Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
O zaman gaz gelmediğinden eminiz. Bazen vanaların üstündeki etiketler yanlış olabiliyor. Bütün vanaların açık olduğundan emin olduktan sonra Levent Üstadın yöntemiyle brülörü kontrol etmek gerekli
Buzdolabınızın yan havalandırmaları olmadığından mutlaka kabinden dışarı çıkartarak bakımını yapmanız gerekmekte.
Brülörün gaz girişi tarafında yüksük gibi minik pulu var onu kaybetmeden dikkatlice söküm yapın,daha sonra brülörü hava tutarak temizleyin ve baca birkaç parçadan oluşur sıralamasına dikkat ederek iyice kurum temizliğini yapın.
Başkada işlem yok aynı şekilde topladıktan sonra dolabı yerine monte etmeden gaz bağlantısı yapabilirseniz ateşlemeyi ve gaz yanarken pilot alevi gözlemleyin. Bendeki sorun pilot alev var sistem çalışıyor ancak hava girişinden alev çıkıyordu.
Buna dikkat edilmese karavada yangına sebep olabilir.
Dıştaki eksoz kapağınıda sökmeyi unutmayın.
Kolay gelsin
Teşekkür ederim hocam. Yazdıklarınıza dikkat edicem..
En çok da dolabı yerinden sökmek zor geliyor bana. Karavan altında bi ızgara var. Tam dolabın altına denk geliyor. Oradan müdahale etmeyi de deniycem.
Merhaba Mustafa bey, öncelikle hayırlı olsun. Buzdolabının içinde ufak yuvarlak bir cam olmalı, oradan yanıp yanmadığını görebilirsiniz ,ayrıca lpg ile çalışan ekipmanların ayrı ayrı vanaları vardır ,buzdolabı vanasının açık olduğuna dikkat edin vananın üzerinde kar tanesi amblemi olur.
buzdolabının içinde hiç yuvarlak küçük bir cam dikkatimi çekmedi. söylediğiniz iyi oldu. var mı öyle bir cam bakayım.
vanaya da tekrar bakacağım..teşekkürler
2 hafta önce söktüğüm buzdolabını ancak bugün toplayabildim.
İki hafta önce sökünce gördümki baca örümcek ağı ile tıkanmış. Uzun süre gaz verip de (30-40 sn kadar) çakmağı çakınca mavi alevi gördüm şükür..dolabı yerine yerleştirdikten sonra 2-3 saat çalıştırdım. buzluğunda soğuma hissetim. Ancak tabi buz falan oluşmadı. Önceki sahibi 220V ile kullanmış ve dolabın buz yaptığını söylemişti.. Bakalım belki buzu da görmek nasip olur daha sonra...
Bir kaç fotoğraf da ekledim..
Bu arada cbr1100xx hocam. Dediğiniz gibi küçük pencere de varmış dolapta.fotoğrafı aşağıda.Oradan alev kontrol edilebiliyor. Teşekkür ederim..