11- Önce uygun matkap ucuyla yerlerini deliyorsunuz. Sonra vidayı yerine tutturuyorsunuz.
12- Profillerin uçlarına vidalar tutturuluyor.
13- Profilin uzunluğuna göre uçlara yerleştirilen vidalara ek olarak ortaya bir veya iki vida deliği açılıp. Bu kısımlarada vida konuluyor.
14- Vidalarda profillere tutturulduktan sonra profiller camların eğimine göre plastik çekiçle yatağına alıştırılıyor. Çok abartarak vurmayın. Perdeler rayların kanalları içinde hareket edemez. Büyük kavisler vermeyin.
15- Montaj sırasında daha önce dediğim gibi en az iki kişi gerekiyor. Önce orta vidayı araca sabitliyorsunuz. Gerisi daha kolay oluyor.Ama doğru kalitede matkap ucu işi çok kolaylaştırıyor.
İstanbul'da yaşayan birisi muhakkak bence otomobil ruhsatlı olanlarından tercih etmeli. Yada kısa şasiden vazgeçmeyecek.
otomobil ruhsatlı transporterin yıllık mtv si 3957 tl,van ise 1791 tl,yani iki katından fazla,bunu bilmeden alabilecek arkadaşlara uyarımız olsun.
8+1 minübüs mtv sidir,wv de karşılığı caravelledirki satış fiyatı transporterin iki katıdır,transporteri minibüse çevirecem dersen aradaki vergi farkı maliye tarfından alınır,interent vergi dairesinden her aracın mtv.sini öğrenebilirsin.
aracı otomobil sınıfına çevirirken vergi farkların ödeyeceğin gibi,otomobil olduktan sonra mtv side otomobil olarak hesaplanırki,2018 model 2.0lt.motorlu otomobilin mtv side 3957 tl dir,dürüst olmayan satıcılar tarafından kandırılmasın kimse diyerek bu bilgilendirmeyi yapıyorum.
Transporter'in 8+1 otomobil sinifinda yeni bir modeli var yaklasik 6 aydir. Transporter combi model adi. Otomobil ve yillik mtv vergisi 888 tl. Caravelle'den donanim olarak dusuk ve fiyat alternatifi olusturuyor. Caravelle in ne oldugu biliyorum. Satici ya da insanlari kandirmak isteyen birisi degilim. Paylasmak istedim sadece. İkna olmayan girer vw sayfasina ya da bayisine arastirir. Transporter combi modelinde 150 beygirlik motor ve dsg standart. Ve sinifi da otomobil. Insanlari elestirmeden once biraz arastirma yapmak gerekli. Sanki ?
Bu arada transporter kombi 8+1 gibi caravelle in yillik mtv vergisi de 888 tl. 3957 tl. falan degil. Durust olmayan bilgilendirmelere karsi uyarmak istedim.