VW T3 Sevenler Buraya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 342
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,045
Ynt: VW T3 Sevenler Buraya

Güzel bir T3 doka. Çift kabinli kamyonetlere "doka" deniliyomuş... internette buldum, hoşuma gitti paylaşayım dedim.

dubsatthecastle08025.jpg

Etiketler

90 ların basında bizimde t 3 ve t 2 ikimiz vardı. ikiiside halan kulaklarımdan gitmeyen sese ve hala unutmadıgım keyife sahiplerde.. volkswagenlarda sorun yaşamak bile ayrı bir zevk gelirdi

tahirturan' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. bişeyi merak ettim. t3 lerin ön kapısının içinde, köşede yer alan ve havalandırmaya benzeyen şey nedir acaba?

t25_white_near_side_door_inner.JPG
bahsettiginiz yer önden gelen temiz havayı kapı içindeki kanaldan caravellalarda ve bazı binek tiplerinde tavandaki
hava kanallarına taşıyor kamyonet ve panelvanlarda ise şöförün hemen arkasından araç içine veriyor üstündeki sürgü yönlendirme için (benzeri bir sistemi fort transitte opsiyon olarak 5 6000 liracıga ala biliyorsunuz)

T3'de yaratıcılığın sınırı yok:
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.brick-yard.co.uk/forum/uploads/5699/33_VW_T3_STIHL_BOX_01.jpg&imgrefurl=http://www.brick-yard.co.uk/forum/cool-t3s-of-the-world_topic36506_page1.html&usg=__yWMgl7_30CQXeUQt4PQHLxN1ueA=&h=300&w=400&sz=23&hl=en&start=214&sig2=uxo_QzridWfSPuDMJ2eWMA&um=1&tbnid=PNINoYCNftbOKM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dvw%2BT3%2Bpaint%2Bwork%26ndsp%3D18%26hl%3Den%26client%3Dsafari%26rls%3Den-us%26sa%3DN%26start%3D198%26um%3D1&ei=nxfnSczjDoT4_AbAidX2Aw

Herkese selamlar
Benim de 1988 model Turbo Dizel VW T3 minibüsüm var.
Araçla ilgili bir sorunumu paylaşmak istiyorum bilen duyan varsa yardım bekliyorum.
Bu iki kez başıma geldi, arabayla özellikle kalkarken yada yokuş çıkarken sanıyorum sağ arka tekerden tak tak diye ses geliyordu. Çok nadiren olan bu sorunun aktarma organlarından olduğunu düşündüm. Çünkü boşta giderken olmuyor, tekerlere tahrik iletildiğinde tekerin dönüş hızıyla senkron bişekilde geldi bu ses. İlk seferinde çok korktum, fakat yapacak bişey olmadığı için devam ettim. Yaklaşık 10 dk sonra ses kesilmişti. Bu olaydan bir ay sonra bu sefer Kartepe'ye gidiyorduk, hem çıkışta bu sesi duyduk, hem de inişte arabayı viteste kompresyonla birlikte yükü tekerlere bindirdiğimde aynı ses geliyordu. Yine yapacak birşey yok diyerek devam ettik. Bi süre sonra yine ses kesildi. Biyerler kritik arızalı olsa sürekli bu sesi yapardı diye düşünüyorum. Bu sesi sürekli yapmadığı için gidip de bi ustaya nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum. Ama sanki "kardan mili" miydi, diferansiyelden tekere uzanan kollardan yada aracın tekerdeki rulmanlarından geliyor gibi. Sizin bir fikriniz var mı? Bir arkadaşım amortisör kafalarından böyle ses gelir dedi ama bana hiç mantıklı gelmiyor.
Fikri olan ???

Diferansiyel veya diğer aktarma organlarından gelse ortadan bir yerlerden ses gelir. Amortisör olsa motor yüke bindiğinde değil yoldaki bozukluklarda ses gelmesi lazım. Geriye rulman kalıyor ki onarımı en kolay olan da o. Tabii benimki tahmin.

volkan bey aşagıda sorununuzun olası sebebleri yazdım
arkadan gelen sesler için öncelikle aks mafsallarının şanzımana baglandıgı körükle şanzıman arasındaki takoz üzerinde 6-8 adet alean başlı vida var bunlar yerindemi ve sıkımı kontrol edin
arka torsiyon kollarının burçlarından yapıyor olabilir
birde bu ses frene bastıgınızda geliyormu bunu dinleyin,eger frende geliyorsa arka kampanalarınız çaplanmıştır tornalatın torna tölaransları kampanaların iç damaklarında yazılı
torna kurtarmıyorsa otostart sitesinden 0 alabilirsiniz
Aracınızı güle güle kullanın

Bir işi yaparken en kötüsü kafa karıştıran yorumlar. Biz niva aldık topladık olmaz muayneden gecmez dediler. İnanın tek seferde gecti. Camper aldk 12 m3 onuda yaptık oda gecti ve karavan olarak ruhsat cıktı sorun yok.
acemikaravancı' Alıntı:
Merhaba Arkın bey resimler için teşekkürler bu makinelerin motor ve mekanik kısmından bilgilerini paylaşabilirmiyiz
bende t3 ü seviyorum ve niyetim var hele sizin şu üstteki krem renk tam benim istediğim ama herkes birşeyler söylüyo kafam karışıyo
örneğin geçen bir t3 müşteri oldum 9+1 minübüs diye geçiyor yıllık vergisi nerdeys e1000 tl kimi başına bela mı alıcan diyo eski model
arab içeri gürültü veriyor yok dizel kasayı taşımıyo yav ben bu arabayı çok seviyorum ama ben almaya kaltım herkes birşey söyledi olumlu değil tabi bende şimdi bekliyorum ne yapıyım diye ne dersiniz

Arkadaslar belki yeri degil ama, assagidaki aracim satilik. Isteyen olursa ankarada detayli gorusebiliriz

Medar kaplan
0532 638 32 33

http://www.sahibinden.com/syncro_4x4_olmasi_icin_saft_difransiyel_ve_aks_kollari_lazim-05WQQaXQQ13034246WQQpXQQdisplayitem

medar' Alıntı:
Arkadaslar belki yeri degil ama, assagidaki aracim satilik. Isteyen olursa ankarada detayli gorusebiliriz

Medar kaplan
0532 638 32 33

http://www.sahibinden.com/syncro_4x4_olmasi_icin_saft_difransiyel_ve_aks_kollari_lazim-05WQQaXQQ13034246WQQpXQQdisplayitem
bunu ilan kısmına yazarsanız daha çok kişiye ulaşırsınız

CEM50' Alıntı:
bunu ilan kısmına yazarsanız daha çok kişiye ulaşırsınız

bu aracı ilk gümrükten alan benim bende bir de t3 1992 model multivan syncro su var. bende alırken ezbere aldım fakat sağolsun sahibi hiç acımadan herşeyini sökmüş yoksa benimde güzel düşünceleim vardı bu araba için bana çok paraya mal oldu 10.000tl ye zor sattım :smiley:

t392syncro' Alıntı:
bu aracı ilk gümrükten alan benim bende bir de t3 1992 model multivan syncro su var. bende alırken ezbere aldım fakat sağolsun sahibi hiç acımadan herşeyini sökmüş yoksa benimde güzel düşünceleim vardı bu araba için bana çok paraya mal oldu 10.000tl ye zor sattım :smiley:
Bu araçlar genelde gümrük sahasında işini bilen(benim memurum işini bilir t.özal) görevli arkadaşlar ve dışardaki bazı kişilerin talepleri dogrultusunda ne yazıkki parça hafiflemesine ugruyor

evet aynen öğle ama bence bu işlem tr de olmamış fakat tabiki gümrükten çıkartırken surat ifademi görmeniz lazımdı çok bozulmuştum hatta almak bile istememiştim.

Syncroların Türkiye'de parçalarını bulmak çok zordur eminim ama acaba Almanya'dan falan parçası bulunamaz mı. Yani www.mobile.de adresine bi aralar çok bakıyordum. Bin euroya hurda halde syncrolar vardı. Demekki mutlaka bu şaft ve diferansiyel parçaları da bulunur. Tabi maliyeti ne olur bilemem. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Hatta sınır komşumuz Bulgaristan'da çalıntı otonun büyük bir sektör olduğunu duymuştum, orada bile bu tip parçalar bolca bulunuyormuş.

benim arkadaşım bir arkadaşı aracılığı ile getirdi fakat iyi bir adamın olacak yoksa yabancı adamlala olmuyor ben elektrikli aynasını sipariş verdim yedekte dursun diye bu işleri yapan adam bana parayı taktı piyasada yok yani almanyada sağlam adamın olursa bu arabalara getirdiğin parçada sıkıntı çekmezsen tadından yenmez.Allahtan benim arabanın eksiği yokta şimdilik sorun yaşamıyoruz ama doka'da parçaları teğmin edemedik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri