Tespitiniz şu: ¨Uzun yolda giderken motorun fazla ısınması ile conta yakmışsınız¨Yazdıklarım için bana kızacaksınız ama KABAHAT SİZDE. Siz aracınızla uzun yolda giderken motorun fazla ısınması ile conta yakmışsınız.Bu durum gerek yepyeni o gün alınmış araçta gerek kullanılmış araçta bütün sürücülerin başına gelebilir.
Neden ve nasıl conta yakılır diye sorarsanız sebebleri arka arkaya sıralasak bile sonuç olarak sürücünün dikkatsizliği ve-veya vurdum duymazlığına yani sürücü kabahatine çıkar.Tam 42 yıldır araç kullanıyorum bende benim kabahatim yüzünden conta yakmışlığım vardır.
Not:Ben ne satıcıyım nede kimse ile tanışıklığım var.Gerçeği yazmaya çalıştım.
Sorun bu olsa bile kolaylaştırıcı faktörler yok mudur?Konuda geçen durumun bence başka ihtimali yok.Tek bir sebeb sonuç ilişkisi var.
Bu sonuçu çıkaracak başka sebebler var ise lütfen yazın ki ben dahil hepimiz o sebebleri okuyup yorum yapalım.
Saygılar
" motor yeni yapili " Bu deyim neyi ifade ediyor? Mahkemeye beyan edildiğinde ne anlamına gelir?Araç conta yakmış, bir avukat ve biraz arabadan anlayan biri olarak söylüyorum elinizde motor yeni yapili seklinde bir beyan kağıt yoksa boşa uğraşmayın
İlanlarda motor yeni yapılmış, yapildiktan sonra 10 bin 20 bin yapmış şeklinde satici bir beyanda bulunuyor ise ve aldiktan sonra az bir km yapilip motor arizasi acar ise burada galericiye dava acmak acilarak musterek mesuliyet hukumlerine basvurulur galericide musterek muteselsil sorumluluktan kurtulmak icin davayi, satana , satan da yapana ihbar ederek mesuliyetten kurtulmaya calisir en sonunda kim mesul ise yani gercekten motor yapildi ise ve yanlis yapilmasindan dolayi motor su kaynatip conta yakmis ise (devir daimi, müşurleri,fan veya fan termigini, radyatör bakimini vs sebepler) motoru yapan usta bunun parasını oder buradaki oncelik motorun yapildigi km ve gidilen km , ayni durum diğer beyanlar icinde de gecerli dif, sanz gibi" motor yeni yapili " Bu deyim neyi ifade ediyor? Mahkemeye beyan edildiğinde ne anlamına gelir?
Size özel değildi, biraz önce haberleri okurken ağlayasım geldi size patladım, kusura bakmayın... anne babamı dedemi çok seviyorum, sizi de seviyorumdur ama ne arabanın tadı kaldı, şu anda yaşamaktan soğudum, neden? geleceğimizi? karartmaya?and içmiş? bir halk!! gençlerden aşırı ümit ve ışık alıyorum, ama neyse işte amca ellerinden öpüyomThe imam arkadaş beni ne kadar tanıyorsunda hakkımda hüküm veriyorsun.Teknik bir konuda konuşmakla siyasi idelojiyi bir birine nasıl bağladın hayret.İnsanın yaşının fazla olması kötü değil tam aksine "hayat tecrübesini yaşadığı için" iyi bir şeydir.Sende ölene kadar 25 yaşında kalmayacaksın büyüyeceksin olgunlaşacaksın ihtiyarlıyacaksın unutma ki seni bu dünyaya getiren annen baban hep senden yaşlı kişiler.