Vw t3'ü Syncro Yapmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barış_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,207

barış_e

Yeni Üye
Yer
sakarya
herkese merhaba, birçok macera aracına(karavan, motosiklet, 4x4'ler vb.) sizlerde olduğu gibi bende oldukça fazla meraklıyım :smiley: umarım doğru yerde başlık açmışımdır ??? ben normal bir vw t3'ü syncro'ya çevirilebilirmi onu merak ediyorum. çünkü syncro t3 araştırdığım kadarıyla(internetten) satılık pek bulamıyorum. ilerde alabilirsem isviçre çakısı gibi bir araç yapmak istiyorum :smiley:

Etiketler

tabikide Sn. dopamin. aslında bir 4x4 van alıp içini basit şekilde karavan tipi donatmakta mantıklı olabilir ama t3'ler bir başka güzel :smiley:

barış_e' Alıntı:
tabikide Sn. dopamin. aslında bir 4x4 van alıp içini basit şekilde karavan tipi donatmakta mantıklı olabilir ama t3'ler bir başka güzel :smiley:

Nebiliyim bir türlü sevemedim kia,yı illede t3 SYNCRO o da bulunmuyor bulsan,da satanlar t4 fiyatı istiyor uçuk kaçık fiyatlar neyse ben elimdeki ile yetinmeye devam ediyim.

Ynt: Vw T3'ü Syncro Yapmak

Selamlar

ben 85 t3 sahibiyim ve sizin bu yaptırmak istediğinizi bi ara yaptırmayı düşündüm. Sadece arkaya orjinal syncro kilit def. yaptıracaktım ama fiyat baya yüksek geliyor. tamamen t3 syncroya cevirmeniz için çok ciddi para harcarsınız ve buda hiç cazip gelmez. gümrükten hurda syncro cekip toplayın daha ucuza mal edersiniz. ikinci bir husus ise t3 ün deposu ön altta bu depoyu burda kaldırcaksınız fakat şaselerden kurtarabilecekmisiniz ? Size tavsiyem direk bir synro alın hurdadan onu toplayın çok daha kolay halledersiniz. sadece arka kilit def. işi 3000 tl gibi bir rakama çıkar ortalama. ön tarafıda siz düşünün :smiley:

Bir fikir daha sunayım. sadece arkaya kilit yaptırın aracın önünede 10.000 lb'lik vinç taktırın ;) benım projem bu idi fakat ileride syncro almayı düşündüğüm için kısa bir süreliğine askıya aldım.

dopamin' Alıntı:
Nebiliyim bir türlü sevemedim kia,yı illede t3 SYNCRO o da bulunmuyor bulsan,da satanlar t4 fiyatı istiyor uçuk kaçık fiyatlar neyse ben elimdeki ile yetinmeye devam ediyim.

Merhaba,Kia için iyi duygular taşıyordum.4x4 olması,parça bulunabilirliği vs.
Alınırken çok yatırım yapılmıyor olması da en iyi özelliğiydi benim için.
Eskiden youtube varken bir kaç arazi videosunu da izlemiş beğenmiştim.
Sizi olumsuz düşünmeye iten ne gibi eksileri var acaba?

ttogan' Alıntı:
Merhaba,Kia için iyi duygular taşıyordum.4x4 olması,parça bulunabilirliği vs.
Alınırken çok yatırım yapılmıyor olması da en iyi özelliğiydi benim için.
Eskiden youtube varken bir kaç arazi videosunu da izlemiş beğenmiştim.
Sizi olumsuz düşünmeye iten ne gibi eksileri var acaba?

Meraba parça sıkıntısı yok motor gücü rampada ve ilk kalkışta düşük koca gövde 73 hp yetmiyor arazide aslan kesiliyor o da ayrı vw ye ayrı bir ilgim var yoksa kemikli araç mekaniği çok sağlam sıkıştırmaz isen yakıtı iyi yüklenirsen içer

Bir ara 10000 liraya syncro alt yapısı satan biri vardı, t3 müydü t4 müydü tam çıkaramadım şimdi.
Ancak bu swap mevzusunu benimde araştırmışlığım var.T3 2wd ile syncro Birinci fark şanzuman yapısında; T3ün ana şanzumanının aracın önüne bakan kısımları aynı değil, ama akıllı bir makineci yapabilir orayı öne çıkış verecek gibi.Şanzumanlarda syncro ile 2wd arasındaki diğer farkta kilit farkı.

Yaptığım araştırmada edindiğim bilgilerden biride; subaruimpreza 4wd şanzumanı ve ön dif kullanarak syncro ya çevirmek mümkün. Bir tek subaru şanzumanını içinde ufak bir tabilat yapmak gerekiyor, motor konumu ve yön farkı yüzünden.

YavuzÇ.' Alıntı:
Bir ara 10000 liraya syncro alt yapısı satan biri vardı, t3 müydü t4 müydü tam çıkaramadım şimdi.
Ancak bu swap mevzusunu benimde araştırmışlığım var.T3 2wd ile syncro Birinci fark şanzuman yapısında; T3ün ana şanzumanının aracın önüne bakan kısımları aynı değil, ama akıllı bir makineci yapabilir orayı öne çıkış verecek gibi.Şanzumanlarda syncro ile 2wd arasındaki diğer farkta kilit farkı.

Yaptığım araştırmada edindiğim bilgilerden biride; subaruimpreza 4wd şanzumanı ve ön dif kullanarak syncro ya çevirmek mümkün. Bir tek subaru şanzumanını içinde ufak bir tabilat yapmak gerekiyor, motor konumu ve yön farkı yüzünden.

Yavuz hocam merhaba bu konularda derya gibisin bilgiler için teşekkürler

benim yaptığım araştırmalarda 6 etapta bu işin uygulanabileceği

Here are the basic steps to convert a 2WD Vanagon to a 4WD Syncro:

1. Replace transaxle with Syncro type
2. Move engine and transaxle assembly down 2" to accommodate fuel tank and drive shaft
3. Eliminate 2WD fuel tank up front, install Syncro fuel tank above transaxle in rear--add fuel filler door to rear (and delete front one)
4. Remove 2WD front suspension and cut out steering rack mounting and lower suspension mountings
5. Install Syncro front sub-frame, suspension, and front differential (the rear suspension is the same as 2WD), and drive shaft
6. Change over parts of the cooling system and add Syncro-only wiring harness

yakıt deposu elektrik sistemi ön diff. ve salıncaklar ve soğutma sistemi değiminden başka %99 olarak aynı araçlar özellikle 1986-1991 arası araçlar 1980-1991 arası araçlar %95 benzer 2wd ile 4wd

subaru impreza şanzıman ilede olmakta orjinal syncro şanzımanı bularakta

benim araştırdığım bunu ruhsat olarak nasıl bir problem yaşarız yoksa parçaların bulunması tanıdık bir hurdacı ve yurt dışı bağlantısı ile (maddi olarak problem olmazsa) edinmek sorun değil ki T3 serilerine yeni nesil 1.9 mekanik pompalı dizel ve 5 silindirli 2.5 tdi yine mekanik pompalı motorlar uygulanabiliyor ki V6 tdi bile uygulanmışları bulunmakta

muyane sorun olmaz ise imalat sorun değil yaptığım araştırmaların sonuna gelmiştim ruhsat problemi için konu açacaktım bu konuyu buldum burdan devam edelim

Bir legacy alip parçaları ile kolayca yapilir. Ithal etme isi kolay degil. Yasal olarak ikinci el yedek parca girmesi yasak . Bir legacy 7-8 bin lira.

yavuz bey

yedek parça ithalatı zor olmadığını söyledi görüştüğüm bu işi uzun yıllardır yapan hurdacı arkadaşlar sadece ne ithal etmek istediğinizi model numarası ile istemek onlara yeterli oluyor nedeni ise çok basit biz o kadar çok araç parçası ithal ediyor veya ülke içinden buluyoruz ki bir kayıt sistemimiz yok çok istenen parçaları ezberliyoruz piyasaya göre hareket ediyoruz diyorlar bizim ilgilendiğimiz konular daha az istek alan konular olunca çok üstüne düşmüyorlar....

zaten ülkemizde istenen bazı parçaların ithal edildiğini bu kadar ikinci el parçayı ülkede satılan araçların karşılamadığını söylediler....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR