VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,698
Ynt: VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

Tesekkurler. Biraz daha ekleyeyim. Araya T1 karisiyor ama olsun. Bu gencler dunya turuna cikmislar. Turkiyeden de gecmisler. Fotograflari bir siteden almistim.

VW BUS-CARAVAN 1034.jpg

VW BUS-CARAVAN 1033.jpg

VW BUS-CARAVAN 1037.jpg

Etiketler

Mavi busun tavan modeli cok guzel. Yukarida 3 kisi yatabiliyor. Turkiye'de bu tip hic gormedim.

VW BUS-CARAVAN 1035.jpg

9fab_12.jpg

2175262.jpg

Yatak kismi...
Bazi kamperlerin on sag koltuk doner. Pek rahattir pek.
Ustte 3 kisi yatabilen tavanin icten gorunusu.

2166892.jpg

530834243_3ddee62068_o.jpg

a4e7_12.jpg

Bir heykeltrasin calismasi.

Motor arkada oldugu icin t2ler motor ve bisikletlerini genelde one baglarlar.

3. fotograftaki iki koltuk arasi masa cok nadir bulunan bir masa. Benim busta orjinal yemek masasi olsada bu ara masa maalesef kayip.

164411.jpg

wierd-cars-1_7071.jpg

Evet benden bu kadar umarim ugrastigima deger. Keyif alirsiniz. Sorulariniz olursa yanitlamaya calisirim. Daha fazla goruntuyu youtubedan film seyrederek de elde edebilirsiniz. Sevgiler Insel

İnsel Bey T2 1600 motor 100 km de kaç litre benzin yakıyor. şehir içi ve dışı olarak. Dizel kamperler le kıyaslayacaktım.

Tam bilmiyorum. Benim busum gazli. Bir cok busta gaz takili. Ama benzinle cok yaktigi kesin. Gazla ise 36 litre gazla 240 km sehirdisi, 200 km sehir ici gidiyor. Gaz ne kadar oldu bilmiyorum. 3 4 aydir almadim gaz. Uzun yolda 2000 motorun daha az benzin yaktigini soyluyorlar ama onun da parca sıkıntıları var. En iyi motorun 2000 enjeksiyonlu olanlari diyorlar ama enjeksiyonlarin bozulmasi sonrasinda atilmis hepsi. Halbuki simdi olsa internetten kesin bulunur o parca. 1600larin ise bulunmayan parcasi yok. Cok ucuz ve satici hemen cikarip veriyor. Ben mercedes karavanla tanidim bu "Almanya'dan getirtiyim" muhabbetini. Neyse onun da yavas yavas triklerini taniyorum. Bir rotil 150 lira. Aksaray'da 23 liraya Febe markalisini -ki iyi markadir- buldum.

Teşekkürler İnsel Bey. 100 Kilometrede 15 litre gaz yakıyor. Buradan 12,5 litre benzin yakacağını tahmin edebiliriz. Paraya çevirsek kilometrede 36 kuruş yapar ki uzun yol için bayağı yüksek bir rakkam. Ama sadece tatil gezileri için kullanılıyorsa bütçeyi fazla etkilemez.
Not: Gazla uzun yolda 26 kuruş yakıyor.

oy oy oy vurdun beni canevimden İnsel. Bugün T2 mi Santralİstanbul'a binbir güçlükle soktuk. 5 ay yanlızım artık. Karavancılık ile Vosvosculuk içiçe karışmış olsa da bence bambaşka kültürler. Benim için T2 karavan değil vosvos, ama vosvosun içinde yatılanı :smiley: Karavan ise yürüyen ev hayali benim için. Senin karavanı görünce içimdeki kıpraşmalar başladı yine ama malum kriz :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Teşekkürler İnsel Bey. 100 Kilometrede 15 litre gaz yakıyor. Buradan 12,5 litre benzin yakacağını tahmin edebiliriz. Paraya çevirsek kilometrede 36 kuruş yapar ki uzun yol için bayağı yüksek bir rakkam. Ama sadece tatil gezileri için kullanılıyorsa bütçeyi fazla etkilemez.
Not: Gazla uzun yolda 26 kuruş yakıyor.
Merhaba bugun gaz aldim 32 litre ile doluyormus depo. Sehir ici de 210 km gidiyormusum. :smiley:
Unutuyorum valla.

Bu eskisi
youtube.com/watch?v=ngDbt_PFyzU&feature=related

Bu yenisi
youtube.com/watch?v=ngDbt_PFyzU&feature=related

benim 69 100 km/9 litre benzin tuketiyordu. bir arkadasimin 2000 enjeksiyonlu T2 westy'si 10 litre yakiyor. cift karburatorlu olan 2000lerin karburator ayari senkronizer kullanilarak yapilmalidir. yoksa bahsettiginiz gibi cok yakar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.