vw tiguan t&f 2.0 4x4 (aracıma modifiye)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imhotep_35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,996
Ynt: vw tiguan t&f 2.0 4x4 (aracıma modifiye)

sanırım biraz geç kaldınız:D aracımı satılıga cıkardım bile:D ama şöyle bir durum var benim arac toplamaya vaktim yok ben toplanmış bir defender alıp duruma göre ekleme ve çıkarma yapmayı düşünüyorum çünkü arazide kullanıcagımdan cok şehir içinde de kullanıcam neyse öncelikle aracımı bi satıyımda ondan sonra düşünürüm napıcağımı ;D

Etiketler

ben toplanmış bir defender alıp duruma göre ekleme ve çıkarma yapmayı düşünüyorum çünkü arazide kullanıcagımdan cok şehir içinde de kullanıcam

Gazetelerde defenderin normal bir binek araç gibi kullanılabileceğini sanıp virajları alamayıp hayatını kaybeden acemi askerlerle ilgili haberleri biraz araştırın ondan sonra defenderi şehir içinde kullanırsınız.
Tabi biraz da şehrine bağlı. Trafik sakinse idare edebilir, değilse hiç iyi bir fikir değil. Kesinlikle şehir içi+uzun yol+hafif arazi kullanımı için suv tipi bir aracın yerini tutmaz. Benzer şekilde sabit akslı diğer arazi araçlarından da uzak durmak amaçlarınız açısından daha mantıklı görünüyor. Bağımsız süspansiyonlu suv tipi araçlar tam size göre, zaten doğru araca sahip olduğunuz halde neden değiştiriyorsunuz anlamadım.

imhotep_35' Alıntı:
sanırım biraz geç kaldınız:D aracımı satılıga cıkardım bile:D ama şöyle bir durum var benim arac toplamaya vaktim yok ben toplanmış bir defender alıp duruma göre ekleme ve çıkarma yapmayı düşünüyorum çünkü arazide kullanıcagımdan cok şehir içinde de kullanıcam neyse öncelikle aracımı bi satıyımda ondan sonra düşünürüm napıcağımı ;D

hahaha zehri almıssınız siz :D :D gecmıs olsun artık cok gec ben gunluk olarak şehiriçinde kullanıyorum düz dizel aracım 2 gun sonra hıdrolık dıreksıyon takılıcak hıdrolıksız 1 senedır kullanıyorum cok da zevklı sehır ıcınde ata bınmek gıbı bısey bunun zevkını aldınızmı oyuncak suvlara bakıp pıs bı gulumseme olcak yuzunuzde tabıkı suv dakı o lüksü arayacaksınız klımasıydı derı koltuguydu ısıtmasıydı ataklıgıydı vs vs defenderı kullanmaya bır alsıtınızmı bırakamayacaksınız bu ıslere yenı baslıcaksanız cokda zamanınıız yoksa en guzelı hazırlanmıs toplanmıs bır arac almanız ılk etapta zaten aracı tanıdıkca kenıdınızde mudahale etmey baslıyacaksınız..

olasiliksiz' Alıntı:
Gazetelerde defenderin normal bir binek araç gibi kullanılabileceğini sanıp virajları alamayıp hayatını kaybeden acemi askerlerle ilgili haberleri biraz araştırın ondan sonra defenderi şehir içinde kullanırsınız.
Tabi biraz da şehrine bağlı. Trafik sakinse idare edebilir, değilse hiç iyi bir fikir değil. Kesinlikle şehir içi+uzun yol+hafif arazi kullanımı için suv tipi bir aracın yerini tutmaz. Benzer şekilde sabit akslı diğer arazi araçlarından da uzak durmak amaçlarınız açısından daha mantıklı görünüyor. Bağımsız süspansiyonlu suv tipi araçlar tam size göre, zaten doğru araca sahip olduğunuz halde neden değiştiriyorsunuz anlamadım.

ben artikulasyon sebebıyle vıraj denge cubugunu cıkartmama ragmen lımıtlerının uzerıne cıktıgım cok oluyor cok sukur su zamana kadar bır tehlıke de yasamadım.. adeta hayvan gıbı de kullanıyorum uzak durcak bıseyı yok önemlı olan aracın lımıtlerını bılmek.. kaldıkı bu araclar 150 ıle vıraja gırmıyor devrılenlerın cogu fazla soforluk egıtımı olmayan 19 yasındakı askerlerımız yepyenı td5 motorlu defenderları verıp cok fazla tanıtmadan yola salarsak bu kazalar malesefkı hep olacaktır ancak bunlar oluyo dıye de bu sekılde yorum yapmak şahsım adına bence bıraz yanlıs.. demirden korkuyosak trene bınmeyecekmıyız??

ben yınede uzun suredır defender kullanıcısı olarak bir abımızın sozu olan şunu sölemek ıstıyorum defender almak cesaret ister... herkesde olmaz bu cesaret

Öncelikle kararınıza saygı duyuyorum ama Forumdaki fotolara bakıp imrenmemek elde değil ama bu işin gerçekten heves mi plan mı olduğuna iyice karar vererek hareket edin. Tek araç olacaksa ve şehir içi ağırlıklı kullanım düşünüyorsanız neden bir arazi aracı alıyorsunuz onu da anlamış değilim, Defender bence uygun bir seçim değil, Onun yerine LR DiscoveryII daha uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
ben artikulasyon sebebıyle vıraj denge cubugunu cıkartmama ragmen lımıtlerının uzerıne cıktıgım cok oluyor cok sukur su zamana kadar bır tehlıke de yasamadım.. adeta hayvan gıbı de kullanıyorum uzak durcak bıseyı yok önemlı olan aracın lımıtlerını bılmek.. kaldıkı bu araclar 150 ıle vıraja gırmıyor devrılenlerın cogu fazla soforluk egıtımı olmayan 19 yasındakı askerlerımız yepyenı td5 motorlu defenderları verıp cok fazla tanıtmadan yola salarsak bu kazalar malesefkı hep olacaktır ancak bunlar oluyo dıye de bu sekılde yorum yapmak şahsım adına bence bıraz yanlıs.. demirden korkuyosak trene bınmeyecekmıyız??

ben yınede uzun suredır defender kullanıcısı olarak bir abımızın sozu olan şunu sölemek ıstıyorum defender almak cesaret ister... herkesde olmaz bu cesaret
Berk Beyin de aracına yaptığı türde modifikasyonlar maalesef ki kazalara davetiye çıkarır cinsten modifikasyonlar olarak görüyorum. Demirden korkuyorsak trene binmeyecek miyiz yaklaşımı ancak Türkiye'de olabilecek bir yaklaşımdır çünkü hiçbir teknik önlem alınmadan hizmete sunulmuş olan hızlandırılmış tren benim yaptığım seyahatten tam bir hafta sonra Pamukova'da kaza yapmıştı. O trende ben de olabilirdim fikri aklımdan hiç çıkmadı. Türkiye’de trene değil, demire biniyorsunuz gerçekten.
Bir araçta viraj denge çubuğu varsa bunun nedeni yapılan testlerde bu araçta öyle bir güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmasıdır. Limitlerin üzerinde yükseltmek ve bazı önemli güvenlik teçhizatını söktükten sonra o araç da artık araç sınıfından demir sınıfına geçiyor. Gerçekten de viraj denge çubukları sökülmüş bir araca binmek sevdiklerimi bindirmek ve hatta limitlerini zorlamak benim için cesaret ister.

İngiltere’de aracının off-road yeteneğini geliştirmek için çeşitli modifikasyonlar yapan ve bu sebeple aracının yol kontrolünü kaybederek nehre uçan ve 4 çocuğunun ölümüne yol açan Nigel Gresham adlı şahısla ilgili haber (bildiğim kadarıyla yükseltmiş ve viraj denge çubuğunu çıkartmış, ve karşı yönden gelen araçla çarpışmamak için yaptığı ani hareket sonucunda kontrolünü kaybetmiş ve araç nehre uçmuş)
http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Nigel-Gresham-Guilty-Of-Causing-Deaths-Of-His-Four-Kids-In-Land-Rover-Which-Plunged-Into-River/Article/200812315182507
15185144.jpg
15185988.jpg
15182295.jpg

Bence araçlarımıza bilinçsizce yaptığımız değişikliklerin nelere yol açabileceğine ilişkin çok güzel bir haber, ibret almak gerek.

CİNCİN' Alıntı:
Öncelikle kararınıza saygı duyuyorum ama Forumdaki fotolara bakıp imrenmemek elde değil ama bu işin gerçekten heves mi plan mı olduğuna iyice karar vererek hareket edin. Tek araç olacaksa ve şehir içi ağırlıklı kullanım düşünüyorsanız neden bir arazi aracı alıyorsunuz onu da anlamış değilim, Defender bence uygun bir seçim değil, Onun yerine LR DiscoveryII daha uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Berk Beyin de aracına yaptığı türde modifikasyonlar maalesef ki kazalara davetiye çıkarır cinsten modifikasyonlar olarak görüyorum. Demirden korkuyorsak trene binmeyecek miyiz yaklaşımı ancak Türkiye'de olabilecek bir yaklaşımdır çünkü hiçbir teknik önlem alınmadan hizmete sunulmuş olan hızlandırılmış tren benim yaptığım seyahatten tam bir hafta sonra Pamukova'da kaza yapmıştı. O trende ben de olabilirdim fikri aklımdan hiç çıkmadı. Türkiye’de trene değil, demire biniyorsunuz gerçekten.

Bir araçta viraj denge çubuğu varsa bunun nedeni yapılan testlerde bu araçta öyle bir güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmasıdır. Limitlerin üzerinde yükseltmek ve bazı önemli güvenlik teçhizatını söktükten sonra o araç da artık araç sınıfından demir sınıfına geçiyor. Gerçekten de viraj denge çubukları sökülmüş bir araca binmek sevdiklerimi bindirmek ve hatta limitlerini zorlamak benim için cesaret ister.

Sayın Çin Çin ;

Aracımda ne tur modıfıkasyon yaptıgım hakkında hıc bır fıkrınız yok.. belkı ıcerı roll bar koydum nerden bılıyosunuz? bılıyormusunuz bunu????.. hayır tabıkı bılmıyorsunuz? yaptıgım hıcbır modıfıkasyon kazaya vs davetıye falanda cıkarmıyor 4. defenderım ve yaklasık 15 senedır bizzat agır off road yapıyorum bundan once de baska off road araclarım oldu ben sadece yasadıgım tecrubelere dayanarak defender hakkındakı dusuncelerımı paylastım ( allaha cok sukur 1 tane kaza dahıl atlatmadım ) katılırsınız katılmazssınız ayrı bır dusuncedır.. ancak ;

ben arkadasa arkadakı vıraj denge cubugunu cıkar dıye bırsey soylemedım ha soyle bır durum var bu arac zaten yuksek 2" de ben yukselttım zaten havale lı arac bırde vıraj denge cubugunu cıkartarak vırajlardakı salınımını yatmasını arttırdım.. ancak burda bunların hıcbırını arkadasa yap demedım dogrumudur? dogrudur.. bunlar kıslerın tamamen pilotjlarıyla kendı tercıhlerıyle dogru orantılı seylerdır ben boyle istiyorum hem arazıdekı artikülasyonunu arttırıyorum hemde sehırdekı amacıma boyle uygun boyle kullanıyorum.. ve aracımın lımıtlerını cok çok çok ıyı bılıyorum.. tekrar edıyorum bu araclar hızlı araclar degıldır cok cok cok extrem durumlarda devırebılırsınız.. haa gösterdıgınız ornek ingliz aılecek nehıre ucmuslar bu kazayı pıkap la da yapabılırdınız?? bısıklet le de ucabılırdınız?? normal araçla da yapabılırdınız önemlı olan ordakı pilotajınız hızınız çevre ve yol şartları hergun bınlerce arac kaza yapıyor,, bunlar kaza yapıyor dıye araca bınmeyecekmısınız?? bınmezssenız sızın sorununuz benı tabıkı ılgılendırmez..

Gelelım tren demır hıkayesine bu bır teşbih dir. ben ülkede kazalar oluyo bir yıgın gerızekalı hıyar gıbı araba kullanıp bana zarar verıcek dıye trafıge cıkmıyosam bundan korkuyosam bu ayrı bır sorundur arastırmacı kişilğiniz takdıre şaayan heralde her gun sky news in haberlerını takıp edıp gundemı takıp edıyosunuz yada google da defender crash veya defender accident yazdıgınızda cıkan haberlerı buraya koymak bu aracı almaya karar veren kısılerı korkutmaktan öteye gecmez kusura bakmayın..

söyledıgınız tek seye katılıyorum
" hiçbir teknik önlem alınmadan hizmete sunulmuş olan hızlandırılmış tren benim yaptığım seyahatten tam bir hafta sonra Pamukova'da kaza yapmıştı. O trende ben de olabilirdim fikri aklımdan hiç çıkmadı. Türkiye’de trene değil, demire biniyorsunuz gerçekten"

turkıyedekı bu haldekı tren raylarında hızlandırılmıs trene bınmek zaten baslı basına mantık hatasıdır.. eger gercekten bukadar guvenlıge onem veren bırılerı varsa o trene zaten bınmez ama konu burda hızlı trenın kazası degıl yapılmıs olan bır benzetmedır hamam giren terler, gulu seven dıkenıne katlanır her böreğin.. vardır gibi gıbı..

bunlar benım ksısel tercıhımdır benı baglar deneyım olarak aktarmak ıstedıgım seylerdır..
gunluk olarak kullanıyorum çooook memnunum ve kullanmaktanda acayıp zevk alıyorum zorlukları var tabıkı ama hıcbısey bu aracı kullanmaktakı verdıgı keyıfın önune gecemez defender sahıbı olmadan bunu anlamanızda imkansızdır bukadar..

Sayın Berk,

Arkadaşa viraj denge çubuğunu çıkartın demediğinizi biliyorum ama yazdıklarınızdan yapılan değişikliği tavsiye ettiğiniz anlaşılıyor. Aracınıza ne tür modifikasyonlar yaptığınızı bilmiyorum. Sadece aracınızın viraj denge çubuğunu sökmenizin güvenlik açısından sakıncasını dile getirdim. Oysa siz yaptığınız hem yükseltme hem de viraj denge çubuğunun sökülmesinin güvenliğe olumsuz bir etkisi olmadığını söylüyorsunuz. Madem söktüğünüz parça güvenliği olumsuz etkileyecek bir parça değil, fabrikada neden o parçayı takıyorlar, sizin off-road keyfinizi kısıtlamak için mi?

Tabii ki siz de aracınıza pek çok güvenlik tedbirini almış ve aracınızı yaptığınız değişikliklere uygun şekilde dikkatli ve özeli şekilde kullanıyorsunuzdur. Siz maksimum dikkat ve özenle aracınızı kullanmanıza rağmen bir kaza anında (bu ani ve ekstrem koşullarda olabilir) aracınızın nasıl bir reaksiyon göstereceğini biliyor musunuz? Bence hayır, hiçbirimiz bilmiyoruz. Umarım da bilmek zorunda kalmayız.

Ben de aracıma bazı değişiklikler uyguladım, tüm bunları yaparken herhangi bir mühendislik çalışmaları yapmadığım için yapılan değişikliklerin bilimsel ve güvenilir olduğunu söyleyemem. Sadece aracı yükseltirken süspansiyonu sertleştirip lastik iz açıklığını aynı oranda offsetli jantlarla genişlettim. Aracımın düşen limitlerini bilerek kullanmama rağmen kazaların öngörülemeyen ani gelişen ekstrem durumlarda ortaya çıkması sebebi ile bir kaza anında bana ve daha da kötüsü sevdiklerime bir zarar verebileceği endişesini taşıyorum. Bu nedenle de asla aracımın viraj denge çubuğu gibi hayati öneme sahip olduğunu düşündüğüm ABS, hava yastığı ve gibi parçalarını sökmeyi düşünmedim (bu parçalar her off-road gezisinde çamurdan arızalanıp masraf çıkartmasına rağmen), biliyorsunuz çamurdan dolayı sık sık arızalanıyor diye ABS ünitesini iptal eden pek çok kişi var. Mesela forum içinde pek çok kez konuşulan metal tamponların kaza anında karşı araca veya yayalara verebileceği zararlar da bu kapsamda değerlendirilebilir.

Son olarak, ben araçlarımızda yaptığımız değişikliğin mühendislik hesapları ile optimum performans göstermek için tasarlanmış araçlarımızın güvenliğini düşürdüğünü belirtmek istedim. Yapılan bu tür değişiklikler (yükseltme, kesme, biçme) nedeniyle normalde kontrolü kaybedilmeyecek bir aracın belirli durumlarda kontrolden çıkması çok daha kolay sözkonusu olabilir. Bu nedenle yaşanacak olası bir kazanın hukuki ve vicdani sorumluluğu tabii ki bizlerin olacaktır.

Amacım bir arazi aracı alarak off-road keyfini yaşamak isteyen arkadaşlarımıza biraz olsun bilgi vermek yapacakları bilinçli veya bilinçsiz modifikasyonun sonuçlarına karşı bu arkadaşlarımızı uyarmaktır.

Sağlıcakla kalın

Cihat

tafsiyeleriniz ve görüşleriniz için cok teşekkürler. bu arada alacağım araçta güvenlik önlemleri şimdiki aracım kadar olmasa bile ona yakın olmasını isterim çünkü uzun yolda da kullanıcam ve bu kaza olayındaki düşüncem de şu şekilde ben her zaman hatayı karşıdaki sürücüden beklerim ve ona görede dikkatli arac kullanırım ve tabiki aracımın sınırlarını bilerek kullanırım eger kendimi yorgun vs hissediyorsam dikkatimi toplayamıyorsam zaten arac kullanmam ayrıca bu kadar kaza yapm nehre yuvarlanma vs korkusu olursa arac kullanamam zaten bence bu birazda kendine güvenle alakalı bişey tabiki kaza yapma sadece size bakmıyor karsıdaki sürücüyede bakıyor bunuda tekrar söylemek isterim.bu arada bu sözlerim kimseye bir cevap deyildir kimse üstüne alınmasın hepinizin düşüncesi benim için önemlidir tafsiyelerinizi gercekten önemsiyorum ve alacağım arcı seçmemde cok yardımcı olacağını düşünüyorum

Teşekkürler

Onur Can

AL1820' Alıntı:
cihat bey çok doğru yazmışsınız.

Teşekkür ederim

imhotep_35' Alıntı:
tafsiyeleriniz ve görüşleriniz için cok teşekkürler. bu arada alacağım araçta güvenlik önlemleri şimdiki aracım kadar olmasa bile ona yakın olmasını isterim çünkü uzun yolda da kullanıcam ve bu kaza olayındaki düşüncem de şu şekilde ben her zaman hatayı karşıdaki sürücüden beklerim ve ona görede dikkatli arac kullanırım ve tabiki aracımın sınırlarını bilerek kullanırım eger kendimi yorgun vs hissediyorsam dikkatimi toplayamıyorsam zaten arac kullanmam ayrıca bu kadar kaza yapm nehre yuvarlanma vs korkusu olursa arac kullanamam zaten bence bu birazda kendine güvenle alakalı bişey tabiki kaza yapma sadece size bakmıyor karsıdaki sürücüyede bakıyor bunuda tekrar söylemek isterim.bu arada bu sözlerim kimseye bir cevap deyildir kimse üstüne alınmasın hepinizin düşüncesi benim için önemlidir tafsiyelerinizi gercekten önemsiyorum ve alacağım arcı seçmemde cok yardımcı olacağını düşünüyorum

Teşekkürler

Onur Can

Onur Bey Selamlar,
Yazdıklarınızdan bir Landrover almayı planladığınız kanaatine vardım. Bu yüzden de bu markada LR Discovery II aracın sizin konfor ve güvenliğe yönelik ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu düşünüyorum. Discovery II şahsi görüşüme göre güzel bir araç olmasına rağmen Defender'daki kült arazi aracı imajına sahip değil. Tabii ki Land Rover dışında yüzlerce farklı seçenek de mevcut. Bütçenizi, ihtiyaçlarınızı ve beğenilerinizi bilmediğim için marka ve model tavsiyesinde bulunmayacağım. Artık arayıp test edip kendinize en uygun olan aracı kendiniz seçeceksiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR