Wj Kasa 3.1 Td 2.7 Ve 4.7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FMSSSS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,970

Etiketler
Bi arkadaşımda 3.1 var şanzuman arızalı motoru yeni yapılmış 25000 tl istiyordu yanlış hatırlamıyorsam düşünürseniz sorabilirim o aracı

sevinirim birde arızası nedir diye zahmet olmazsa öğrenebilirseniz iyi olur.beykoz tarafında vardı bir tane o mu acaba diyede merak ettim şimdi teşekkürler

Anadolu yakasında oturuyorum bostancıdaki servislere birtane 3.1 götürecektim baktırmaya 3 serviste aman abi gelme 5.2 al daha iyi dedi çok bozuldum valla.sizin araç çok diri duruyor maşallah Allah kaza bela vermesin.ısrarla aramaya devam edeceğim ama servis nasıl bulucam o sorun işte:smiley: siz nerede bakım yaptırıyorsunuz.

ben antalyadayım arkadaşım var genelde ona yaptırıyorum
genelde 3.1 lerde böyle bir kanı var ama benim şansımmı bilmem yada bakımlarını zamanında yapmam dan dolayımı desem memnunum şahsen bu fiyatlara megan bile alamıyorken böyle bir donanımlı ara almak daha mantıklı geldi bana herşeyden önce ne olursa olsun çocuklarımın ve kendimin can güvenliği motor sorunluymuş olsun gittiği yere kadar gider ne olur en çok veririm 5 10 yada 15 yaptırırım 5 sene daha binerim en iyi binek arabadan daha ii bence

ben antalyadayım arkadaşım var genelde ona yaptırıyorum
genelde 3.1 lerde böyle bir kanı var ama benim şansımmı bilmem yada bakımlarını zamanında yapmam dan dolayımı desem memnunum şahsen bu fiyatlara megan bile alamıyorken böyle bir donanımlı ara almak daha mantıklı geldi bana herşeyden önce ne olursa olsun çocuklarımın ve kendimin can güvenliği motor sorunluymuş olsun gittiği yere kadar gider ne olur en çok veririm 5 10 yada 15 yaptırırım 5 sene daha binerim en iyi binek arabadan daha ii bence
Hocam siz zaten şanslı gruptansınız. Sizin ki gibi bir araç zor bulunur Allah nazarlardan saklasın. Maşallah diyelim de. Bugün itibariyle arabamı sattım nakite döndü arabam. Artık money talks diyorum :smiley::cool: bugün arabayı satar satmaz Bursa'da birlik oto var Jeep konusunda uzmanlaşmışlar ve 3.1 i onlara da sordum çok sıkıntılı tavsiye etmiyoruz diye beni arabadan direkt olarak uzaklaştırdılar zaten. 5.2 , 4.7 alırsan daha iyi dediler. Bu ara tabi enteresan ama bazı İngilizciler aklımı çelmeye çalışıyor defender veya p38 range almalısın diyenlerde var p38 körükleri söküp amortisöre dönünce ve bir 2 modifikasyonla 10 numara olur diyenlerde var bilmiyorum kafa karıştırdılar . Araç aynı Zamanda günlük de kullanılacağı için p38 de fena fikir değilmiş gibi geldi.

Hocam siz zaten şanslı gruptansınız. Sizin ki gibi bir araç zor bulunur Allah nazarlardan saklasın. Maşallah diyelim de. Bugün itibariyle arabamı sattım nakite döndü arabam. Artık money talks diyorum :smiley::cool: bugün arabayı satar satmaz Bursa'da birlik oto var Jeep konusunda uzmanlaşmışlar ve 3.1 i onlara da sordum çok sıkıntılı tavsiye etmiyoruz diye beni arabadan direkt olarak uzaklaştırdılar zaten. 5.2 , 4.7 alırsan daha iyi dediler. Bu ara tabi enteresan ama bazı İngilizciler aklımı çelmeye çalışıyor defender veya p38 range almalısın diyenlerde var p38 körükleri söküp amortisöre dönünce ve bir 2 modifikasyonla 10 numara olur diyenlerde var bilmiyorum kafa karıştırdılar . Araç aynı Zamanda günlük de kullanılacağı için p38 de fena fikir değilmiş gibi geldi.

3.1 in 4.7 lerden tek farkı motoru kasa donaım alt takım şanzıman hepsi bire bir aynı 4.7 tüpte 3.1 le aynı yakar eğer temiz bir 4.7 bulursanız kaçırmayın derim sakaryada bi arkadaşımda vardı satmadıysa gri çok temiz görünüyordu resimlerini gördüm çok çok güçlü bir motor 4.7 gücü altınızda gaz pedalına basınca hissedersiniz
land lara gelince bir bilgim yok onu alacağınıza bence japon gurubuna odaklanın herkes kendi bindiği atın daha ii olduğunu söyler p.38 ler görünüm olarak fena değiller ama ne kullandım nede hakkında bilgim var karar sizin bizim oralarda bi laf fardır "alanla satan güzelle yatan bilir derler "siz bileceksiniz elimizden gelen bişi varsa her konuda 7/24 yardıma hazırım bilgim ve imkanım dahilinde

ah bu servisler ya ustalıkları sorunlu ya uğraşmak istemiyorlar.koskoca amerikan firması jeep yapıyor ve bu sorunlu motoru koyuyor test etmeden de piyasaya sürüyor dene gör gibi türk usulü iş yapıyor.inanasım gelmiyor içimden.hala bakıcam 3.1. ya boyumun ölçüsünü alıcam yada efsaneyi sona erdirip beceriksiz servisleri ifşa edicem

ah bu servisler ya ustalıkları sorunlu ya uğraşmak istemiyorlar.koskoca amerikan firması jeep yapıyor ve bu sorunlu motoru koyuyor test etmeden de piyasaya sürüyor dene gör gibi türk usulü iş yapıyor.inanasım gelmiyor içimden.hala bakıcam 3.1. ya boyumun ölçüsünü alıcam yada efsaneyi sona erdirip beceriksiz servisleri ifşa edicem

şimdi bu 3.1 dizel bu kasalarda 1999-2001 yılları arasında çıkmıştır
jeep dizel olarak çıkan modellerinde 2002-2011 yıllar arası (2011 in ilk yarısına kadar wj ve wk kasalarda mercedes motoru kullanmıştır ) ama diğer bütün dizellerde italyan WM dizel motorları kullanmıştırki wm dünyanın sayılı dizel motor üreticisidir sayfasına girer bakarsanız toyotadan range rovere alfa romeo ya kadar bir çok araca dizel motor vermiştir hundai nin accentelrde kullandığı 3 silindir dizel motorlar chevrolet captiva ve evanda da kullanılan bugün hala dodge ve rubiconda kullanılan 2.8 dizel motor hatta fiatın bütün multijet motorları hatta 2011 in 2 yarısından itibaren çıkan yeni kasa grand cherokee lerin.3.0 multijet motorları bu firmanın motorlarıdır bu 3.1 ler aslında düz dizel motorlar daha sonra bunlara 1 silindir ve torbo eklenmiş 5 silindir ve turbolu olarak grand chjerokee wj takılmışlardır üsütündeki şanzıman ve aktarma organları 4.7 ile aynıdır motor ları ben görmedim ama fiat ve iveco ve bmc levend lerde (bazılarında nissan motor var) kullanlıdığını duydum wm in sitesine bakarsanız bu motorların sadece tavsiye edilen yağ ve ürünleri kullanarak 250.000 km garanti vermektedir.
ha ben burda bu motoru ve arabayı savunmuyorum ama şu varki koskoca chreysler gibi bir firmanın mühendilerimi yoksa sanayide 2 -3 yıl çıraklık yapıp dükkan açıp usta olan usta sayılan ustalarımız mı haklı arabayı ilk aldığımda 2009 da yağını değişecem antalyada sıcak hava usta abi arabaya 5-30 yağ koyalım bunun yağı bu diyor lan dedim hava sıcak bu yağ buna ince gelir yok yok abi nişi olmaz sen benden iimi bilecen falan filan dedim gel buraya açtım kitabını bak ne yazıyor burda hava derecesine göre adam kocaman harflarle yazın araca 15-40 yağ koyacan kışın 10-40 oda mobil delvac diyor ne diyorsun dedim şaştı kaldı bi amerikancı usta vardı mesela abi almasaydın sorunlu ben bakamam dedi aradan 2 3 yıl geçti denk geldik sanayide bi dükkanda muhabbet ettik hala biniyormusun dedi arabaya gösterdim bak dedim kapıda abi ben şimdi bu arabaların motorlarınıda yapıyorum artık sıkıntın olursa gel lan ne zaman öğrendin yapmayı bunun gibi daha neler neler
bence herşeyden önemlisi ii bakılmı bi araba bulmak ve ii usta bulmak ondan sonrası kolay ekmeği ekmekciye verecen 2 ekmekte üste verecen ha benim arabam diye söylemiyorum memnunum 6 senedir kullanıyorum sadece yağ ve suyun değiştim şimdi bakım yaptırmam lazım ne yaptıracam yağını değiştim filtreler v.s. şimdi alt takım değişecem rotil denge kol burçları oda çok maliyetli değil motor bakımıda yaptırmayı düşünüyorum enjektör turbo ., mazot pompası v.s kontrol amaçlı arabada ufak tefek rütuş ve pasta cila gerekli sanrufa baktırmam lazım ama kullanmıyorum üstüne şeffaf film çektirdim bunlar benim deneyimlerim yanlış varsa bilen üstadlarımız düzeltsinler
alacak olursanız iyice baktırın araştırın sonra karar verin kimseyede kulak asmayın en doğru karar sizin kararınızdır

vallahi üstadım çok açıklayıcı ve ikna edici olmuş.zaten dünden hevesli olan biri olarak en sonunda dedim ya alıcam.şansıma şimdi de araba yok ilanlarda malum tam sezonu.yaz başı gibi heralde piyasaya düşer yine sabredip bekliyeceğim artık ama bu arada bulursamda dediğiniz gibi paraya kıyıp iyi bir ustaya baştan aşağı kontrol ettireceğim karar verdim artık.Çok teşekkür eder kazasız belasız sürüşler dilerim.

ne demek her zaman elimden ne gelirse isterseniz bende araştırırım
Hocam yardım ve destekleriniz için çok teşekkür ederim keşke Bursa da olsanız da Bi çayınızı içmeye gelsem veya sizi misafir etsem ve sohbet etsek tanışsak. 3.1 ler konusunda ki kötü tecrübe bence de beceriksiz usta kaynaklı adamlar bir aracı yapıyorlar test ediyorlar çok zor şartlarda ama bizim ustalar beğenmiyorlar. O kadar Mühendis hesaplasın uğraşsın geliştirsin bizim ustalar yok işe yaramaz diyip sallasın. Türkiye bir çok araç marka model aynı sıkıntıyı yaşıyor. Galerici ve ustaların araçlarla ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları sebebiyle . Örnek passat çok iyi mondeo tutmaz kalite aynı biri 2. El de 30.000 diğeri 45.000 ten aşşa gitmez . Bu örnekler çoğaltılabilir. Türkiye'de 3.1 veya p38 range gibi araçların kötü namlarının sebebi yanlış bakım ve bilgisiz ustaların araçları heba etmesi usta yüzündendir bence , bir diğer sebep ise araç sahiplerinin alırken arabaya 250-400 bin Euro para verip 2 yıl kullandıktan sonra 3 kuruşun hesabını yapıp arabayı yetkili servise değil arabayı ilk kez gören küçük sanayi de ki Bi ustaya götürmesi sonra tabi bu böyle devam ediyor araç el değiştirdikçe durum daha beter bir hal alıyor . Yetkili servislerin acımasızlığı da göz ardı edilmemeli tabi. 3.1 bence de sizin dediğiniz gibi çok iyi bir araç ve bu kadar kötü olamaz donanım olarak da 4.7 ve 2.7 ile aynı. kafam çok karışık açıkçası. Bursa'da bu araçları kullanmış usta olmayan birileri olsa da tanışıp Bi araçlar hakkında bile alabilsem aslında iyi olabilir.

aynı fikirdeyim.okadar mühendis amerikada uğraşsın didinsin tasarlasın test yapsın.bizim usta görünümlü çıraklar sonuçta çıkan malzemeyi beğenmesin.türkiyede olur heralde.alıcam da alıcam kim ne derse desin vallahi.bir test sürüşü yaptım geçen yıl 156 bin km de bir araçtı.amasyadan gelme istanbula plaka amasya idi.o günden beri unutamıyorum tadını.bu arada şu anki aracım 2005 alfa romeo 2.0 otomatik ss.kötü bir araba da değil yani 120 bin km de daha.

alfa güzel arabadır ama sizinde dediğiniz gibi passat mondeo misali parça nerden bulacam ustası nerde yaw arabayı fiat üretiyor ama insanımız yıllarca alıştılar reno ya 131 e kuşa torosa akılları hep orda komuşumda bi doğan var 2001 model yada 2000 adama 17 binlira verdiler de vermedi gözümün önünde kafama sıkasım geldi alıcılara dedim lan manyakmısınız bu arabaya bu kadar verilirmi abi parçası ucuz lan araba pahalı bunun gibi ee rahmetli ecevit ne demişti burası canım türkiyem herşey olur

2003 yılından beri alfaya biniyorum
ondan önce brodwayim vardı inanın ondan daha masrafsız alfalar.ama her markada olduğu gibi çok oynanmamış kurcalanmamışını bulursan tadından yenmez inanın.allah kısmet ederde jeep alırsam birtane küçük alfa mito isterim yanına.eşim ve oğluma iyi olur.

bu arada antalyadayım dediğiniz için birşey soracağım.istanbulda satılık 07 avv 07 diye bir araç var sizinki ile aynı renk tanırmısınız acaba 3.1

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,668
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR