Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,825

Etiketler
Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

hudev' Alıntı:
ali bey tekrar merhaba biraz fazla olacağım ama sizin oralarda vinç fiyatları nedir:smiley:)

Selamlar,

foruma giriş sebebimiz karşılıklı bilgi paylaşımı bu nedenle elimden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışırım kesinlike "...fazla olmak..." gibi bir husus olamaz. Bugün siz sorarsınız yarın ben ;D

Kuzey Kıbrıs 'ta yeni vinç satan yer yok diye biliyorum Güney Kıbrıs 'ta var ama iş yoğunluğundan epez zamandır Güney Kıbrıs 'a geçme fırsatım olmadı.

bu arada şanzıman tamircisi problemi halletmişse benim için detaylı bilgi (arıza nerde?, hangi parçalar değişti? v.b gibi soruların cevapları benim işime yarayacak) alabilirmisiniz lütfen.

Ali

hudev' Alıntı:
ne ilgi ne alaka .bittik o zaman biz.
ne lastik markası,amortisör,araç markası.hiç birşey yazmayalım o zaman birilerinin ticari kaygısı olmasın diye.onu yapma ,böyle konuşma,marka verme,bizim ne işimiz kaldı ki bu sitede.burası paylaşım sitesi değilmi?hele hele piyasada bir sürü saçma sapan ürün ve marka varken benim gibi bilinçsiz tüketiciler ne yapsın.arkadaşımız kendine kadar fayda bulduğu bir ürünü bize tavsiye etmiş alt tarafı bu.fazlasını aramak gerekirse kimse kimsenin avukatlığını yapmaz zaten.(gezenbilir sitesi hudev in).sonuçta bizler sitelere üye kaydımızı yaparken hiç bir yasal sorumluluk sitemizi bağlamaz uyarısını görüyoruz.sorumluluklarda bizde zaten.ürün kaygısı olan varsa gelsin reklamını yayınlasında bizleride ikna etsin.sitemizede zarardan çok faydamız dokunsun.ne yani firma siteye reklam verdi diye kul mu olduk.mecburmuyuz.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]pekiyi ya bunlar:smiley:

Sevgili hudev,genelde isim beyan etmeyen insanlara cevap yazmak adetim değildir, ancak yukarda ifade etmeye çalıştığım konunun tarafınızca yanlış anlaşıldığı muhakkak.Yazdıklarımın muhatabı siz olmadığınız halde konuya müdahil olmuş,anlayabildiğiniz kadarına cevap yazmaya çalışmışsınız,bunu uzatmayacağım.Çalışmanızda başarılar diliyorum,umarım aracınızı istediğiniz gibi toplar,güle güle kullanırsınız.Selamlar...

Sayın Erdin Bey,yaklaşımınız çok güzel oldu.Herkese iyi çalışmalar.Hudev"e de çalışmalarında kolay gelsin diyorum.

ortamı germeden, suıstımal etmeden yazışsak fenamı... stress atalım derken aşırı yuklenmeyek... maksat ve ıyınıyet önemlidir... burda kımse çok saf veya çok kurnaz değil galiba :smiley: bu reklam, vs. mevzunu başka yere aktarsalar... konu dağılmış ve yayulmuş gibi :smiley: kasma yapıyo... :smiley:

ali bey selamlar.
şanzıman bakımını bugün biraz polemiklerle birlikte pazarlık yaparak 700 den 450 tl ye düşürdük masrafı.bende daha görmedim ne olduğunu.yarın işin biteceğini söylediler.bakalım neler yapılmış.yarın büyük ihtimalle netleşecek.inşallah parçaları görme imkanım olur.daha net bilgileri yarın veya pazartesi paylaşırım sizlerle.tabiiki sonuçta önemli.belki de randıman alamayacağım.en büyük korkumda bu.bakım işi biraz ağır gidiyor.ama benim açımdan sorun değil.çünkü sökme işi benim tarafımdan gerçekleştiği için ancak vakit bulup bitire bildim.iki yan çamurluğu aksaraydan tanesi 70 tl den aldım. camı söküm esnasında kırmıştım ön camı 130 tl ye sipariş verdim.oda yarın gelecek(renkli cam).motor takozlarını değiştiriyorum,üç tanesi 90 tl.daha motora bakılmadı.arkadaşlar alt marşpiyer saçlarını bulamadım.bilgisi olan varsa burada paylaşsın.yoksa kendşmşz bastırmak zorunda kalacağız.piyasada olmadığını söylediler(yan sanayii olarak).şimdilik sizlerle paylaşacaklarım bu kadar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

23102009801_1024x768.jpg

23102009802_576x768.jpg

23102009803_576x768.jpg

S.n hudev selam.
maşpiyel saclarının yan sanayi olarak bulunmaması normaldir. ama iyice emin olmak için netten veya bir çok yere tel ile sorup iyice emin olup ondan sonra baskı işini düşünün. sac baskı işi eğer iyi mastar veya şablon çıkmassa,çıkarılamazssa asla yerine oturmayacaktır. ve o parçayı yerine koyacak usta ,parçayı defalarca kesmek zorunda kalarak yerine otutturcaktır.
sac baskına karar verildiğinde ölçüyü,şablonu, çok iyi çıkarıp veya o maşpiyelden mümkünse bir bölüm kesip sacı basacak yere götürmek daha akıllıca olur.artık yansanayi ithal edildikçe el emeği olan sac baskısı yapanlarda yok denecek kadar azaldı. tabiiki bu durumda bu işi yapan iyi ustalarıda bulmak epeyce zorlaştı.
S.n Hudev şimdi size tavsiyem 1- sac baskısı yapacak ustanın iyisini bulmak (piyasada az çok bilirler kim iyi) 2-basılacak parçadan enine kesilmiş bir numune götürün. 3- bu çok önemli : basılacak sacın kalitesi şayet sert alaşımlı bir malzemeden basarsa usta,o basılan maşpiyeli işlemek yani ona şekil vermek çok zor olucaktır.
buarada şanzumanı hangi ustaya verdiğinizi merak ettim.
kolay gelsin.

bana bu arabadan fazla parçalar artacakmış gibi geliyor ve bu kadar dagıtmak mantıklı gelmedi gibi bilmiyorum ama hayırlısı olur inşallah ::smiley:

Bir ayrıntı daha o göğüsteki motor içindeki şase ve araç bilgileri olan mavi plakayı iyi muafaza edin. eğer motor içinide boyayacaksanız onu sert bir spatulaya arkasından bir çekiç ile vurarak kesebilirsiniz boya işleminden sonra yine orjinal perçinleri var yine perçinlersiniz.
camın kırıldığına orjinal ise üzülürüm. bakın bazı şeyleri gidipte yan sanayi alacağınıza çıkma olsun eski olsun ama orjinal olsun buna dikkat edin. her zaman orjinal çıkma. sıfır yan sanayi parçadan iyidir. biraz araştır belki ön camında çıkmasını bulabilirsin ama şimdi çok kaliteli yerli camlarda yapılabiliniyor. neydi o eskinden bir cam kırlıcak diye aklımız çıkardı ne cam vardı nede camcı. şimdiki bolluğun kıymetini bilmeyenler canımı çok sıkıyor açıkçası. saygılar
KEMAL

Baran 54' Alıntı:
bana bu arabadan fazla parçalar artacakmış gibi geliyor ve bu kadar dagıtmak mantıklı gelmedi gibi bilmiyorum ama hayırlısı olur inşallah ::smiley:
hayır kesinlike katılmıyorum. heleki çok faal işleyen bir işyerine benzemiyor sanıyorum orası. hem bir araçtan kolay kolay parça dan ziyade sadece bir miktar civata ,veya yeri bulunamayan kopçalar artabilir.
şayet çok acele edilmez vede sakin sakin keyfi bir işlem yapılırsa aheste aheste hem iyi bir eser hemde kaliteli iş çıkar. öyle hani bir el büyüklüğünde bir parça artması ne mümkün.
öyle sanıyorum ki s.n hudev bu işi fazla bilmemiş olsa bile severek yapması birde böyle akıl alması heleki ben gibi burada randevulu çalışan bir ustası varken. :D :D sırtı yere gelmez. burada esas olan insanın çok sorması vede söz dinlemesidir. aksi adamın işide aksi gider vesselam... tecrübe ile sabittir

Hele ben onardığım araçlarla ilgili bir belgesel yapayım siz görün araç nasıl dağıtılır nasıl parça parça edilirmiş birde bu araçlar ferrari ve corvette ise ,mercedes ve bmw ler ise neyse yakında izlersiniz inşaalah.

kemal bey merhabalar.
aracım şu anda silivri sanayisinde.işi yapacak saç ustasıda zaten silivride.bana söylenene göre yarın yani artık bugün oldu aracın yanına gelip kendi ölçü alacak ve tüm kıvrimlarını kendi şekil verecek.bana söylenen o.göreceğiz bakalım.çünkü alt tabandada yer yer çürümeler var.bu çürükleri temizlemektense komple kesip(paspas altlarına gelen bölümler)yeni taban oluşturmayı düşünüyoruz.böylece ileriki yıllarda başka bölgelerde tekrar çürük oluşumuyla uğraşmayacağım. şanzıman ustası topkapı sanayisinde bir yerde .adını bilmiyorum ama öğrenirim.ticaret merkezlerinin aşağısğnda kalıyor.
baran bey sizede merhabalar.aracı bu kadar söktüm ki.boyanmadık yer kalmasın boyama esnasında fazla bulaşıklık kalmasın.en sevmediğim olay budur.parça arttırma meselesine açıkçası bende kafayı taktım :smiley:). kalan parçalarda artı kazancımız olur artık.valla herkez aynı şeyi söylüyor.ben bile düşünmeye başladım bu işin altından kalka bilirmiyim diye.ama sağolsun gezenbilir arkadaşlarım bu konudada beni yalnız bırakmayacağını biliyorum.birde eğer motorda sorunlar çıkarsa motor yaptırmak piyasada işçilik ne kadara çıkar.önerilerinizi bekliyorum.ilgniz için hepinize teşekkürler.

Ben 40 yıla yakın topkapıdayım çoğunu iyi tanırım sana tavsiyem o civarda sor soruştur iyi usta hangisi vede en önemlisi fiyatını önceden az çok belirleyin belirsiz kararlar suistimale çok açık olabiliyor. her konuda çok dikkat gerek,sonra tekrar işler insanı bunaltıyor yapanıda yaptıranıda canından bezdiriyor.hadi kolay gelsin benim çıkmam lazım yine yazışırız inşaallah.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR