KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arabam.com'da Amaorok test edilmiş
http://www.arabam.com/test/-VW-Amarok-20-BiTDI-Highline/Detay-292747?vzn=1
Test pilotu demiş ki:
Bu sınıftaki 4x4 pickupların müşteri kitlesi araçlarını arazi koşullarında da kullanmak istiyor. Ancak Amarok sahip olduğu çekiş sistemlerine ve özel lastiklerine karşın kaygan zeminlerde ciddi tutunma sorunu gösteriyor. Pickupların arazi performansını bilenler, Amarok ile bir anda kendilerini ücra bir köşede çamura saplanmış bulabilirler. Kısacası Amarok asfaltı seven ve binek kalitesi sunan bir pickup…
Gerçi bütün testleri asfalt lastikleri ile yapıyorlar ama arazi testlerini asfalt lastiği ile yaptıkları için araç bekleneni vermemiş olabilir. Keşke bu tür testleri AT lastiklerle yapsalar da arazideki performansları ile ilgili daha objektif bilgilere sahip olsak.
Ön konsoldaki bardaklık bir felaket derhal sökülmeli
Akada Dif Kilidi veya LSD var mı belirtmemişler ama test esnasında tek lastiğin tutunabildiği yerlerde sorun yaşadıklarını yazmışlar. Demek ki dif kilidi veya benzeri bir donanım yok
Test tüketim değeri 10.1 lt/100km çıkmış. Ben vW motorundan daha düşük bir değer çıkmasını beklerdim.
"Daha önce teste aldığımız Mitsubishi L200 ile rahatlıkla geçebildiğimiz yerlerde Amarok bize soğuk terler döktürdü. "
"Olumsuz yönleri ise araziye çıkıldığında gözleniyor. Bu sınıftaki 4x4 pickupların müşteri kitlesi araçlarını arazi koşullarında da kullanmak istiyor. Ancak Amarok sahip olduğu çekiş sistemlerine ve özel lastiklerine karşın kaygan zeminlerde ciddi tutunma sorunu gösteriyor. Pickupların arazi performansını bilenler, Amarok ile bir anda kendilerini ücra bir köşede çamura saplanmış bulabilirler. Kısacası Amarok asfaltı seven ve binek kalitesi sunan bir pickup…"
Aracı test ettim, asfaltta 4x2 ve 4x4 kullanımı son derece konforlu ve tatmin edici.. Araziye girmedik.. Arazi performansı hakkında tamamen nötrüm ancak aracın karın uzaklaşma ve yaklaşma açısı bir pickupa göre oldukça güzel.
Uzun lafın kısası, alsam arazide değil şehirde ve kampta kullanırım
Ben ekonomik açıdan düşünerek offroad yapmam dedim sonuçta 0 araç.
Ama arazi performansını bilmiyorum.. Belki de çok iyidir pick-up için..
Eğer 0 aracı arazide işletebilecek bütçe varsa neden yapılmasın
ciddi pickup kullanıcılarının ( yük, arazi, iş vs. ) amarok'a hemen rağbet etmeyeceğini ve kendisini kanıtlamasını bekleyeceğini düşünüyorum.
şahsen japon devleri kendini kanıtlamışken maceradan maceraya koşmanın anlamsız olacağı görüşündeyim.