kahraman826
buda benim aslan
Ynt: Wj De Hangi Yağ
çok yardımcı oldunuz teşekkürler arar buluruz yukarılarda bi yerlerde
Hüseyin bey sayesinde bu eski konuyu yeniden okumuş olduk, aradan 1.5 sene geçmiş, bu 1.5 sene içinde de birşeyler öğrenmişiz, kendi kendimizi düzeltelim, sakyuz der ki 1.5 sene önce:
eski araçların fazla ince yağları daha kolay yakabildiği de bilinen bir gerçektir, mesela 0w-40 kullandınız yağ eksiliyor, onun yerine 5w-40 o da olmazsa 10w-40 kullanabilirsiniz, tabi kışları aşırı soğuk geçen o doğu illerinden birinde değilseniz.
sakyuz şimdi der ki, efendim 0W-40 ta, 5W-40 ta, 10W-40 ta motor ısındıktan sonra aynı kalınlıktadır, dolayısı ile yukarıdaki cümle masaldır.
eh hiç olmazsa, biraz zaman alsa da eninde sonunda okuyup öğrenebilenlerdeniz, bazıları hayat boyu cahil kalıyor deyip avunalım, yanlışımızı düzeltelim (ama yine de hoşuma gitmedi tabi bu durum).
ayrıca bir yağ kullanıp nasıl memnun kalınır bu tamamen psikolojik nedeni motorun için görmediğimizden yorum yapmak imkansız bana göre
Ona benzer başka şeyler de var, adam arabaya chip taktırıyor (yada yeni moda deyimiyle 'yazılım yaptırıyor' (hayatında yazılım yapmak nedir görmüş mü biliyor mu merak ediyorum), sonra memnum musun sorun çıktı mı diye soruyorlar. Bu soruya cevap verebilmesi için 1- emisyon ölçüm istasyonlarından daha detaylı emisyon ölçümü yapabilmesi 2-arabayı en az bir 100 bin km kullanıp sonuçta bir zararı var mı yok mu görmesi gerekli. canı sıkılan aklı başında biri ekran başında bu muhabbeti görüp saçma ama bu demese bu efsane sürüp gidecek, sürüyor da. Bunun gibi o kadar çok şey var ki makul mantıklı bir taleple bile sanayinin yolunu tutsan adam bıkmış uğraşmaktan ya yav he he deyip her ne istiyorsan sorgulamadan yapacak, ya da işim gücüm var deyip başından savacak, orta yolun nasıl bulunacağının izini çoktan kaybetmiş, zaten çoğu kendi de bilmiyor neyin ne olduğunu, biz ustadan böyle gördük, böyle devam ederiz, aksini söyleyenlerin de zaten çoğu zırvalıyor modundalar. haksız olduklarını söyleyemeyeceğim gibi, haklı olduklarını da söyleyemeyeceğim, ne de olsa işi bilmek herkesten önce onların işi. adam motor tamir ediyor, antifriz ne zaman neden değiştirilir bilmiyor. Motor yağı satıyor, hangi yağ daha ince hangisi daha kalın daha onu bile bilmiyor. Usta göstermemiş, öğreten de çıkmamış. Böyle gelmiş, böyle gider.
Hüseyin bey sayesinde bu eski konuyu yeniden okumuş olduk, aradan 1.5 sene geçmiş, bu 1.5 sene içinde de birşeyler öğrenmişiz, kendi kendimizi düzeltelim, sakyuz der ki 1.5 sene önce:
eski araçların fazla ince yağları daha kolay yakabildiği de bilinen bir gerçektir, mesela 0w-40 kullandınız yağ eksiliyor, onun yerine 5w-40 o da olmazsa 10w-40 kullanabilirsiniz, tabi kışları aşırı soğuk geçen o doğu illerinden birinde değilseniz.
sakyuz şimdi der ki, efendim 0W-40 ta, 5W-40 ta, 10W-40 ta motor ısındıktan sonra aynı kalınlıktadır, dolayısı ile yukarıdaki cümle masaldır.
eh hiç olmazsa, biraz zaman alsa da eninde sonunda okuyup öğrenebilenlerdeniz, bazıları hayat boyu cahil kalıyor deyip avunalım, yanlışımızı düzeltelim (ama yine de hoşuma gitmedi tabi bu durum).