BRAVEHEART
Kamp III
Ynt: Vitara İçin En Uygun Motor Yağı
Diesel Particulate Filtere (DPF) gelirsek; ingilizce kullanım kalvuzundan endindiğim izlenim; "her dizel Grand Vitara'da olmadığı, aracın satıldığı ülkeye göre takıldığı" şeklinde. Eğer gösterge panelinde DPF ikaz ışığı yanarsa; 30dk kadar 4. viteste 80km/saat hızında kullanılırsa, kendiliğinden temizleniyorMUŞ.
EVET, ben 1 aydır GrandVitara kullanıyorum AMA her kontağı kapadıktan sonra, henüz araçtan inmeden, bu VINNNlama sesini duyuyorum. Turbo soğutma veya yağlama sesi olduğunu düşünüyordum. AMA ne kadar süre neyi çalıştırdığını bilmiyorum.freebird' Alıntı:1.9 DDIS kullanıcıları; motoru stp ettikten sonra ,özellikle rampa ve otoyol kullanımı sonrası (yani motor iyice ısındıktan sonra) hiç dikkatinizi çekti mi ? ön ızgaralardan motora doğru kulak kabartıp dinlediğinizde bir süreliğine -vınnn şeklinde düşük desibelli bir vınlama sesi geliyor sonra da kesiliyor,. Bu ses büyük olasılıkla bu soğutma pompasının sesi olsa gerek. Emin olmak için bir ara bunu servise ya da bir uzmana sormak gerekir.
EĞER 1.9 DDiS'lerimizde gerçekten böyle bir "electro cooling pump" varsa, çok yararlı bir özellik, motorun sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından.freebird' Alıntı:...Grand Vitaralar için geçerli şöyle bir husus da var(mış);
2007 de yayınlanmış bir Avustralya driver guide kaynaklı sitedeki yazıda, 1.9 DDIS motorları için aynen;
"Turbo cooling is provided by an electrical turbo cooling pump, which ensures circulation of engine coolant even after the engine has stopped"denmekte.
Diesel Particulate Filtere (DPF) gelirsek; ingilizce kullanım kalvuzundan endindiğim izlenim; "her dizel Grand Vitara'da olmadığı, aracın satıldığı ülkeye göre takıldığı" şeklinde. Eğer gösterge panelinde DPF ikaz ışığı yanarsa; 30dk kadar 4. viteste 80km/saat hızında kullanılırsa, kendiliğinden temizleniyorMUŞ.