Vw t3'ü Syncro Yapmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barış_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,219
Ynt: Vw t3'ü Syncro Yapmak

YavuzÇ.' Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=aJhNSd8EWUI

Videodan anladigim eleman araya bi parca eklemis kendi icadi muhtemelen, o da arazi vitesi gibi bisey ama eleman onden arkadan cekisi ve yuc dagilimini bu parcadan ayarliyor. Bi ayrinti daha eleman kel kisa pantolonlu bi amca :smiley:))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Ynt: Vw T3'ü Syncro Yapmak

seyretmiştim bu videoyu

bu videodan anladığım kilitli diff. olayını çözmüş %50 ön arka dağılımı yapıyor normalde 2wd çalışan araç gerektiği zaman 4wd çalışıyor bir mitsubishi gibi devamlı 4x4 veya kilitli 4x4 çalışıyor

aslında gerekli bir parça değil bana göre zaten normal şanzıman 2wd veya 4wd çalışır hale daha kolay getiriliyor ki 4wd olduğunda kilitli vaziyette çalışır halde oluyor

cahidim' Alıntı:
Videodan anladigim eleman araya bi parca eklemis kendi icadi muhtemelen, o da arazi vitesi gibi bisey ama eleman onden arkadan cekisi ve yuc dagilimini bu parcadan ayarliyor. Bi ayrinti daha eleman kel kisa pantolonlu bi amca :smiley:))

Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet dediğiniz gibi kendi yaptığı bir parça ,ancak icad olarak değerlendirilemez, sadece uyarlama denilebilir.

barb_alone' Alıntı:
seyretmiştim bu videoyu

bu videodan anladığım kilitli diff. olayını çözmüş %50 ön arka dağılımı yapıyor normalde 2wd çalışan araç gerektiği zaman 4wd çalışıyor bir mitsubishi gibi devamlı 4x4 veya kilitli 4x4 çalışıyor

aslında gerekli bir parça değil bana göre zaten normal şanzıman 2wd veya 4wd çalışır hale daha kolay getiriliyor ki 4wd olduğunda kilitli vaziyette çalışır halde oluyor
Bu türlü bir uygulama muayene sırasında işeyarayabilir. Ön çaftı söksek aksları söksek kim ne bilecek..... içeridende rear wheel drive konumuna alıp vites kolunu yokettimmi olur size 2 çeker.:smiley:))))

YavuzÇ.' Alıntı:
Bu türlü bir uygulama muayene sırasında işeyarayabilir. Ön çaftı söksek aksları söksek kim ne bilecek..... içeridende rear wheel drive konumuna alıp vites kolunu yokettimmi olur size 2 çeker.:smiley:))))

aslında muyane sorun olmasa yada olmadığını tam öğrensem işe girişeceğim bir zamanlama planı yaparak bölgemde TÜV de çalışan bir yetkili ile görüşmem olacak birkaç gün içinde ondan alacağım cevaplar aslında belirleyici olacak

TUV'ü çok sorun etmeyin, 7 yıldır T4 syncro kullanıyorum aracın 4 çeker olduğunu söylemesem fren testinde hata
yapıyorlar ve arabayı döner merdanede tutamıyorlar :D

Bu araçların ruhsatları N1 yada M1 sınıfı olarak kayıtlı olduğundan 4 çeker olmadığı var sayılarak muayene ediliyor.

Selamlar

bende pek sorun yaratacaklarını düşünmüyorum. tüv de amir bir tanıdığım var, o birşey olmayacağını söyledi. ama tabi bu memlekette hiçbirşey belli olmaz.

tüv yetkilisi ile görüşerek sonuca varacağım

takip ettiğim 5500-7500 tl arasında bulunan dizel T3 ler var nasılsa baştan sona sökeceğimiz için çok toplu pahalı model almaktansa uygun fiyatlı bir model almak istiyorum nedeni az da olsa kaporta da değişiklikler olacak 4wd olurken motor kısmında ön tarafa doğru ve önde

sonuçta camper olacak arac panel veya camlı olması çok önemli değil projelendirilecek olduğundan

daisuki' Alıntı:
güzel bir proje olacak gibi şimdiden kolay gelsin

takip :smiley:

proje aslında T3 değildi asıl proje bir 4x4 camper dı araç marka model araştırırken bir sürü araç seçenekler içinde vardı fakat ülkemde bu tarz araçlar için seçenekler çok az olunca ve yabancı forumlarıda takip ederken bir kaç dönüşmüş T3 ile karşılaştım araştırmalarımı ülkemde bulunan seçenekler içine aldım ve bütçe olarakta en maliyetsizi hangisi olur derken T3 birkaç eksik bilgisi kaldı onlarıda edindikten sonra 2wd bir T3 edinip uzun soluklu projeye başlamak inşallah nasip olur diyorum.... önümüzdeki senenin yazına yetiştirmek gibi bir niyet tabi var

YavuzÇ.' Alıntı:
defender alkovenli var MKG abimin satıyordu? gördünüzmü onu?

alkovenli bir model istemiyorum ben daha çok durduğum yerde tavanı yükseltebileceğim overland tarzı bir şekil benimsedim nedeni kısa off-road gezilerede gidebilmek adına aracın denge problemi oluşmasını istemiyorum

bakalım illa T3 diye bir takıntım yok ama olursa daha değerli olur diye düşünüyorum toyota lj tek kabin hilux veya defender hala araştırma içerisindeyim maliyet olarak T3 daha cazip geliyor bana

t3 harika olur, bu arada gçen tüv cü bir arkadaş vardı ona danıştım. eğer şasi nodan aracı irdeleyen birine denk gelirse sorun olabilir dedi. Haricinde bizim en baş kriterimiz mekanık sağlamlığı ve fren vs. dedi.

YavuzÇ.' Alıntı:
t3 harika olur, bu arada gçen tüv cü bir arkadaş vardı ona danıştım. eğer şasi nodan aracı irdeleyen birine denk gelirse sorun olabilir dedi. Haricinde bizim en baş kriterimiz mekanık sağlamlığı ve fren vs. dedi.

teşekkür ederim onu çözebiliriz herhalde

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

SON KONULAR

Geri