Vitara 92 Bin Km'de Motor Problemi Hem De Aldıktan 3 Gün Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafacem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,713

Etiketler
Yazdıklarım için bana kızacaksınız ama KABAHAT SİZDE. Siz aracınızla uzun yolda giderken motorun fazla ısınması ile conta yakmışsınız.Bu durum gerek yepyeni o gün alınmış araçta gerek kullanılmış araçta bütün sürücülerin başına gelebilir.
Neden ve nasıl conta yakılır diye sorarsanız sebebleri arka arkaya sıralasak bile sonuç olarak sürücünün dikkatsizliği ve-veya vurdum duymazlığına yani sürücü kabahatine çıkar.Tam 42 yıldır araç kullanıyorum bende benim kabahatim yüzünden conta yakmışlığım vardır.

Not:Ben ne satıcıyım nede kimse ile tanışıklığım var.Gerçeği yazmaya çalıştım.
Tespitiniz şu: ¨Uzun yolda giderken motorun fazla ısınması ile conta yakmışsınız¨

Elbette bu da ihtimaller arasında,

Ancak şunu merak ediyorum, diğer ihtimalleri göz ardı edip, kesin ve net bir şekilde sebebi budur, kullanıcı hatasıdır diyebiliyorsunuz?

Konuda geçen durumun bence başka ihtimali yok.Tek bir sebeb sonuç ilişkisi var.
Bu sonuçu çıkaracak başka sebebler var ise lütfen yazın ki ben dahil hepimiz o sebebleri okuyup yorum yapalım.
Saygılar
Sorun bu olsa bile kolaylaştırıcı faktörler yok mudur?

Kusurlu bir motor mesela acaba daha kolay yol açmaz mı bu soruna?

Hocam öyle kullanıcı hatası deyip çıkmakla olmuyor bu iş.Benim yaşım genç,arabadan da çok anlamam ama aptal da değilim.2006 sonrası kasadan 7-8 tane 3 kapılı grand vitara kullandım.az çok bu aracı tanırım.2006 modelinde bile sıkıntı yaşamadım ki brc lpg li 2011 modelinde sıkıntı yaşayayım.Hem de motorundan.Yani nacizane biz de arabayı tanıyoruz az çok.Olay neticede tarafımla alakalı olmayan bir biçimde radyatör ün delik olmasından ANA kaynaklı olarak meydana gelmiş.olaylar karışık neticede benden öncesine dayanıyor.bu net ki galericiden zararımın yarısından biraz daha fazlasını noterden ihtar çekerek alabildim çok şükür.ve aracımda dört dörtlük oldu.cevap yazan herkese teşekkürler...

Geçmiş olsun.Motordan anladığınızı söylüyorsunuz ama RADYATÖR deliğinden dolayı soğutma suyu kaybı sonucu olarak Motorun sıcaklığının arttığını önünüzdeki göstergeden fark edip anlayamıyorsunuz,göstergelere baktığınızda motorun fazla ısındığını fark etseydiniz ne oluyor neden motor fazla ısındı diye merak eder aracı kenara çeker kaputu açınca radyatördeki olumsuz durumu etrafa çıkan buhardan anlar radyatöre su koyup conta yakmaya engel olurdunuz ama siz radyatörün delik olduğunu içinde yeterli su kalmadığını ne anlamışsınız nede test etmişsiniz her halde vitaradan anladığınızdan olsa gerek....Böyle kullanmaya kullanıcı hatası değilde ne denir?

Araç conta yakmış, bir avukat ve biraz arabadan anlayan biri olarak söylüyorum elinizde motor yeni yapili seklinde bir beyan kağıt yoksa boşa uğraşmayın

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

" motor yeni yapili " Bu deyim neyi ifade ediyor? Mahkemeye beyan edildiğinde ne anlamına gelir?
İlanlarda motor yeni yapılmış, yapildiktan sonra 10 bin 20 bin yapmış şeklinde satici bir beyanda bulunuyor ise ve aldiktan sonra az bir km yapilip motor arizasi acar ise burada galericiye dava acmak acilarak musterek mesuliyet hukumlerine basvurulur galericide musterek muteselsil sorumluluktan kurtulmak icin davayi, satana , satan da yapana ihbar ederek mesuliyetten kurtulmaya calisir en sonunda kim mesul ise yani gercekten motor yapildi ise ve yanlis yapilmasindan dolayi motor su kaynatip conta yakmis ise (devir daimi, müşurleri,fan veya fan termigini, radyatör bakimini vs sebepler) motoru yapan usta bunun parasını oder buradaki oncelik motorun yapildigi km ve gidilen km , ayni durum diğer beyanlar icinde de gecerli dif, sanz gibi

