Willys Sahipleri Burada Buluşalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,790

Etiketler
Ynt: Willys Sahipleri Burada Buluşalım

jeep' Alıntı:
Tokatta 3 sene kaldım ama bunu görmemiş olmam imkansız.. Güzelce temizleyip boyayıp salona koyasım geldi ;D

Bu jeep bir zamanlar kırmızı idi,belki sizi o yanıltmış olabilir. 37 yıldır ana bulvar ( GOP Bulvarı) üzerinde ve belki hatırlarsanız Latif Oğlu Konağı önünde durur.Evim orada olduğundan başka yerde durmuyor.Ancak bir ara burada görev yapmış olan bir Emniyet Müdürü döneminde söz konusu yerde park yasağı uygulandı ve sürekli araçlar çekicilerle toplatıldı.O dönemlerde ise bulabildiğim farklı yerlere park etmek zorunda kalmıştım.Sizin Tokat ta bulunduğunuz dönem bu dönem ile çakışıyor da olabilir.

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
arkadaşlar merhaba
ben denizliden mustafa
elimde satılık olarak 65 willys direkksiyon ktusu, ön ve arka diferansiyel, ön cam, ön koltuk, makaslar, jantlar, kısacası motor ve şanzuman hariç diğer parçaları var.
ihtiyacı olan varsa uygun fiyata verririm

Mustafa bey merhaba,
Bir ara diferansiyel muhafaza saclarını açarsanız ayna ve mahruti diş sayılarını öğrenmek isterim.Duruma bağlı olarak onlara müşteri olabilirim.Birde şanzumanın altındaki kızak şeklinde olan muhafaza sacı için ne düşünüyorsunuz?

seyit' Alıntı:
Bu jeep bir zamanlar kırmızı idi,belki sizi o yanıltmış olabilir. 37 yıldır ana bulvar ( GOP Bulvarı) üzerinde ve belki hatırlarsanız Latif Oğlu Konağı önünde durur.Evim orada olduğundan başka yerde durmuyor.Ancak bir ara burada görev yapmış olan bir Emniyet Müdürü döneminde söz konusu yerde park yasağı uygulandı ve sürekli araçlar çekicilerle toplatıldı.O dönemlerde ise bulabildiğim farklı yerlere park etmek zorunda kalmıştım.Sizin Tokat ta bulunduğunuz dönem bu dönem ile çakışıyor da olabilir.

2006-2009 erbaa ve turhal da bulundum.15 günde bir tokata geldim gittim. belki büyük lastik filan göremeyince dikkatli bakmamış olabilirim. :(

PrometheusTR' Alıntı:
bu tente olayına aklım ermiyor, kışın soğuk olmuyor mu? ???

Size çok samimi bir karşılaştırma yapmak istiyorum;Bende bir adet te 1980 model ve üzeri orijinal metal kabinli CJ5 var.Kış koşullarında her ikisininde kalöriferi sürekli çalışır durumda yolculuk ediyorum ve iç ısılarında hiçbir fark bulamıyorum.Her ikisinde de kalöriferi kapatınca içerisi çabucak soğuyor.Ancak çalışır durumda oldukları sürece ben pek bir fark bulamıyorum.

[attachment=1]

Görüntü0375.jpg

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
arkadaşlar merhaba
ben denizliden mustafa
elimde satılık olarak 65 willys direkksiyon ktusu, ön ve arka diferansiyel, ön cam, ön koltuk, makaslar, jantlar, kısacası motor ve şanzuman hariç diğer parçaları var.
ihtiyacı olan varsa uygun fiyata verririm
diraksiyon kutusuna ne kadar diyorsun abi bi fiat verirmisin samsun bafra=)

Merhaba Arkadaşlar,
Ben İstanbul'da olamama rağmen, Fırsat buldukca gitmeye çalıştığım, Çanakkale Sivrice'de kulanmak üzere 1967 model CJ6 tabir edilen
bir willys aldım. (yaş 53 buda çocukluğumuzdan kalma hayranlığımızı, şimdi giderme fırsatı bulmuş olmamızdan kaynaklanıyor sanırım.)
Aracı ilk defa bundan bir kaç hafta önce kullanma imkanım oldu, 3 km dik rampaları çıktıktan sonra, motoru stop ederek dik rampalardan
viteste motor freni ile inmek oldukca keyifliydi.
Araç Aydın'dan alınma oldukca orijinal ve temiz görünüyor, fakat bu aracın hiç bir teknik özelliğini bilmiyorum. Bu konuda teknik döküman
ve bilgilere nasıl ulaşabilirim. Kısaca burada bieln arkadaşlar bilgi aktarabilirlerse çok memnun olurum.
Herkese selam ve sevgiler.
Ayhan NAMLI

IMG_3741.jpg

ruhi' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Ben İstanbul'da olamama rağmen, Fırsat buldukca gitmeye çalıştığım, Çanakkale Sivrice'de kulanmak üzere 1967 model CJ6 tabir edilen
bir willys aldım. (yaş 53 buda çocukluğumuzdan kalma hayranlığımızı, şimdi giderme fırsatı bulmuş olmamızdan kaynaklanıyor sanırım.)
Aracı ilk defa bundan bir kaç hafta önce kullanma imkanım oldu, 3 km dik rampaları çıktıktan sonra, motoru stop ederek dik rampalardan
viteste motor freni ile inmek oldukca keyifliydi.
Araç Aydın'dan alınma oldukca orijinal ve temiz görünüyor, fakat bu aracın hiç bir teknik özelliğini bilmiyorum. Bu konuda teknik döküman
ve bilgilere nasıl ulaşabilirim. Kısaca burada bieln arkadaşlar bilgi aktarabilirlerse çok memnun olurum.
Herkese selam ve sevgiler.
Ayhan NAMLI
Aracın teknik verileri koca bir kitap demektir.Şayet karşılaşacağınız sorunları ayrı ayrı buralara taşırsanız aralarında cevap bulacaklarınız olabilir.
Resimde gördüğüm kadarıyla kupa yapma ve orijinal deyil.Ayrıca ön çamurluklar ya 1969 yılında Türkiye'de yapılanlardan yada onlarda elde yapılma gibi görülüyor.Bunları can sıkmak için yazmadım,ancak bilmenizde yarar olabilir.

merhaba arkadaşlar aracımızı uzun bir uğraştan sonra yollara sokabildik.
araçta değişmeyen ve bakımı yapılmayan parça kalmadı.
1962 model araç olup,
4 ileri kaiser 17 diş şanzuman (T19)
2200 turbo dizel motor
4 fren disk.
ve aklınıza gelebilecek diğer parçalar...

CJ1.JPG

DSC07202.JPG

13102011(003).jpg

18112011(003).jpg

11122011.jpg

ve son olarak bu resmi koymaktan mutluluk duyuyorum.

tüm JEEP severlere saygı ve selamlarımla...

M38A1.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR