Sigortacının doldurmasına gerek yok, şu siteden güncel kasko değerinizi öğreniyorsunuz. Belli model öncesini excel dosyası olarak veriyor yine aynı site. Yukarıda sekmede benim aracımın model yılı yok diye endişelenmeyin tüm model yılları mevcut.
MotorluTasitVergisi
Sonra yine google'dan "mtv kasko bildirim formu" diye artırsanız indirdiğiniz dilekçeyi kendiniz dolduruyorsunuz yukarıdaki kasko değerinin olduğu sayfanın da yazıcıdan çıktısını alırsınız ( zorunlu değil ) onun ile birlikte vergi dairesine başvuruyorsunuz. Oradaki memura sürekli sigortacıların doldurduğu formlar geldiyse bunu sigortacı dolduracak size diye bilir aynı dilekçenin altında eğer kasko bedeli belli değilse sigortacı dolduracak yazar onu gösteri yok ikna olmazsa müdürüne çıkın onlar biliyorlar konuyu.
Ben yıllardır kendim dilekçe veriyorum bir defa sadece söylediler böyle onda da yazıyı gösterdim tamam dediler,sigortacı veya aracın sürekli kasko olması diye bir şart yok.Kasko bedeli belli değilse sigortacılar doldurur ancak dediğim gibi artık böyle bir durum söz konusu değil ülkemize resmi yollar ile ithal edilen tüm araçlar o sitede mevcut.