Vitara 2002-2003 Dizel Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yns Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,888

Etiketler
Ynt: Vitara 2002-2003 Dizel Hakkında Bilgi

Oğuz bey,

Teşekkür ederim..Ne kadar dikkatli olduğum belli oldu.. :smiley: Ben bu araçlar hakkında bilgi sahibi değilim ..Bu araçta nelere bakmam gerekir almadan önce?

Tşk.

Diesel tercih edecekseniz, en azından şi,mdilik, HDI dıeseli tercih edin V6 kasaya suzuki tarafından entegre Mazda dieseller konusunu henüz çözemedim

Caglar bey benimde hıdırım var ..havalar sogudu ama hala ısıtma lambası yanmıyor panelde bunun nedenini ,biliyormusunuz ısıtma bujilerimi arızalı yoksa baska bir nedenmi var anlayamadım cevabınız ıcın tesekkur ederim..

kızdırma bujileriniz iş yapmıyorsa bu havada motoru çalıştırmanız mümkün degil derim.

bir zaman rölesi yardımı ile kontagı acınca yaklaşık 30 saniye gibi.. kızdırma bujilerine elektirik yollar sizede durumu göstermek için ekranda bir lamba yanar..

12 v kontrol kalemi ile ilk kontagı actıgınızda kızdırma bujlerine elektirik geliyormu kontrol edin geliyorsa ..problem yok gösterge ampulu yanmış tır.. ;) :smiley:

Oguz bey ilginiz için cok tsk ederim hemen yazdıklarınızı uygulayıp sonucu burada paylasıcam iyi gunler..

Bir ay zaman geçmiş mesajı yeni gördüm,kusura bakmayın. Benim de şu ana kadar üç aydır , paneldeki o sarmal lambanın yandığını, aralık ayının ilk haftası, kar geldi geliyor deyip hafiften serpiştirdiği gün sabaha karşı arabaya bindiğimde bir kez gördüm . O gün bugündür on ısıtma sarmal işaretini ilk ve tek görüşümdür. Çalışması gecikmeli ya da sorunlu olmadığından, kimi dizeller de olduğu şekilde, otomatik olduğunu düşünmeye başladım. Bir değişik durum ortaya çıkarsa bilgilendiririm

oguz1134' Alıntı:
kızdırma bujileriniz iş yapmıyorsa bu havada motoru çalıştırmanız mümkün degil derim.

bir zaman rölesi yardımı ile kontagı acınca yaklaşık 30 saniye gibi.. kızdırma bujilerine elektirik yollar sizede durumu göstermek için ekranda bir lamba yanar..

12 v kontrol kalemi ile ilk kontagı actıgınızda kızdırma bujlerine elektirik geliyormu kontrol edin geliyorsa ..problem yok gösterge ampulu yanmış tır.. ;) :smiley:

;D elektirik kesildide .. :eek:
common rail sistemlerde ki sistem degişkmik miş ...pardon ..bilip bilmeden atmışız ...nede olsa eski avcıyız yanii.. ;D

dogrusunu izah ediyim=>>

kızdırma bujileri nerede ise dekor amaclı konulmuş ! yüksek basınçlı oldugundan her zaman çalışmazmış ..! ısı sensöründen sinyal alan ecu durum degerlendirmesi yapıp gerek gördüğünde kızdırma bujilerinin calışıp çalışmamasına karar verirmiş..

düz dizel eskitip kara dizel denilen makinalarda kızdırma olmazssa olmaz bir mevzu ..common rail ler farklı imiş bilğilerinize sunulur ..

Oguz bey cok tsk ederim bu bilgi beni cok rahatlattı iyi geceler..

eveetttt;
uzun süredir kafamdaki proje olan chip tuning uygulamasnı geçen hafta yaptırdım bugün tam bir hafta oldu. Bir haftadır deneme süresinde kullanıyordurm. BU gün bir haftalık gözlemlerimi yazayım dedim.;

En başta söylemek istediğim olmuş mu ? olmuş. Hemde güzel olmuş. parasnıa değdi. Tüm turbo diesel kullananlara marka model farketmeksizin öneriyorum. UYgulamayı yaptrdğım ana firma halen varan turizmin neoplanlarına çalışma halinde.
Gelelim bizim arabaya;
önceden 30 lastik değişimi ile beraber orta şeritte isem sol şeride önümdeki arabayı geçmek için çıkacağımda, sol şeridin boş olmasnı beklerdim ; hızlı akan trafiğe dalıp da kısa zamanda akan trafiğin hızına yetişemezdim. Temkinli hareket ederdim. Oysa şimdi binek araba gibi sol şerit müsaitse, sinyali verip çıkabiliyorum. 1700 devirden itibaren torku ve gücü veriyor 2200 civarında da turbo devreye giriyor. Sonuç ayna mahruti değişmeden, binek araba lezzeti.
İkinci en önemli fark bir üst vites herzaman dolu. Yani önceden 2 den 1e çekmek gerektiği zamanlarda şimdi 2. vites "ben burdaym daha gidebilirim" diyor . yada 3 den 2 ye almak gerekirken , 3 de gaza yüklenince kolay toparlyor.
Bunları yaparken yakıt tüketiminde artış yönünde hiç bir değişiklik olmadı. Aslında azalması gerekiyordu , ancak yazılım uygulaması ile birlikte, güç ve tork artışına bağlı olarak; zaten sorunlu olan , değişmesi gereken debriyaj, baskı , balatam kaçırmaya başladı. yorumum, baskı balatadaki kaçırma azalması gereken yakıt tüketimini gölgeledi.

Şİmdi sırada ayna mahruti değişimi var

tavsiye edermisin ? evet arkadaşlar turbo diesel her arabada tavsiye ediyorum

Life is build on 4 L ; Labor, Luck, Love, Luxury

Caglar bey fiatınıda yazarmısınız yaptırırsak istanbulda kac gun kalmamaız geregiyor saygılar..

Caglar bey tesekkurler ben klavyeyi adanada 200 tl iptal ettirdim..paylasım için emeginize saglık..

Hamdi bey merhaba; Klavye iptalini bende kullandğım araçda düşünüyorum. ama Çağlar'ın bahsettiği Kandilli'deki kaynımın arkadaşı söylemiş türü şehir efsanesinden çekindiğim için yaptırmamıştım. Sonrasında sorun yaşadınız mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR