Vitara İçin En Uygun Motor Yağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,196
Ynt: Vitara İçin En Uygun Motor Yağı

freebird' Alıntı:
Evet aracim 1.9 DDİS bir onceki servis "Oto İsik-İzmir" hep 10/40 koyuyordu zaten Suzuki Tr yetkisini elinden aldi ve su anda ayni zamanda Kia ya da hizmet veren bir holding kurulusu yetkili hizmet veriyor.Araca Castrol Edge Proffessional 5W/30 kondu daha ince oldugunu kontrol cubugundan bile anlamak mumkun.
Gecen yil "nono bor x"katkisi koymam yerinde olmus demek.İste bunlar da boyle servis.Bizler yine az cok alakali ve ilgiliyiz,ya arac kaputunu dahi acmadan ve akunun dahi yerini bilmeden kullananlarin vah haline!
Tekrar aciklayici bilgiler icin tesekkurler.
Rica ederim. Geçmişte 10w-40 kullanılmasının bir dezavantajı olmuşsa bor katkısı kullanılarak bunun giderilebileceğini sanmıyorum.
Bu konuda en mantıklı çözüm, gideni geri getirmese de bundan sonraki yağ değişim aralığını kısaltmak olacaktır.
Bor türevi ürünleri kullanıp kısa vadede fayda gördüğünü iddia eden bir çok kişi olsa da bu tip ürünlerin getirileri ve götürülerinin 100 binli km'ler kullanımdan sonra ortaya çıkabilecektir.
Az sayıda da olsa bu ürünlerden kullanım şartlarına uygun şekilde kullanıp, kullanımın hemen ardından motor kilitleyip yatak saran araç örnekleri de var. Bu örneklerden biri de bu sitede yazılmış ve adı geçen ürün firma yetkilileri de tartışmaya katılıp suçu kendilerinde görmeseler de doğan zararı ödediklerini kabul etmişlerdi. Fakat ilgili konu dah sonra silindi.
Bu nedenle araçta yağ yakma problemi bile olsa önce yağ viskozitesini değiştirmeyi denemeli, bor grubu ürünler artık rektefiye edilmesi gerektiğine karar rilen motora kaybedecek bir şey kalmayınca denenebilir diye düşünüyorum.

Etiketler

şu >10/40 işine bir parmak atayım..

4 litrelik kutuda falan marka 50 filan marka 75 falancası 100 tl..? neden..?

kimisinin reklamı fazla o parayı biz ödüyoruz.. ;)..şu en duyulmuş en ünlüleri.. ;) bu sebeblerden 1. si... ;)

bazısının üzerinde yarı sentetiktir ibaresi var..ona dikkat derim.. ;)..onlar genelde ucuz olur.. ;)

>> pahalısının üzerinde genelde tam sentetik yazar. ;)

tam sentetik olursa..! ısıya dayanıklı yakarak eksiltemez...demektir. tam sentetiklerin üzerini okuma zahmetine girebilirseniz..lütfen hiç bir katkı ilave etmeden kullanın der..

sibob lastiği krank kecesi vs. gibi kauçuk malzemeleri takılalı uzun yıllar olmuş motorlar..buralardan azar azar eksiltrler..yagı ..caresi yagı cok az kalınlaştırmak olabilir..
>> triger kayışı olmayan..zincir sistemli motorlar..zincir germede. yag basıncı kullanır..zincirlile kalın yag muhabbeti >>yemez.. ;)
siboblarını fincanla kendi ayarlayan motorlar..yag basıncı kullanır ayarlamada..>>kalın yag muhabbeti >>yemez.. ;)
turbosu olan aracta sentetik olmayan yag turboda yanar gider..

kısacası tam sentetik olsun çamurdan olsun..markası modeli önemli degil..dir..derim. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
şu >10/40 işine bir parmak atayım..

4 litrelik kutuda falan marka 50 filan marka 75 falancası 100 tl..? neden..?

kimisinin reklamı fazla o parayı biz ödüyoruz.. ;)..şu en duyulmuş en ünlüleri.. ;) bu sebeblerden 1. si... ;)

bazısının üzerinde yarı sentetiktir ibaresi var..ona dikkat derim.. ;)..onlar genelde ucuz olur.. ;)

>> pahalısının üzerinde genelde tam sentetik yazar. ;)

tam sentetik olursa..! ısıya dayanıklı yakarak eksiltemez...demektir. tam sentetiklerin üzerini okuma zahmetine girebilirseniz..lütfen hiç bir katkı ilave etmeden kullanın der..

sibob lastiği krank kecesi vs. gibi kauçuk malzemeleri takılalı uzun yıllar olmuş motorlar..buralardan azar azar eksiltrler..yagı ..caresi yagı cok az kalınlaştırmak olabilir..
>> triger kayışı olmayan..zincir sistemli motorlar..zincir germede. yag basıncı kullanır..zincirlile kalın yag muhabbeti >>yemez.. ;)
siboblarını fincanla kendi ayarlayan motorlar..yag basıncı kullanır ayarlamada..>>kalın yag muhabbeti >>yemez.. ;)
turbosu olan aracta sentetik olmayan yag turboda yanar gider..

kısacası tam sentetik olsun çamurdan olsun..markası modeli önemli degil..dir..derim. :smiley:
Abi 10W-40 tam sentetik var mı, varsa JLX için iyi bir seçenek olur.

http://www.castrolservicepoint.com/Products1.aspx

müracat gogıl amca.. ;) orada bulmak mümkün. :smiley:

ülkemize mahsus..lpg li aralar için özel yag..mozotlu için 10/40..benzinli için 10/40 vs..kara dizel kamyona başka yag ,,common rail dizelin yagı başka vs..
bunların alayı pazarlama+şatış artırma taktikleri..ve bizlerin kafasını karıştırmaktan başka bir şey degil.. ;)

>> yagın tüplüsü,mazotlusu,benzinlisi olmaz..onlar palavra kısmı..> sadece iyisi kötüsü vardır.. ;)

araclarımızın kullanma kitaplarınla şu tip zarzavat yazılar olur ..onlarla uyuşurşa olay bitmiştir..

>>
Onay ve ŞartnamelerAPI CF
ACEA E4/E5/E7
MB-Approval 228.5

>>
API hizmet derecelendirmesi nedir?

API (American Petroleum Institute) Hizmet derecelendirmesi Amerika temelli, motor yağının performans seviyesini ve uygun olduğu taşıt model yılını tanımlayan, iki harften oluşan bir sınıflandırmadır.

Şu anki API SM sınıflandırması 2004 yılında kabul edilmiştir. Eğer bir aracın kullanma kılavuzu API SJ ya da SL motor yağı öneriyorsa, API SM motor yağı daha üstün bir koruma sağlayacaktır. API SM motor yağları gelişmiş yüksek sıcaklık atık kontrolü, düşük yağ tüketimi, sıkı oksidasyon kontrolü ve aşınmaya karşı daha iyi korunma sağlamaya yönelik olarak tasarlanmıştır.

>> api kısmı castrol sitesinden araklamadır.. :smiley:

bp ve castrol aynı yerde üretilen aynı firma yaglarıdır..reklamı fazla olanı pahalıdır nedense.. :D ;D

oguz1134' Alıntı:
http://www.castrolservicepoint.com/Products1.aspx

müracat gogıl amca.. ;) orada bulmak mümkün. :smiley:

ülkemize mahsus..lpg li aralar için özel yag..mozotlu için 10/40..benzinli için 10/40 vs..kara dizel kamyona başka yag ,,common rail dizelin yagı başka vs..
bunların alayı pazarlama+şatış artırma taktikleri..ve bizlerin kafasını karıştırmaktan başka bir şey degil.. ;)

>> yagın tüplüsü,mazotlusu,benzinlisi olmaz..onlar palavra kısmı..> sadece iyisi kötüsü vardır.. ;)

araclarımızın kullanma kitaplarınla şu tip zarzavat yazılar olur ..onlarla uyuşurşa olay bitmiştir..

>>
Onay ve ŞartnamelerAPI CF
ACEA E4/E5/E7
MB-Approval 228.5

>>
API hizmet derecelendirmesi nedir?

API (American Petroleum Institute) Hizmet derecelendirmesi Amerika temelli, motor yağının performans seviyesini ve uygun olduğu taşıt model yılını tanımlayan, iki harften oluşan bir sınıflandırmadır.

Şu anki API SM sınıflandırması 2004 yılında kabul edilmiştir. Eğer bir aracın kullanma kılavuzu API SJ ya da SL motor yağı öneriyorsa, API SM motor yağı daha üstün bir koruma sağlayacaktır. API SM motor yağları gelişmiş yüksek sıcaklık atık kontrolü, düşük yağ tüketimi, sıkı oksidasyon kontrolü ve aşınmaya karşı daha iyi korunma sağlamaya yönelik olarak tasarlanmıştır.

>> api kısmı castrol sitesinden araklamadır.. :smiley:

bp ve castrol aynı yerde üretilen aynı firma yaglarıdır..reklamı fazla olanı pahalıdır nedense.. :D ;D
Demek ki 10W-40 tam sentetik de varmış, sayende öğrendim, benzinli 10-40lar yarı sentetik olduğundan bilmiyordum.
Dizel yağlarının içinde benzinlilere göre daha fazla temizleyici deterjan madde olduğunu okumuştum, ama anladığım kadarıyla bu da palavra diyorsun.

99 Vitara JLX 16 Valve motor için Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı tavsiye edilmiş.

Daha 1 ay önce Aksiyonda değiştirilmişti motor yağı. Ancak motor (değiştirilmeyen lpg enjeksiyonu ve fitresi nedeniyle aşırı zorlamadan dolayı) yağ yakıyor. Her ne kadar enjeksiyonu değiştirsek de ben takviye yapmak istiyorum yağa.

Castrol Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı = 54.90
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-gtx-magnatec-10w-40-4-lt-motor-yagi-98293839

Castrol Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı = 59.77
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-magnatec-10w-40-4-lt-sentetik-motor-yagi-97868838

CASTROL MAGNATEC 10W40 4 Lt. Motor Yağı-BENZİNLİ =68.90
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-magnatec-10w40-4-lt-motor-yagi-benzinli-97331228

Sipariş vereceğim, sormak istedim. Aynı başlık farklı resim. Bu 3 ürün arasındaki fark ne olabilir ?

Teşekkürler.

https://www.yedekparcaticaret.com/2/933/yag-cesitleri/oto-yedek-parcalari.html

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=yag

japonyada içine ilk konulan yagın markası eneos dur.. ;)

castrol yada mobil koymuyor caponlar..demekki tv lerinde reklamı mı ne yok.. ???

linkini verdiğim yerlerle alışverişim oldu.. sıkıntı yok.. :smiley:

Kuzay' Alıntı:
99 Vitara JLX 16 Valve motor için Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı tavsiye edilmiş.

Daha 1 ay önce Aksiyonda değiştirilmişti motor yağı. Ancak motor (değiştirilmeyen lpg enjeksiyonu ve fitresi nedeniyle aşırı zorlamadan dolayı) yağ yakıyor. Her ne kadar enjeksiyonu değiştirsek de ben takviye yapmak istiyorum yağa.

Castrol Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı = 54.90
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-gtx-magnatec-10w-40-4-lt-motor-yagi-98293839

Castrol Castrol Magnatec 10W/40 4 Lt Motor Yağı = 59.77
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-magnatec-10w-40-4-lt-sentetik-motor-yagi-97868838

CASTROL MAGNATEC 10W40 4 Lt. Motor Yağı-BENZİNLİ =68.90
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/castrol-magnatec-10w40-4-lt-motor-yagi-benzinli-97331228

Sipariş vereceğim, sormak istedim. Aynı başlık farklı resim. Bu 3 ürün arasındaki fark ne olabilir ?

Teşekkürler.
Ürünler arasındaki fark Oğuz Abi'nin bu sayfanın başındaki eski mesajlarında tespit edilmiş: Pazarlama taktiği. ;D Motorun yağ kapasitesi 4.2 lt'dir. Eksiltmeyen motorda belki 200 gramın çok önemi yk ama eksiltmeyi takip etmek için bunu dikkate almak iyi olur.
Eksiltmenin sebebi lpg enjeksiyonu-?- ve filtresi midir kesin tespit edildi mi? Km'sini yazmamışsınız ama 99 araçta akla gelecel olanlar öncelikle üst kapak contası, sübaplar-lastikleridir.

camouflage' Alıntı:
Eski yağı hangisinden ise, onunla tamamlanamızı tavsiye ederim.

Sevgili İlhami Bey, Aksiyon'da yağı, filtresi değişirken 10W40 koymuşlardı, yağ değişim kartında da yazıyor. Ama hangi marka olduğunu sormadım. Tam sentetik mi onu da bilmiyorum ama Murat Usta öyle dandik bişey kullanmaz, hele hele yağda bunu hiç yapmaz diye düşünüyorum. Sizce markasını da öğreneyim mi ?

oguz1134' Alıntı:

castrol yada mobil koymuyor caponlar..demekki tv lerinde reklamı mı ne yok.. ???

Teşekkürler Oğuz Ağabey, iki siteye de kayıt oldum, siparişler bu sitelerden. Fiyatlar da çok uygun. 8)

veteriner' Alıntı:
Ürünler arasındaki fark Oğuz Abi'nin bu sayfanın başındaki eski mesajlarında tespit edilmiş: Pazarlama taktiği. ;D Motorun yağ kapasitesi 4.2 lt'dir. Eksiltmeyen motorda belki 200 gramın çok önemi yk ama eksiltmeyi takip etmek için bunu dikkate almak iyi olur.
Eksiltmenin sebebi lpg enjeksiyonu-?- ve filtresi midir kesin tespit edildi mi? Km'sini yazmamışsınız ama 99 araçta akla gelecel olanlar öncelikle üst kapak contası, sübaplar-lastikleridir.

Cevabınız ve tesbitleriniz için teşekkür ederim Adbullah Bey, doğru söylüyorsunuz, fitre ve enjeksiyondan başlayıp bu konuyu ayrı başlıkta yazıp danışacaktım. Motor rektefiye de isteyecek yakında.

oguz1134' Alıntı:

Yedek parça ticaretten siparişini verdiğimiz Castrol Tam sentetik 10 W 40 geldi. Önceki yağ da aynı 10W40 4 lt + 1 lt 66 TL ye aldık. Yağ oranı iyice azalmıştı, yokuş aşağı inerken frene bastığımızda hem abs hem yağ uyarı lambası yanıyordu. 2 lt yağ ile tamamladık.

66 TL ye 5 litre Tam Sentetik Yağ... Güzel oldu bu :smiley:

Teşekkürler Oğuz abi :smiley:

Merhaba
Bir hafta önce 2001 JLX Otomatik Vitara aracımın yağını değiştirdim. Araç 140000 de şu anda. Castrol koyduklarını söylediler. Ancak Ankara'dan İstanbul'a varınca yağına bir bakayım istedim ve yağ çubuğunu çekince yağın köpüklendiğini gördüm. Bu canımı sıktı biraz. Neden olduğunu anlamadım. Nedenini bilen varsa yazabilirse sevinirim. Yağı değiştirmeli miyim? Bu normal mi?

Hazır Vitara üstatlarını bu kısımda yakalamışken ve deneyimsiz biri olarak sormak istediğim başka şeyler de var.
İstanbul'dan Ankara'ya gelinceye kadar araba yarım litre su eksiltti. Bu normal mi? Araca harici hararet ölçer taktırdığımdan yol boyunca hararet yapmadığından eminim. Motor sıcaklığı 70- 75 aralığındaydı hep. Bu gün sanayide usta baktı kaçak yok, olsa olsa conta çürümüş ya da kaçırıyor olabilir dedi. Anlamak için üst kapağı açmak gerektiği teşhisinde bulundu. Araç orijinal olduğundan buna pek yanaşmadım.
Bir hafta daha denemek üzere sanayiden ayrıldım. Ne dersiniz? Bu arada usta hortumlara lamba ile baktı ve hortumlarda sorun yok dedi. Lifte almadı. Bu arada aracı ilk aldığımda (131000 km ) bütün yağlarını, antifrizini, bütün kayışlarını, değiştirdim ve sizlerden bu site sayesinde öğrendiğim pembe antifrizden koydurdum.
Bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,045
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR