Wj Kasa 3.1 Td 2.7 Ve 4.7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FMSSSS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,978
Bu araçların offroad aksesuarları da sıkıntılı galiba internetten bakıyorum özellikle Japon araçların offroad aksesuarları da pahalı galiba. wj tampon 1250 TL ye var ama Japon'ların tamponlar 3000 4000 lerde geziyor ben mi bulamıyorum bilmiyorum .

Etiketler
tampon konusuna çok takılmayın pek nedeni ben tamponun özel imalat olması taraftarıyım nedeni beklentileri karşılaması gerektiği için

fakat japon araçların aksesuarları biraz daha pahalı olması normaldir ithalatı biraz daha zor ama ebay candır :D

bu arada bu araçların aksesuarlarının pahalı olması piyasada az olduğu ve aksesuarlarının az ithal edilmesinden de kaynaklanabilir

Pajero offroad aksesuarları internette araştırdım pek bulamadım elbet vardır ama sıkıntılı gibi bir de Japon araçların offroad tamponları 3000-4000 civarı wj cherokee offroad tamponu 1300--1500 arasında gezerken Japon'ların ki epey yüksek.

Kusura bakmayın aynı şeyi 2 defa yazmışım telefonun azizliği olmuş. Bu arada dün 3.1 td araç için birini aradım takasa passat variant olur mu diye galerici ne dese beğenirsiniz " onlar satılmıyor " sanki 3.1 td ler peynir ekmek gibi gidiyor ya :smiley::smiley:;)

ucuz tampon seçeneği bulmuş olduk :D

demek 3.1 ler passat varianttan daha çok satıyor herhalde :D bir tık daha hızlı olabilir :D :D

acele etmeyin bana göre nedeni hiç olmadık zamanda aracınız hiç beklemediğiniz bir fiyat ile gidebilir malum site ilanı verildi mi yardımı olabilir

araç seçimi içinde çok acele etmeyin nedeni bu işi ne vadede düşünüyorsunuz araç seçiminde çok önemli bir kriterdir

kısa vade ve uzun vade kullanma amacı araç seçiminde bazı durumlarda çok uygun fiyata bir araç edinip yavaş yavaş onu toplayıp ve mükemmel bir araç haline getirmek olası hem aracı çok iyi tanımak adına arazi kullanımı için hemde yol konforu konusunda

ucuz tampon seçeneği bulmuş olduk :D

demek 3.1 ler passat varianttan daha çok satıyor herhalde :D bir tık daha hızlı olabilir :D :D

acele etmeyin bana göre nedeni hiç olmadık zamanda aracınız hiç beklemediğiniz bir fiyat ile gidebilir malum site ilanı verildi mi yardımı olabilir

araç seçimi içinde çok acele etmeyin nedeni bu işi ne vadede düşünüyorsunuz araç seçiminde çok önemli bir kriterdir

kısa vade ve uzun vade kullanma amacı araç seçiminde bazı durumlarda çok uygun fiyata bir araç edinip yavaş yavaş onu toplayıp ve mükemmel bir araç haline getirmek olası hem aracı çok iyi tanımak adına arazi kullanımı için hemde yol konforu konusunda
Umarım uzun süre binerim alacağım araca ve açıkçası malını kolay satabilen biri değilimdir duygusal olarak bağlanırsam da benimle gömebilirler arabayı . :smiley::smiley::cool: Passatımı bile gelen 2-3 müşteriye 500 TL bile indirim yapmadım valla adamlar 500 daha insem alacaklardı ama bende ben inceme siz çıkın dedim pazarlık sona erdi :smiley::smiley::smiley: gönlüm grand cherokee den yana ama mantık ta başka şeyler söylüyor ne yapacağımı sizlerin yönlendirmesi ve fikirlerinizi de derleyip toplayarak bir karara varıcam ama ne Zaman şu arabayı alcam diye yola çıksam bamBaşka bişeyle eve dönerim :smiley:

1990 Range Rover Classic 3.9 V8
İlan No: 229865756
1990 Land Rover Range Rover 3.9 Vogue 22.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 229865756

Bu ilandaki range Rover larda çocukluğumun hayal aracıdır sizler bınlarla ilgili ne düşünüyorsunuz. Parça aksesuar fiyatları ne durumdadır açıkçası çok başlık dışına da çıkmak istemiyorum ama bilgi paylaşımında bulunduğunuz için ve tecrübelerinizi aktardığınız için her şeyi rahatça soruyorum.

amaç çok önemli bana göre

değişik 4x4 arazi araçlarım oldu daha sonra binek tür araçlara yöneleyim dedim rahat edemedim hafta sonları dahi olsa kaçmak için imkan olmayınca sıkıntı oluyor alışınca inanın

uzun dönem terrano II kullandım çok keyifli bir araçtı uygun lastik ve biraz yükseltme ile çok aracın yapamayacaklarını yapabilecek kabiliyete ulaşıyor aslında arazi vitesi olmayan bir araç için iyi bir performans gösteriyor iç hacmi gerçekten geniş bir araç ben bagajdaki ekstra koltukları söküp kullanmıştım bagaja nerdeyse bütün varlığımı koymuştum :D :D

terranoya göre daha kısa kullandığım pajero mk1 kasa (birkaç defender tecrübeme dayanarak söylüyorum bir defender sahibi olmadım) defenderın konforlu hali olarak yorumlanabilir oturma seviyesi iç yapısı arazi kabiliyeti gerçekten 99HP dizel motora göre müthiş harika ayarlanmış diff ve şanzıman oranları ile bazen arazinin hakimi gibi hissettiriyor insana hızlı bir araç değil ama devamlı A nktasından B noktasına ulaşır tabi ki bir defender kabiliyeti yok karizmasıda yok ama sağlam bir araç

çok kısa da olsa bir ZJ kasa Jeep sahibi oldum gerçekten size hakimiyet veriyor hem karoser dizaynı hemde iç konforu olarak arazide standart hali sadece lastik takviyesi ile kullandım beni hiç üzmedi amerikan araç kalitesi ve kalitesizliğini gösteren bir araçtır jeep modellerinde gördüğüm tek şey amerikan araçları sevmiyorsanız hiç bir zaman sevmezsiniz ama severseniz gözünüz başka araç görmez jeep ten başka

aslında kısaca araç ile özellikle standart araçlar değil bunlar çoğu zaman çerisinde efsane olmuş modeller veya markalar konuşuyoruz belli zamandan sonra fanatiklik oluşuyor markalara göre ayrıca amaçlarınızı düzgün belirleyip o şekilde araştırın ve

1990 Range Rover Classic 3.9 V8
İlan No: 229865756
1990 Land Rover Range Rover 3.9 Vogue 22.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 229865756

Bu ilandaki range Rover larda çocukluğumun hayal aracıdır sizler bınlarla ilgili ne düşünüyorsunuz. Parça aksesuar fiyatları ne durumdadır açıkçası çok başlık dışına da çıkmak istemiyorum ama bilgi paylaşımında bulunduğunuz için ve tecrübelerinizi aktardığınız için her şeyi rahatça soruyorum.

araç resimlerden çok düzgün gözüküyor yakından incelemek lazım ben alabildiğiniz en yeni ve dizel modeli tercih etmeniz taraftarıyım

Land Rover ve Jeep modellerini beraber yorumlamak lazım ülkemizde en çok bulunan arazi araçları marka ve modelleridir eski ve yeni kasa modellerinin ustası ve parçası bol araçlardır

Japon marka ve modelleri daha az ithal edildiği yada devlet kurumlarının zaman içerisinde daha az satın aldığı için usta ve yedek parça biraz daha sıkıntılıdır ama arıza oranlarıda daha düşüktür

Farkılı bir bakış açısıyla;

Offroad kavramı ABD menşeine sahip. O kültürden doğan bir olgu.

Arazi araçlarının çıkış noktası savunma ve askeri sanayi. 2.Dünya savaşı sonrası otomotiv üreticileri belli revizyonlarla 4x4 kavramını sivil kullanıcılarla buluşturdu.

Amerika,arazi taşıtlarını öncelikle kendi yurttaşlarını düşünerek üretti.Zira ABD eyaletlerinin 69-70%'i kırsala tekamül ediyor.

Bugün piyasada offroad parça/aksesuar konusunda en fazla üreticiye sahip ülke yine ABD ve bu durum bundan sonra da böyle devam edecektir. Bırakın dış pazara ürün satmayı sadece kendi ülkesindeki arazi taşıtlarına-offroadculara parça vb. satış yapsalar yine payidar olurlar.

Bunları şunun için dile getiriyorum; Amerikan araçları,marka ve modeli ne olursa olsun özellikle parça anlamında her daim avantajlı olacaktır.

Bu noktada üretilen araç sayıları da önem arz ediyor. Misal olarak 1998-2004 arası ilgili marka-modelin üretim sayılarına bakınca bazı şeyler daha da iyi anlaşılabilir sanırım.

66912e8581a3e6ed410f12f6ba2abc18.jpg

Özellikle 10-15 yaş üstü arazi araç alırken (mekanik performans tartışmaya açık) amerikan araçlarının tercih edilmesi hayatı biraz daha kolaylaştrır düşüncesindeyim.

Evet rakamlar oldukça enteresan ve oldukça ikna edici bizim Şahinler kadar üretilmiş nerdeyse :smiley:. Range ler çok iyi ve karizmatik teknoloji haliyle çok eski araç çünkü. WJ o konuda çok iyi bir de benim gibi passat konforunu yaşayıp da araçtan aynı konforu bekleme ihtimali olan biri için. Tercih wj yönünde olacak gibi ama bu 4,7 mi olur yoksa kumar oynayıp 3.1 mi olur bilemiyorum. 4,7 nin yakıtı korkutuyor beni LPG işe 3,1 ile aynı olacaktır ve o Amerikan sesi de yanında ikramiyesi olur.

fotoğraflardaki araç ne kadar düzgün görünüyor. yinede çok iyi bakmak lazım. ingiliz aracına uzağım ben.

fotoğraflardaki araç ne kadar düzgün görünüyor. yinede çok iyi bakmak lazım. ingiliz aracına uzağım ben.
Evet çok temiz duruyor sahibinden de bunun gibi 3-4 tane var
911 AUTO - CLASSIC RANGE ROVER
İlan No: 221819432
1984 Land Rover Range Rover 3.5 16.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 221819432
911 AUTO - SİYAH DİSCOVERY V8
İlan No: 232877228
1993 Land Rover Discovery 3.9 V8 23.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 232877228
Bu araçlar çok temiz duruyorlar adeta klasik tadında yürüyen ve mekanik aksam belli değil tabi ama bana öyle geliyor ki bu araçlar ağır arazide yorulmuş tertibatı sökülüp boyanmış ve satılıyormuş gibi.

Amerika,arazi taşıtlarını öncelikle kendi yurttaşlarını düşünerek üretti.Zira ABD eyaletlerinin 69-70%'i kırsala tekamül ediyor.

Daha doğrusu kendi fabrikalarını düşünerek üretti, çünkü sanayiye bir gaz verdin mi ayağını gazdan çekemiyorsun, aksi halde sonuç iflas, işten çıkarmalar, üzüntü, kendilerinin deyimiye blues falan oluyor. Blues'cu babalar gelip hüzünlü şarkılar çalmasın diye mecburen 2.nci dünya savaşı sonrası tüketimi arttırmak zorundaydılar, hepsi bu. Sonradan hayat tarzları oldu isteseler de istemeseler de. Şimdi geriye dönüp baktıklarında belki pişmandırlar, ya da belki de her şeyin bir bedeli var, bazen kazanmanın bile, deyip içlerine sindirmişlerdir...

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR