Ynt: VW T3 Sevenler Buraya
Herkese selamlar
Benim de 1988 model Turbo Dizel VW T3 minibüsüm var.
Araçla ilgili bir sorunumu paylaşmak istiyorum bilen duyan varsa yardım bekliyorum.
Bu iki kez başıma geldi, arabayla özellikle kalkarken yada yokuş çıkarken sanıyorum sağ arka tekerden tak tak diye ses geliyordu. Çok nadiren olan bu sorunun aktarma organlarından olduğunu düşündüm. Çünkü boşta giderken olmuyor, tekerlere tahrik iletildiğinde tekerin dönüş hızıyla senkron bişekilde geldi bu ses. İlk seferinde çok korktum, fakat yapacak bişey olmadığı için devam ettim. Yaklaşık 10 dk sonra ses kesilmişti. Bu olaydan bir ay sonra bu sefer Kartepe'ye gidiyorduk, hem çıkışta bu sesi duyduk, hem de inişte arabayı viteste kompresyonla birlikte yükü tekerlere bindirdiğimde aynı ses geliyordu. Yine yapacak birşey yok diyerek devam ettik. Bi süre sonra yine ses kesildi. Biyerler kritik arızalı olsa sürekli bu sesi yapardı diye düşünüyorum. Bu sesi sürekli yapmadığı için gidip de bi ustaya nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum. Ama sanki "kardan mili" miydi, diferansiyelden tekere uzanan kollardan yada aracın tekerdeki rulmanlarından geliyor gibi. Sizin bir fikriniz var mı? Bir arkadaşım amortisör kafalarından böyle ses gelir dedi ama bana hiç mantıklı gelmiyor.
Fikri olan ???