Ynt: vw tiguan t&f 2.0 4x4 (aracıma modifiye)
CİNCİN' Alıntı:
Öncelikle kararınıza saygı duyuyorum ama Forumdaki fotolara bakıp imrenmemek elde değil ama bu işin gerçekten heves mi plan mı olduğuna iyice karar vererek hareket edin. Tek araç olacaksa ve şehir içi ağırlıklı kullanım düşünüyorsanız neden bir arazi aracı alıyorsunuz onu da anlamış değilim, Defender bence uygun bir seçim değil, Onun yerine LR DiscoveryII daha uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
Berk Beyin de aracına yaptığı türde modifikasyonlar maalesef ki kazalara davetiye çıkarır cinsten modifikasyonlar olarak görüyorum. Demirden korkuyorsak trene binmeyecek miyiz yaklaşımı ancak Türkiye'de olabilecek bir yaklaşımdır çünkü hiçbir teknik önlem alınmadan hizmete sunulmuş olan hızlandırılmış tren benim yaptığım seyahatten tam bir hafta sonra Pamukova'da kaza yapmıştı. O trende ben de olabilirdim fikri aklımdan hiç çıkmadı. Türkiye’de trene değil, demire biniyorsunuz gerçekten.
Bir araçta viraj denge çubuğu varsa bunun nedeni yapılan testlerde bu araçta öyle bir güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmasıdır. Limitlerin üzerinde yükseltmek ve bazı önemli güvenlik teçhizatını söktükten sonra o araç da artık araç sınıfından demir sınıfına geçiyor. Gerçekten de viraj denge çubukları sökülmüş bir araca binmek sevdiklerimi bindirmek ve hatta limitlerini zorlamak benim için cesaret ister.
Sayın Çin Çin ;
Aracımda ne tur modıfıkasyon yaptıgım hakkında hıc bır fıkrınız yok.. belkı ıcerı roll bar koydum nerden bılıyosunuz? bılıyormusunuz bunu????.. hayır tabıkı bılmıyorsunuz? yaptıgım hıcbır modıfıkasyon kazaya vs davetıye falanda cıkarmıyor 4. defenderım ve yaklasık 15 senedır bizzat agır off road yapıyorum bundan once de baska off road araclarım oldu ben sadece yasadıgım tecrubelere dayanarak defender hakkındakı dusuncelerımı paylastım ( allaha cok sukur 1 tane kaza dahıl atlatmadım ) katılırsınız katılmazssınız ayrı bır dusuncedır.. ancak ;
ben arkadasa arkadakı vıraj denge cubugunu cıkar dıye bırsey soylemedım ha soyle bır durum var bu arac zaten yuksek 2" de ben yukselttım zaten havale lı arac bırde vıraj denge cubugunu cıkartarak vırajlardakı salınımını yatmasını arttırdım.. ancak burda bunların hıcbırını arkadasa yap demedım dogrumudur? dogrudur.. bunlar kıslerın tamamen pilotjlarıyla kendı tercıhlerıyle dogru orantılı seylerdır ben boyle istiyorum hem arazıdekı artikülasyonunu arttırıyorum hemde sehırdekı amacıma boyle uygun boyle kullanıyorum.. ve aracımın lımıtlerını cok çok çok ıyı bılıyorum..
tekrar edıyorum bu araclar hızlı araclar degıldır cok cok cok extrem durumlarda devırebılırsınız.. haa gösterdıgınız ornek ingliz aılecek nehıre ucmuslar bu kazayı pıkap la da yapabılırdınız?? bısıklet le de ucabılırdınız?? normal araçla da yapabılırdınız önemlı olan ordakı pilotajınız hızınız çevre ve yol şartları hergun bınlerce arac kaza yapıyor,, bunlar kaza yapıyor dıye araca bınmeyecekmısınız?? bınmezssenız sızın sorununuz benı tabıkı ılgılendırmez..
Gelelım tren demır hıkayesine bu bır teşbih dir. ben ülkede kazalar oluyo bir yıgın gerızekalı hıyar gıbı araba kullanıp bana zarar verıcek dıye trafıge cıkmıyosam bundan korkuyosam bu ayrı bır sorundur arastırmacı kişilğiniz takdıre şaayan heralde her gun sky news in haberlerını takıp edıp gundemı takıp edıyosunuz yada google da defender crash veya defender accident yazdıgınızda cıkan haberlerı buraya koymak bu aracı almaya karar veren kısılerı korkutmaktan öteye gecmez kusura bakmayın..
söyledıgınız tek seye katılıyorum
" hiçbir teknik önlem alınmadan hizmete sunulmuş olan hızlandırılmış tren benim yaptığım seyahatten tam bir hafta sonra Pamukova'da kaza yapmıştı. O trende ben de olabilirdim fikri aklımdan hiç çıkmadı. Türkiye’de trene değil, demire biniyorsunuz gerçekten"
turkıyedekı bu haldekı tren raylarında hızlandırılmıs trene bınmek zaten baslı basına mantık hatasıdır.. eger gercekten bukadar guvenlıge onem veren bırılerı varsa o trene zaten bınmez ama konu burda hızlı trenın kazası degıl yapılmıs olan bır benzetmedır hamam giren terler, gulu seven dıkenıne katlanır her böreğin.. vardır gibi gıbı..
bunlar benım ksısel tercıhımdır benı baglar deneyım olarak aktarmak ıstedıgım seylerdır..
gunluk olarak kullanıyorum çooook memnunum ve kullanmaktanda acayıp zevk alıyorum zorlukları var tabıkı ama hıcbısey bu aracı kullanmaktakı verdıgı keyıfın önune gecemez defender sahıbı olmadan bunu anlamanızda imkansızdır bukadar..