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mahkemeye versenizde birşey elde edemezsiniz , sonuçta ikinci hatta 3. el araba alma söz konusu, zaten alırken baktırmadığınızı siz söylüyorsunuz
İkinciel araç satın alırken bu tür riskleride satın alıyorsunuz otomatikman, sıfır araba değilki bu satan adam garanti versin , şansızlığınız hemen olması 6 ay sonra olsaydı yine aldığınız kişiyimi suçlayacaktınız
Alır almaz hemen bu işi yaptıysa yapmadan önce emarelari vardır muhakkak , contayı küt diye patlatmaz hemen önce ufak ufak kompresör verir soğutma suyuna , su haznesini açıp arabayı çalıştırıp gaz verdinizmi, hazneden hava kabarcıklarıyla birlikte suyu taşırır, veya bi yerde kaçak vardır su biter öylede conta yanar
Zaten sonradan takılmış lpg li araç alarak, riski katlamışınız , conta yakma etkenlerden biride lpgli olması , lpg ile araç normalden 2 kat daha hararetli çalışır, soğutma suyunu güncel antifirizli tutmamak üstüne bide lpg, bu sonucu doğurabilir çok normal
Radyatör delikse oda suyu eksiltir, sürekli takipte olmak lazım

Son düzenleme:

galerici zaten suçlu, bi arabayı alırken bin defa düşünen adamlar, arabanın kurdu olmuş adamlar bunlar, kesinlikle radyatör ün delik olduğundan haberi vardır, zaten haberi yoksa bıraksın bu işi, gitsin başka iş bulsun, fakat aracı alırken 2011 model arabayı nasılda baktırmadan alırsınız hayret! ben 97 model brodway alırken bile on kişiye gösteriyorum arabayı.. neticede galericiden paranızı aldığınızı okuyunca çok mutlu oldum, ama onca yaşanan sıkıntıya değmezdi,
ince bey kullanıcı hatası demişsiniz ve çok net konuşmuşsunuz, sıfır arabada dahi bu sorunun olabileceğini yazmışsınız, fakat yanıldınız, bence buradaki tezinize ideoloji gibi sarılıp inat etmeyin, yanıldığınızı kabul edin, bu kadar uzatmamdaki sebep babalarımız ve dedelerimizin inadı yüzünden, ideolojik saplantıları yüzünden türkiyemiz hep kavga içinde, artık düşün yakamızdan(babam, dedem, siz ve 50 yaş üstü)

The imam arkadaş beni ne kadar tanıyorsunda hakkımda hüküm veriyorsun.Teknik bir konuda konuşmakla siyasi idelojiyi bir birine nasıl bağladın hayret.İnsanın yaşının fazla olması kötü değil tam aksine "hayat tecrübesini yaşadığı için" iyi bir şeydir.Sende ölene kadar 25 yaşında kalmayacaksın büyüyeceksin olgunlaşacaksın ihtiyarlıyacaksın unutma ki seni bu dünyaya getiren annen baban hep senden yaşlı kişiler.

The imam arkadaş beni ne kadar tanıyorsunda hakkımda hüküm veriyorsun.Teknik bir konuda konuşmakla siyasi idelojiyi bir birine nasıl bağladın hayret.İnsanın yaşının fazla olması kötü değil tam aksine "hayat tecrübesini yaşadığı için" iyi bir şeydir.Sende ölene kadar 25 yaşında kalmayacaksın büyüyeceksin olgunlaşacaksın ihtiyarlıyacaksın unutma ki seni bu dünyaya getiren annen baban hep senden yaşlı kişiler.
Size özel değildi, biraz önce haberleri okurken ağlayasım geldi size patladım, kusura bakmayın... anne babamı dedemi çok seviyorum, sizi de seviyorumdur ama ne arabanın tadı kaldı, şu anda yaşamaktan soğudum, neden? geleceğimizi? karartmaya?and içmiş? bir halk!! gençlerden aşırı ümit ve ışık alıyorum, ama neyse işte amca ellerinden öpüyom

arkadaşlar ben karşı tarafa ihtar çektim ve karşı taraftan masrafımın bir bölümünü karşıladım.yani satıcı hem de galerici olarak benimle anlaşma yoluna gitti diyorum halen daha kullanıcı hatasından bahsedenler var.Sizce bir galerici eğer araçda daha önce bir problem olmadığına inansaydı benimle anlaşmaya çalışıp hesabıma para yatırırmıydı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR