VW LT 31 Westfalia Karavanımız " BEYAZ MARTI "

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 303
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,865
Ynt: VW LT 31 Westfalia Karavanımız " BEYAZ MARTI "

kusura bakma İsmail hocam hastalar vardı,burası çok yoğun bu gün .Örnek vw Özcan'ın telefonu. 0 532 294 7187 .kolay gelsin.

Etiketler

Merhaba İsmail bey,
Mutlaka sizinde vardır kenarda köşede ben yinede eklemeye çalışayım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

,3.jpg

1.jpg

2.jpg

4.png

Niyazi bey teşekkürler...

Bunlardan birini, yada başkasını seçip çıkartma olarak yaptırıp dış ön kısma yapıştıracagım artık..

Bugün mekanik aksamlarının bakımını yaptırdım..

Sagolsun Gökhan kardeşim (benim karavanın ikizi onda ) liste yapıp göndermişti.
- Castrol 15W-40 Yag koyduk motora. 6 litreden biraz fazla aldı.
-Mazot filtresi degişti.
-yag filtresi degişti.
-Hava filtresini bulamadık.Hava tutup temizleyip geri taktık.
-Diferansiyel yagını degiştirdik. Castrol ün 80-90 hipoidli yagını koyduk.
-Şanzıman yagını degiştirdik.
-Alt kısmı sıcak suyla güzelce yıkadık.Bilhassa motor alt koruma ve şaft-diferansiyel muhafaza sökülüp temizleyendi geri takıldı..
-Sogutma suyu-radyatör suyu tamamen boşaltıldı..Temizlendi..Yeni antifiriz konuldu..

Güzelce dış yıkama dan sonra temiz ve hafiflemiş şekilde evin yolunu tuttu.. ;D ;D ;D gözüme çok daha güzel gözüktü şimdi... :D

mdr' Alıntı:
Niyazi bey teşekkürler...

Bunlardan birini, yada başkasını seçip çıkartma olarak yaptırıp dış ön kısma yapıştıracagım artık..

Bugün mekanik aksamlarının bakımını yaptırdım..

Sagolsun Gökhan kardeşim (benim karavanın ikizi onda ) liste yapıp göndermişti.
- Castrol 15W-40 Yag koyduk motora. 6 litreden biraz fazla aldı.
-Mazot filtresi degişti.
-yag filtresi degişti.
-Hava filtresini bulamadık.Hava tutup temizleyip geri taktık.
-Diferansiyel yagını degiştirdik. Castrol ün 80-90 hipoidli yagını koyduk.
-Şanzıman yagını degiştirdik.
-Alt kısmı sıcak suyla güzelce yıkadık.Bilhassa motor alt koruma ve şaft-diferansiyel muhafaza sökülüp temizleyendi geri takıldı..
-Sogutma suyu-radyatör suyu tamamen boşaltıldı..Temizlendi..Yeni antifiriz konuldu..

Güzelce dış yıkama dan sonra temiz ve hafiflemiş şekilde evin yolunu tuttu.. ;D ;D ;D gözüme çok daha güzel gözüktü şimdi... :D

Triger ve Devirdaim kayışını neden değiştirmediniz?
En önemli olan şey.
Bunları değiştirmeden yola çıkmayın.

Degiştirecegim..Ama her ustaya bunu degiştirtmem.. ;D ;D inşallah hafta sonu..

mansurvw' Alıntı:
Triger ve Devirdaim kayışını neden değiştirmediniz?
En önemli olan şey.
Bunları değiştirmeden yola çıkmayın.

Yusuf bey teşekkürler iyi dileklerin için..
Evet bahar tam geldi....ufak tefek gidiyoruz..Ama büyük manada inşallah iznik yada Sakarya tarafları olacak gibi..bakalım. ;D

Yusuf Aybek' Alıntı:
İsmail abi aracın içinize sinmesine sevindim Allah utandırmasın baharda iyiden iyiye geldi artık ;) keyifli geziler dilerim.

Nevzat bey merhaba,

şu an gelemeyecegim..Ama gelecegim hafta öncesi mutlaka arayacagım sizi.. teşekkürler..

nevzat' Alıntı:
İsmail hocam Bursa'ya geleceksen değişim için mutlaka ara görüşelim,gezi için gelirsen de ara selamlar.

Bugün sıkıntılı ve uzun bir gün geçti..

Önder beyden ,konderk. aldıgım jel aküleri yaşam ünitesine monte ettik..

Zor oldu ..ama modifiye ederek ancak oldu.2 adet 105 Amperlik jel akümüz ve kendi aküsü ile( o da 105 amp kuru akü) 3 adet akümüz oldu.Toplamda 315 amper oldu.

-Uzuun süre yatması dolayısıyla ,su sisteminde zorlandık.Pompa çalışıyor ama musluklara su gitmiyordu.Etap etap giderek çalıştırmayı başardık.Sagolsun Gökhan kardeşimden tlf.ile destek alarak,Karamürselli T3 cü abimia Arif abiden de manen destek aldık...

-12 volt sistem devreye girdi.
-LPG 5 litre almıştım.Sıcak su,ocak,buzdolabı ve ısıtıcı (eberca..) basınç düşüklügünden dolayı devreye girmedi.Zaman kalmadıgı için yarına kaldı. ;D

.. Listemde sırada 3 acil yapılacak var.
-Triger ve vantilatör kayışı degişecek.
-LPG ile çalışan sistem devreye alınacak.
-Tente alınıp monte edilecek..

mdr' Alıntı:
-LPG 5 litre almıştım.Sıcak su,ocak,buzdolabı ve ısıtıcı (eberca..) basınç düşüklügünden dolayı devreye girmedi.Zaman kalmadıgı için yarına kaldı. ;D

Isıtıcınız truma'mı gaz basıncı düşük diye çalışmıyor?

güngör' Alıntı:
Isıtıcınız truma'mı gaz basıncı düşük diye çalışmıyor?

Ufak bir düzeltme yapayım.

Isıtıcı (eber) mazotlu . lpg ile çalışmaz. ;D

Tüm sistemi bir anda çalıştırınca karışıklık olmuş . :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri