Wj De Hangi Yağ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkanaga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,548

Etiketler
Ynt: Wj De Hangi Yağ

çok yardımcı oldunuz teşekkürler arar buluruz yukarılarda bi yerlerde

neyse biz arayıp bulalım siz uğraşmayın :D http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101916.msg1315442#msg1315442
yani gördüğünüz gibi biraz uzun..

kusura bakmayın 1 sayfa önce deseydiniz bende daha eskilerde sandım okumuştum yazınızı tekrar özür

ben mobil 1esp 5w30 koydum. basınç 3-3.5 arası. 5 bin km de bir değiştirmeyi düşünüyorum.

Ben aracta 5w-30 A1 castrol magnatec tam sentetik kullaniyorum cok memnunum bir dahaki yag degisiminde mobil 1 koycam

Hüseyin bey sayesinde bu eski konuyu yeniden okumuş olduk, aradan 1.5 sene geçmiş, bu 1.5 sene içinde de birşeyler öğrenmişiz, kendi kendimizi düzeltelim, sakyuz der ki 1.5 sene önce:

eski araçların fazla ince yağları daha kolay yakabildiği de bilinen bir gerçektir, mesela 0w-40 kullandınız yağ eksiliyor, onun yerine 5w-40 o da olmazsa 10w-40 kullanabilirsiniz, tabi kışları aşırı soğuk geçen o doğu illerinden birinde değilseniz.

sakyuz şimdi der ki, efendim 0W-40 ta, 5W-40 ta, 10W-40 ta motor ısındıktan sonra aynı kalınlıktadır, dolayısı ile yukarıdaki cümle masaldır.

eh hiç olmazsa, biraz zaman alsa da eninde sonunda okuyup öğrenebilenlerdeniz, bazıları hayat boyu cahil kalıyor deyip avunalım, yanlışımızı düzeltelim (ama yine de hoşuma gitmedi tabi bu durum).

Son düzenleme:

Hüseyin bey sayesinde bu eski konuyu yeniden okumuş olduk, aradan 1.5 sene geçmiş, bu 1.5 sene içinde de birşeyler öğrenmişiz, kendi kendimizi düzeltelim, sakyuz der ki 1.5 sene önce:

eski araçların fazla ince yağları daha kolay yakabildiği de bilinen bir gerçektir, mesela 0w-40 kullandınız yağ eksiliyor, onun yerine 5w-40 o da olmazsa 10w-40 kullanabilirsiniz, tabi kışları aşırı soğuk geçen o doğu illerinden birinde değilseniz.

sakyuz şimdi der ki, efendim 0W-40 ta, 5W-40 ta, 10W-40 ta motor ısındıktan sonra aynı kalınlıktadır, dolayısı ile yukarıdaki cümle masaldır.

eh hiç olmazsa, biraz zaman alsa da eninde sonunda okuyup öğrenebilenlerdeniz, bazıları hayat boyu cahil kalıyor deyip avunalım, yanlışımızı düzeltelim (ama yine de hoşuma gitmedi tabi bu durum).

zaman içinde hem başka kişi tecrübelerinden hemde kendi kullanımlarımızdan bir şeyler öğreniyoruz bu en güzel olan şey

fakat bunu doğru dillendirmek daha büyük maharet

ben hala kullanım kitapçığında bulunan oranların takip edilmesi taraftarıyım nedeni denenmiş mühendislik olmasıdır tabi araç km yapıp biraz eskiyince biraz daha kalını kullanılmalı buda kullanım tecrübesi olarak ortaya çıkmakta

ayrıca bir yağ kullanıp nasıl memnun kalınır bu tamamen psikolojik nedeni motorun için görmediğimizden yorum yapmak imkansız bana göre

ayrıca bir yağ kullanıp nasıl memnun kalınır bu tamamen psikolojik nedeni motorun için görmediğimizden yorum yapmak imkansız bana göre

Ona benzer başka şeyler de var, adam arabaya chip taktırıyor (yada yeni moda deyimiyle 'yazılım yaptırıyor' (hayatında yazılım yapmak nedir görmüş mü biliyor mu merak ediyorum), sonra memnum musun sorun çıktı mı diye soruyorlar. Bu soruya cevap verebilmesi için 1- emisyon ölçüm istasyonlarından daha detaylı emisyon ölçümü yapabilmesi 2-arabayı en az bir 100 bin km kullanıp sonuçta bir zararı var mı yok mu görmesi gerekli. canı sıkılan aklı başında biri ekran başında bu muhabbeti görüp saçma ama bu demese bu efsane sürüp gidecek, sürüyor da. Bunun gibi o kadar çok şey var ki makul mantıklı bir taleple bile sanayinin yolunu tutsan adam bıkmış uğraşmaktan ya yav he he deyip her ne istiyorsan sorgulamadan yapacak, ya da işim gücüm var deyip başından savacak, orta yolun nasıl bulunacağının izini çoktan kaybetmiş, zaten çoğu kendi de bilmiyor neyin ne olduğunu, biz ustadan böyle gördük, böyle devam ederiz, aksini söyleyenlerin de zaten çoğu zırvalıyor modundalar. haksız olduklarını söyleyemeyeceğim gibi, haklı olduklarını da söyleyemeyeceğim, ne de olsa işi bilmek herkesten önce onların işi. adam motor tamir ediyor, antifriz ne zaman neden değiştirilir bilmiyor. Motor yağı satıyor, hangi yağ daha ince hangisi daha kalın daha onu bile bilmiyor. Usta göstermemiş, öğreten de çıkmamış. Böyle gelmiş, böyle gider.

Son düzenleme:

Ona benzer başka şeyler de var, adam arabaya chip taktırıyor (yada yeni moda deyimiyle 'yazılım yaptırıyor' (hayatında yazılım yapmak nedir görmüş mü biliyor mu merak ediyorum), sonra memnum musun sorun çıktı mı diye soruyorlar. Bu soruya cevap verebilmesi için 1- emisyon ölçüm istasyonlarından daha detaylı emisyon ölçümü yapabilmesi 2-arabayı en az bir 100 bin km kullanıp sonuçta bir zararı var mı yok mu görmesi gerekli. canı sıkılan aklı başında biri ekran başında bu muhabbeti görüp saçma ama bu demese bu efsane sürüp gidecek, sürüyor da. Bunun gibi o kadar çok şey var ki makul mantıklı bir taleple bile sanayinin yolunu tutsan adam bıkmış uğraşmaktan ya yav he he deyip her ne istiyorsan sorgulamadan yapacak, ya da işim gücüm var deyip başından savacak, orta yolun nasıl bulunacağının izini çoktan kaybetmiş, zaten çoğu kendi de bilmiyor neyin ne olduğunu, biz ustadan böyle gördük, böyle devam ederiz, aksini söyleyenlerin de zaten çoğu zırvalıyor modundalar. haksız olduklarını söyleyemeyeceğim gibi, haklı olduklarını da söyleyemeyeceğim, ne de olsa işi bilmek herkesten önce onların işi. adam motor tamir ediyor, antifriz ne zaman neden değiştirilir bilmiyor. Motor yağı satıyor, hangi yağ daha ince hangisi daha kalın daha onu bile bilmiyor. Usta göstermemiş, öğreten de çıkmamış. Böyle gelmiş, böyle gider.

konu biraz kirleniyor ama haklısınız burada kendi aracımızı iyi tanıyıp internet gibi büyük ansiklopediyi düzgün kullanıp işlemlerimizi ona göre yaptıracağız başka çare yok bilinçlenip o şekilde devam edeceğiz

4x4 camper yapmak için yaklaşık 2 seneyi dolduracağız araç seçmek için kanunlar bir yerden sıkıştırıyor ülkemiz araç çeşitliliği bir yerden ama araştırmaya devam bulacağız isteklerimizi karşılayacak araç :D

4x4 camper yapmak için yaklaşık 2 seneyi dolduracağız araç seçmek için kanunlar bir yerden sıkıştırıyor ülkemiz araç çeşitliliği bir yerden ama araştırmaya devam bulacağız isteklerimizi karşılayacak araç

Ben kolayını buldum iş gören en ucuz aracı aldım, devletin mevzuatının tavsiye ettiği taraftan (yani motor 1.6). Ne diye akıntıya karşı yüzelim adam açık açık söylüyor bak bütçeyi denkleştiremiyoruz o yüzden vergiyi koyuyoruz diye. Mesaj gayet açık. Aksini yapan uğraşır hem vergisiyle, hem mevzuatıyla, hem sanayisiyle, tamiriyle bakımıyla şunla bunla.

eh hiç olmazsa, biraz zaman alsa da eninde sonunda okuyup öğrenebilenlerdeniz, bazıları hayat boyu cahil kalıyor deyip avunalım, yanlışımızı düzeltelim (ama yine de hoşuma gitmedi tabi bu durum).[/QUOTE]
Memnunum cunku aracim yag yakmiyor Ankara da en ii serviste ustama sorup gectim 5-30 a daha once 10-40 kullaniyordum aracim 260.000 km de ayrica sizin hosunuza gitmediyse yazmayin okumayin... Ama kac kisi daha arkadan bilgilenip msj atmis bence gayet ii oldu kim ne derse desin...

:smiley: Zaten forumda 1-2 günde bir yanlış anlama olmazsa olmaz.
İyi yapmışsınız hüseyin bey eski konuyu hortlatmakla, size birşey demedik ki zaten, en azından ben demedim. Diyen varsa da sizin mesajdan bahsedildiğinden haberim bile yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR