uzun soluklu kamp

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musatfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,452

musatfa

Ana Kamp
Mesajlar
55
Tepkime Puanı
0
Yer
selçuklıu
Merhabalar uzun soluklu kamplarda yiyecek içecek sorununu nasıl giderebiliriz tavsiyelerinizi bekliyorum yanına 3haftalık yemek alıp 2 haftada bitirirsek 3.cü haftada ne yiyebiliriz duş alma sorununu nasıl giderebiliriz ?
 

Etiketler
Ynt: uzun soluklu kamp

Eger dus diyorsaniz, mutlaka su kaynagina yakin biyere kamp atmalisiniz baska alternetifiniz yok.
Yiyecek isinide, kampcinin kacinilmaz besin kaynagi olan makarna :smiley: bol miktarda hazir corba (her nekadar saglikli olmasada), konserve yiyecekler ve tatli olarakda sut tozu ile toz kako ve birlesiminden pudink;-)
 

Ynt: uzun soluklu kamp

duş için, katlanabilir 20 lt.bidon oldukça iş görüyor, ters çevirip ağaca asıp keyifli bir duş almak mümkün, ayrıca kullanma suyu içinde büyük kolaylık sağlıyor.
Yemek olayı tabiki konserveler, haşlanmış fasulye ve nohut konserveleri kuruyemiş ve diğer bakliyat gurupları... ben kampta hurmayı eksik etmem! Hem şeker ihtiyacı hemde doyurucu ve güç verici.
gittiğiniz yerlere yakın köylerden canlı tavuk edinebilirsiniz, bide yanında peynir tenekesi bulursanız tavuk kebabının lezzetine doyum olmaz:smiley:
saygılar.
 


Ynt: uzun soluklu kamp

Toprak bir zemine 1,5 karış boyunda 3- 4 cm çapında çatal bir kazık yere saplanır. İyice yıkanmış tavuğumuz ön kısmından boydan boya aşağıya kadar yarılarak ceket asar gibi çatala asılır. İçine hiçbir zaman petrol ürünü veya yağ konmamış 18 litrelik peynir, turşu veya zeytin tenekesinin ağız kapak kısmı tam kesilmiş olarak ve tavuğa değmeden üstünden ters kapanır. Yerle temas eden kısımları, toprak ile kapatılıp tenekenin üstüne tavuk iriliğinde bir taş ağırlık konur.
Yazın 30 dakika, kışın 40 dakika kadar tenekenin etrafında parmak inceliğinde çalı-çırpı ile teneke boyuna yükselecek ateş yakılır. Süre sonunda 10 dakika kadar etraftaki közlerle bekletilir. Taş alınıp, teneke yavaşça kaldırıldığında sonuç ortaya çıkar. Salça sürülmüş gibi kızarmış, yağı ve suyu yere akmış tavuk. Bir tarafından servis tep sisiyle desteklenip diğer tarafından çatal veya bıçakla tepsiye aktarılır. Kolundan ayağından tutmayın. Kemik elinizde kalıp küllere düşürmeyin. Dörde bölünen tavuk yoldan sıcacık aldığınız yarımşar ekmeğin içine parçalandıktan sonra tuz ve baharat eklenir. Soğan, yeşil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun.
Bu bir tavuk içindi. İkincisi gerekiyorsa iki karış yanına bir kazık daha çakılıp iki teneke aralıklı olarak beraber pişirilebilir.
Aslında bu işin, tenekenin içine girebilecek büyüklükte bir tepsi ilavesi var. Bu tepsinin içine patates, patlıcan, domates, soğan, sarımsak vb. doğranıp birden fazla yemek elde ediliyor. Ancak burada önemli olan tepsinin tam ortasında metal bir çubuk olması gerekli (Tavuğu takmak için). Bu da tepsinin ortasına bir somun konul arak (çubuğun ucuna uygun şekilde diş açılıp somuna takılarak) hallediliyor.
Gerisi aynı, alttaki tepside sebze kısmı, üstte çubukta tavuklar. Tenekeyi üstlerine geçirip dışarıyla bağlantıyı kesmek için, tenekenin yere değen kısımlarını biraz toprakla kapatmak, hatta üstüne taş koymak gerekiyor.
Sonra küçük odun parçalarıyla ateş yakılıp bu ateş tenekelerin etrafına eşit bir şekilde dağıtılır. Ateşe ara ara odun atarak desteklenir. Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz pişmiştir. Altta tavuktan süzülen yağla pişen yemeğin tadına bakanların gözleri genelde tavuğu görmez...

Image002


Image004


Image006


Image007
 



Ynt: uzun soluklu kamp

her kamp yerine yakın bir köy vardır ve o köyde mutlaka tavuk bulursunuz:smiley:
buda kalabalık kamplar için:smiley:

Image015
 



Ynt: uzun soluklu kamp

uzun soluklu kamplarda siz siz olun hazır yiyeceklerden ve özellikle hazır çorbalardan kaçının. sabah kahvaltısı için yulaf ezmesini marketten aldıktan sonra kuruyemiş ve yağlı tohumları bildiğiniz bir yerden alarak uzun soluklu bir kahvaltılık hazırlamak mümkün. müsli mutlaka bez torbada muhafaza edilmeli. makarna hep kurtarıcıdır ve sağlıklıdır. soğan ve patates uzun süre dayanır ama patlıcan ve biber de az dayanmaz. daha önce kısa kamp yapmadıysanız kısa kamp tecrübesinden sonra uzun kampa çıkın derim.
 

Ynt: uzun soluklu kamp

Bilgiler için teşekkür ederim.
20lt lik su torbalarından kamp malzemeleri satan yerlerden bulmak münkündür değilmi.

Tavuğu yaptığımız biçimde balıkta yapabilirmiyiz ?
 



Ynt: uzun soluklu kamp

igloo Camp Shower Kamp Duşu


http://www.atlaskamp.com/igloo-camp-shower-kamp-dusu-20ltdusluk9984/


Ürün Açıklaması:

igloo Camp Shower Kamp Duşu 10 Lt.(Duluk)9984


Uzun süreli kamplarnızda tüm temizlik işlerinizi yapabileceiğniz ve su taşıma amaçlı kullanabileceğiniz (su bidonu)katlanır , 10lt. kapasiteli kamp duşu.

Suyu önceden doldurup güneşli bir yere asarak suyun ısınmasını ve daha konforlu bir du keyfi yaayabilirsiniz.

Kampçlk ve doğa sporlar için doğru tercih.

Size lüks bir otel konforu ve temizliği sunar.

Kapasite : 10 litre
Ayarlanabilir duş bal ile birlikte,
Güneş enerjisi ile ısınan kamp duşu.
Ağaca veya duvara iliştireceğiniz ip ve aparatlar mevcuttur
 

Ynt: uzun soluklu kamp

Nefis görüntülü açıklamalarınız için teşekkür ederim .Görüntüsü bile agzı sulandırmaya yetiyor. Hele hormonsuz köy tavuğu olursa,ancak ikinci resimdeki altı metal kaplı olan daha güzel.
 


Ynt: uzun soluklu kamp

yasarergun' Alıntı:
kamp kurulmayacak yerlerin başında su kaynaklarının yakınları ve dere kenarları gelir

aman dikkat

:smiley:
Sanırım yanlış anlaşıldım. Kasdettiğim şey su ihtiyacını karşılamaları için su olan ve suya ulaşabilecekleri makul bir yere kamp atmaları.
Yoksa tabiki :smiley:

2 sene önce Kazdağında olanları belki duymuşsunuzdur. Bir aile yok oldu.
Mazallah...
 

Ynt: uzun soluklu kamp

isasoydan' Alıntı:
:smiley:
Sanırım yanlış anlaşıldım. Kasdettiğim şey su ihtiyacını karşılamaları için su olan ve suya ulaşabilecekleri makul bir yere kamp atmaları.
Yoksa tabiki :smiley:

2 sene önce Kazdağında olanları belki duymuşsunuzdur. Bir aile yok oldu.
Mazallah...

kazdağlarındaki olay haricinde diğer bir konu da su kaynaklarının genelde az bulunması nedeniyle yakınında kamp kurulması durumunda çevredeki binlerce canlının oradan faydalanamayacak olması idi
 



Ynt: uzun soluklu kamp

Kazdağlarındaki olay hakkında bilgi:
Olay yerine gittim ve ordaki köylü ve esnaftan bilgi aldım, bana anlattıkları aynen şöyleydi;
İstanbulda elit sınıfa hocalık yapan bir Yoga öğretmeni kazdağlarına gelir ve orada Yoga kampı yapılması için bir yerin kurulmasını ister, bununla ilgilenen bir yerli hemen oraya akan suyu kesecek şekilde "basit" bir gölet oluşturur (bundan belediye başkanınında haberi vardır) bu göletin etrafına konaklanacak salaş bir tesis yapar.
Sonuç; Çok yağan yağmura gölet dayanamaz ve patlar, yani bu olay sadece yukardan gelen selle olmamıştır, ama ölen çok önemli insanlar olduğundan dolayı bu durum saklanmıştır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,739
Kayıtlı Üye Sayımız
172,146
Kaydolan Son Üyemiz
Suatcım

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst