Willys Sahipleri Burada Buluşalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,232
Ynt: Willys Sahipleri Burada Buluşalım

Aydından .... 09[attachment=1][attachment=1]

35.jpg

Etiketler

selamun aleykum bende varım wıllys sahıbı olarak gıresun goreleden ayhan topcu willys wagon kullanıyorum bır kac fotoda benden

Görüntü0145.jpg

Bu da benim arabam. Muayeneye girecek bugün yarın, bu fotograf ilk günlerimizden kaporta yapılmış aldım.Motor, mekanik elden geçirdim. Sileceklerini falan yaptım. Elimde 4 silindir harikan çıkma motor parçalarım da var. Minik çatlakları olan (motorcu söyledi, ben henüz göremedim, tam da inceleyemedim) tamamen sökülmüş bir de blok var. İhtiyacı olan varsa yardımcı olurum. Bu arada bana bu arabanın arka plaka lambalığı lazım, şiddetle. Tahtadan yonttum bir tane, onunla idare ediyorum, laz işi :smiley:

ondengorunusk.gif

tnmlsz arkadaşım, maalesef mesaj atamıyorum, sanırım forumda yeterli kadar mesajım yokmuş vs..buradan yazayım. Ben el frenini orjinal baston fren denilen frenden taktım. Debriyaj pedalının sol tarafına yerleştirdim. Fakat bu araçlarda arka tekerleklerde el fren tertibatı olduğu gibi bir de arkaya giden şaftın üzerinde bir balata sistemi var. Benim araçta o şafttaki balata sistemi yok, istersen takılabiliyor ama, uğraşmadım ben. Baston fren kolunda, çekiş mesafesi daha fazla tabi ki ama normal araba el frenlerinin kollarındaki kaldıraç sistemiyle daha fazla kuvvet uyguluyorsun. Tam ayarlarını yapamadım, şu an bir tamircide araba, muayene için hazırlanıyor. Tabi ki bir kısım tamirciler, burada yazmak istemediğim küfürlü bir sıfata sahip üçkağıtçı insanlar ve maalesef ben de onlara denk geldim. Arabayı bir aydır kapısında yatırıyor, bugün yarın katil olmazsam gelişmeleri haber veririm.

hunkar abım saol abım bende paston el frenın kolu var ama gersı yoq ondan sormustum sana hıc dıfransıyelı actırıp da baktırmadım ıcınde tertıbatı varmıdır dıye eger var ıse sadece arasındakı tel lazım bana her wılys varmıdır acaba onuda baktırmak lazım ınsallah vardırda bosuna masraaf vermem fazladan saol abım hem sabır et usta ısı hep ole ya

Bahsettiğim diski görmen için diferansiyeli falan sökmene gerek yok. Aracın altına eğildiğinde göreceksin. Resimdeki kırmızı işaretle işaretlediğim diskten varsa oradan tertibatı takip edersin. Eğer yoksa elfreni kolundan telini takıyorsun aşağıya geliyorsun, orta yerde duruyorsun. İki arka tekerleğin içinde arka balatalara iki tane telin daha olması lazım. veya iki ucu balatalara giren, ortası açık bir telin. iki tekerlekten gelen tel, fren kolundan gelen telle buluşunca sistem kurulmuş oluyor. Kalanı ayar vs.

willys_disk1.jpg

Maşallah..Silecekler orjinal havalı sistem mi yoksa siz de benim gibi motorlu sisteme mi döndürdünüz? Bir de bu araçlarla ilgili aksesuar türü parçalar bulabiliniyor mu bursa'da..Station wagon'un arka plaka lambalığı lazım bana şiddetle

Bursada hüseyin abi var çıkmacıdır 0533 734 08 73 ve vuruşkan oto tuncay 0532 356 27 36 birde ist ali abi 0555 533 58 02

merhaba gezen bilir dostları ben 2010 yılı ik ayında 1950 model villis jeep aldım uzun zamandırda kullanıyorum aracı kullandıgım bölge çeşme alaçatı yöresi bazen daga bazen ovaya bazende sabahları deniz kenarı tabiki bunlar ayrı bir tutku motorsiklet kullanıyorum gs 1150 piaccio bevrly 500 ama hepsinin zevki yeri çok ayrı...mart ayının başında villisi toplamaya aldım alt takım ..boya vs.nisanın sonunda hazır olacak .yakında resimleriyle aranızda olacagız. bütün gezenbilir dostlarına selamlar cengiz ışık.izmir

Bu da bizim emektar 53 model cj 3 b :smiley:)

Ayrıca İstanbul dan Antalya ya taşındık bu aracı daha evel 2 kere topladım şimdi 3 cü defa toparlamayı düşünüyorum Antalya da iyi bir kaporta boyacı tanıdığı olan varsa bilgi verirse sevinirim

IMG00020-20101230-1031.jpg

IMG00022-20101230-1032.jpg

Resim 125 (2).jpg

IMG00022-20101230-1032.jpg

wıly 2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR