlük 5-6 araç ile yaptıkları karadeniz turu tarzında.
Tesadüfen internette rastladım ve tüm bölümlerini herhalde 4-5 defa izlemişimdir. Benim için kırılma noktası oldu. Yabancı doğa gezilerinide takip ediyorum özellikle "Amerıca overland expedition", "westalpen 4wd" gibi. Mümkün oldukça asfaltı terk edip köy, yayla, orman yolları kullanarak bozulmamış güzellikleri görmek, yayla evlerinde konaklamak, serin dere ve göl sularında yüzmek gibi. Mangal piknik ziyafeti aramıyorum bir çorba yanında bir dilimde köy ekmeği yeter. Yanı başımızda izmit sakarya bolu var 1-2 günlük geziler, akdeniz toroslarda yörük yaylarında 3-4 günlük turlar gibi yılda 2-3 sefer bu tarz bir gezilere katılsam hem rahatlarım hemde yeni dostlar edinmiş olurum diye düşünüyorum. 4x4 araç konusu kesinleştikten sonra çekme offroad karavanda planlıyorum. 2- 3 kişi karavan içi, 1-2 kişi de karavan veya araç üstü çadır konaklamalı şeklinde. Ama öncelikle hangi 4x4 araç ? karavan işi kolay 8000-11000 TL arası var. Müşterim, oto servisci olan yakını ile beni tanıştırdı farklı zamanlarda hobi olarak 2 adet range rover dıscovery offroad haline getirip biraz hesvesini alıp satmış RR düşünmediğimden dolayı benim için wj 4.7 bakmaya başladı. Evdekileri ikna edebilsem 2012 üstü otm. navara hılux'lara bile bakarım ama nalburcu diye dalga geçiyorlar. Hayırlısı bakalım, gösterdiğiniz ve göstereceğiniz ilgili tekrar teşekkürler

MTV hesaplama sorgulamasına göre araç 15 yaşında (model yılı dahil)
12-15 yaş arası 4.001-25.000 cc arası 4.535,00 TL
16-99 yaş arası " " " 1.760,00 TL
Eğer araç kaskolu ise 2016 yılı ödenecek vergi tutarı aracın kasko bedelinin %5'inden fazla olması durumunda bir alt dilime Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğüne verilecek dilekçe ve bu dilekçenin ek'ine sigorta şirketinden alınacak matbu bir evrak ilave edilmesiyle vergi tutarı bir alt dilime düşürülmesi mümkün. Mevcut plakaya bir kez ve bir alt dilimle
sınırlı. Aracın kaskosu 30.000,00 TL olması durumunda %5'i 1.500,00 TL olacağından 1.760,00 ödenmesi gerekir. Selamlar,
(uygulmam olmadı ama edindiğim bilgiler bu yönde)
yani demek istediğiniz aracağımız araç mutlaka kaskolu olmalı ve biz de kasko yaptırmamızmı gerekiyor anlayamadım :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR