Arkadaşlar dün akşam AutoShow 2010 fuarına giderek Doğuş Standındaki Amaoruk'u yakından görme şansını elde ettim sonunda. Genel izlenimlerim aracın resimlerindeki kadar güzel görünmediği yönünde. İçine girdiğiniz zaman oldukça geniş bir iç mekan sizleri karşılıyor. Arka koltuklarda diz mesafesi de yeterli sayılır. İç mekan genel olarak ferah. VW grubundan tanıdığımız ekipmanlar (tavanda gözlük kabı, teyp, butonlar vs) ile donatılmış. Donanım seviyesi yeterli.
İşçilik ve malzeme kalitesi konusunda ise benim kriterlerime göre araç sınıfta kaldı. Kullanılan malzemenin kalitesi bırakın Caddy'i, Skoda Fabia'daki malzemelerle bile karşılaştırılamayacak seviyede. Çok ince plastik parçalar kullanılmış ve yumuşaklık hissi yok. Ön panel ve orta konsolda kullanılan plastik malzeme de aynı şekilde.
Araçla ilgili benim mi bekletim yüksek acaba diye düşünerek Hilux, Navara ve L200'leri de tekrar incelemeye gittiğimizde Amarok'un işçilik kalitesinin bu araçların gerisinde kaldığını rahatlıkla görebildik. Yaklaşık 80.000 TL ödeyeceğiniz bir araçta (ticari de olsa) VW kaltesini arıyorsunuz.
Sonuç olarak, bence Türk tüketicisi araca benim baktığım gözle değil, markası VW diye bakacak ve bu araca da diğer VW modellerinde olduğu gibi gerçek değerinden daha fazla değer verecektir.
Evet, benim görüşlerim böyle. Fuarı ziyaret edip aracı gören diğer arkadaşların yorumlarını da alabilir miyim?