VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,693
Ynt: VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

o motor sesini duymak için 15 litreyi gözden çıkartırım. :smiley: heredotu sattım gözüm hala 74 arıyor. O olmazsa 65 1200 cc.

Etiketler

çocukluğumda oyuncağım t2 westfalia vardı hep hayal ederdim babam alsa bizi gezdirse diye nasip benim çocuklarıma artık

Sn. İnsel Bey çok güzel fotoğraflar sunmuşsunuz bizler için, emeğinize sağlık. Benimde çok ilgimi çeken ve şirinliğine hayran olduğum araçlar Westy'ler birgün sahip olurum inşallah.

Valla acele etseniz iyi olur. Alinanlar kotu durumda aliniyor. Alan topluyor ve garajinda sakliyor. Yani artik temiz t2 westy bulmak artik biraz zor.

408624.jpg

Arkadaki westyde gunes paneli bile var. Tesekkurler paylasim icin.

İnsel hocam,

Sanırım alıcağım bir T2 yada T3...
Zamansızlıktan camper olayını gündemimizden çıkardıydık ...
Araç olursa bir şekilde zaman yaratırız diye düşünüyoruz ama bakalım...

[attachment=1] böyle bir model gerçekten varmı bilmiyorum,benim çok hoşuma gitti.T1 sanırım

komikler aynı zamanda
[attachment=2]

Safari_Bus_by_Mechanicman.jpg

Filmore_by_Fox_McIntyre.jpg

T2 ya da muadili eski araçlar için şu göz önünde bulundurulmalı, bu araçlar "benim de bir karavanım, ya da camperim olsun" diye alınacak araçlar değil.
Bu araçlar başka bir tutku, kesinlikle "benim de T2 im olsun" " benim de T2 westy im olsun" diyecek kişilere hitab edecek araçlar.
Eğer bu araçlara ayıracak vaktiniz ve az bişey paranız yoksa sizi tatmin etmez.
Elinizden az biraz tamir işi gelmiyorsa külfet haline gelir.
Alışkın olduğunuz binek otomobiller gibi otobanda "hızlı" gitmek ve araçları korkusuz sollamak istiyorsanız bu araçlar size göre değil.

Bu aracın hayalini kuran, direksiyonunun başına geçtiğinde inmek istemeyen dünya üzerindeki milyonlarca insanın duygularına burada tercüman olmak imkansız.
Ama bu tamamen aşk gibi bişey, mantıktan yoksun tamamıyla duyguların ön planda olduğu bir durum.
Eğer aşık değilseniz ne kendinizi üzün ne de kızcağızı ;)

Son diyeceğim şu ki, bu araç aşık adam için bedava, aşık olmayan için çöpe atılmış para

Volkan,
Ayağı yere basan güzel değerlendirmen için teşekkürler, bir çok dostumuz bütçesel nedenlerle bu tip eski araçlara cazip bakıyor ama eğer mekanik bilgi ve becerisi yoksa, birazda ilave bütçe yoksa, atsan atılmaz satsan satılmaz bir ürün haline dönüşebilir, iki kere düşünmekte, ben ne istiyorum diye sormakta fayda var. Çekme karavanlar bu gözle bir kere daha değerlendirilmeli derim.
Oğuz

Kendi adıma T2 almayı artık düşünemiyorum... (Hatta T3 almak bile korkutuyor)

Güzel araçlar mı evet, sevimli mi evet, ama sanırım bu madalyonun bir yüzü...

Diğer yüzünde ise o araca aşık olanların bile elden çıkarmak için ciddi uğraşlar verdiğini görüyorum...

Bizatihi T2 ci dostlar kendileri söylerler...

"Sorunsuz T2 yoktur, az sorunlu yada çok sorunlu T2 vardır"...

Yıllık muayene vergi TÜV bakım masraflarını da katarsanız ciddi bir meblağa ulaşıyor...

O paraya çok kaliteli bir çadır, her hava koşuluna uyumlu tulumlar alıp, kendi aracınızla buluşmalara katılabilirsiniz...(Kalan para da 3 sene buluşmalara katılacak benzin parası :D )

Evet zordur, meşakkatlidir ama sonuçta hiçbir şeyden de geri kalmazsınız...

Çünkü haftasonu buluşmaları için 2 ana unsur var...

Kampa gitmek için araç...

Gece uyumak için ortam...

T2,T3 türü camperlar size yatacak yer ve ısınma (eğer vebasto ve türevi bir olanak varsa) sağlıyor...

Neredeyse tüm buluşmalarda uyku dışında zamanın çoğu dışarıda geçiyor...

Yemekti, bulaşıktı, mangaldı :D, sohbetti neredeyse tüm zaman doğada dışarıda açık havada...

Sonuçta herşey cuma-ctesi akşamı yatmak için...

Diğer yandan daha uzun süreli gezmeler, kültür turları, yaz tatilini geçirme vb. olayın başka bir kısmı...

Daha çok emekli veya bol zamanı olan dostlar bu kategoride...

Açık ki o zamanda camper yetersiz kalıyor, duş wc, geniş mutfak evye vb. içeren daha büyük bütçeli karavanlara yönelmemiz gerekiyor (çekme karavanda bir diğer seçenek)...

10 bin TL altı bir camper alırken çok çok iyi düşünmekte, artısına eksisine nesnel gözle bakmakta fayda var sanırım...

Not: Ctesi günü Erdekte Abdi abilerle şahane bir piknik yaptık, hava da enfesti ,ki bu da keyfimizi ziyadesiyle artırdı... Bu arada orada birde 310 boyunda duş-wc li bir çekme karavanı da gördüm, inceledim, fikir aldım... Anladım ki çekme karavan bana göre değil, istediğim hareket serbestisini ve haftasonu hamlelerini yapabilme "hızını" çekme karavanla ne yazık ki yakalayamam... Yani gene en başa döndüm... :'( Camper arayışına devam yada çadır + niva seçeneği ile yollardayım...

Not2: Yanlış anlaşılmamak için ekleyeyim... Durumum olsa Oğuz abideki gibi bir karavan almak isterim elbette... Lakin hem buna maddi gücüm yok, hem de diyelim ki borç harç aldım, o karavanın hakkını vererek gezip dolaşacak zamanım yok...Dolayısıyla tam da benim konumuma benzer durumda olup bütçeye uygun diye, çok daha fazla sorun yaşanabilecek araçlara yönelen arkadaşlara yazdım bu mesajımı, yoksa kimseyi kırmak yada eleştirmek değildir amacım...

Yazdığım yoruma değer katan herkese teşekkürler.
Aslına bakılacak olursa kimi VW ci kesimin buna bozulacağı ihtimalini de düşünüyordum, ama yanlış anlaşılmadığıma sevindim.
Bi konuya yine açıklık getirmek istiyorum. Ortada VW araçlar sürekli sorun çıkarır gibi yanlış anlama olmasın.
Arabasına evladı gibi bakan birinin arabası kolay kolay yolda kalmaz, meziyet arabaya evladın gibi bakmakta. Herkesin harcı değil ne de olsa.
Ben 1988 model T3'ümü alalı neredeyse 1 sene olacak, yarıdan fazlası uzun yol sayılacak 10.000 km yol yaptım, yağını, filtresini değiştirmek haricinde hiç bir masraf çıkarmadı.
Henüz tamirci yolu görmedi.
Ya da karavanı J9 olan Abdi abi uzun yollar tepti, eski TIRcı olduğu için bazı konulardaki tecrübeleriyle arıza anlamında daha sıkıntısız geziler yapıyordur.
T2 dünyanın dört bir yanında yollarda ve binlerce kilometre yapıyor. Klüpleri, fanları, hastaları mevcut ve bu aşkı anlamak çok da olası değil.
İster otokaravan, ister çekme karavan, isterseniz de çadır, aşık değilseniz hiç mantıklı değil :smiley:
Hangisine ne kadar aşıksa onu tercih etmeli insan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR