Vitara 2002-2003 Dizel Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yns Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,891
Ynt: Vitara 2002-2003 Dizel Hakkında Bilgi

Selam hiç bir sorun yasamadım..elektronik muhendisi bir bey tarafından yapılıyor beyin tamiri ve bu tur konularla ilgili calısıyor.keske ilk aracı aldıgımda yaptırsaydım sinir bozucu bir uygulama ...

Etiketler

aslında elektronik klavyeye hemen alışıyorsun zahmetli de değil ama benimkinin tuş takımında şifrenin bir tuşu eskimeden dolayı sıkıntılıydı. Zor basılıyordu. Olmadık yerde tamamen bozulası tutar.Başımıza iş açmasın diye iptal etirdim. Hırsızlığa karşı aslınd agüzel bir şey

Bu şifre değiştirilebiliyormu.Kendimiz bu şifreyi değiştirebilirmiyiz başka bir şifreyle

Evet degiştirebilirsiniz hatta servis sifresi var sabit onuda kullanabilirsiniz ..suzikiden klavuz kitab isteyebilirsiniz ayrıntılı olarak uygulayabilirsiniz iyi aksamlar..:smiley:)

takip ve okumak gerek emeği gecen bütün arkadaşlara teşekür ederim.

b. cekmece tarafında chip tunıngci bir arkadaş keşfettim ona bir arac yaptırdım sonuç mükemmel ötesi ...rakam 350 ..

kaputu bile acmıyor arıza soketi ...OBD.. den fiş ile baglanıp içindki programı alıyor ..ona yeni düzenleme yapıp eskisini silp yenisini yüklüyor 1 saat sürüyor yaklaşık ..

senin V6 mı bahsettiğin araç Oğuz abi. Bende benim dıesel HDİ ye yaptırdm bir ay oldu sonuç güzel gerçekten. Her turbo diesel yapmalı bence

ağladım yalwardım naptımsa kabul etmedi ..aracta lpg varsa olmaz diye tutturdu ..benzinli turbo ise olur diyor..turbosuz benzinli netice vermez..ben yapmam diyor..

kandırailirsem bende gögüs sökünce beyin ortaya cıkıyor ..işimin olmadıgı bir boş zamanda bırak biraz oynayayım dedi . :smiley:..vitara v6'tımın durumu böyle..

bu benzin fiyatlarından sonra senede en az 20-25 bin km yapıyorum baktım v6 ocağımı söndürecek .. :eek: bende onu kızaga cekip 2. bir mazotlu arac aldım..

cok cins bir arac aldım marka japon,imalat hollanda ,motor,mercedes,alman,şanzıman getrag,alman,turbo ıhı.amerikan, herzamanki japoncumda hiç bir şeyi yok..hava f. ,yag f.,polen f.,frenb...okadar.. niye yok dedimde talep olmadı dedi.. ;) buda tulmayan arac.. ;D,mazot filtrem bile yok..
3silindir direk enjeksiyon..manifolta degil ,,piston'nun kafasına püskürtme sistemi..95 beygir 210 nm tork idi >>125 beygir 270 nm tork oldu 1800 devirde..amt vites
mitsubishi cold 1.5 did. bu aracı az yaksın..pintilik olsun amacı ile aldım.. ;D elleyince arac oldu grup A ;) bir sakarya yaptım gece gazlayınca her kes araba sanıp yol veriyordu bana ,cok matrak cok da zevki oldu bu chip hikayesi ,,cokbasınca cok da yiyor namussuz benim hesaplar karıştı.. :smiley:

konu karma karışık am bi takip edelim.katkıda bulunuan herkese selamlar ve teşekürler.

8 ay önce Jimny'yi satıp bu araçtan aldım. 2003 model Vitara JLX 2.0 HDI. Yaklaşık 20 bin Km yaptım ve halen kullanıyorum. İyi durumda benzinli Vitara bulmak daha kolayken HDI modellerin çoğu maalesef oldukça hor kullanılmış durumda; incelediğim birkaç aracın hepsinin motorlarında yağ buharı üfleme ve siyah veya mavi duman atma sorunu vardı. 6 aylık süreçte araştırdığım benzerleri içinde durum ve fiyat açısından en uygunu buydu, motorda üfleme yoktu ve eksozu da gayet temizdi. Aracı Tarsus kayıtlı olduğu için ve ekstra masraf yapmak istemediğim için plakası 33 olarak kaldı.

Aldıktan sonra ufak tefek şeyleri saymazsak şunlara masraf yaptım:

* Eskimiş, ıslık çalan turbonun değişimi
* Triger kayışı değişimi
* 4 adet 215-80/15 Lassa Competus A/T lastik ve aynı ebat çıkma stepne
* Ön amortisörler, boşluk yapmış ön takım parçaları ve arka kolların değişimi, get + lastik farkı ile toplam 3cm yükseltme
* Sık sorun çıkartan şifreli immobilizer klavyesinin iptali

Araç hakkındaki pozitif tecrübe ve izlenimlerim:

* Piyasadaki dizel arazi araçları içinde alış fiyatı, yakıt tüketimi, masrafları, offroad yeteneği, boyutları ve yaş açısından (kasko yapılabilme) muhtemelen en optimum seçenek
* Kullanımı rahat ve huzurlu, Jimny'ye tezat bir motor karakterine sahip. Düşük devirlerde ürettiği yüksek tork sayesinde rampalarda başarılı, sık vites değiştirme ihtiyacı göstermiyor.
* Jimny'nin aksine çok yumuşak suspansiyona sahip, yoldaki engebeleri hissettirmiyor.
* Virajlarda Jimny gibi kolayca arkası savrulma eğilimi göstermiyor, ve yan rüzgarlardan etkilenip gezmiyor.
* Arazide yeri kavrama, araç yüksekliğinin homojen oluşu ve dizel motordan dolayı Jimny'ye göre bir gömlek daha başarılı.
* Hiçbir koşulda hararet yapmıyor, zorlandığında zamanında fan devreye giriyor. Jimny de bu konuda başarılıydı.
* Oturma pozisyonu, kullanım ergonomisi ve görüş açısı iyi. Bu açıdan Jimny'ye epey benziyor, araç değişiminde yabancılık hissi yaratmıyor.
* Yakıt tüketimi makul, hatta 4x4 ve yüksek yapısı düşünüldüğünde düşük de denilebilir. Şehirlerarası yolda 5. vites 80-90'la gidildiğinde 100 km'de 5.5 - 6 litre mazot harcıyor. Bu da aynı şartlarda Jimny'nin LPG masrafıyla eşdeğer.

Negatif noktalar:

* 2000cc olduğundan MTV'si (bandrol) hak etmediği kadar yüksek, ama ilk defa bu yıl kasko değerinin %5'ini geçtiği için vergi dairesine başvurup indirim talep edeceğim.
* Motor daha yeni araçlardakilere göre biraz sesli çalışıyor.
* Hareket halindeyken 2H konumundan 4H'ye alınamıyor, durmak şart. Halbuki Jimny'de bu mümkündü, ve yolda karlı bir yere gelindiğinde epey pratik oluyordu.
* 10 yıllık olup yavaş yavaş orta yaşlı kategorisine giriyor. Arıza çıkarma potansiyeli yeni bir araca göre daha fazla. Yedek parçaları Jimny'ye göre daha zor bulunuyor ve pahalı. Hem yürüyen aksam, hem de motordan anlayan servis/usta bulmak kolay değil, hele büyük şehirler haricinde iyice zorlaşıyor.

Bir fotoğrafını ekliyorum. Duster dizel 4x4 alacağım için yakında satıyorum. Duster bir Vitara değil elbet, ama şu anda düşük bütçe ile alınabilecek, soft offroad'a uygun, vergi ve bakım maliyetleri az tek 0 km 4x4 ve dizel araç bu. Vitara'mı çok sevdim, alışkanlık yarattı, ayrılmak kolay olmayacak...

DSC00402.jpg

Turgut bey vakit bulup analiz bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Her iki aracı kullanan birisi olarak dediklerinize bende katılıyorum. Yeni aracınıza da kısa bir süre kullanmış olsam da :smiley: aracınız sizin beklentileriniz için gayet güzel, güle güle kullanın ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR